Şimdi Ara

Huawei'den Apple'a bir meydan okuma daha: MacBook Pro'ya rakip geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    90lardan beri apple notebookları kullandım ara ara. özellikle son dönemlerde high-end konusunda oldukça dell'in macbook için söylediği "so last year" çok doğru bir söylem.
    hoparlör vs gibi şeyleri dell ile kafa kafaya gelir, ama asus ve msi harman kordon kullanıyor. yani JBL. Onun yanında macbook'un sesi telefon sesi gibi olur.
    macos'ta spyware ve virüs yoksa anti virüsler niye var? ben şahsen macos'ta spyware yedim. sırf bankaya facebooka giriyorsan zaten hiç bir işletim sisteminde yemezsin. Bol Torrent kullanan, bir sürü uygulamayı pirate çalıştıran haliyle cracklerle haşır neşir biriysen o zaman macbook'un da babalar gibi virüs yer. Elbette Windows virüsleri daha fazla. Dünyanın %95'inin kullandığı işletim sisteminde virüslerin %95 daha fazla olması normaldir.
    tuş falan adaptör yazmışsın. yarı fiyatı asus ultrabookta bile adaptör boyutu ağırlığı ve tuş kalitesi aynı. kasa da aynı şekilde alüminyum ve daha zarif.
    macbook pro çok iyi bir bilgisayar ama fiyat performansta rezalet, fiyat ergonimide pahalı. hele mac pro tam bir fiyasko.
    benim parasal sıkıntım yok çok şükür, şimdi yeni bir notebook alacağım asus 550ve 'yi bekliyorum. şık görünen, hafif bir bilgisayara ihtiyacım var. tek istediğim özelliği ise uzun batarya ve Adobe after effects'i (kendi sınıfına göre) hızlı çalıştırabilmesi.
    ona rakip olabilecek tek makine dell xps. 1050ti yerine düz 1050 var. ama bataryası dehşet.
    Ayrıca kullandığım program gereği monitörün 10bit ve p3+ renk gamutuna sahip olması lazım. Macbook pro'da bile bu yok. maksimum parlaklık yüksek ama siyah rezalet. 0.4lüx seviyelerinde.

    neyse uzun sözün kısası, macbook fiyatına göre başarısız bir alet. param var, bilgisayardan anlamam diyorsan, zaten sadece facebook mail Word excel kullanacaksan alabileceğin en doğru bilgisayardır.




  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    90'ları bilmem ben bugünü konuşuyorum. Evde mid 2013 air kullanıyorum tam 3 yıldır. İşte mecburiyetten asus ux310 kullanıyorum. Kağıt üzerindeki teknik verilere aldanıp 3700 lira verdim. Klavyesinden kasaya kadar tam bir macbook air kopyası ama iş kullanıma gelince gerçekler ortaya çıkıyor. Öncelikle malzeme kalitesi güzel ama menteşeler 6 aylık bilgisayarda ses yapmaya başladı ve güven vermiyor. O meşhur harman cardonun geliştirdiği sonic master hoparlör mac air yanında sizin dediğiniz gibi telefon sesi kıvamında. Bunu bilerek aldım, tekno markette birçok model sesini dinledim. JBL, Harman vs. hepsi hikaye siz macbook hoparlörünü deneyimlememişsiniz. Mid sesler ve tiz dengesinde daha iyisini dinlemedim. Neyse bu çok önemli bir kriter değil birçok kişi için ama benim gibi hoparlör kullanmayan biri için çok önemli.

    Gelelim pile, beni rezil eden pil süresi oldu. İlk açtığımda 6 saati gösteren pil süresi aynı işlemleri yapmama rağmen 1 saat sonra 3 saat gösterip 3 saatte tamamen bitiyor. Öyle ağır işler yapan biri değişim çoğunlukla ofis uygulamaları kullanıyorum. MacAir gibi 10 saat gerçek kullanım istemiyorum, teknik özelliklerde belirtilen 8 saatin yarısını bile veremeyen bir cihazdan bahsediyorum.

    Performans kıyaslaması yapamam 2013 model bir mac ile yeni nesil i7 işlemcili bir pc kıyaslanamaz. Tabiki iş safariye gelince durum değişiyor. Safarinin sunduğu web deneyimi ile chorome arasında büyük fark var.

    Soğutmaya gelince asus ux310 yine çuvallıyor. Youtube 1080p videolarda bile fan sesi sürekli arka planda. Ben mid2013 ile video izlerken hiç fan sesi duymadım. Asus fanına rağmen ekran çerçevesi bölümü sürekli sıcak.

    Ekran konusunda asus muhteşem. Zaten tercih etme nedenim ekran. Parlaklık çok iyi, renk başarımı güzel. Tek sorunu siyahların retina ekranlı pro kadar iyi olmaması. Tam siyahta hafif ışık sızmaları var.

    Şimdi ben size 3700 liralık bir asus ile 2013 model bir macbook airi gerçek kullanımda kıyasladım. 3 yıllık bir bilgisayar 10 saat pil süresi alıyorsam, sürekli kullanımda daha ilk günki fiziksel görünümünü koruyorsa bana göre fiyatını hakediyordur.

    Spyware nedir, virüs nedir bir araştırın isterseniz. Bende crackli birçok uygulama kullanıyorum. Windows ile mac os yapısı çok farklıdır. Windows yapısı gereği her türlü riske açıktır. Küçük bir exe dosyasını çalıştırdığınızda tüm sistemi teslim edebilirsiniz. Bu yüzden çok riskli. Bilinçsizce indirilip çalıştırılan küçük bir dosya ile tüm ofis dökümanlarınız şifrelenip fidyecilerin kucağına düşebilirsiniz. Antivirüs olmadan windows kesinlikle güvenli değil.

    Mac os yapısı gereği local çalışan bir sistem. Her uygulama izin verilen dairenin dışında işlem yapamaz. Herhangi bir dosya siz izin vermediğiniz sürece sisteme müdahale edemez, kendini çoğaltamaz, dosyalara müdahale edemez. Bu bakımdan macos için virüs kavramı yoktur. İnternette virüs olarak bahsedilen durum tarayıcı üzerindeki malware tipindeki eklentiler ve uygulama bazlı müdahelelerdir. Antivirüs adıyla mackeeper , nod32 gibi uygulamalar mevcut. Bunlar ticari amaçla sunulan saçma sapan uygulamalar. Bilinçli bir mac os kullanıcısının bunlarla işi olmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oray

    ben de açıkçası macbook'a rakip arıyorum. ama piyasada macbook'a rakip olabilecek bir tane laptop yok :(

    dell xps var.
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    95-98 arası programlama dersi veriyordum. Özel derslerde o dönem en çok merak edilen şey executable virüsleriydi. Sırf öğrencilerim için yazdığım bir kaç virüs ve bombam (mod triggerli virüs) vardır. Anlayacağınız virüs yapılarını tahmin edebileceğinizden fazla iyi bilirim. Win 8 çıktığından beri anti virüs kullanmadım ve hiç bir zaman virüs yemedim. Windows exe'nin virüslü olup olmadığını anlamak için anti virüse ihtiyacım yok, Mac'in kullandığı sandbox sistemiyle rahatlıkla her türlü exe çalıştırılabilir.

    Apple ilke olarak kapalı (admin yetkisi olmayan) sistem kullanır ancak sudo ile root yetkisi alır istediğinizi çalıştırabilirsiniz. Nihayetine macos dediğiniz şey freeBSD üzerine inşa edilmiş X tabanlı bir sistemdir.https://www.macforensicslab.com/download/Malware_on_Mac_OS_X.pdf

    98'den sonra Sinema'nın teknik dünyasına daldım. Bilgisayar ve sanat'ın birleştiği bir işim var. Çekilen görüntüleri kurgulamak için performans, sunmak için batarya ve düzgün akustik gerekiyor. Haliyle donanım için fiyat limitim yoktur. En iyisi neyse şirkete ve kendime alırım, almak zorundayım.
    macbook air alacağıma güçlü bir tablet kullanırım. Macbook pro iyi bir notebooktur şüphesiz ama en iyisi değildir. Gerek batarya, gerek performans, ses, görüntü, ağırlık gibi fiyat hariç her anlamda biraz geriden gelir.
    ux310 bataryası ile macbook air'i karşılaştırmanız elma ile armutu karşılaştırmak gibi. Asus'un şu beklenen 550ve modeliyle istediğiniz macbook pro'yu karşılaştırın. Aynı şekilde Dell xps 15 'e bakın. 3000 liralık pc ile 8000 liralık mac'i karşılaştırmak çok yanlış. Asus ux31a touch 4027h versiyonunu 3 yıl kullandım. Sadece ben değil, ofisten 3 kişi aldık. Biri sürekli arızalandı çünkü üstüne habire bir şeyler döktü. Diğer ikisi geçen hafta tanesi 2500tl'den satıldı. 2700'e alınıp 3 yıl kullanıldıktan sonra bu fiyata satılması da ayrı bir güzellik.

    Yarın dell xps 15 siparişi vereyim. 8500tl'lik dell'i 14bin tl'ye yeni aldığımız macbook pro ile karşılaştırır fikrimi söylerim.




  • HesapsızKitapsız kullanıcısına yanıt
    Alet daha çıkmadı. Ağustos'ta çıkaracaklarını söylediler ama halen yok ortalıkta. 550ve modelinden bahsediyorum. 550 diye farklı donanıma sahip bir sürü video var ortalıkta

    Asus'un kendi sitesine bakmanızı öneririm. Sanırım iki uç ay içinde incelemelerini görebileceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözüm sunuluyor her konuda ama maalesef ve teessüf okuma özelliği olmayan bir nesil kitlesi olduğu için
    geriye doğru kimse okumuyor.
  • İçindeki Windows ile mi meydan okuyor? Harbi epic fail.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonda her türlü meydan okuyabilir. Ki belki öne bile geçebilir. Ama pc'de windows'la olacak şey değil o. İmkansız diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.