Şimdi Ara

Html veya asp ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar web programlamaya başlamayı düşünüyorum da hangi dili öğrenmem gerektiğine karar veremedim . Html ile mi başlamak mantıklı olur yoksa asp ile mi ? Bir de internette bunları öğrenebileceğim kaynak olarak ne önerirsiniz ?



  • Webmaster olmak isteyen herkesin düştüğü yanılgı. HTML olmadan web üzerinde çalışmak üzere bir programlama dili bilmen açıkçası birşey ifade etmez. Önce HTML öğrenmelisin ve önerim peşinden kat'iyetle CSS öğrenmen. Sonrasında JavaScript ve JavaScript kütüphaneleri (jQuery, Script.aculo.us, vs.) ile hem istemci taraflı betik hem de HTML algını ve bilgini pekiştirmen. Şimdi birçok kişi HTML iki dakikalık iş gibisinden itirazlarda bulunabilir ama, HTML ayrı bir profesyonellik ister. En azından benim görüşüm bu.

    ASP sunucu taraflı bir teknolojidir (dil değildir). Dil olarak VBScript ya da Microsoft'un çakma JavaScript'i olan JScript betik dilini kullanır. Fakat JScript tarayıcılarla biraz sıkıntı yaşar. O yüzden de tavsiye edilmez. Ayrıca Microsoft ASP için verdiği desteği durdurmuştur onun yerine .NET framework denilen merede dayalı C# ya da Visual Basic dillerini kullanan ASP.NET teknolojisini çıkarmıştır. Son olarak da geçen yılın güzünde 4. sürümünü falan duyurmuştu galiba. Yani ASP.NET daha günceldir ve geleceği olan bir dildir. ASP ile harikalar yaratanlar da buna muhalefet olabilir fakat onlar da ASP'nin gazi olduğunu bilirler . O nedenle tavsiyem, birincil olarak PHP giib öğrenmesi kolay bir dili tercih etmen, ikincisi ki platform özellikle Microsoft'a ait olsun diyorsan ASP.NET teknolojisi olur. C# mı, Visual Basic mi sorusuna bilen birinin yanıt vermesi daha mantıklı olur çünkü hiç tenezzül etmedim öğrenmeye.. (Şimdi hakkını yememek lazım F# diline merak sardım ama hala anlama çabasındayım ).

    İki paragraf lafın kısası, önce Browser tabanlı dilleri öğren, sonra ASP, PHP gibi sunucu tabanlı bir dili veya dilleri öğren.
  • Cevap için teşekkürler . Peki html öğrenebileceğim bildiğiniz güzel bir kaynak site var mı?
  • Ana kaynağı W3Schools sitesidir. http://www.w3schools.com. CSS ve JavaScript'i de buradan öğrenebilirsin. Hatta bunlar bittiğinde başlangıç aşamasında PHP veya isteiğine göre ASP veya ASP.NET'i de buradan öğrenebilirsin.
  • html > css > java scprit > asp.net > php olarak öğrenebilirim benim görüşüm bu

    kaynak:http://www.kariyervideo.com/

    burada videolu anlatımlar var ;) hadi kolay gelsin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.