Şimdi Ara

*** Huawei Mate 10 Ana Konu & Kullanıcıları *** (126. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.647
Cevap
75
Favori
393.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kurtar72 kullanıcısına yanıt
    Telefonu alalı 1 hafta oldu. Ben bakarken siyah rengi daha ucuzdu desem? Üstelik satın aldıktan 3 gün sonra Gittigidiyor'da %4 ekstra indirimle 2.326 TL'ye görmüştüm ve üzülmüştüm. Siz beğenir misiniz bilemem ama ben kutudan çıkan kılıfı beğendim onunla kullanıyorum ve telefona kabalık katmadı. Aceleniz yoksa eğer bence biraz bekleyin neden böyle olmuş anlayamadım ama dediğim gibi fiyat farkı yoktu hatta indirimlerden ötürü daha ucuzdu geçen hafta.
  • kurtar72 kullanıcısına yanıt
    Güncelleme konusunda içiniz rahat olmalı. Türkiye'de resmi satılmasa da dünyada satılıyor öyle değil mi?
  • Telefon ile ilk haftamı bitirdim. Bence harika bir telefon. İlk görüşte biraz geniş mi diyorsunuz ancak (belki ellerim büyüktür bilemiyorum ama) tek elle kullanırken bile zorlamıyor beni. Batarya süresi konusunda burada çok konuşma görmüştüm. Telefonu ilk tam dolumdan sonra kullanırken (sim kart takılı değildi) 2 gün dayandı. Sonrasında sim kart ile kullanmaya başladığımda 1.5 günü gördüğümü belirteyim. Kullanımdan kullanıma değişir elbette. Fikir vermesi açısından günlük kullanımımdan bahsedeyim.

    Sabah 07.30'da işe giderken alıyorum telefonu sürekli müzik, internet, youtube (hatta UC Browser ile YouTube'u açıp ekranın bir köşesine koyuyorum tarayıcı da gezinmeye devam ediyorum), kamera.

    09.00'da iş başı yapınca telefonu bırakıyorum ve akşam 18.30'a kadar 1.30 saat kullanabiliyorum. Bu 1.30 saatlik kullanımım yine aynı şekilde.

    18.30'da telefonu alınca yine aynı şekilde müzik, internet vs.

    Telefonu 1.5 gün boyunca kullanırken dışarda mobil veri %90 açık, evde Wi-fi sürekli açık. Kullandığım kulaklık bluetooth kulaklık olduğundan kulaklık kullanırken bluetooth'ta sürekli açık.

    Telefonu kurcalayıp duruyorum hala. Özellikle kamerası muhteşem. Benki özçekimle pek uğraşmazdım meğer tek sebebi GM Discovery'nin kamerasıymış. Bir süredir etrafa bakıp kimse görmeden kendimi çekiyorum

    Sorularınız olursa bende cevaplamaya çalışırım arkadaşlar.

    Herkese iyi forumlar.




  • Mate 10 arka kamerada genis aci etkinlestirildi aciyorum fakat farketmiyor... Nasil kullaniliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_bayam E kullanıcısına yanıt
    Farketmemişsindir aslında farkediyor ama senin beklentin daha fazlasıysa belki farkedemiyorsundur. Kamera normal ayarındayken ekranın kenarında bi nesneyi sabitle ve geniş açıya geç farkedersin.
  • Stok kamera uygulaması zaten güzel ancak farklı deneyimler sunan uygulamalar var mı diye bakınırken gördüm ki Google Pixel telefonlar için geliştirilen kamera uygulamasını Samsung telefona portlamışlar. Bazı Mate 10 kullanıcıları denemiş. Mate 10'da çok iyi çalışmasa da kullanılıyor.

    Ben açıkçası daha iyi fotoğraf çektiğini düşünmüyorum. Deneyip sildim :)

    Denemek isteyen olursa,https://forum.xda-developers.com/galaxy-s8/themes/google-camera-app-portrait-mode-rear-t3732762

    Bu arada bir tek 4. versiyonu çalışıyor gibi.




  • Gece çekimi, otomatik mod.
  • Benim gordugum ustageniş açı cekimde portre modu gibi arkayı bulanıklastırıyor? Genis acıda yakındaki nesneyi çekerken uzaklaştırması gerekmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hiç marka bağımlılığım yoktur. Nokia, Samsung, Sony, Motorola vs. Ayfon dışında neredeyse ya kullandım ya da, tanıdıklarımın elinden alıp kurcaladım. Hangisi içime sinerse iç sesimi dinledim bugüne dek ve pek de, yanılmadım. Çevremdekiler Nokia 8, Sony XZ1, OnePlus5, Şaomi Mi6 kimi de, P10 Plus ve Mate 10’u önerdiler. Ben de, tümünü her yönüyle (Kamera, işlemci, ses, pil, yazılım, ekran, malzeme kalitesi, hız ve fiyat) inceledim. İçime sinen boyutları ve görünümü Note 4’e çok benzeyen Mate 10 oldu bilmiyorum, nedendir ama durum bu. Şimdi merak ettiğim konuları madde, madde sıraladım. Merakımı giderirseniz kararım perçinlenecek ve %90 olasılıkla bir sonraki uslu çoklu ortam canavarım Mate 10 olacak galiba.



    1) Kendi yazılımı çift tıkla ekran uyandırma işlevi barındırıyor mu?


    2) İthal ve güncelleme konularına takılmamın nedeni Samsung’un ithallerini alanlar güncelleme yapamadılar. Ek olarak, çok önemli bir işlev olan “Gizli Mod” çalışmadı yani telefonun asıl değerini oluşturan özelliklerden mahrum kaldılar endişem bundandır.


    3) GSM Arenada hoparlör ve kulaklık desibel değerleri iyi görünüyor. Ancak, bazı yorumlarda U11 ve S8’e göre baya cılız kalıyor denmiş bu doğru mu? 32-bit/384kHz destekli bir aygıtın cılız ses vermesi bana tuhaf geldi. Sizler hoparlör, kulaklık ve görüşme sesini nasıl buldunuz?


    Loudspeaker Quality: Voice 90dB / Noise 73dB / Ring 84dB

    Audio Quality: Noise -93.5dB / Crosstalk -93.4dB


    4) Birkaç yorumda bulutut 4,2 olmasını eleştirmişler bu sınıftaki bir telefonun 5,0 olması gerekirdi denmiş. Bunun yanı sıra Ağ kategorisi iyi bulunmuş Kategori 18 1200/150 Mbps



    5) P10 Plus’tan ucuz olup, ondan daha iyi işlemciye (Kirin 970), ses niteliğine (32-bit/384kHz - 24-bit/192kHz) ve diyaframı daha iyi bir kameraya sahip olması güzel P10 Plus’ta Gorilla 5 kullanılmış Mate 10’da belirtilmemiş ya da, ben göremedim Mate 10’da Gorilla 5 mi kullanılmış?


    6) Kutudan çıkan kılıf yanılmıyorsam boyasız saydam olanlardan ancak üzerinde takılı gelen ekran koruyucunun kırılmaz cam ekran koruyucu mu yoksa, sıradan bir koruyucu mu onu anlayamadım, hangisi?


    7) Pil doldurucusunu araştırdım her halde sizin kullandığınız özgün doldurucu bu galiba Super Charge “Huawei HW-050450E00” diye geçiyor. Hızlı dolumu destekliyormuş. Bu arada, yalnız doldurucunun değil; kablonun da, hızlı dolumu desteklemesi gerekiyormuş. Yorumlarda 80-90 dakikada tam dolum yaptığı belirtilmiş. Bu model “Huawei HW-050450E00” 90TL.’ye satılıyor. Dönüştürücü kullanmak istemeyen ya da, yedek bulundurmak isteyenler inceleyebilirler. Pil yoğun kullanımda 1,5 gün dayanıyorsa ortalama bir kullanımda rahat 2 hatta, 3 gün bile, dayanır demek ki, bunda Kirin 970 işlemcinin de, payı büyük elbette.


    8) Son olarak ithal olmasını da, göz önünde bulundurursak yurt dışı fiyatları ile, karşılaştırdığımızda fiyatlaması en iyi model kesinlikle Mate 10 (600$ - 500€) Sony XZ1’in de, kötü sayılmaz. 2.000 -2.500TL. bandında donanım ve özellikler açısından gerçekten dolu ve rakipsiz geldi bana bir tek XZ1 ilk 3 Boyutlu tarama yapma ve 720p’de 960 kare çekebilme yeteneği ile, biraz zorluyor. Hoş, Snapdragon 845’li modellere bakmadım ama, bunun dışında diğerleri sıradan kalıyor. Bilmem, sizler ne düşünürsünüz? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi kullanımlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtar72 -- 18 Mart 2018; 19:46:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kurtar72 kullanıcısına yanıt
    1- Hayır.
    2- Güncellemelerde sıkıntı yok.
    3- Söylediğin telefonları bilmem ama Mate 10'da Görüşme sesi çok iyi geliyor. Hoparlörü ve kulaklığı da gayet iyi. Lakin 1 kere senin için eski kulaklığımı taktım şimdi ve memnun kaldım. Normalde bluetooth kulaklık kullanıyorum sürekli kablolu kullanmadığım için ne kadar doğru bir yorum olur bilemem.
    4- 4.2 olmasının eksisini yaşıyor muyum açıkçası bilmiyorum. Bt Kulaklık kullanıyorum gayet memnunum.
    5- Huawei Mate 10 Resmi Sitesi 'nde Gorilla Glass'a dair bir yazı göremedim. Epey.com/Huawei Mate 10 'daki bilgi doğruysa varmış. Ancak ekran gayet güzel belirteyim.
    6- Kutudan şeffaf kılıf çıkıyor ben beğendim kullanıyorum. Ekran üzerinde sıradan ekran koruyuculardan var.
    7- Sanırım batarya 80 dakikada tam doluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPower34 -- 18 Mart 2018; 22:30:20 >




  • Yanıtınız için teşekkürler. Bence Huawei Türkiye tam getirmesi gereken modeli getirmemekle hata etmiş. İşin tuhafı yabancı siteler olmasa telefonu göremeyeceğiz. Bizimkiler varsa yoksa, Pro ve Lite tanıtımı yapmışlar. Pro'nun 2K ekranı, artırılabilir belleği ve 3,5 jakı yok. Ama, gereksiz kazıklığı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_bayam

    bende gezegen gsm n11 aldim mate 10 2414 tl global bilisim veriyor garantiyi almadan aradim sordum adamlar ilgili... ekran falan kirilirsa mate 10 ekran turkiye girişi olmadigindan bulunmuyor dedim adamlar ekran garanti disi, kirilirsa 90$ degistiriyoruz dedi biz temin edebiliyoz dedi...aldim cihaz 1 gundur kullaniyorum sorunsuz olu pixel testide yaptim sorun yok kahverengi aldim ....

    hayırlı olsun siz güncelleme alabiliyor musunuz cihaz imei kayıtlı olduğundan sorun olmuyor mu ?
  • Ben de şuan sipariş vererek aranıza katıldım arkadaşlar umarım uzun bir süre sorunsuz götürür hepsiburada'dan siyahını sipariş ettim 2.459 tlye
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Gezegen GSM'nin kendi sitesinde siyahı Peşin/Havale/EFT Tutarı: 2.399,85 TL. kahvesi Peşin/Havale/EFT Tutarı: 2.389,97 TL.'ye satılıyor.

    https://www.gezegengsm.com/huawei-mate-10-64-gb2-yil-servis-garantili
  • Bende perşembe aldım memnunum p 20 beklicektim 2 hafta baktım diyafram değeri 1.6 leica lens 3000 tl ye çıkcak, mate 10 diyafram degeri lens aynı p20 plus ada para yetmicek n11 den gezegengsm den aldim kahverengi 2400 tl idi 66 tl n11 indirimi 75 tl world card indirimi ile 2265 tl ye geldi aldım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Bir kere 3.5 gb bi güncelleme aldı.baska almadı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashris kullanıcısına yanıt
    Şu an alp-L29 8.0.0129 version....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galeriden silinen dosyalar yakinda silinenlere tasiniyor 30 gun sonra kaldiriliyor diyor bu yakinda silinenler klasoru nerde? bide ekran koruyucuda adimsayar gosteriyor o nasil kapatiliyor resmin ustunde gorulmemesi mumkun mu?
  • Firmware finder ile baktığımda c185 bölgesine de 8.0.0.131 geldiğini görüyorum. Programı proxy olarak çalıştırıp güncellemeyi görüyor ve indiriyorum ama en son izniniz yok deyip iptal ediyor.

    Püf noktası var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eteksen

    Firmware finder ile baktığımda c185 bölgesine de 8.0.0.131 geldiğini görüyorum. Programı proxy olarak çalıştırıp güncellemeyi görüyor ve indiriyorum ama en son izniniz yok deyip iptal ediyor.

    Püf noktası var mı?

    check firmware with imei dediğin zaman not aprowed diyor yani kurmaya izin verilmemiş daha. benim telde de aynı.
  • 
Sayfa: önceki 124125126127128
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.