Şimdi Ara

Huawei Hg253s WAN/İnternet Şifresi Öğrenme (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
77
Favori
170.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeter ya bunlar lütfen biriniz karşı çıksın şu olaya. Artık kendi modemini satamasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler wan şifreyi aldıktan sonra v30 a fln downgrade edin sonra tr069 u kapatıp wan username pass girin varsa sip (telefon) ayarınıda yapın sonra bağlasanız bile birşey olmaz (diye biliyorum hatta yapıcam) akk kaldırırsınız anca modemi kapatmamanız lazım yada elektrik gitmemesi lazım mış galiba. dediğim gibi bu işi uzmanına sormak lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

    Ben dediginiz sekilde yaptim. Kullanici adi ve sifreyi aldim. Hatta mac adresini bile kopyalayip yeni modemle baglandim. Fakat 1-2 dakika icinde guncelleyip modemi devredisi birakti.

    ben hala kullanıyorum asus dsl-n17u routerı bir sıkıntım yok
  • Selamlar hg255s için root kullanıcı adı ve şifresini nasıl bulurum veya başka modem için bu modemdeki pppo şifresini nasıl öğrenebilirim?
  • bekir_sahin_38 kullanıcısına yanıt
    hocam anlatımınız ile hg253s den kurtuldum eski modemim vmg3312-b10b kurulum yaptım saat gibi çalışıyor,teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f_koca5055

    hocam anlatımınız ile hg253s den kurtuldum eski modemim vmg3312-b10b kurulum yaptım saat gibi çalışıyor,teşekkürler.

    Hocam birde siz anlatin nasil oldugunu. Ben bir turlu guncelle sonrasi modemimi calistiramiyorum. Aninda modemi devre disi birakiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam,oncelikle hg253s den wan kablosunu soktum,daha sonra maxtreme arkadaşın verdiği v23 firmware modem arayuzunden yukledim (modem uzerindeki v36 di) sonra wan tablosunu takip internet ışığının gelmesini bekledim,gelir gelmez tekrar wan kablosunu soktum ve kullanıcı adı şifrenin olduğu sayfada sağ tuş kaynağı görüntüle dedim,buradan kullanıcı adı ve şifreyi aldıktan sonra temel kısmından da mac adresini aldım.Yeni modem olan vmg3312-b10b nin arayuzune girerek kullanıcı adı ve şifreyi girdim,mac kisminada aldığım mac adresini yazdım ve kaydettikten sonra wan kablosunu taktim internet geldi.Bircok defa da modemi resetledim kontrol için ama sorunsuz bir biçimde hepsinde internette bağlandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bu huawei hg253s in root şifresini kabul etmiyor :/ resetledim modemi ama yinede olmadı değiştirmiş galiba bu adiler root şifresini güncelleme falan geldiyse artık yardım edebilcek varmı :(
  • Abilerim bir sorum olucaktı. 3 kere okudum 16sayfayıda bu arada. Konudaki tüm dosyaları bilgisayarıma indirdim. Ftp kodu dahil. Wap ve sip bilgilerimi aldım. Akk kaldırmak istiyorum az çok resimlerden kafamda birleştirdim parçaları ama yapan birisi varsa nasıl yapcağımı söleyebilir/gösterebilirmi? Modem 4aydır nete takılmadı.(yalnış hatırlamıyorsam yakın bi zamanda takmıştım ama hizmetimiz dondurulmuştu ve hız 5kb/s di pek birşey etkilemez herhalde. Humble bundleden dirt3 keyi aldım :D)



    Uğraşan ilgilenen herkese teşekkür ediyorum saygılar.
  • Selam arkadaşlar, modemi ilk önce v23'ü güncelledim ve maxtreme arkadaşın yazdığı bir javascript kodu ile şifreyi aldım. Şifre 7 haneli ve sadece rakamlardan oluşan bir şifreydi. Daha sonra modemi kapatıp açtım v36ya güncelledi, tekrar aynı yöntemi deneyince şifre 8 haneli oldu ve @ ile başlayıp ! ile bitiyor, bunun geçerli olmadığını düşünüyorum. Size sormak istediğim sizin de şifreniz 7 haneli ve sadece rakamlardan mı oluşuyor?
  • DivingDeep kullanıcısına yanıt
    v23 ile aldığınız geçerlidir. Rakamlardan oluşan...
  • maxtreme kullanıcısına yanıt
    merhabalar hg253s firmware dosyalarını bulamıyorum yardımcı olabilir misiniz?
  • 1_ 035 firmware yükledim,Mirror'u açtım, Wireshark ile kullanıcı adı ve şifreyi yakaladım.
    2_ Güvenlik duvarı ayarlarını,CWMP ayarlarını gerçekleştirdim.
    3_ WAN bağlantılarını silip IP_Routed(IP) olacak şekilde yeni oluşturdum.
    4_ Bu ayarları yaptıktan sonra WAN kablosu takılı olsa bile Internet ışığı artık yanmıyor (kullanıcı adı ve şifre modeme girilmediği için normal olan bu sanırım)
    5_ hg253s'in Lan portundan Netgear R6400 router'ın Wan portuna bağlantıyı yapıp, hg253s'in Mac adresini kopyaladım. PPPoE ayarlarını aktifleşitirip yine R6400 e yakaladığım kullanıcı adı ve şifreyi girdim.
    6_ hg253s in ip adresini hiç değiştirmedim 192.168.1.1 olarak kullanmaya devam ederken R6400'e 192.168.1.3 ip atadım, 10.0.0.1 ip atadım internet çıkış ip adresini hg253s in ip bloğundan verdim. dinamik ip, statik ip, dns değerleri vb. bir çok şey denedim. hg253s'in DHCP sunucu özelliğini kapattım. Uzun bir süre bekledim.

    Sonuç: Bütün gece uykusuz, denediğim her şey başarısız Gecenin sonunda yine Modem resetlenmiş ve R6400 Access Point moduna dönüştürülmüş halde işlemi bitirdim maalesef.

    R6400 Vlan destekliyor diye bildiğim için Vlan ID ve 8021P değerlerine -1 girmeyi denemedim. Ama bunun da işe yarayacağını düşünmüyorum.

    Belki bir yerde bir hata, eksiklik yapıyorum ama sonuç olarak çözüme ulaşamıyorum.

    Yardımcı olabilecek varsa çok büyük hayra girer

    @maxtreme hocam çok rahatsız ettim hakkını helal et



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratozcirpici -- 10 Ocak 2017; 8:19:41 >




  • Ben niye direk hg253s i aradan çıkarıp sadece Netgear ı kullanmıyorum
  • muratozcirpici kullanıcısına yanıt
    burda anlatılan 253s yerine kendi routerınızı kullanmak için diye biliyorum, siz ne yapmaya çalıştınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apespecter

    burda anlatılan 253s yerine kendi routerınızı kullanmak için diye biliyorum, siz ne yapmaya çalıştınız?

    ben 253s i köprü olarak kullanmak istemiştim ama onun ayarları daha farklı olmalı tabi ki hatam oradaydı.

    fakat şimdi direk gelen hattı Netgear R6400 Router'a bağladığımda, Huawei'nin WAN Mac'ini tanımlamam, kullanıcı adı ve şifresini tanımlamama rağmen hiç bir şekilde ip alıp internete çıkış sağlayamadım. R6400'ün firmware'ını değiştirdim bir kaç kere sıfırladım ama hiç bir şekilde bağlantı alamadı. Artık gerçekten bunalttı bu olay beni.

    Neyse yine ben Access Point olarak tanımlayayım bugün de yeter sinirlendiğim derken Huawei Hg253s de ip alamamaya başladı. Müşteri hizmetleri ile görüşürken aldı, tam düzeldi dedim az önce yine kesildi geri geldi. Çok kurcalayınca hattımla ilgili bir sorunlar oldu ama çözemedim

    Sonuç olarak elimde Mac adresi, kullanıcı adı ve şifre var fakat Netgear R6400'ü kullanamıyorum. Şimdilik mola veriyorum. Bir fikir yada aklına bir şey gelen olursa bir haberdar ederse sevinirim.

    İyi akşamlar...




  • muratozcirpici kullanıcısına yanıt
    dhcpyi 253s sağlasa belki çalışır?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apespecter

    dhcpyi 253s sağlasa belki çalışır?

    bu sefer ip_bridge olarak ayarlamam lazım sanırım başka ayarları daha var. ama şu an bunu düşünmüyorum.

    şu anki hali ile direk netgear ın çalışmamasına hiç mantık bulamadım. her şey tamam çünkü. netgear router'ını aktif kullanan bir superonline kullanıcısı bulmadan da emin olmayacağım sanırım...
  • muratozcirpici kullanıcısına yanıt
    sistem huawei hg253s yada takılan neyse onu bir şekilde kayıt ediyor tanımlayıp değişince onu engelliyor... mac clonlama ile farklı router kullanılıyor diyenler var? belki optik cihaz onu tanımlayamıyor netgear ile uyumsuz çıktı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankenshta

    sistem huawei hg253s yada takılan neyse onu bir şekilde kayıt ediyor tanımlayıp değişince onu engelliyor... mac clonlama ile farklı router kullanılıyor diyenler var? belki optik cihaz onu tanımlayamıyor netgear ile uyumsuz çıktı...

    pek kulağa mantıklı gelmese de netgear kullanan başka biri olmadan anlayamayacağız sanırım. bağlantılarda wan mac, kulllanıcı adı ve şifreden başka bir şeyin kontrol edildiğini pek sanmıyorum açıkçası. eğer öyle olsa diğer markalarda da bir problem olurdu diye düşünüyorum.

    1 hafta mola verip haftaya tekrar dikkatlice deneyeceğim. olmazsa farklı bir superonline kullanıcısında da sonucu deneyeceğim. o zamana kadar belki bir çözüm önerisi çıkarsa daha kolay bir çözüm yolu olabilir




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.