Şimdi Ara

Huawei Mate 10 karşınızda: Leica kamera, ince çerçeveler ve yapay zeka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
5.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei Mate 10 karşınızda: Leica kamera, ince çerçeveler ve yapay zeka


    Huawei’nin yeni amiral gemisi Mate 10 resmiyet kazandı. Firmanın en güçlü telefonu ünvanını alan Mate 10 ayrıca en akıllı telefonu ünvanına da sahip. Yine seride birden fazla telefon bizi bekliyor.


     


    Huawei Mate 10


     


    Huawei Mate 10 amiral gemisi 5.9 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde LCD ekrana sahip. Alt ve üst çerçevelerin incelmesi neticesinde parmak izi okuyucu entegre Home tuşu da incelmiş. Görüntü oranı standart 16:9 olarak belirlenmiş ve HDR 10 desteği ile daha canlı renkler sunuluyor.


     


    Metal çerçeve ve cam kaplama kombinasyonunu tercih eden modelin arka kısmı kenardan kavisli ve daha rahat kavranıyor. Leica çift kamera modülü bu kez daha farklı bir tasarım ile öne çıkarılmış. Modelde IP53 sertifikası var yani su sıçramalarına karşı dayanıklı. 


     


    Modele Kirin 970 yonga seti güç veriyor. Kirin 970 yonga seti bir önceki nesilde olduğu gibi 2.4GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A73 ve 1.8GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A53 çekirdeklerini temel alıyor. Gelişen 10nm üretim süreci burada enerji verimliliği için kullanılmış.


     


    Ayrıca Bkz.Şimdi de Huawei Y6 Pro 2017

    Dikkat çeken en önemli unsur grafik tarafında en yeni Mali-G72 biriminin kullanılması. 12 çekirdekli grafik birimi üretim sürecinin de etkisiyle önceki nesilden çok daha iyi bir performans gösterecektir.


     


    Yonga setinin en önemli tarafı bir yapay zeka işlemcisi. Nöral İşlem Birimi olarak adlandırılan NPU yapısı 1.92 TFLOPS FP16 yapay zeka performansına imza atıyor. Bu Kirin 960 yonga setinden 3 kat daha fazla.


     Huawei Mate 10 karşınızda: Leica kamera, ince çerçeveler ve yapay zeka


    4GB LPDDR4 RAM ve arttırılabilir 64GB depolama kapasitesi ile sunulan modelin bataryası 4000mAh kapasiteli. Hızlı şarj ile batarya yüzde 58 seviyesine 30 dakikada geliyor.


     


    Leica imzasını devam ettiren arka kamerada 20MP çözünürlüğünde monokrom ve 12MP çözünürlüğünde OIS destekli RGB sensör bulunuyor. Sistem lazer tabanlı, derinlik tabanlı, faz tabanlı ve kontrast tabanlı olmak üzere 4 farklı otomatik odaklama ile desteklenmiş. Bu sensörde de 1.6 diyafram aralığı yer alıyor. Ön kamera 8MP çözünürlüğünde ve bulanıklık efekti uygulayabiliyor.


     Huawei Mate 10 karşınızda: Leica kamera, ince çerçeveler ve yapay zeka


    Huawei Mate 10 Pro


     


    Huawei Mate 10 Pro ise biraz daha çerçevesiz bir yapı sunuyor. Alt kısımda Home tuşu kalkarken parmak izi okuyucu ise arka tarafa geçiyor. Böylece çerçeveler biraz daha inceliyor.


     


    6 inçlik AMOLED ekranda 2160x1080 piksel çözünürlük mevcut. 18:9 görüntü oranına geçiş yapan ekran yine HDR 10 destekli. Telefon orijinal modele göre biraz daha uzamış gibi görünüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Archos’un en iyi amiral gemisi tanıtıldı ancak dolaylı olarak

    Tüm özellikleri aynı olan Huawei Mate 10 Pro modelinde farklı olarak 3.5mm kulaklık girişi ve microSD desteği yok. 6GB RAM ve 128GB kapasite bu modele özgü. Ayrıca model Cat. 18 LTE destekli ve 1.2Gbps teorik hızlara çıkabiliyor. Yine IP67 sertifikası var yani su altında 1 metreye kadar 30 dakika dayanabiliyor. 


     


    Her iki modelde de Android 8.0 tabanlı EMUI 8 arayüzü çalışıyor. Arayüzün en önemli artısı USB Tip-C-HDMI dönüştürücüsü ile harici ekrana bağladığınızda bir masaüstü senaryosunun ortaya çıkması. Huawei’nin Samsung DeX gibi aksesuar istememesi bir avantaj gibi duruyor.


     Huawei Mate 10 karşınızda: Leica kamera, ince çerçeveler ve yapay zeka


    Yapay zeka nerede?


     


    Firma yapay zekayı sistemin pek çok noktasına entegre etmiş. Kullanıcısını sürekli öğrenen sistem örneğin bir şeyler okuduğunu algıladığında ekran parlaklığını azaltıyor. Veya medya içeriklerinde parlaklığı arttırıyor. Bu senaryolar oldukça fazla.


     


    Diğer taraftan kamera da yapay zeka ile desteklenmiş. Örneğin bulanıklık efektlerini daha akıllı bir şekilde uyguluyor. Ayrıca sahnedeki nesneyi çok hızlı bir şekilde tanıyarak anlık olarak 12 farklı ayardan birisini uygulayabiliyor. Yapay zeka fotoğrafları analiz ettikçe daha fazla ayar seçeneklere eklenecek.


     


    Yapay zeka için Huawei kendi yazılımını geliştirmiş ancak Facebook Caffe 2 ve Google Tensorflow gibi üçüncü taraf yazılımlar da kullanılabilecek. Huawei Mate 10 için istenen fiyat 699 Avro. Satışlar Ekim ayında başlıyor. Huawei Mate 10 Pro ise 799 Avro fiyat etiketi ile Kasım ayını bekliyor.  

     







  • 4000mAh

    arka taraf çok kötü ama
  • Pro model daha kötü olmuş. Kulaklık girişi yok. Ekran 18:9. Ekran çerçeve oranı çok önemli ama şuan 18:9 lg6 kullanıyorum yeminle çöpün çöpü. Video izlerken 4 5 inç felan oluyor sanırım

  • Mate 10 çok güzel görünüyor.
    Kararında çerçeve inceliği , fiziksel tuş derken çok beğendim.
  • Merakla beklediğim bir cihazdı. İlk izlenimim gayet olumlu, pil ve hızlı şarj özellikle çok iyi. Kamera konusunda da her zamanki gibi oldukça iddialılar. Bakalım bu sefer nasıl bir cihaz ortaya koymuşlar inceleme videolarını biran önce izlemek istiyorum.

    Ülkemize ilk olarak Pro modeli geleceği söylendi hatta sitesinde yerini almış.http://consumer.huawei.com/tr/phones/mate10-pro/

  • KalemKolik kullanıcısına yanıt
    Pro nun ekran kasa oranı daha kötü yanlış görmedi isem

    Normal 81.6

    Pro 80. 9



    V30 ile birlikte overall u en iyi telefon olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei Mate 10 Pro’nın geleceği ilk dalga ülkerlerden biri olmamız çok sevindirici bir durum. Huawei son yıllarda oldukça gelişim gösteriyor. Ancak Kirin işlemcisi her ne kadar matematiksel olarak güzel puanlar alsada hala yaygın işlemci olmamanın hem dezavantajını yaşıyor. Şu bir gerçek ki Qualcomm işlemciler en yaygın işlemciler ve Samsung gibi marka olmadığınız sürece de kendi işlemcinize ( Exynos) optimizasyon yaptıramıyorsunuz. Bu da 1 yıllık kullanımdan sonra uygulama stabilitesinde sorun yaşatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzelsin.

  • Özellikler efsane de Yahu yıl 2017. Amiral gemi telefon yapmışsın.bi suya toza dayanıklı yapar insan.2013 yılında xperia acro s ile başladım ip sertifikalı telefon kullanmaya.ikide bir suya sokmuyordum telefonu ama insanda güven hissi oluşuyordu.diğer bir konu huawei bataryayı kısmamış helal olsun. Üstüne işlemci 10 nm.gerçekten muhteşem bir iş çıkarmış.2 gün rahat gider herhalde telefon.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___Lawyer___

    Huawei Mate 10 Pro’nın geleceği ilk dalga ülkerlerden biri olmamız çok sevindirici bir durum. Huawei son yıllarda oldukça gelişim gösteriyor. Ancak Kirin işlemcisi her ne kadar matematiksel olarak güzel puanlar alsada hala yaygın işlemci olmamanın hem dezavantajını yaşıyor. Şu bir gerçek ki Qualcomm işlemciler en yaygın işlemciler ve Samsung gibi marka olmadığınız sürece de kendi işlemcinize ( Exynos) optimizasyon yaptıramıyorsunuz. Bu da 1 yıllık kullanımdan sonra uygulama stabilitesinde sorun yaşatıyor.

    Mate 9 kullanıyorum 5-6 aydır. İlk günkü performansında. Onlarca uygulama yüklü telefonumda, hiçbirinde en ufak sorun yok. Mesela örnek verir misiniz hangi uygulamalarda sorun oluyor?
  • yılın en iyi telefonu tasarımda note 8 ve iphone x den daha başarılı dex siz bilgisayar mıdu çok iyi olmuş benchmarkları nasıl olacak acaba?

  • kimi_raikonen kullanıcısına yanıt
    Ip sertifikası var hocam. Haberde yer verilmemiş sanırım ama tanıtımda gösterdiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cansev07 -- 16 Ekim 2017; 17:31:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka kameranın konumlandırılmasını beğenmedim ama genel itibari ile güzel cihaz.

  • Arkasi haric tasarimi mukemmel olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimi_raikonen

    Özellikler efsane de Yahu yıl 2017. Amiral gemi telefon yapmışsın.bi suya toza dayanıklı yapar insan.2013 yılında xperia acro s ile başladım ip sertifikalı telefon kullanmaya.ikide bir suya sokmuyordum telefonu ama insanda güven hissi oluşuyordu.diğer bir konu huawei bataryayı kısmamış helal olsun. Üstüne işlemci 10 nm.gerçekten muhteşem bir iş çıkarmış.2 gün rahat gider herhalde telefon.

    Mate 10 da IP53, Mate 10 Pro da IP67 sertifikası var...
  • Tasarımıyla, donanımıyla bütün olarak çok güzel bir telefon olmuş. 32bit lik DAC konulması da ayrıca sevindirici...

  • Ben arka tarafı beğendim ama çözünürlük düşmüş bu yıl. 2160*1080 olmuş.
    Ayrıca sd kart slotu sadece çift sim kartlı modellerde kullanılabiliyor.

  • Ülkemize değer veren, güzel işler yapan huaweinin saygın işler yapması hoşuma gidiyor. Mate 9 da ki eksikler olarak ip67 sertifikası eklenmesi ve kameradaki diyafram aralaginin gelişmesi çok hoş kusursuz cihaza doğru gidiyorlar resmen.

    Fiyat olarak 4000 tlnin biraz altında geleceği konuşuluyor. Umarım ülkemizde gösterdikleri kaliteli hizmete devam edip bu güzel cihazları bize sunmaya devam ederler. Şahsi kanaatim 2017 nin en güzel cihazı Mate 10 pro kesinlikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Sniper- -- 16 Ekim 2017; 17:47:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Param olsun ilk işim bu canavardan almak olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pro midnight blue süper umarım bir an önce Tr ye gelir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.