Şimdi Ara

HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.680
Cevap
62
Favori
332.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbilasa

    Tekrar selamlar herkese. MAte 20 pro ile 2 haftayi geride biraktim. daha once ilk birkac gunluk kullanim deneyimime gore belirttigim "+" ve "-" lerin guncellemesini yapmak istedim..

    1) Ekran dar oldugu icin klavye kullanimi zor demistim. Ingilizce klavye secince sorun duzeldi. Ekranada alistim artik daha hos geliyor dar ve uzun yapisi.

    2) Bataryada diger tum telefonlarimda oldugu gibi herhangi bir kisitlamaya gitmeden( guc tasarruf modu vb.) ekran parlakligi %50-60 seviyesinde, gunluk kullanimda 1 gun + 2-3 saat toplam kullanim ve 5.5 - 6 saat civari ekran suresi alabiliyorum ki benim icin inanilmaz sureler bunlar.

    3) Batarya konusunda unutmadan belirteyim, "her zaman ekranda" modu kapali kullaniyorum. O acikken bildiginiz gibi saat ve tarih surekli ekranda buda batarya suresini etkiliyor. O mod acik iken 3.5 saat ekran sureleri alabildim. Acikcasi benim icin gerekli bir ozellik degil.

    4) Kamerada kullanilan yapay zeka ozelligi bence cok kullanisli degil. Manzara yada hareketsiz bir cisim cekiyorsaniz evet guzel ancak bir kisiyi belli bir uzakliktan cekerken yapay zeka surekli sahne modunu degistiriyor, portre, genis aci ve normal mod arasinda gidip geliyor. Fotografida telefonun bu ozelligini bilmeyen biri cekiyorsa sonucta uzak mesafeden portre cekmeye calismis ve kimseyi netleyememis bir fotograf oluyor.

    5) Cihazim BOE ekranli. Herhangi bir sorunla karsilasmadim.

    6) Note serisinden gectigimi soylemistim. Kalem eksikligini baslarda cok hissetsemde yavas yavas yokluguna alistim :)

    7) BT baglanti sorunu gibi birseyler yazanlar olmustu yanlis hatirlamiyorsam. Huawei Freebuds bluetooth kulaklik kullaniyorum. Son derece memnunum. Hic bir sikinti olmadi.

    Bunlarin disinda sorusu olan arkadaslara dilim dondugunce yardimci olabilirim.

    Ornek olarak Mate 20 pro ve Iphone X ile cektigim gece manzara fotograflarini ekliyorum. Herhangi bir kiyas yada tercih belirtmiyorum.


    Mate 20pro :

    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü


    Iphone X :

    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü
    İzlediğim videolarda Mate 20 Pro da gece video kalitesi inanılmaz kötü çok fazla görüntü bulanık ve osi berbat çalışıyor.Video kalitesiylenilgili düşüncelerin neler ? S8 den geçmeyi düşünüyorum ama bu video işi beni ürkütüyor.Ayrıca hoparlör kalitesi nasıl ses seviyesi düşük gibi geldi bana deneme fırsatım olmuştu teknoleji mağazasında




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dualslayer

    tabiiki veririm bende merakla bekliyorum. Normalde 3-4 günde kullanıma alışırdım çoğu telefonda, fakat 2. gününde elime tam oturmasından dolayı benimsedim yedek telefonla yapamıyorum şimdi.

    Alıntıları Göster
    Dostum gelişme var mı ?
  • NARSİL_BERKAY kullanıcısına yanıt
    Cihazım geldi yeni boe ekranlı cihazla değiştirmişler yanına özür mahiyetinde gift box verdiler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dualslayer

    Cihazım geldi yeni boe ekranlı cihazla değiştirmişler yanına özür mahiyetinde gift box verdiler
    Umarım ben aldığımda sıkıntı yaşarsam senin ki gibi sıkıntısız halledilir 😁
  • NARSİL_BERKAY kullanıcısına yanıt
    Zaten direkt değişim yapıyorlar, bu güzel bi durum. Bağzı markalar gibi kullanıcı hatası yada eğik tut falan demiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dualslayer

    Zaten direkt değişim yapıyorlar, bu güzel bi durum. Bağzı markalar gibi kullanıcı hatası yada eğik tut falan demiyorlar.
    Teşekkür ederim biraz rahatladım şüphelerimi giderdin.
  • arkadaşlar merhaba, geçen gün türkiye garantili mate 20 pro satın aldım. sorum olacaktı. ekranın modeli LG çıktı. yeşil ekran sorunu olmadan değişim yapabilirmiyim. sağ ve sol kenarlar kavisten olayı siyah duruyor. bu durum normalmidir
  • NARSİL_BERKAY kullanıcısına yanıt
    1) Hoparlor sesi :

    Beklentin nedir bilemiyorum ama bence gayet yeterli ve kaliteli hoparlor sesi var. Ustelik stereo ki buda sadece type c girisine gizlenen hoparlorden fazlasi var demek oluyor. Internette ozellikle bu konuda videolar var. Profosyonel olcum cihazlariyla karsilstirma yapilmis ve diger marka/modellerden fazla bir eksigi olmadigi gozlenmis durumda.

    2) Video Cekimi:

    Ben cok az gece vidosu denedim. Haklisin karanlik ve los ortamda video kalitesi vasat. Genellikle gun isiginda video kaydi yapiyorum. Onlarda kabul edilebilir kalitede benim icin.( S8 kullanmadim. Genellikle 1+6 , Iphone X ve Note 8 ile karsilastirma yapiyorum. Ozellikle gece video cekimi Iphone x disinda hepsinde vasat bence. Burada beklenti mate 20pro gibi yeni ve guzel bir cihazin video cekiminde de citayi daha yukarilara cekmesiydi. Ne yazik ki basaramamislar)

    Video isinde daha ileri seviyede olanlar, islerinin bir parcasi olanlar yada ben buna takar telefondan sogurum diyenler bence almamali. Hali hazirda piyasada olan cihazlardan Ip X tavsiye edebilirim bu goruste olanlar icin. Yada beklesinler 2019 da cikacak olan S10/ Note 10/ Iphone?? modelleri kesinlikle bu konuda daha iyi imkanlar sunacaktir.




  • Video konusunda katılıyorum. Kalitesi fena değil aslında ama diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında vasat kalıyor.

    Güncellemelerle umarım iyileşir, böyle bir işlemciye yazık etmişler. Yazılım departmanı uyuyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 14 Ocak 2019; 17:2:23 >
  • dualslayer kullanıcısına yanıt
    İkinci kez mi değişim oldu? Önceki BOE ekranda ne sorun yaşamıştınız?

    Bwnim de LG ekran Boe ile değişti. Ekranın alt yarısında hafif kormızılık var gibi. Tekrar gönderme konusunda karar veremiyorum da...
  • DrB77 D kullanıcısına yanıt
    İlk değişimim boe ekranlı geldi cihazım fakat benim gözde mi bi anormallik var cihazda mı var bilemiyorum çentiğin oralarda beyaz zeminde farkedilen bir kırmızılık var telefonun açısını değiştirince kayboluyor başkası bakıyor farkedemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dualslayer -- 14 Ocak 2019; 17:31:20 >
  • dualslayer kullanıcısına yanıt
    Yeni gelende var mı peki?
  • Bildirim sorununu hala çözemedim arkadaşlar. Başka bir önerisi olan var mı acaba?

    Telefona format da attım ama hala uyku modunda mesaj gelmiyor whatsappta

    Veraiyonu 153 e yükseltmiştim. Onunla alakası olabilir mi acaba???
  • Merhaba.

    Fotograf cekim kiyaslamasi yapmamissiniz paylasiminizdaki iki cihazin EXIF bilgileri ile ben dahil bircok kisinin de ifade ettigi Huawei in gece cekimlerindeki basarisi aslinda uzun pozlama yapmasidir. Uzun pozlama manuel ayarlama yapabilen her Android cihazinda bu mumkundur :)

    Simdi donelim paylastiginiz gorsellere :

    HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü


    Huawei Mate 20 Pro goruldugu uzere uzun pozlama yapmaktadir hem de 4 saniye . Burada 4 saniye sarsmadan sabit durmak gerekir .

    Iphone X ( eskisi ilk cikani olsa gerek ) 1/40 saniye

    @agules bu ufak ama onemli detay hakkinda umarim objektif birkac kelime ifade edebilir. Kendisi profesyonel kameralara da ilgisi var anlasilan .



    Mate 20 Pro varsayilan 10 megapiksel ile cekilmis keske 40 megapikselli los veya karanlik ortam performansini da paylassaydiniz da gorseydik :)

    Mate 20 Pro da uzun sureli pozlamadan oturu ISIK patlamalari cok daha fazla gorulmektedir . Eski ilk jenerasyon cikan Iphone X te isik patlamasi yok.

    Noise turevleri kaldirilmasi icin detay kaybi yasanmis hem de cok bu yuzden halk tabiri sulu boya efektli cizgi roman gibi texture detay kayiplari da asiri had safhada olmus.

    Asiri yapay yazilimsal keskinlestirme de belli olmaktadir . Yani renk tonlamasinin dogalligindan bahsetmiyorum nesnelerin sekli dogal cekmiyor.

    Su da ilginctir insanlar gece los ortamlari hep manzara sabit gorselli tercih ediyor. Bu da yaniltici bir algi fit razi olma algisi da ayrica olusturmaktadir.


    Bu islerde kabaca bilgisi olanlar bilir ki uzun pozlama ile hafif hareket eden gorseller tuhaf cikabilmektedir. Gerci uzun pozlama guzel efektler de veriyor selale veya gece hareket eden isiklandirmalarin olusturdugu cizgiler sekiller cumbusu filan bunlar analog kameralar donemindne beri bilinen seylerdir .




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Senin yegane amacın Mate20 yi kötülemek mi ? Doğru söyle kaç para alıyorsun :D
  • Çok klişe tepkiler bunlar.





    Parayla veya başka olumsuz olgular ile hareket eden biri olsaydım kaynak vs paylaşmazdım.





    Insan cevap veremiyorsa terbiyesini icraa eder....





    Gerçekler para ilemi?





    HUAWEI hep kandırmaca kamera algısı ile belgeledim kıyasla hemencecik belli oluyor .



    Bakalım bazıları objektif olabilecek mi....





    Cevap gelmedi.





    Yani ağzı olan konuşur yazar ile olmaz bu realiteler.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    İyide sana göre iyi bir cihaz değilse burada ne işin var? Burası kullanıcılar grubu değil mi ? Senin övdüğün cihazlarıda ben kullandım rezaletti bazılarıda ben gidip de sayfalarca ana konusunu senin gibi rezil etmiyorum.
  • Bu nasil bir yaklasimdir usluptur? Sanane de ne oluyor ? OHA !


    Ovdugum seyleri emin ol eksi yanlarini da ifade etmekteyim zaten hepsi kaynaklidir.


    S-Pen i Note9 daki gibi ( ozellikler telefona gomulu olmasi vs.. ) var midir baska amiral cihazli markalarca ? Birak Turkiye yi dunyada yok !

    Android One li Asya Afrika pazarli Hellio islemcili orta seviye ama Samsung Note 5 kasali ve kalemli cihazi da Note9 Anakonusunda birden fazla reklamvari bilgilerini kaynaklariyla da paylasmistim. Anlarsin artik bu nedemek oluyor ozellikle hakkimda ...


    Herkesin kriterleri oncelikleri beklentileri farklidir. Herkesin onceliklerine hitap eden bir cihaz emin ol cok cok pahali olacaktir ve firmalar bilerek te sunmuyor bazi detaylari ki bir sonraki modeline seneye birseyler kalsin :) . Esasli yenilikler genelde 2-3 yilda bir olmaktadir. Apple Microsoft gibi oncu yenilikci firmalarin urunleri de ilham ( araklama ;) ) kaynagi olmasi vesilesiyle birden seneye siradisi beklenmedik kasa ve ozellik yenilikleri de gormekteyiz ...

    Tipki Iphone X ile gorduklerimiz :) Centik ve 3D yuz taniyan sensorler . Bir de Apple daki Iphone ve Ipad lerde kullanilan ortam renk tonuna gore ekranin renk tonunu otomatik ayarlanmasi TrueTone teknolojisi de Huawei in kullanmasi P20 Pro da da gormustum hayran kalmistim ve P20 Pro konusunda da arti begendigim ozellikler arasindan da bahsetmistim gecen yilki ilgili konuda cevaplarim durmaktadir ;) :) .



    Sen herhalde elalem ne der derdindesin yani rezil olmak baskalari ne der vs kaygisi icinde de degilimdir.

    Emin ol varligim bireysel/sahsi derdi olan kendi kendisine husnu kuruntu misali bana takanlari da gormekteyim lakin gercekleri ortemiyor :/


    Mate 20 Pro daki kamera kandirmacasi basit bir hile olan uzun pozlama ile elde ettigi gercegini de unutmamak gerek. Bunu Turkiye deki bir kullanici gorselleri ile paylasinca sanirim yabanci sitelerdeki tonlarca paylasimlardan daha dramatik bir etki yapmis olacaktir ... Enteresan .


    Forumun arenasi misali uye olmayanlarda okuyorlardir.


    Biraz da gulelim :
    Duz mantikla analoji yaparsak senin de bu uslubuna karsi sen de para mi aliyorsun ?

    Sarkastik yaklasimimda niyetin temeli tuketici bilincidir. Anlayana ve gulebilene :)




  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.