Şimdi Ara

HTPC sistem icin yardım talebi!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, uzun zamandir yurtdışı, askerlik vs derken forumdan ve piyasada oldukça uzak kaldım, açıkçası son 2 senede gelişen teknoloji ile resmen bilgi açısından resmen sıfır noktasına döndüğümü hissetim. Bu sebeple yardımlarınıza şiddetle ihtiyacım var. Fiyat , performans ve sonuç üçgeni içerisinde hareket etmek durumundayım.
    Evime plazma tv + HTPC sistem ikilisi kurmak istiyorum, ancak en uygun bileşenler konusunda zorluk çekiyorum. Bu sistemi ayrıca file server ve download makinası olarak kullanmak istediğim için düşük güç tüketimi olan ve ses çıkartmaması için fansız bir makina düşünüyorum. Aslına hayalimdeki anakarta çok yakın bir ürün buldum. Intel Atom 330 işlemcili tümleşik anakart INTEL D945GCLF2. Ürün ile ilgili link aşağıda.

    http://www.intel.com/Products/Desktop/Motherboards/D945GCLF2/D945GCLF2-overview.htm

    Muhteşem sayılabilecek bir anakart, işlemcide fan yok, fan kuzey köprüsünde ve hemen hemen alan herkes bunu iptal etmiş, güç tüketimi inanılmaz derecede düşük (CPU TDP = 7W, Anakart TDP 5W), maliyet açısından oldukça başarılı (An itibarı 170 YTL gibi (Buna işlemcisi dahil)) bir anakart. 1G lan ile network server için biçimiş kaftan denebilir. 2 Adet Sata2 portu ile yeni 1,5 Tb Seagate HDD ile 3 TB HDD bağlamak amacındayım. Kısaca HDD+ram+Kasa ile makina işler hale gelecek, öncelikle HTPC kasa düşünmüyorum, bütçe kısıtlı çünkü, Asus Vento M-Atx kasalar gayet yeterli.... Peki sorun nerde diyeksiniz? Sorun bu anakartta intel GMA 950 tümleşik ekran çözümü kullanılmış, DVI çıkış keza yok, sadece VGA ve S-Video bulunuyor... Bu durumda FULL HD desteği olamayacak. Peki aslında bu çok gereklimi? Çünkü Full HD desteği gerektirecek medya pek yok gibi..... 1920X1080 çözünürlük ancak Blue ray ile mümkün görünmekte ve inanıyorum ki bu teknoloji bize 3 sene daha uzak..... Amacım DVD ve Divx seyretmek, uydu vs...... Şimdi bu anakartta sadece vga çıkış olması beni ne derece etkiler? Nasıl bir göüntü alırım? DVD ve Dvix için bu yeterlimi? Anakart ve işlemci konusunda yukarıda saydığım özellikleri gözeterek lütfen bana yardımcı olun.

    Öneri, teklif ve düşüncelerinizi bekliyorum.







  • Selam,

    Yakınlarda kendime böyle bir sistem topladım. Bu konuda bulabileceğiniz en iyi kaynaklardan biri avsforum. Aşağıda linkini verdiğim konuya bakarsanız, orda tavsiye edilen bileşenlerden bütçenize uygun bir sistem toplayabilirsiniz.

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=940972&page=85

    Sadece DVD-Divx izleyecekseniz, yukarıda vermiş olduğunuz sistem işinizi görecektir. Ama sizin de gördüğünüz gibi fazla genişleyebilirliği yok. Yani yarın şunda biraz da oyun oynayayım, veya bir ses sistemi alayım ona bağlayayım, internette de epey yüksek çözünürlüklü filmer çoğaldı onları indirip seyredeyim derseniz bu sistem sizi yolda bırakabilir.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NikeNeGerek -- 18 Kasım 2008; 13:57:20 >




  • merhabalar benim sana onerim DFI Lanparty JR P45-T2RS...istersen su linki bir incele aradıgın urun boyle birseymi karar senin

    http://www.teknobull.com/index.php?do=catalog/product&pid=47
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tzar77

    merhabalar benim sana onerim DFI Lanparty JR P45-T2RS...istersen su linki bir incele aradıgın urun boyle birseymi karar senin

    http://www.teknobull.com/index.php?do=catalog/product&pid=47


    Konuyla ne alakası var ?




  • Cok sagol NikeNeGerekvar,verdigin linki inceliyorum
  • @NikeNeGerek
    gonderdigin linki once kendin incelersen insanlara daha iyi yardımcı olabilirsin...senin gonderdigin linkte gaming kısmına 2 tane anakrt onermisler intel icin olan benim tavsiye ettigim DFI JR P45 amd icin olansa DFI JR 790 GX

    lutfen once verdigin linki ii oku
  • Frequenz:
    Ben de şu anda senin gibi bir HTPC sistem topluyorum ve deli gibi araştırma yapmaktayım. Benim alacağım sistemi kurup aldıktan sonra 2-3 sene PC ile ilgili ek bir şey bakmamı gerektirmeyecek bir sistem olsun istiyorum.
    Şimdilik kasayı ve güç kaynağını aldım.
    Kasa Silverstone Crown ( CW2 sanırım ). Güç kaynağı da Silverstone Strider 500 W.
    Anakart olarak Gigabyte GA-EP45-UD3P arıyorum ama bulamıyorum.
    Bulduktan sonra oradan devam edeceğim.
    Sen plazma olarak kaç inch planlıyorsun? O çok önemli yapacağın seçimde ve istediğin kalitede.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tzar77

    @NikeNeGerek
    gonderdigin linki once kendin incelersen insanlara daha iyi yardımcı olabilirsin...senin gonderdigin linkte gaming kısmına 2 tane anakrt onermisler intel icin olan benim tavsiye ettigim DFI JR P45 amd icin olansa DFI JR 790 GX

    lutfen once verdigin linki ii oku


    Verdiğim linkte sadece video oynatıcısı olarak kullanılabilecek sistemlerden tutun da, storage serverlara kadar birçok konfigurasyon var.

    Soruyu soran arkadaş zaten en az maliyetle bunu nasıl kurabilirim derdinde, siz 189$+KDV'lik SLI destekleyen full ATX anakart öneriyorsunuz. İhtiyaç ise, sadece video oynatacak bir sistem.

    Biraz mantıklı önerilerde bulunun bari...




  • @NikeNeGerek

    nikenle butunlesmissin onerim frequen z yeydi... uzerine afiyet olmayan seyler hakkında sırf konusmak için konusma lutfen.Önce mantıklı olmayı ogren sonra birilerine mantıklı olmayı ÖĞRETMEMEN gerektigini anlarsı...
  • merhaba,

    bende aynen sizin gibi düşünüp, salondaki lcd tv nin altına bir pc yapmaya koyuldum ve yaptımda. araştırmalarım sonucu gigabyte ın GA 73PVM anakrtını uygun gördüm. aşağıdaki linkten sistemin ayrıntılarını inceleyin. yardımcı olabileceğim birşey varsa tekrar cevaplarım. şimdiden söyleyim bu tip kasalarda en büyük problem yer sıkıntısı herşey çok sıkışık olacak hazırlıklı olun.


    kendi sistemim şu anda satışta ilgilenirseniz konuşalım.
    http://urun.gittigidiyor.com/Media-Center-PC-250Gb-HDD-1Gb-Ram-DVD-Rw_W0QQidZZ13967968

    Melih Numanoğlu
    Bilgisayar Mühendisi




  • ben de benzer bir sistem düşünüyorum ve şu an piyasadaki atomlardan pek hazedemedim. daha doğrusu atom fena değil belki ama aşağıdaki linkteki Asus ve Celeron 220 çözümü baan daha mantıklı geldi.

    http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=498&l4=0&model=2249&modelmenu=1

    Birincisi fansız çalışabiliyor. Fanlı bile ses seviyesi çok düşük. Atomlardan her durumda daha hızlı. Hatta AMD çözümünden de hızlı. Güç tüketimi 19W ve yine son derece düşük. Diğerlerinden farklı olarak Dual DDR2 destekli, 2xPCI, 1xPCIe ve 1x IDE portu var. Eksiği ise S-Video ve Gbit ethernet.

    Kullanım alanımız nedir? Sony Wega CRT'im var. Deli gibi download yapacağım ve divx izleyeceğim bir media server/NAS. En az 2-3 yıl Blu-Ray, HD filan istemiyorum. Kasasını bile özel malzemeden ben üreteceğim ve gizli duracak bir sistem olacağından üstündekileri taşısın yeter. Bu sistem rahatlıkla ihtiyaç karşılar. Elimde eski IDE DVDRW var. iki adet 1GB DDR2 ile dual channel çalışacağım. S-Video'lu bir Snazzi'm var TV ye çıkış için. 500GB SATA diskim elimin altında. Bu anakart intel anakartlı atomlar gibi power da seçmiyor. (minik bir bilgi, intel anakartlar power seçiyor. 500w power takmak zaten çok saçma bu tip sistemlere. ucuz power lar ile de çalışmıyorlar) ucuz ve hatta fansız çalışabilecek basit ama yeni bir power ile çalışacak bu sistem.

    En önemlisi bu; çözüm çok ucuz. Çünkü ihtiyaçlar düşük.

    1. Oyun oynayacak sistem değil bu.
    2. Performans bu tip sistemlerde çok geri planda ancak benimki aynı paraya hem Atomdan hem de AMD den daha hızlı.
    3. Boyutu 2-3cm kadar büyük ama hala komik bir boyutu var.
    4. HD isteyeceğim zaman bunu 30$'a satar ve yine o zaman üç kuruş paraya rahatlıkla Atom 3.0 filan alabilirim.

    Ben tüm sisteme 500YTL bile harcamayı çok fazla buluyorum ki arkadaşlar sağolsun anakartı bile 300 YTL den, power'ı da 150YTL den seçmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xedos. -- 6 Ocak 2009; 1:04:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.