Şimdi Ara

Huawei'den akıllı şarj modu özelliği: Artık bataryalar daha az yıpranacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Huawei, akıllı telefon bataryalarının yıpranmasını geciktiren "akıllı şarj modu" özelliğini duyurdu. Pil sağlığını daha uzun süreler koruyacak akıllı şarj modu, yakın zamanda çıkacak bir EMUI güncellemesi ile Huawei ve Honor telefonlara gelecek.



    Günümüz akıllı telefonlarında kullanılan lityum pillerin sınırlı bir kullanım ömrüne sahip olduğu biliniyor. Özellikle belirli sayıda şarj döngüsüne ulaşan bataryalar, eskisi gibi performans göstermemeye başlıyor. 



    Ayrıca Bkz.OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro özellikleri sızdırıldı



    Bilhassa geceleri şarjda bırakılan ve bu sebeple aşırı şarj yüklemesine maruz kalan akıllı telefonlar, zamanla batarya performansını kaybediyor. Yanlış olan bu şarj etme alışkanlığı yüzünden, pil sağlığında yaşanan düşüş ile paralel olarak performans kaybı daha hızlı gerçekleşiyor. Ancak birkaç ufak noktaya dikkat edildiği takdirde pil sağlığını daha uzun süre koruyabilmek mümkün.



    Huawei akıllı şarj modu nasıl çalışacak?



    Bunun önüne geçmek isteyen Huawei; akıllı şarj modu özellğiyle birlikte, makine öğrenmesinden yararlanarak kullanıcıların şarj etme alışkanlıklarını öğreniyor ve pilin doluluk oranı %80'e ulaştığında elektrik akımını düşürerek, şarj hızını yavaşlatıyor. Yapılan tüm bu işlemler, siz telefonu elinize almaya yakın bir vakitte telefonun şarjı %100 olacak şekilde planlanıyor. 



    Böylelikle bataryanın tam şarj olduktan sonra şarjda geçirmiş olduğu süre minimalize ediliyor ve aşırı şarj yüklenmesinin önüne geçiliyor.





    Akıllı şarj modu çalışırken, şarj simgesi otomatik olarak devre dışı bırakılıyor. Ancak kullanıcılar telefonu yüzde 100 şarj etmek isterse, bu özelliği devre dışı bırakabilir.



    Akıllı şarj modu özelliğini aktif ya da pasif hale getirmek için Ayarlar > Pil > Diğer Pil Ayarları > Akıllı Şarj Modu adımlarını izlemek gerekiyor. Şu anda Huawei Mate 30 ve Honor V30 serisi akıllı telefonlarda bulunan akıllı şarj modu özelliğinin, yakın zamanda yayınlanacak yeni EMUI güncellemesiyle birlikte diğer akıllı telefon modelleri(modeller belirtilmemiş) için de kullanıma sunulacağı ifade ediliyor.



    iOS 13 ile birlikte iPhone'lara gelen iyileştirilmiş pil sağlığı özelliği de benzer bir mantıkla çalışıyor. 




    Kaynak:https://www.huaweicentral.com/smart-charging-mode-emui-feature-march-2020/







  • Telefon tam şarja ulaşınca elektriği kesiyor doğru. Ama elektriği kesince telefon bekleme moduna geçiyor. Elektrik tüketiyor, şarj %100ün altına düştüğünde tekrar şarj ediyor. Bu şarjdan alana kadar sürüyor. Buna yazılım ile şarj tam doluluğa ulaştığında bir sonraki şarjı %90a düştüğünde başlatma gibi bir özellik ile engel olunabilir
  • Bu özellik yıllardır Sony de vardı. Huawei daha yeni mi gelmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen haftalarda One Plus yada başka bir markanın haberi vardı. Belki oda Huawei idi. Yazılımsal bir özelliğin hâla sayılı cihazda olması üzücü.

  • Bu yıllardır beğenmediğiniz samsung'da var.S6'dan beri var hatta

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepestSea

    Bu yıllardır beğenmediğiniz samsung'da var.S6'dan beri var hatta
    Samsung telefonlarda bu özelliği nereden aktif edebiliriz?
  • sariduru kullanıcısına yanıt
    Cihazın içinde gömülü geliyor, kapatıp açamıyorsun
  • Asus'da da var bu, akıllı şarj özelliği, senin uyku düzenini izleyip gece bıraktığında bataryayı %80'e kadar şarj ederek sen uyanmaya yakın dolduruyor. Ayrıca bunun gibi birçok yapay zeka özelliği Zenfone 5 ve 5z'de var, ortam sesine göre telefon zil sesini yükseltip alçaltma da bu özelliklerden biri mesela.

    Ayrıca yukarıdaki mesajlarda görüldüğü kadarıyla özellik yanlış anlaşılmış, tüm telefonlarda zaten %50'den sonra şarj hızı yavaşlar, en yavaş da %80-%100 arasıdır. Bu özellik zaten çok uzun süredir bütün markalarda var. Huawei'nin bahsettiği ise daha farklı bir yapay zeka özelliği, yapay zeka sizin uyku düzeninizi izleyerek tam uyanacağınız vakit %100 olacak şekilde ayarlıyor şarj hızını. Buna benzer bir teknoloji Samsung'da filan yok, bundan önce yukarıda bahsedildiği üzere sadece Zenfone 5 (2018)'de vardı. Zenfone 6 (2019) ülkeye gelmediği için onda var mı bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 26 Mart 2020; 13:35:22 >




  • Sony ile Xperia XZ de gelmişti ama siz bilirsiniz.

  • gece telefonu sarjda birakmak sanilanin aksine zararli bisey degil. malum elimizdeki cihazlar akilli telefon ve sarji doldugunda bunu fark edebiliyor. sarj %100 olduktan sonra akimi kesiyor ve batarya yipranmamis oluyor

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Telefon tam şarja ulaşınca elektriği kesiyor doğru. Ama elektriği kesince telefon bekleme moduna geçiyor. Elektrik tüketiyor, şarj %100ün altına düştüğünde tekrar şarj ediyor. Bu şarjdan alana kadar sürüyor. Buna yazılım ile şarj tam doluluğa ulaştığında bir sonraki şarjı %90a düştüğünde başlatma gibi bir özellik ile engel olunabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony mi Aa öyle bi marka vardı dimi ??

  • Ben Xperia XZ1 de aktif olarak 2 yıldır kullanıyorum bu özelliği ve bataryam neredeyse yeni almış gibi hala. Sony bazı konularda cidden hala öncü bir firma ama hataları daha fazla malesef.

  • Huvaui psmary2019 kulanıyorum batarayam dahichızlıjarzözelığiyok bataryamcokyıpranıyo bataryamcabuk bitiyo

  • Şaka mı bu hahaha zaten halihazırda her hızlı şarj yapan cihaz 80 90 sonrası verdiği akımı - Ma değerini düşürerek hem pili koruyor hem son dolumun daha kaliteli olmasını sağlıyor :D Hatta 3 senelik kullandığım Mİ6 da bile durum böyle. İsteyen Ampere uygulamasını indirip %80 öncesi ve sonrası Ma değerlerini karşılaştırsın.

  • İyi de bunu günler önce One Plus yapacağını söyledi. Bunlar naapmış, çalmış mı?

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Gece taktın saat 2 de %80 ne geldi şarj durdu. sabah 6 oldu 7 de uyanacağını biliyor ve şarjı 100 tamamlıyor. 3 yıllık mi6 kesin vardır bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.