Şimdi Ara

HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.680
Cevap
62
Favori
332.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HUAWEI MATE 20 PRO ANA KONU & kullanıcılar kulübü
    HUAWEİ MATE 20 PRO


    Huawei Mate 20 Pro tanıtıldı. İşte uzun zamandır merakla beklenen Huawei‘nin en güçlü akıllı telefonu Mate 20 Pro özellikleri ve fiyatı! Kısaca Mate 20 Pro ile ilgili tüm detaylar! Huawei Mate 20 Pro özellikleri, tasarımı ve diğer detayları sizler için derledik.


    Uzun zamandır merakla beklenen Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 20 Pro Londra'da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Biz de Huawei Mate 20 Pro inceleme videosuyla karşınızdayız!

    Huawei’nin 16 Ekim’de Londra’da düzenlediği etkinlikle tanıtılan Huawei Mate 20 ailesinin en dikkat çeken modellerinden Huawei Mate 20 Pro karşımızda.

    Huawei Mate 20 tanıtıldı! İşte Huawei'nin yeni amiral gemisinin merak edilen detayları: Huawei Mate 20 özellikleri ve fiyatı!

    Huawei Mate 20 Pro özellikleri
    Huawei’nin yeni amiral gemisi Mate 20 Pro, hem P20 Pro’ya göre hem de bir önceki modeli olan Mate 10 Pro’ya göre ciddi iyileştirmeler ve yenilikler getiren bir ürün olmayı başarıyor.

    Tasarım dilinde ciddi bir değişikliğe giden Huawei, Mate 20 ailesinde ikonik tasarımıyla karşımıza çıkıyor. Hem simetrik hem de ikonik tasarım, arka yüzde toplanan 3 kamera ve flaşın konumlandırmasıyla karşımıza çıkıyor. Mate 20 Pro’da 3.5mm’lik Jack bağlantısı ise bulunmuyor.

    Ön camı kıvrımlı yapıda olarak gelen Huawei Mate 20 Pro, tek elle tutuş pozisyonu açısından oldukça iyileştirilmiş. Kesinlikle 6.39 inç büyüklüğü hissetmiyorsunuz. Telefonun en kalın noktası ise 8.6 mm

    Mate 20 Pro özellikleri ve fiyatı!
    Tasarımda bir diğer ilginç detay ise dahili çift hoparlöre sahip olan Mate 20 Pro’nun 2. Hoparlörünün yeri. Huawei yetkililerinin söylediklerine ve deneyimlerimize göre USB Type C bağlantısının olduğu yer, hoparlör ızgarası olarak kullanılıyor. Buranın performansını da uzun süreli deneyimimizde sizlerle paylaşacağız.

    Daha önceki Mate 10 Pro ve P20 Pro modellerinde olmayan kablosuz şarj özelliği, dünyada bir ilk ile beraber Mate 20 Pro’da yer alıyor. 15 Watt değerinde Qi hızlı kablosuz şarj özelliği Mate 20 Pro’da ilk defa kullanılıyor.

    Kablosuz şarj ile beraber bir diğer gelen yenilik ise Wireless Reverse şarj. Kablosuz ters şarj anlamına gelen bu özellik, bir tane Mate 20 Pro’nun, diğerini ya da başka bir kablosuz şarj destekli aksesuarı şarj etmesi anlamına geliyor. Bu özelliğin açık olduğu bir Mate 20 Pro’nun arkasına bir başka Mate 20 Pro’yu ters olarak temas ettirdiğinizde, kablosuz ters şarj özelliği aktif oluyor.

    5 farklı renk seçeceğiyle gelecek olan Mate 20 Pro, kullanıcılara Pink Gold, Midnight Blue, Emerald Green, P20 Pro’dan da hatırladığımız Twilight ve Black seçeneklerini sunacak.

    Tasarımda dikkat çeken en büyük değişiklik ise Mate 20 Pro’nun arka tarafında görmediğimiz parmak izi okuyucu. Ekranın ortasına gömülü olarak gelen parmak izi okuyucu, bir önceki modele göre yüzde 20 daha hızlı ekranı açıyor. Dinamik basınç sensörü sayesinde dokunma hissi ve geri bildirim olarak da başarılı bulduğumuz ekrandan parmak izi özelliği Mate 20 Pro’da mevcut. Mate 20 modelinde ise arka tarafta kameranın arkasında parmak izi sensörü yer alıyor.

    Mate 20 Pro ile Mate 20 modelleri arasında bir diğer fark ise ön kamera ve ekrandaki çentik yapısında karşımıza çıkıyor.

    Mate 20 Pro’da 3D derinlik algılama ve kızılötesi kamera destekli gelişmiş bir yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor. Bu da önceki modellere göre bizlere yüzde 30 daha hızlı ekran açma hızı sağlıyor. Yüz tanıma sizin de ekranda görebileceğiniz gibi oldukça hızlı.

    Huawei Mate 20 Pro fiyatı belli oldu!
    Bugünden itibaren satışa sunulan Huawei Mate 20 Pro’nun Avrupa fiyatı 1049 Euro olarak açıklandı!

    Huawei Mate 20 Pro ekran özellikleri
    6.39 inç büyüklüğünde kıvrımlı yapıda AMOLED ekran ile gelen Huawei Mate 20 Pro, 2K+ çözünürlüğe sahip. 3120 x 1440 piksellik bu çözünürlük, göze hoş bir ekran deneyimi bizlere sunuyor. Ayrıca ekranın HDR desteğine sahip olduğunu da hatırlatalım.


    18,5 : 9’luk ekran oranına sahip olan Mate 20 Pro, tam ekran deneyimini kullanıcılara sunuyor.

    Huawei Mate 20 Pro donanım özellikleri
    7 nm üretim teknolojisiyle üretilen Kirin 980 işlemcisinden gücünü alan Huawei Mate 20 Pro, 8 çekirdekli yapıda. Toplamda 8 çekirdekli olan işlemcide ARM Cortex A76 ve A55 çekirdekleri kullanılıyor. 4 adet A76 çekirdeğininden en yüksek performans çekirdeği olan 2 birim 2.6 GHz hızında çalışıyor. Diğer 2 adet A76 çekirdeği ise 1.92 GHz hızında çalışıyor. Düşük güç tüketimiyle dikkat çeken 4 A55 çekirdeğinin ise hızı 1.8 GHz.

    Yeni nesil işlemci ve GPU! 2X NPU birimi!
    Mali G76 dahili grafik birimine sahip olan Huawei Mate 20 Pro, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızaya sahip. Ayrıca yeni hafıza kartı çeşidi olan Nano SD kart desteğiyle hafızayı artırabileceksiniz. Not olarak hatırlatalım, eski microSD kartlar, bu modele olmayacak.

    Huawei’ye göre Kirin 980 işlemcisi yüzde 20 daha yüksek performans, yüzde 40 ise daha düşük güç tüketimi sunuyor. Ayrıca dahili grafik işlemcisinin artan performansı ise yüzde 40 civarında. Peki performans testlerine göre durum nasıl?

    Geekbench’te 3320 tek çekirdek, 9737 çoklu çekirdek skoru alan Huawei Mate 20 Pro, Huawei P20 Pro ile kıyasladığımızda özellikle tek çekirdek skorundaki artış ile dikkat çekiyor.

    Antutu’da ise 269902 puan almayı başaran Mate 20 Pro, hem sentetik testlerde hem de günlük kullanımda performanslı bir deneyim sunuyor.

    Yeni Kirin 980 işlemcisinin içerisindeki en büyük değişimlerin başında ise geliştirilen yapay zeka birimi geliyor. Kirin 970’deki tek yapay zeka ünitesi, Kirin 980’de çift birim olarak karşımıza çıkıyor. Bu da performansı yapay zeka performansını yüzde 134 artırıyor, AI güç tüketimini ise yüzde 88 azaltıyor. Yeni yapay zeka birimi saniyede 4500 görüntüyü işleyebiliyor. Bu da özellikle kamera deneyimine yansıyor.

    Kirin 980, bir ilke imza atarak sahip olduğu Cat 21 LTE modem sayesinde 1.4 Gbps’a kadar indirme hızı sunuyor.

    Huawei Mate 20 Pro özellikleri: EMUI 9.0
    Huawei Mate 20 Pro lansmanında öne çıkarılan bir diğer detay da firmanın yeni arayüzü EMUI 9.0 oldu. Sadeleştirilen ve ikon sayısı azaltılan arabirim, artık daha kolay, interaktif ve pratik.

    Uygulama açılışları yeni EMUI 9.0 arayüzüyle beraber yüzde 51’e varan hızlarla artarken, anlık tepkime konusunda da yüzde 47’lik hız artışı sunuyor. Kullanım sırasındaki pürüssüzlük hissi ise yüzde 42 daha artırılmış.

    EMUI 9.0 ile beraber gelen tek yenilik bu değil. Android navigasyonunu ekranda yapacağınız jestlerle yönetebiliyorsunuz. Geri gitmek için ekranın kenarlarından geriye doğru çekmeniz, ana ekrana dönmek için de ekranın en altından yukarı doğru parmağınızı hareket ettirmeniz yeterli.

    Yeni arabirimi ayarlayarak, eski Android Navigasyon deneyimini de yaşayabilirsiniz.

    Huawei Mate 20 Pro kamera özellikleri
    Huawei Mate 20 Pro, P20 Pro’daki gibi 3’lü Leica kamera setiyle beraber geliyor. Fakat P20 Pro’ya göre özellik ve tasarım noktasında farklılıklar mevcut.

    Telefonun ortasına simetrik olarak konan 3 kameranın görev dağılımı ise: geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto lensleri olarak belirlenmiş.

    Geniş açılı ana kamera 40 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram değerine sahip. Ultra geniş açılı 2. Kamera ise 20 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.2 diyafram değerine sahip. 8 Megapiksellik telefoto lens ise f/2.4 diyafram değerine sahip.

    Geniş açılı lens ile beraber 3x ve 5x kayıpsız yakınlaştırmayla beraber, 0.6x’lik geniş açılı fotoğraflar çekebiliyoruz.

    2.5 cm’den makro fotoğraflar çekebilmemize olanak sağlayan Huawei Mate 20 Pro, ayrıca makro çekilen fotoğrafa yakınlaştırma imkanı da sunuyor. Ekranda örnekten görebileceğiniz gibi kalite de oldukça başarılı.

    Huawei Mate 20 Pro kamera
    Yapay zeka 2.0 ile beraber 500’den fazla ön tanımlı senaryonun yer aldığı Mate 20 Pro, özellikle video tarafında yapay zeka ile beraber farklı özellikleri kullanıcılara sunuyor.

    Huawei Mate 20 Pro özellikleri
    Videoda odaklanan kaynağa sürekli fokuslanabilen Mate 20 Pro’da, videoda netlikten çıkmak çok zor. Hareketli nesneleri takip edebilen kamera, yapay zeka ile beraber anlık olarak bu işlemleri gerçekleştirebiliyor. Yapay zeka hem odağı hem de arka plandaki detaylı işliyor.

    Mate 20 Pro kamera özellikleri
    8 Megapiksel değerinde ve f2.4 diyafram değerine sahip Telefoto lenste yer alan OIS ile beraber sarsıntıların da önüne geçen Mate 20 Pro, yapay zeka ile beraber videoları işleme ve efekt ekleme konusunda da iddialı.

    Video modları arasında Full HD 60 FPS ve 4K 30 FPS yer alıyor. Beklenenin aksine 4K 60 FPS desteği Mate 20 Pro’da yer almıyor.
    Ön kameraya da baktığımızda 24 Megapiksel çözünürlüğünde yeni kamera dikkat çekiyor. f/2.0 diyafram değerine sahip olan ön kamera, hem yeterli kalitede selfiler çekebiliyor hem de geniş açı bizlere sunuyor.

    Huawei Mate 20 Pro batarya özellikleri
    Mate 10 Pro ve P20 Pro’nun en çok sevilen özelliklerinden biri olan batarya tarafında da Mate 20 Pro’da iyileştirmeler var.

    İncelememizin başında söylediğimiz gibi 15 Watt değerinde kablosuz şarj ile beraber 40 watt’lık hızlı şarj da Mate 20 Pro’nun özellikleri arasında.

    Yarım saatte 4200 mAh’lik bataryanın yüzde 70’ini şarj etmeyi başarabilen 40 Watllık yeni adaptör ve Quick Charge teknolojisi, sektörde uzun süre kendinden bahsettirecek.

    Huawei Mate 20 Pro özellikleri nasıl?
    Kalınlık: 8.6 mm
    Kasa özellikleri: Yüz tanıma, ekrandan parmak izi, IP68, kablosuz 15w hızlı şarj
    Ekran: 6.39 inç Curved AMOLED 2K+ (3120 x 1440p)
    Ekran Oranı: 18,5 : 9
    İşlemci: 7nm Kirin 980 2 x 2.6 + 2 x 1.92 + 4 x 1.82 GHz
    Grafik işlemci: Mali G76
    RAM: 6 GB
    Hafıza: 128 GB + nanoSD
    Arka kameralar: 40 MP geniş açı f/1.8, 20 MP ultra geniş açı f/2.2, 8 MP telefoto f/2.4 + OIS
    Ön kamera: 24 MP f/2.0
    Video: 4K 30 FPS / 1080P 60 FPS
    Batarya: 4200 mAh – 40W Super şarj 30 dakikada yüzde 70 şarj
    İşletim Sistemi: Android 9 Pie + EMUI 9.0

    Huawei Mate 20 Ailesi Mercek Altında: Artıları ve Eksileri

    Huawei Mate 20 Ailesi Mercek Altında: Artıları ve Eksileri
    Huawei pazara hızlı bir giriş yaparak rakiplerinin dikkatini açık bir şekilde çekti.

    Mate 20, her bütçeden kullanıcıya hitap eden bir Huawei akıllı telefon serisi. Birçok inovatif yenilik içeren Mate 20 serisinin en büyük üyesi Mate 20 Pro, bütün diğer rakiplerinin amiral gemilerine meydan okuyan oldukça iddialı bir akıllı telefon.

    Huawei Mate 20 Pro, AnTuTu'da Rekorları Alt Üst Etti
    Samsung Galaxy Note9 ile karşılaştırıldığında çok daha geniş açılı kameraya, çok büyük kapasiteli ve hızlı şarj için 40W gibi çılgın bir şarj cihazına sahip olan Huawei Mate 20 Pro, Android tarafında ilk kez 7nm ile üretilen Kirin 980 işlemcisine sahip. Android 9 Pie işletim sistemiyle halihazırda çalışmakta olan cihazın ana kamerası 1/1.7 inç büyüklüğüne sahip ve rakiplerine göre çok ama çok iyi performans gösteren bir gece moduna sahip.

    Artılar
    Arka Tarafta Üç Kamera

    Synaptics, Huawei Mate 20 Pro'nun Nasıl Bu Kadar İnce Çerçevelere Sahip Olduğunu Açıkladı
    İLGİLİ İÇERİK
    Synaptics, Huawei Mate 20 Pro'nun Nasıl Bu Kadar İnce Çerçevelere Sahip Olduğunu Açıkladı
    Huawei Mate 20 Lite'daki 2 kamera oldukça iyi iş görüyor ancak Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun 3 kamerası işleri oldukça iyi seviyelere taşıyor. Monochrome sensörün sunduğu siyah-beyaz fotoğraflar, sosyal medyada büyük ilgi topluyor. Kamera konusunda Huawei oldukça başarılı ve kusursuz bir işe imza attı.

    Huawei Kirin Yonga Seti

    Kirin yonga setleri yıllardır Huawei'nin zayıf noktası olmuştu. Fazla performans sağlayamayan yonga setleri Huawei'nin cihazlarını geride bırakıyordu ancak 2018 itibariyle bu tamamen değişti. Huawei'nin kendi ürettiği yonga seti Kirin artık oldukça iyi işler çıkarıyor. Qualcomm tarafında Snapdragon 845'in GPU performansı Kirin 980'i biraz geçse de Kirin 980, CPU performansında Snapdragon 845'e fark atıyor.

    Biyometrik Güvenlik

    Huawei Mate 20 Pro'nun Yüz Kilidi Kolayca Aldatılabiliyor
    Ekran içi parmak izi sensörü ve gelişmiş derece yüz tanıma sistemiyle Huawei yıla damgasını vurdu. Huawei Mate 20 Pro ise bu iki özelliğe aynı anda sahip olan ikinci akıllı telefon. (İlki Xiaomi Mi 8 Pro)

    Eksiler
    Nano SD Kart

    Huawei Mate 20'lerle beraber Micro SD kartın yerini alacak Nano SD kartlarını tanıttı. Micro SD karttan çok daha küçük ve aynı zamanda daha büyük kapasitelere sahip olacak Nano SD kartlar kulağa güzel gibi geliyor olsa da fiyatları için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz.

    Ön Kamera

    Huawei gelmiş geçmiş en iyi arka kamera performansını dünyaya sundu. Mate 20 ailesinin sahip olduğu 24MP kamera ise bazı ufak sorunlara sahip. Selfie konumunda fotoğraf çekildiğinde, normal bir insanın kol uzunluğuyla bile, bazı odak sorunları yaşanabilmekte. Bu da kullanıcılar tarafından eleştirilmekte.

    Synaptics, Huawei Mate 20 Pro'nun Nasıl Bu Kadar İnce Çerçevelere Sahip Olduğunu Açıkladı

    Synaptics, Huawei Mate 20 Pro'nun Nasıl Bu Kadar İnce Çerçevelere Sahip Olduğunu Açıkladı
    Sonuç olarak, Huawei Mate 20 ailesi her kesimden kullanıcıya hitap eden bir aile olmakla kalmayıp aynı zamanda daha önce yapılmamış inovatif yenilikler getiriyor. Eğer bir akıllı telefon almak istiyorsanız ve akıllı telefonun özelliklerine ve kamerasına (özellikle kamerasına) önem veriyorsanız, son teknolojiyle donatılmış Huawei Mate 20 ailesinin bir üyesini tercih etmenizi öneririz.

    WhatsApp grubumuz
    https://chat.whatsapp.com/invite/GgYcGlnVSU6BS76mRpgWtx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 23 Ocak 2019; 16:24:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Firmanı Türkiyedeki satış politikasından sorun var.
    Örneğin Almanya ya bakalım.

    Mate 20 Pro Almanya da : 999 Euro
    Note 9 Almanya da : 960 Euro
    Fark 40 Euro = 250 TL

    Türkiye de:
    Mate 20 Pro : 8.000 TL (ön sipariş, hepsiburada)
    Note 9 : 5.700
    Fark : 2.300 TL.

    Peki diyelim ki Mate 20 Pro nun fiyatu oturmadı.
    P20 Pro ya bakalım:
    P20 Pro Almanya amazon.de : 734 Euro
    Note 9 : 960 Euro
    Fark : 1400 TL Note 9 lehine

    Türkiye ye bakalım.
    P20 Pro amazon tr : 5.700 TL
    Note 9 amazon tr : 5.219 TL
    Fark : -480 TL
    Yani Almanya da 1400 TL daha ucuz olan telefon Türkiye de 480 TL daha pahalı. Yani Note 9 a göre, reel olarak 1900 TL daha pahalı bir telefon P20 Pro.

    Kusura bakma Huawei de yolunacak kaz değiliz, ki sen daha dünkü çocuksun. Apple yoluyor ben de yolayım dersen evinin yolunu tutarsın.
    Yönetim benim mesajlarımı neden siliyor acaba ?
    Hakaret ya da küfür mü var, hayır, o zaman sebep nedir, rica etsem söyler misiniz.

    "Mate 20 pro konusundayız ama bu arkadaş telefona sahip olmamasına rağmen konudaki toplam mesajların neredeyse 4/1 ini tek başına yazmış.
    Hatta bazen hızını alamayıp 3-4 mesajı ard arda yazıyor :)
    Ve yazdığı bütün mesajlar üç aşağı beş yukarı aynı.
    Adam Mate 20 pro konusunu rezil etmiş resmen, aynısını P20 pro konusunda da yaptı, o telefona da sahip değildi ama gelip gelip saçma sapan mesajlar yazıyordu.
    Çok şükür artık oraya uğramıyor, kurtulduk.
    Allah P30 Pro kullanıcılarının yardımcı olsun diyorum :)
    Bu nasıl bi acizliktir anlamak mümkün değil.
    Sizde benim gibi bloklayıp sorunu kökten çözebilirsiniz :)"
    Kaynaklara hic bakmiyorsun ya dikkatsizsin ya da Ingilzcen yok ya da Ingilizcen dahi olmasa verdigim linler bir konuda toplanmistir ozellikle xda-developers tan bahsediyorum.

    Ayrica kullanici istersen ayri konu da acabilir xda da Sen niye rahatsiz oluyorsun gerci oyle birsey de yok ama .

    BOE li ekranlarin zaten kronik oldugu defalarca sayisini hatirlayamadigim cihaz sahiplerince paylasilmaktadir kaynakli bir kismini verdim. Elbette hepsini tek tek paylasamam xda-developers ta sadece ekran problemleri icin tek bir konuda toplanmislar suan yaklasik 2 bin cevaba yaklasmis ve cok sicak ve aktif bir konudur. Yani sorunlarin cozuldugu filan da maalesef yoktur :/ ...


    BOE ekranlilardaki sorunlar da bu esnada paylasimlarca da ayrica ifade edilmektedir iste :


    #1793 numarali cevaba bakilsin ( BOE ekran ve sorunlu kisimlari belirtmek icin cizgiyle vurgulamis sorunlu bolgeleri )

    https://forum.xda-developers.com/mate-20-pro/help/mate-20-pro-greenish-display-screen-t3859268/page180


    Bir baska xda uyesi ( Lehce forumunda ) Polonya daki bir forumdaki paylasimdan bahsediyor diyor ki : Huawei Polonya da ki Mate 20 Pro lari yavascana geri cekmeye baslamislar ve Cin e fabrikasina gonderilmektedir. Sanirim Note7 in batarya patlamasindaki gibi cihazlari acip duzeltip tekrar SIFIR kimsenin anlamayacagi sekilde paketlenecektir piyasaya yeni diye aslinda Refurbished ve Reconditioned statusunde ama musterilerine yeni seri diye yutturmayacaklari ne malum ? Yani Turkiye ye gec gelenler vs acaba baska ulkelerdeki toplatilan kullanilmis tekrardan fabrikasindan elden gecmis ama SIFIR paketli olarak Turkiye piyasasina mi surulecek veya suruldu ? Cunku bu tur bir operasyonlar cok onceleri de yapilabulir sorunu biliyorlardir yuksek ihtimalle .

    Ilginc olan da Italya da Mate 20 Pro alan bir donanim haber uyesi cihaz uzerindeki kutusunda Turkiye ye ozel etiketler ibareler vardi ve Turkiye deki satilanlar ile birebir aynisi idi ! Bu da demek oluyor ki Huawei eline yuzune bulastirdi yaptigi seyleri dahi gizleyemiyor fireleri fasollarini her acidan her detayda saciyorlar ...



    Senin bu durusun bende tuhaf bir sekilde soyle bir kanaat getirmekte : Huawei ile direk veya dolayli ticari bir baginiz mi var ? Ben deki tuketici bilinci ve teknoloji merak beraber var bir bagim yok gerek Huawei gerek baska teknoloji markalari ile. Zaten her markadan farkli teknoloji urunlerine sahibim ...

    Senin bu sekilde durusun yani akli sira cevap mi reaksiyonun mu cok siritmaktadir haberin olsun . Ben sadece kaynakli paylasim ve analizler yapiyorum ...

    Varsa sahsi bir deriniz gider o paylasimdakilere ulasirsiniz . Gerci dunyanin heryerinden her dilden de var ama nasil ugrasacaksin ...

    SHD former Editor u Kaan Bey Huawei de yetkilendirilmis bir pozisyonda icerdedir ve kendisi bilgi dahi paylasamiyorsa Huawei Kaan beyi tuketicin gonlunu almaktan fazlasini yapamiyor anlasilan icraatleri etkileri yok .

    Bir ara cihazi baska bir yerden de inceleyeyim dedim TeknoSA ya yolum dustu bir AVM de iken adamlar teshirdeki Mate 20 Pro yu kaldirmislar ama cihazin urun tanitim ve fiyat bilgisi oyle duruyordu . Ne oldu niye sokulmus teshirdeki diye elemanlar elbette bir cevap vermistir cok ta onemli degil cunku teshirdeki belli ki yesermis veya BOE panel ekranlardai sorunlar bas gostermis olmali ki Huawei yetkileri kaldirmistir.

    Benzer sorunlar Samsung AMOLED teshir urunlerinde de olmaktadir ama hemen acilir acilmaz kutusundan veya birkac saate veya birkac gunde ekrani bozulmuyor. Samsung larda olsa olsa ekran yanigi olusmaktadir bilindigi uzere DEMO modu vardir ve surekli ayni icerikler ve en yuksek parlaklikta olmasi ile ekrani zamanla olmektedir Samsung pek dert etmez yillardir. Huawei anlasilan beklenenden cok cabuk bozulan ekranina karsi ustelik DEMO modu da yok cihazlarda ki surekli tanitim amacli ekrani acikta kalabilsin ...



    Seytan detaylarda gizlidir ... Gercekler rahatsiz edicidir ... Bu ifadeler sadece Turkiye de gecerli olsa gerek :/ Baska ulkelerde iyi kotu bazi adimlar atilmaktadir Turkiye de esasli benzer sonuc odakli icraatler atilmiyor sadece gostermelik wannabe Huawei yetkilileri atamasi var cunku ne liyakat ne de icraat ne de sans verildi bunca zamandir sonuc veen icraatlerin Turkiye ayaginda goremedik . Olsa idi zaten burada birsekilde ifade edilirdi hatta SDN forumunda bile ama yok !
    Merhaba,

    Daha önceki mesajlarımda bahsetmiş olduğum üzere yeni çıkan b = Kasım c = Aralık sürümlerinde BOE paneller için renk optimizasyon, doğruluk, kesklinlik sorunu çözülmüş olup o attığınız forum linkinde defalarca belirtilmiştir. 2300'e aşkın mesaj dediğiniz konunun 2200'ü yardımlaşma, soru ve sorunsuz olan serilerin belirtilmesi ile geçmektedir. Lütfen artık telefonu gömmeyi bırakın. Evet çıkan ilk partiler sorunluydu ve bunu hepimiz kabul ettik amacımız burada insanları doğru yönlendirmek ve mutlu bir alışveriş yapmalarını sağlamak fakat gereksiz ve olmayan nedenlerle gömdüğünüzde konuda ki çoğu insan rahatsız oluyor. 52-53. sayfada sorunsuz seri noları, nasıl sorgulayacağınızı ve seri numaraların açılımı ile ilgili detaylı bilgiyi verdim. Hemde verdiğiniz ve 2300 sorun var dediğiniz o forumun içinden alarak :) İngilizcesi olan tek siz değilsiniz nede olsa. Karalama kampanyası yaptırtmam. Son olarakta attığınız "glugate, green screen" videolarının hepsi ilk partiye ait eski videolar. Bilginiz olsun.

    Sonuç olarak tekrar belirteceğim:

    Telefon 2018 yılının en kaliteli ve en iyi telefonlarından birisi aday edildi ve seçildi.
    Telefon alınabilir fakat alacaksanız mutlaka Huawei Türkiye garantili alın. LG panelli çıkarsa ve yeşil ekran sorunu olursa (ilk parti denk gelirse) direk BOE ekranlılar ile değiştiriyorlar. Yukarıda arkadaşların kanıtlarını görebilirsiniz. (Veya bahsi geçen yerlerde)

    Bunlarda önceki yorumlarım bulmakta zorlanmayın diye atıyorum:

    A31 (BOE) ve daha önce belirtmiş olduğum 18B15 (BOE) paneller sorunsuz ve kullanıcı yorumlarına göre tabiri caizse "kusursuz" panellermiş. Buradaki 18A ve 18B tabiri neye göre yapılıyor bilmiyorum lakin takip ettiğim (reklam olur diye isim vermiyorum) yabancı forumda kişiler bu versiyonları özellikle belirtmiş. Ek olarak kesin olarak bildiğimiz şey LG panellerin %90'ı bu sorunu kesin olarak yaşayacakmış. Telefonu benim gibi almaya niyetli olan kişilerden ricam Ocak-Şubat hatta imkanınız varsa Mart ayına kadar beklememiz olacak. Hem fiyat anlamında düşüş olur hemde stoklar son parti cihazlarlar ile dolar. Son olarakta almadan önce yukarıda ki dostumuzun paylaşmış olduğu sorgulama linkinden satıcıya rica edip cihazın seri nosundan kontrol etmek. Kesin olarak güvendiğimiz bu 2 panel nosu çıkarsa alabilirsiniz.

    Güncelleme;

    18 = 2018 a = Ekim | b = Kasım ve sondaki 2 numarada ay ve günü belirtiyormuş. Sonuç olarak BOE panellerin belirtmiş olduğum A sürümlerinde sorun görülmemiş. B sürümleri tamamıyla sorunsuz. Önerimi dinleyip biraz daha beklersek C veya D versiyonları bize denk gelir diye düşünüyorum. İşimizi garantileyelim :)

    Son not: Telefonu sipariş etmiştim ve şubeye gelmiş. Yarın gidip alıyorum. Müsait olunca derin bir inceleme olarak buraya dönüş yaparım :)
  • Bende yillardir kullandigim iphone dan vazgecip bu modeli tercih edecegim. Bakalim ne zaman ne fiyata cikacak?
  • video işini hallledersee yok satar
  • Hani gececekti iphoneu puanda :) neyse yinede en guclu android cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • P20 pro 7bin ise bu ne kadar olur Allah bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası bende bekliyorum Mate20 proyu. Pro almaktan vazgeçtim fiyat olarak uçmazsa alacağım.
  • Heralde fiyatlardan olsa gerek cihaz pek rağbet görmeyecek gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 Ekim tarihinde Mate 20 ile beraber lanse edilecek Huawei Mate 20 Pro, gündemden düşmüyor. Bu sefer yapılan sızıntısı ise direkt olarak Evan Blass‘tan geliyor. Genelde Roland Quandt‘ın gündeme getirdiği model, yeni sızıntıda dikkat çeken renk seçeneğiyle karşımızda bulunuyor. Bu geçişli renk, P20 Pro’da kullanılan “Twilight” seçeneğinden daha güzel duruyor. Yayımlanan fotoğrafta geniş çentiğine ve kare formlu üçlü Leica kamera sistemine bir kez daha baktığımız telefon, görebileceğiniz üzere kavisli kenarlara sahip. Ekrana entegre parmak izi sensörü de öne çıkarılan akıllı telefon, ince çerçeveleriyle ekran gövde oranı konusunda sınırları ZORLUYOR.



    Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20 hakkında başka neler biliyoruz? Duyduğumuz kadarıyla Mate 20 6,53 inç 1080×2244 piksel bir TFT ekran üzerine kuruluyor. 4.000 mAh pilinin olduğu belirtilen model, kablosuz şarj desteğine de sahip. Pro model ise 6,3 inç kavisli AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Pilinin 4.200 mAh olduğu belirtilen telefon, normal model gibi kablosuz şarj destekli. Fiyat tarafında ise Mate 20 yaklaşık 805 dolar başlangıç fiyat etiketiyle yolda bulunuyor. Pro model ise yaklaşık 1.010 dolar fiyat etiketiyle göz korkutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei Mate 20 Pro nun Avrupa fiyatı ortaya çıktı. 6/128Gb 999 Euro



    Muhtemelen 8gb ramli versiyonu ülkemize gelmez.. 8.500 tl başlangıç fiyatı olabilir insallah çok daha ucuz olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demr89 kullanıcısına yanıt
    Söylentiler 1100euro olacak diyor. 10.000-11.000tl arası bir fiyat olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke donanımı kadar tasarımı da iyi olsaydı.Fiyatı için bir şey demek gereksiz.herkes kendi mantığı çerçevesinde alır veya almaz çok takılmamak lazım .
  • https://www.instagram.com/p/Bo_NKtzlYG_/?taken-by=huaweimobiletr


    Instagram hesabında Mate20Pro veriyorlar galiba, çıksa, biz de alsak :/
  • Huawei bu sefer deldi geçti. Piyasanın içinden geçti bildiğiniz.

    1 ay beklemeyip veya absürt takıntıları yüzünden apple'a böbreğini bırakan arkadaşların isyan seslerini işitir gibiyim.
  • Mate 20x çok güzel. Hatta prodan daha güzel. Ben şahsen curved ekran olayini sevmiyorum. Keşke olmasaydi.

    Her halükarda alamayacaz bu fiyatlarla. 11kdan aşağı gelmez tahminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DntRx -- 16 Ekim 2018; 18:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden huawei bu fiyatla satış yapacağını düşünüyor mu? Özellikle ülkemizde 8k üstü para verip Mate 20 alacak kişiler var mı? Bana hep şöyle geliyor ; o kadar para verirsem iPhone alırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xTheXx X kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yada 5500 e note 9 yazık huawei de yakında ülkeden gidecek bu gdişle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkay23

    Aynen öyle yada 5500 e note 9 yazık huawei de yakında ülkeden gidecek bu gdişle.
    Yani böyle giderse olan Huawei'e olur. Çok rakibi var. Uygun fiyatlı alınabilecek xaomi gibi markalarda var. Bence işi zor... Mate 20 serisi çok satmaz ülkemde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön sayfadan yer kaldıysa rez yapalım , pro gelince geçiş yaparız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanım: Öncesinde yayınlanan testlerin biraz gerisinde kalsa da ben bunun lansmanda ki cihazların aşırı ısındığından dolayı performans kaybına uğradığını düşünüyorum yada hala ufak tefek düzenlemeler olacak henüz son kullanıcı boyutunda değil cihazlar çünkü gerek işlem gücü gerek gpu bölümü 845 ve exynos 9810 ile kıyasıya mücadele ediyor kullanıcı bir tık dahasını bekliyordu. 7nm aşağı 2x npu yukarı sloganları ile verimlilik performans artışını hedefleyip sonra gidip geçen yılın 10 nm işlemciler kadar güç vaad ediyorsan bir yerde hata yapıyorsun demektir.

    Tasarım: Çentiğe rağmen olmuş çentiğin olması ve büyük tutulmasında amaç 3d yüz tanıma modülünün burada oluşu o yüzden eleştiriye biraz kapalı olduğunu düşünüyorum hafif kavisli ekranı ekran kasa oranı arkada 4 lü kamera gibi görünen kare cam plaka günümüzün trendlerini yakalamışa benziyor en azından arka kısım kendine özgü diyebiliriz. Selefine göre 7.9mm den 8.6 ya gözle görülmeyen bir artış gündelik kullanımda herhangi bir rahatsızlık vermeyecektir.

    Ekran:6.39 rakamsal olarak büyük gelen fakat tasarımı göz önünde bulundurduğumda 6 inçlik bir cihaz kullanıyor havasında olduğumuz bir ürün bizleri karşılıyor 2k+ çözünürlüğünde olan ekran doygun ppı değeri ile mate 10 pro kardeşine göre daha rekabetçi

    Kamera: Son amiral gemisi p20 pro ya göre yine uç bir fark yok 2.5 cm makro ve videoda nesne rengi ayırt etme gibi özelliklerle gelmiş 60fps yine eksik nedeni bilinmez zaten kameralar iyiydi Huawenin video aşığı insanları dinleyip bir düzenleme yapmasını beklerdim onlar yine fotoğraf üzerinde yenilikler yapmışa benziyorlar.

    Batarya: 4200 mahlık kapasite yeni verimli işlemci ile aşağı yukarı mate 10 pro seviyesinde olacaktır mutlu edeceğinden şüphe yok 40w peak 15w rutin dolum sağlayan şarj adaptörü ve cihazın tüv onaylı olması da bazı kullanıcıların yüreğine su serpiyor.

    Ses ve ses çıkışı: Cihazda stereo hoparlör mevcut yine bir ilke imza atıp typce c portuna çıkış yerleştirmekte tam çinli kafası içimden bir ses ip68 sertifikaya geçtik cihaz su alırsa biz biteriz şeklinde düşünüp tüm delikleri kapatmak istemişler. tasarımla ve estetikle pek ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Umarım ses kalitesi olarak selefinin bir adım önünde yer alır rakip firmalar ses konusunda oldukça başarılı yakınılan bir dac çıkış gücü var umarım bunu da düzeltmişlerdir geçen senelerin amiral gemisi v30+ kadar olsa yetecek.

    Kablosuz şarj: Kullandığım cihazın incelemesinde yakındığım bir durumda arkası önü cam nasıl olur da kablosuz şarj olmaz diyordum bu sefer huawei amiral gemisi trendlerine uymuş ve kullanıcıya kulak vermiş ters şarj olayı da iyi düşünülmüş ilkleri barındırdığı aşikar.

    Yüz tanıma ve ekrandan parmak izi : Oldukça hızlı görünüyor ama asla huawenin teknik laflarına kanmayın %40 %50 daha hızlı tabi ki bu tarz şeylerin gerçekliği yok, mikron hesaplamalara göre yüzdelik ölçmüşler gözle ayırt etmek imkansız.

    Yazılım: Android 9 Pie + EMUI 9.0 ikilisi bize sade ve akıcı bir izlenim sunacağı aşikar huawei yine teknik rakamları seven bir firma %30 %40 seviyesinde emui 8 ailesine nazaran uygulama açış hızlarından söz ediyor çok zor değil animasyon ölçeğini kapatarak zaten hali hazırda %50 lilk bir artış yakalarsınız buda demek oluyor ki göz açıp kırpma seviyesinde gündelik bir kullanım bizleri bekliyor.

    Son dizelere gelirsek Hali hazırda amiral gemisi model kullanan insanların geçmesini gerektirecek bir cihaz değil. Giriş orta seviye kullanıp amiral gemisi alacak adam değerlendirebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 17 Ekim 2018; 10:38:46 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.