Şimdi Ara

HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
33.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar HTPC toplamak şartmı? notebook alsam HDMI çıkışta 40'' bir lcdde rahatça 1080 720P Film izliyemezmiyim? HTPCye göre dez avantajı ne olur ?

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4518
  • quote:

    Orjinalden alıntı: drunkard

    Arkadaşlar HTPC toplamak şartmı? notebook alsam HDMI çıkışta 40'' bir lcdde rahatça 1080 720P Film izliyemezmiyim? HTPCye göre dez avantajı ne olur ?

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4518

    Bence htpcden çok daha mantıklı bir seçim hdmi'lı bir notebook hem ses hemde elektrik sarfiyatı bakımından..Ancak fiyat olarak Htpc 600lira civarına rahat toplanıyorken hdmili bir laptop için en az 1200tl civarı bir rakam gözden çıkarmak lazım..

    1080p orjınal bluray filmlerde dahil açamadığın hiçbir dosya kalmaz böyle bir laptop ile..




  • Teşekkürler Pegasus, şimdide 2000TL civarı bir LCD almaya geldi. Sizler ne kullanıyorsunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: caution


    quote:

    Orjinalden alıntı: fanatikforumcu



    Dts ses olayını WD vermiyo kesinlikle popcorn da vermiyo diye biliyorum


    popcorn un DTS destegi vardır.

    aynen
  • Media Playerler sadece dosya oynatmakla kalmaz aynı zamanda iyibir depolama ünitesidir. Gelişen teknolojiye göre sata HD lerin kapasitesi 2TB.
    ve satın alınabilir düzeyde.
    - 24 saat açık kalabilir server görevini görür az elektrik harçar
    --- FTP
    --- Samba
    --- Bittrorent (dosya indirme)
    --- Muzik jukebox
    --- Fotoğraf albümü
    ---
    - USB kaplosuz cihazıyla networke kaplosuz bağlanma
    - USB blueray optik oynatıcı desteği
    - USB klavye destegi
    - İnternet üzerinde youtupe ve muzik sitelerine bağlantı
    - Artan internet hızına göre evindeyken işyerindeki filmleri izleyebilme

    En son media formatlarını desteklmeme
    - MKV Matroska
    FUll HD (1080X1920 60P) görüntü desteği....

    - Taşınabilirlik,
    - Aradığını kolay bulabilme...
    - Artan ihtiyaca göre yazılım yükleyebilme..

    teknilk bilgiyi
    Snazio Network Media Tank

    sitesinden bakabilirsin


     HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı?


     HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı?


     HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı?


     HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı?


     HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı?




  • Şimdi ben doğru mu anladım?
    400 dolara o cihazı alıyorsun. Ama DTS çözmüyor. Aslında AC3 çözdüğünü de yazmıyor.
    Şu anda en ucuz AC3 / DTS çözen hoparlörlü bir sistemin 500 TL'den başladığını biliyorum. O zaman iyi ki HTPC + 150 TL'ye Mavi'den Logitech x540 almışım diyorum.
    mkv ve divx'leri bendeki LH 47LH4000 zaten oynatıyor, AC3 sesi destekliyor
    quote:

    AUDIO
    WAV [.wav .pcm]
    AAC [.m4a], ADIF, ADTS [.aac]
    ASF/WMA [.asf .wma]
    FLAC [.flac], O.G.G. [.ogg]
    HD Pass Through: DTS-HD MA, DTS-HD HR, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
    Raw Pass Through: Dolby Digital® 5.1 (AC-3), DTS, AAC, WMA Pro
    MPEG-1/2 Audio
    MPEG-2/4 AAC LC and HE
    LPCM
    WMA and WMA Pro
    FLAC, Vorbis
    Sampling rates: 8, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48, & 96KHz


    quote:

    AUDIO OUTPUT
    Stereo Audio (RCA - Red/White)
    SPDIF Digital Audio output (Optical)
    DTS decode board (Daughter Board Option)


    quote:

    Orjinalden alıntı: mkvman
    teknilk bilgiyi
    Snazio Network Media Tank
    sitesinden bakabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 30 Mayıs 2009; 23:53:54 >




  • DARK MINI C4 AMD Wİ-Fİ KÜP BAREBONE SİSTEM ( DK-BB-MINIC4-GG
    Zotac GF8200-ITX-WiFi Anakart)
    AMD PHENOM X3 8650 TRIBLE-CORE 2.3GHz (SOKET 940) AM2+ KUTULU İŞLEMCİ HD8650WCGHBOX
    OCZ PLATINUM 4GB 1066 MHz DDR2 KİT (2x2GB) – OCZ2P10664GK
    WESTERN DIGITAL 1TB 7200RPM 32MB 3,5" SABİT DİSK WD10EADS

    bu sistemi toplamaya karar verdim fiyatı 800tl civarı.siz nedersiniz?
  • Arkadaşlar media playerların daha çok yol alması lazım divx player yada uydu alıcıları gibi 70-100 tl 'ye indiğinde zaten almayanı dövecekler. O zaman kadar htpc'lerle devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 1 Haziran 2009; 12:23:21 >
  • arkadaşlar bu konu fena derecede dallanıp budaklandı, böyle giderse teke tek veya 32.Gün gibi TV programlarında da tartışılmaya başlanır herhalde ben de yorumumu yapmak isterim, okuduklarıma göre genelde HTPC yi savunan arkadaşlar, yanlızca HTPC kullanmışlar ve hiçbizaman bir media player ile karşılaştırma şansları olmamış, insan kendi kullandığını savunmak istiyor muhakkak. fakat bazılarıda HTCP ile herşeyi yaparsınız, yok internet, büyük ekranda oyun v.s. v.s işte. ama bizim burda tartıştığımız şey film izleme konusunda hangisinin iyi olduğu, bırakın şimdi PC nin üstünlüklerini. ben yıllardır bilgisayar teknik servis işi yapıyorum, bu konuda uzmanım diyebilirim, ama programsal manada okadar iyi değilim, yinede tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. HTPC si olupta savunanlar varsa, en kralını ben yapardım, çok severim ve yıllardır işim bu çünkü. ama arkadaşlar inanın film izleme konusunda media player ların daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek. En basitinden bir bilgi. bir media player 10 ila 20 watt aralığında enerji harcar. ancak bir HTPC en az 400 watt enerji harcar, yanlızca film izlerken bile. bu farka göre düşünmeniz için doğa sever olmanıza gerek yok, cebinizi seviyorsanız bunu dikkate alırsınız, sayfalarca yazıda bunu hiç belirten olmamış, ama bence çok önemli. bazıları HTPC lerin daha ucuza toplanabileceğini falan demiş, senin bukadar ucuza toplayacağın HTPC ler ile en fazla 720p izlersin, 1080p de donmalar olabiliyor (nerden biliyosun diyenler varsa içinden, tekrar hatırlatim ben uzman bi donanımcıyım ve denenmiştir bu dediğim.) çok film izliyorsanız zaten elektrik faturasının farkı ile HTPC ile media player arasındaki fiyatı amorti edersiniz.ben 2 ay bilgisayarsız kalmıştım evde ve elektrik faturasında 10 lira farketti (günlük yaklaşık 4 saat kullanım ile, 600Watt lık bir PC) ayrıca ses ve görüntü codeclerinin içinde boğulmanıza gerek kalmayacak, HTPC nin düğmesine basıp, windows un açılmasını beklemeceksiniz, fan sesi olmacak, bir bilgisayar kasası kasası, media playerin yaklaşık 10 katı radyasyon yayacak, film izlerken, ekrana güncelleştirme iletileri, antivirüs programlarının çeşitli iletileri, diğer programların olası iletileri, yarın bigün sorun çıktığında mavi ekranlar veya format atmak zorunda kalıp bide format ve driver lar ile uğraşmanız. yaw arkadaşlar ben film izleyeceksem ne gerek var bunlara, daha tonla şey sayarım da işte parmaklarım yoruldu, sıkıldım valla . bu dediğim basit şeyler bile bi süre sonra film izlerken artık iyice tahammül edilemez şeyler haline gelecek, sonra bunalıma girip antidepresyon hapları alacaksınız . neyse şaka biyana, işin özü media player almak. GALİP : MEDİA PLAYERLAR. onu almaya karar verince de asıl sorunlar şöyle başlıyor : hangi media playerı alsam, bu soru da kafanızı çok kurcalayacak inanın bana, ama bildiğim bir şey var Kesinlikle WD Home almayın, yazı çok uzadı sebeplerini yazmak istemiyorum, araştırın göreceksiniz, içlerinde en özelliksizi WD.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kazuya7
    ama arkadaşlar inanın film izleme konusunda media player ların daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek. En basitinden bir bilgi. bir media player 10 ila 20 watt aralığında enerji harcar. ancak bir HTPC en az 400 watt enerji harcar, yanlızca film izlerken bile. bu farka göre düşünmeniz için doğa sever olmanıza gerek yok, cebinizi seviyorsanız bunu dikkate alırsınız, sayfalarca yazıda bunu hiç belirten olmamış,

    Yanlış. Ne 400W''ı allah aşkına SLI sistem mi kuruyoruz!

    Standart bir HTPC örneği vereyim:
    Dark MiniC4 (Zotac GF8200, WiFi)
    AMD Athlon X2 5200+
    1TB HDD + 2GB bellek
    Bunların toplam güç tüketimi max. 150W tutar. Nerden mi biliyorum? Çünkü bu konfigürasyonu kullandım ve kasada sadece 150W'lık güç kaynağı vardı!!

    quote:

    ama bence çok önemli. bazıları HTPC lerin daha ucuza toplanabileceğini falan demiş, senin bukadar ucuza toplayacağın HTPC ler ile en fazla 720p izlersin, 1080p de donmalar olabiliyor (nerden biliyosun diyenler varsa içinden, tekrar hatırlatim ben uzman bi donanımcıyım ve denenmiştir bu dediğim.)


    Yukarıda verdiğim konfigürasyon 1080p'yi çatır çatır oynatmasının yanı sıra wireless'a sahip ve standart PC'nin yaptığı her işi yapıyor. toplam fiyatı da:
    Dark MiniC4:199$
    Athlon X2 5200+: 68$
    2GB Bellek: 33$
    Toplam: 300$
    Eee? Üstelik barebone'da %8 KDV ödüyorsun. Topladığında 280$'lık Popcorn hour'dan daha mı pahalı? (Diski katmıyorum çünkü onu media player'a da eklemeniz gerekiyor zaten.)

    quote:


    çok film izliyorsanız zaten elektrik faturasının farkı ile HTPC ile media player arasındaki fiyatı amorti edersiniz.ben 2 ay bilgisayarsız kalmıştım evde ve elektrik faturasında 10 lira farketti (günlük yaklaşık 4 saat kullanım ile, 600Watt lık bir PC)

    600W güç kaynağı takılı bir PC'nin 600W harcamayacağı gibi bir HTPC de 100-150W'tan fazla harcamaz. NMT ile arasındaki 100W'lık fark da öyle 2 ayda 10TL falan etmez.

    quote:


    ayrıca ses ve görüntü codeclerinin içinde boğulmanıza gerek kalmayacak, HTPC nin düğmesine basıp, windows un açılmasını beklemeceksiniz, fan sesi olmacak, bir bilgisayar kasası kasası, media playerin yaklaşık 10 katı radyasyon yayacak, film izlerken, ekrana güncelleştirme iletileri, antivirüs programlarının çeşitli iletileri, diğer programların olası iletileri, yarın bigün sorun çıktığında mavi ekranlar veya format atmak zorunda kalıp bide format ve driver lar ile uğraşmanız. yaw arkadaşlar ben film izleyeceksem ne gerek var bunlara, daha tonla şey sayarım da işte parmaklarım yoruldu, sıkıldım valla . bu dediğim basit şeyler bile bi süre sonra film izlerken artık iyice tahammül edilemez şeyler haline gelecek, sonra bunalıma girip antidepresyon hapları alacaksınız . neyse şaka biyana, işin özü media player almak. GALİP : MEDİA PLAYERLAR.

    Kardeşim zaten bunları yapmak istemeyen adam niye HTPC kurmaya çalışıyor ki? Ben kendi remote'umu alıp istediğim gibi programlıyıp sonra MiniC4'üme taktığım TV kartından televizyonu açıp canımın istediği yerleri kayıt ettirmek istiyorsam tabi ki biraz uğraşıcam Adı üzerinde PC, "Kişisel Bilgisar" yani kişisel olması için, sana özel bişi olması için çaba göstermen lazım.




  • ohooo, armudun sapı, üzümün çöpü, iyice abarttın valla, sonuçta kardeşim media playerler film için tasarlanmıştır, bu yüzden işlemcileride ona göredir, kimse demesin artık HTPC daha iyi falan diye, bu konunun amacı, video keyfi için hangisini kullanmak gerek sorusu, herkez HTPC nin artılarını sıralamışda sıralamış, banane bilgisayar ile herşeyi yapabiliyorsam, asıl önemli olan video konusunda nasıl olduğu, bu konudada hiçbir HTPC media playerler ile boy ölçüşemez.
  • quote:

    ohooo, armudun sapı, üzümün çöpü, iyice abarttın valla, sonuçta kardeşim media playerler film için tasarlanmıştır, bu yüzden işlemcileride ona göredir, kimse demesin artık HTPC daha iyi falan diye, bu konunun amacı, video keyfi için hangisini kullanmak gerek sorusu, herkez HTPC nin artılarını sıralamışda sıralamış,

    Bu konunun amacı bu değil, HTPC ve Media Player'ların hangisinin iyi olduğu ve bunun cevabı herkes için farklı olduğu için burada tartışıyoruz. Her sorunun sizin dayatmak istediğiniz gibi tek bir cevabı olsaydı forumlara gerek kalmazdı değil mi?

    quote:

    banane bilgisayar ile herşeyi yapabiliyorsam, asıl önemli olan video konusunda nasıl olduğu, bu konudada hiçbir HTPC media playerler ile boy ölçüşemez.

    Video konusunda NMT'nin Athlon X2 işlemcili bir bilgisayardan daha iyi postprocessing yapabileceği iddiasını neye dayanarak söylüyorsunuz? Ben de 5200+ ile NMT'den daha iyi ses ve görüntü alabileceğinizi iddia ediyorum aksini kanıtlayabilir misiniz?




  • Selam arkadaşlar;

    HTPC için tavsiye edeceğiniz veya kullanmakta olan arkadaşlar bana hangi marka laptop u tavsiye eder (film lerde takılma donma v.s yapmayan) sizlerden rica ediyorum saygılarımla.
  • ve tavsiye ettiğiniz laptop da harici ekran kartı olarak (NVİDİA mı yada ATİ) ekran kartı olmalı netlik ve akıcılık anlamında saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: notropil

    ve tavsiye ettiğiniz laptop da harici ekran kartı olarak (NVİDİA mı yada ATİ) ekran kartı olmalı netlik ve akıcılık anlamında saygılar.


    İngilizcen varsa şu yazıyı okumanı tavsiye ederim. herşeyi gayet net bir şekilde açıklıyor ve oldukça güncel:
    http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/




  • Arkadaşlar merhaba,
    konuya yazılan yorumların tamamını okuyamadım
    Sadece bir bölümünü okyuya bildim.
    burada anladığım kadarı ile tam bir çözüme varılamamış
    kimisi HTPC diyor kimisi WDTV diyor. HTPC lerin görüntü kalitesinin
    WDTV ve muadili cihazlara oranlar soluk ve kötü olduğundan bahsediliyor.

    Bende nacizane görüşümü paylaşmak istiyorum.
    WDTV ve muadili olan cihazların fiyatları 100 - 150 dolar arasında değişiyor.
    Ve tak çalıştır olayı ile oldukça cezbedici. Farklı ayarları kurcalamanıza gerek kalmıyor
    kullanıcıların çoğunluğu WDTV ve muadilini tercih edecektir. Çünkü Sinema izlemek
    Bir hobidir keyif işidir. Keyfi almak için TV nin karşısına geçtiğinizde size sorunlar
    çıkartıyorsa hobiniz tepetaklak olacak ve sinir olacaksınızdır.
    WDTV ve muadili ürünler gayet başarılı sonuçlar veriyor. bunu kabul ediyoruz
    bu konuda hepimiz mutabıkız sanıyorum.

    Ancak şunun unutulmaması gerekiyor. İnsanları tercihleri ihtiyaçlara göre değişebilir.
    WDTV alan bir arkadaşımızın hedef film izlemek sinema izlemektir.
    HTPC alan arkadaşımızın hedefi bir adım daha ileri çıkmaıtır. Neden?
    Çünkü HTPC lerin yapabileceği iş. yada kendisine verilen görev ve beklenen
    sonuçların yeterliliği çok farklıdır. Misal WDTV de Needfor Speed oynayamazsınız.
    Veya WDTV de 5000 filmden oluşan bir arşivinizi kontrol edemezsiniz. Filmlerinizi kotnrol
    etmek için kullandığınız üçüncü parti Kataloglama Organize yazılımlarınızı WDTV de çalıştıramazsınız.
    Weya WDTV de X264 İle kodlanmış bir filmi DIVX e convert edemezsiniz. Yada Yada ...
    bu liste uzarrr gider. Yani demek istediğim şey şudur.
    İktisatta. bir kuram vardır. insanların ihtiyaçları Alışveriş tercihleri için en önemli kriterdir.
    Yine mukame edilebilen ürünler için bir kuram vardır.
    Bunuda şöyle izah edeyim. ihtiyacınız olan bir ürünü piyasada bulamadığınız zaman
    onun yerine geçebilecek en yakın ürünü tercih edersiniz.
    Dipnot: 1950- 1960 lı yıllarda memleketimizde şeker bulunamadığı zamanlarda. Çay şekeri yerine
    Pekmez kullanıldığı gibi.
    Yani alışveriş tercihleri tamamen ihtiyaçlar doğrultusunda gelişir.
    Eğer salonunda dev ekranda oyun oynamak gibi bir alışkanlığınız yoksa, yada WDTV nin beceremediği
    bu işi illaki PC nin yapabildiği bir işle ilgileniyorsanız. TAbiki HTPC almanız gerekir.
    HTPC lerin fiyatlarıda diğer oynatıcılara göre herzaman bir Handikap olarak kalacaktır.
    Tercih sizlerin.

    Yine forumda değinilmemiş konulardan birine değineyim.
    HTPC de sinema izlenildiğinde elde edilen görüntü kalitesinin, WDTV ve muadili oynatıcılarda
    elde edilen görüntü kalitesinden düşük olduğu belirtilmiş. Bu görüş kısmen hatalıdır.
    Açıklayayım.
    DVD Divx ve HD oynatıcı cihazların Ekrna görüntü gönderme prensipleri ile Ekran kartlarının
    görüntü yü Monitöre gönderme prensipleri farklıdır.
    Tamamen farklı prensiplerde çalışırlar.
    HTPC nin görüntü kalitesi WDTV den YAda PCH dan daha iyi değil diyen arkadaşlar biryere kadar haklılar.
    PCH ve WDTV görüntüyü TV cihazının kabul edebileceği şekilde tv ye gönderir. Ve stabildir.
    TV ler üretilirken bu standartta üretilir. ve pc monitörü olarak kullanılmak için üretilmemiştir.
    HTPC de elde edilen görüntü kalitesinin düşük olmasının en büyük nedeni budur.
    Gerçek bir monitörde ede edilen görüntü ile PCH ve WDTV nin görüntüleri karşılaştırıldığında
    Sonuçlar Tersine dönecektir.
    Son yıllarda üretilen TV lerin PC lere bağlanılabilirliği konusunda oldukça gelişmeler olmuştur.
    Burada dikkat edilecek nokta Pc ye bağlanılması istenilen TV nin Mapping olayını ne kadar
    ve hangi çözünürlükte desteklediğini bilmektir.
    1920 x 1080 çözünürlükte 1:1 pixcel mapping yapabilen bir TV nin görüntü kalitesi WDTV ve PCH den
    daha iyi olacağı kesindir.
    Yani şunu demek istiyorum.
    HTPC yi TV nize bağladınız, sinema izlediniz ama görüntü kalitesinden memnun kalmadınız.
    Bunun nedeni Büyük ölçüde kullandığınız TV nin PC sinyallerine tam olark uyum sağlamamasından
    kaynaklanmaktadır. TV lerin satış kataloglarında PC ye bağlanabilir WGA arabirimi mevcuttur denilmesine
    aldnmayın. Burada dikkat edilecek ölçü 1:1 pixcel mapping olayıdır.

    Sadece sizleri aydınlatmak için bunları yazmak ihtiyacı hissettim.
    Ne HTPC nede WDTV + PCH arasında şu iyidir bu kötüdür diyemezsiniz.
    ikisininde çalışma prensipleri ve hedef kitleleri farklıdır.

    insanlar Son kararlarını vermeden önce ihtiyaçlarını çok iyi belirlemeli ve bütçelerinin uyduğu ölçüde
    alışveriş yapmalılardır. Pazarlama stratejistlerinin üzerinde durduğu En önemli konu Tüketicilerin ihtiyaçlarının
    çeşitliliğini sağlamayayı Nasıl Başarabilecekleridir.

    Eğer ben evimde sadece DVD izliyorsam, ve Pazarlamacı Bana WDTV satmayı başarmışsa,
    Pazarlamacı Beni 1 - 0 mağlup etmiş demektir. İnsanların Miğrosa bir kilo muz almak için girip
    Mağaza sepetini doldurup çıktığı şu günler, pazarlamacıların altın gündür. Kredi kartı çılgınlığı ve davalık olan
    insanların mağduriyetleri detaylı bir şekilde incelendiğinde, Arkasında yatan asıl nedenin, Pazarlama stratejistlerinin Kabul edilir Galibiyeti yatmaktadır... Saygılar.




  • Arkadaşlar, bir arkadaşım yeni laptop aldı. 4 gb ram, Amd x2 işlemcili, 9600 ekran kartı falan, Ona film çektim full Hd 1080p mkv, popcornda sorunsuz oynayan videolar laptopta biraz yavaş gibi video ve ses geride kalıyor, adam konuşuyor ses 5sn sonra geliyor...
    Vlc ve Kmplayer da denedim codec paketi indirdim ama olmadı... Film dts sesli, popcornda sorunsuz çalışıyor laptopta sorunsuz izlemek için ne yapmak lazım...
  • Yukarıda verdiğim linkteki yazıyı okursan bu konuda çok çok detaylı bilgi sahibi olabilirsin:http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/

    Yine de kopya vereyim biraz.

    9600 gibi grafik kartlarını kullanarak H.264 çözümleme yaptırmak istiyorsan MPC-Homecinema'yı deneyebilrisin:
    http://mpc-hc.sourceforge.net/

    Daha detaylı çalışmak istersen CoreAVC codec olarak CUDA destekliyor ve 9300 üzeri tüm nvidia grafik kartlarında CUDA tabanlı hızlandırma yapabiliyor. (ama 7$ ücreti var)
    http://www.coreavc.com/




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mixenon

    Arkadaşlar, bir arkadaşım yeni laptop aldı. 4 gb ram, Amd x2 işlemcili, 9600 ekran kartı falan, Ona film çektim full Hd 1080p mkv, popcornda sorunsuz oynayan videolar laptopta biraz yavaş gibi video ve ses geride kalıyor, adam konuşuyor ses 5sn sonra geliyor...
    Vlc ve Kmplayer da denedim codec paketi indirdim ama olmadı... Film dts sesli, popcornda sorunsuz çalışıyor laptopta sorunsuz izlemek için ne yapmak lazım...



    buraları inceleyebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_16783095/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_24685334/tm.htm




  • quote:

    Orjinalden alıntı: xcamplus


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mixenon

    Arkadaşlar, bir arkadaşım yeni laptop aldı. 4 gb ram, Amd x2 işlemcili, 9600 ekran kartı falan, Ona film çektim full Hd 1080p mkv, popcornda sorunsuz oynayan videolar laptopta biraz yavaş gibi video ve ses geride kalıyor, adam konuşuyor ses 5sn sonra geliyor...
    Vlc ve Kmplayer da denedim codec paketi indirdim ama olmadı... Film dts sesli, popcornda sorunsuz çalışıyor laptopta sorunsuz izlemek için ne yapmak lazım...



    buraları inceleyebilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_16783095/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_24685334/tm.htm



    İlk başlıkta verilen bilgiler biraz eski, insanları H.264 hızlandırmanın sadece işlemci ile mümkün olduğu gibi yanlış bir kanıya sürükleyebilir ama durum böyle değil.
    CoreAVC'nin de CUDA desteği çok yeni (7-8 aylık sanırım) bu sebeple başlıklarda bahsedilmiyor. En kolay yöntem direk MPC-HC'yi indirmek zaten.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.