Şimdi Ara

Huawei'den rakiplerine gönderme: Telefonlarımızı asla yavaşlatmayacağız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple ve Samsung kısa süre önce İtalya Rekabet Kurumu (AGCM) tarafından müşterilerini yeni cihaz satın almaya itmek için telefonlarını kasıtlı olarak yavaşlattıkları gerekçesiyle 5 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Bu iki şirketin en önemli rakiplerinden biri olan Huawei de fırsatı değerlendirerek hem Apple ve Samsung'a göndermede bulundu hem de piyasaya yeni sürdüğü Mate 20 Pro'nun reklamını yaptı.

     

    Ayrıca Bkz.Apple ve Samsung'a eski telefonlarını yavaşlattıkları için rekor ceza geldi
    Telefonların güncelleme yoluyla yavaşlatılarak kullanılamaz hale getirilmesi "planlı eskitme" kapsamına giriyor. Apple daha önce pilleri zayıflayan eski iPhone'ları 'bilerek' yavaşlatıldığını kabul etmişti. Samsung'un ise yazılım güncellemeleri aracılığıyla telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığına dair herhangi bir konu gündeme gelmedi.
     

    Huawei yükselişte


    Rakiplerinin maruz kaldığı bu olumsuz durumu değerlendirmek isteyen Huawei resmi Twitter hesabı aracılığıyla "Yükseltmeye zorlayarak telefonlarımızı asla yavaşlatmayacağız" şeklinde bir mesaj paylaştı. Şirket ayrıca yeni Huawei Mate 20 Pro'nun hızlı doğduğunu ve hızlı kalacağını belirtmeyi de ihmal etmedi. Son yıllarda büyük bir ivme yakalayan Huawei bu yılın ikinci çeyreğinde Apple'ı geçerek dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi olmayı başarmıştı.







  • İphone 3g den itibaren,4-5 ta ki şarj döngüsü zayıflamış batarya dan ötürü,sistem arada ,zorlandığın da ,brick olmasın diye, bilerek işlemci hızını downclock yaptığı i6,i6s plus a kadar iphone kullanmış biri olarak,


    Apple 4 sene güncelleme veriyor da ne oluyor ,anlatırmısın bana.

    Ne olduğunu ben yazayım, sadece Android için değil,kanunen zaten minimum 2 sene destek verilmesi gerekirken,Apple hikaye den 2 sene daha fazla, önceki modellerine de destek vermeyi sürdürerek ,güncelleme içeriğine bakıyorsun yok şu açık giderildi, şu iyileştirildi ,çaresi olmayan hastaya yalandan ilaç verip placebo etkisi bırakan güncellemeler ile,müşteri memnuniyeti kazanıyor.


    İphone 3g ,4g gibi standart ekran kullandığı zamanlar da bahsettiğin eko sistem, donanıma göre optimizasyon dan ötürü ,ios mükemmel çalışıyordu.Güncellemeler de bile bir standart vardı.


    Sonra Steve Jops un i5 zamanında , 4inç ekran ebatları için ,tek elle kullanım açısından bir telefon için standart ekran budur ve biz bu ekran ebatlarından daha büyüğünü çıkarmayacağız açıklamasını yaptık dan çok kısa süre sonra,iphone ekranları büyümeye başladı.

    Şimdi artık görüldüğü üzre öyle değil.Ekran ebatlarından tut,çentikli çentiksiz, donanıma kadar bariz farkları olan modeller, 2 üst model çıktıktan sonra yeni modele ayar çekene kadar, elindeki ios 11 ile tam performans a stabilite adına tam randımana ulaşmışken , hop ios 12 çıkıyor, ios 12 ile yeni model ve bir önceki modele gğncelleme ile ayar çekerken, 2 sene eskimiş 3-4 yıllık iphone kullanan da sanıyor ki ,ios 12 ile sadece yazılım update ile ,performans daha da artacak.Hâlâ donanım olarak elinde ki kanatlanacak.2 sene yazılım,sistem güncelleme ile elindeki cihaz stabilite ye hâlâ ulaşmamışsa ve sen hâlâ 4 . Sene de Apple dan birşeyler bekliyorsan,kusura bakma da çok safmışız.Ya da Apple çok yavaş,ya da beceriksiz ki 4 sene önce çıkardığı modeli ancak son kıvama 4 sene de getirebiliyor.Beceriksiz olmadığı kesin de.


    Aplle ın 4 sene güncelleme ile 3-4 senelik modeline yaptığı tek şey,kişisel veri toplamak ve bir kaç arayüz ,icon değişikliği ,ile cihazların kontrolünü elinde tututup ,eskitip geri bildirim almaktan başka birşey değil.Sadece 6 seri değil, Apple bunu çok daha önce den de çaktırma dan yapıyordu.İ6 ile s,çtı.Zirve yaptı.

    İphone 6 plus dan beri Apple a o kadar sinirliyim ki, her fırsat da ,her platform da Apple a giydirmeyi de görev adlettim kendime.

    4 sene yazılım destek vereceğine sen bana ,her yıl geliştirip ,ballandıra ballandıra anlatığın işlemciyi,2 sene yavaşlatmadan destekleyecek Batarya koy.



    Anlatabildim mi?
  • Hali hazırda çok hızlı değiller zaten .

  • Telefonu yavaşlatmadılar ama güncelleme de vermediler Ascend G7'ye ben de kendim 7.1.2 yükledim hala sağlam kullanılabilir durumda.

  • Harbiden de yükseltmeye zorlamıyorsunuz. Mate 10 pro ya ne emui 8.1 ne de android 9 gelmedi hala.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hem İphone Taklitçiliği yap Hemde O na Gönderme yap

    Madein China

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple hala iPhone 5-6 lara güncelleme çıkarıyor. Apple ürünleri ile ilgili fazla bir mazim yok ama adamlar en azından 4-5 sene güncelleme veriyorlar ürünlerine.

    Android One eko sistemindeki ürünlerde bile bu süre 2 sene gibi birşey.

  • hawehawe dogru diyor onlarin huyu telefonlarini oldugundan daha hizli gostermeye calismak

  • Yıllardır Apple için konuştuğumuz mevzular uygulama yüklemeye çalışırsın yok bunu yüklemek için ios şu versiyonda olmalı belki ben yükseltmek istemiyorum.
    "Yükseltmeye zorlayarak telefonlarımızı asla yavaşlatmayacağız"

  • Balon gibi yemin ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -Huawei:Yavaşlatmayacağız çünkü güncelleme yayınlamaya üşeniyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlash16 -- 28 Ekim 2018; 17:34:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Günün birinde tüm programları performansına göre optimize edebilecek bir cpu ve gpu çıkana kadar bu iş zor.



    Yazilimcilar bilerek uygulamaların içine kör işlemleri yerleştirmeseler şuan orta segment bir telefon bile en az 5 yıl aynı stabilide çalışabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendini çok mu hızlı zannediyorsun. şu arayüzünün yavaşlığına bir bak .

  • Buyumuste abisine gonderme yapiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama benchmarklara hile hurda karıştırırız.🤫

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya sen yavaşlatmasan ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    Apple hala iPhone 5-6 lara güncelleme çıkarıyor. Apple ürünleri ile ilgili fazla bir mazim yok ama adamlar en azından 4-5 sene güncelleme veriyorlar ürünlerine.

    Android One eko sistemindeki ürünlerde bile bu süre 2 sene gibi birşey.

    5 in fişi çekileli çok oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Cümlenin gelişi öyle yazdım. Yine de 5s bildiğim kadarıyla iOS 12 aldı.
  • Performans hilesi olayını unutmadık Huawei bey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada telefon sektörünü sadece telefon alacağım zaman takip ettiğim için bilmiyordum ama telefon skorlarındaki hile sadece Huawei ye özgü değil. Hemen hemen bütün telefon üreticileri farklı yıllarda bu tarz gri girişimlerde bulunmuş.

  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.