Şimdi Ara

Htc vive sipariş verenler ve bekyelenler kulübü. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
7.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vive'a yarın kavuşuyorum nasipse..
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Hemen sizide ekliyorum hoşgeldiniz.
  • Cihazı 1 gibi alım, şu saatte kadar denedim.

    Öncelikle "çok" kaliteli bir ürün olduğu daha kutuyu açar açmaz beni karşıladı. Gerçekten her ayrıntı düşünülmüş, güzel bir ürün çıktı karşıma. Tabi fişlerin bizim ülkeye uymadığını da söylemek lazım.

    Kurulum biraz uğraştırdı, çok fazla kablo, çok fazla bağlantı seçeneği var. O neye, bu kime derken 1 saat uğraştım, sonunda kurdum.

    Oyunları dünden indirmiştim, açıkçası daha önce de burada tecrübesi olan arkadaşlardan aldığım tavsiye oyunlardı.

    1. Gözlük güzel, ayarlanması kolay, lensleri kaliteli falan. Kafanızı sarıyor ayarları yaptığınızda, tamam diyorsunuz oyuna dalıyorsunuz lakin terliyorsunuz, nem oluyor, buhu oluyor. buna bir çözüm lazım açıkçası. Ama kaliteli, ve kamerası var, nerede görüyoruz.
    2. "Alan" ayarlaması işi kolay ama 2 metre 3.5 metre alan yetmedi, bazen değil sıklıkla mavi duvarlar göründü. Geniş bir alana ihtiyacınız olduğu kesin. Yoksa bir anda oyunun içinden kopuyorsunuz. oturma pozisyonununda da duvar çok dar oluyor her şekilde görünüyor bari orada kapansa bir yolu var mı bilmiyorum. Ama onun dışında sorun yok.
    3. Mekanların içinde, kafanızı uzatıp nesnelerin arkasına bakmak, eğilmek ve dolaşmak gerçekten ilginç bir tecrübe. Tam bir sanal gerçeklik ortamı. Hele bazı oyun-demolar var ki, inanılmaz. Resmen gerçek gibi yapmışlar.
    4. Oyunlar "ya da" demolar, çok kısıtlı. Ama okçuluk olsun, fruit ninja olsun çok eğlenceli. kesmeye doyamıyor insan. Ama "tek" başına olmak sıkıcı, bir ara multi deniyorlardı sanırım, denesinler kesinlikle multi süper olur.
    5. Baş dönmesi falan olmadı. Açıkçası hayran kaldım, 3'den beri kesintisi kullandım, sadece bir tane roller coster mi ne , onda bulandı, sanırım onun tazeleme oranı mı ne düşük anlamadım.
    6. 3d film izlemek için program bulamadım. bir tane buldum 3d gibi değildi, tavsiyelere açığım.
    7. Kulaklık konusu bu cihazın "resmen" kusuru, yani bunu çözmeleri gerekiyor, onu tak, bu kabloyu geçir hadi bir de şu kulaklığı tak derken insan perişan oluyor, hele de bir de, kafa üstü takıyorsanız, kulak terliyor, göz terliyor, ortaya vıcık vıcık bişi çıkıyor.
    8. Kablolara diyecek bir şeyim yok "çok" fazla, bu cihazın kablolarını söktükleri gün, dehşet olacak, o gün herkes alacak.
    9. Açıkçası "vr" emekleme aşamasında görünüyor, oyunlar destek verdikçe, kesinlikle güzel olacak. Geleceğin cihazı budur, kablosuz yaptılar mı, kulaklık koydular mı, kimse artık monitör kullanmaz diye tahmin ediyorum.
    10. Parası olan arkadaşlara tavsiye ederim ama "bu" cihaz bir oyuncaktan öteye geçebilmiş değil bence. Ailede gelenlere göstermelik, eğlenmelik falan. Wii gibi "sosyal" bir cihaz değil, çok a sosyal, sesi, görüş açısını doğrudan hapsediyor sizi bir hücreye.

    Şunu da çözemedim, odayı tarattım, sonra oturmak istedim, yine tarattım, sonra yine odada dolaşmak istedim yine tarattım, bunun bir kısa yolu, bir hafızaya alma yolu yok mu? Her seferinde bunu yapacaksak işimiz var :(

    Genel olarak efsane bir cihaz ama akşam eve gelince "oturayım" da 2 vive yapayım denmesi için biraz sadeleşmesi lazım, bence 2. nesilde onu da çözecekler. Bu arada görüntüler 2k, bazıları piksel gördük falan demiş, vallaha ben o aksiyonda gek gördüğüm şey eğlenceydi, takılırsak görünür, 4k'sı çıkınca bu da biter :D




  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık güzel bir inceleme olmuş.Oturacağın zaman yani oturarak oynadığın oyunlarda bi taraftaki haleket algılayıcıyı yanına çek herhangi bir ayar yapmana gerek yok ben wat tunder ve project cars ta öyle yapıyorum sorun olmuyor.Piksel görmek için baya bir kıl olmak görünüyor ben o kadar kılım mesela ama beni rahatsız etmiyorsa kimseyi rahatsız etmeyecek kadar az demektir :)
    Bu arada bu havalarda klimasız bir ortamda oynamak daha doğrusu oynamaya çalışmak zulumden başka birşey olmuyor belli bir zamandan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 6 Ağustos 2016; 23:07:53 >
  • Evet arkadaşlar beklenilen vive cover çıkmış.En kısa zamanda siparişi geçiyorum. https://vrcover.com/product/htc-vive-pre-vr-cover-waterproof-for-exhibitions-sport/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 6 Ağustos 2016; 23:19:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fierro35

    Evet arkadaşlar beklenilen vive cover çıkmış.En kısa zamanda siparişi geçiyorum. https://vrcover.com/product/htc-vive-pre-vr-cover-waterproof-for-exhibitions-sport/

    İyiymiş, alınabilir aslında.

    Bir de bir şey sormak istiyorum, youtube'da 360 videolar var nasıl izleyeceğim onları acaba?
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Bende bi kaç kere izlemeyi denedim ama başarılı olamadım onun için virtualdesktop gibi programları tavsiye derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARTAGON99

    benim alışveriş maliyetimi yazayım sen karar ver bencehttp://www.amerikadanalisveris.com/ ile
    Sub-Total: $799.00
    Shipping: $30.00
    Tax: $58.03
    Total: $887.03
    buraya kadar amerikaya varış maliyeti.
    buraya gelirken 100$ vergi (sağolsunlar fiyat ayarlama da yardımcı oluyorlar)
    kargo ücreti 200$
    yani toplam 1187 dolara mal oldu bana
    fierro35 arkadaşın yaptığı gibi dışarıdan yardım edecek bir tanıdık varsa bir mikta tasarruf sağlar ama yoksa da bu maliyetle alabiliyoruz demektir.
    2017 gibi ülkemizde (belki) ülkemizden sipariş yapılması imkanı olursa 1187$ dan fazla maliyeti olur daha azı olmaz bence.


    Nerden baksanız 3,500 e falan geliyor.Maşallah çok pahalı.Birde sistemi eski olan kullanıcılar için çok ciddi rakamlar ortaya çıkıyor.Oculus rift alsam 3 e falan gelir sanırım.Ama htc daha çok ilgimi çekiyor.Benim sistemim 8 gb ram,i5 4690k,gtx 760 şuan kullandığım kart.Ekran kartı dışında sıkıntı olmaz sanırım?




  • Holopoint muhteşem bir oyun. yaz gününde 10 kilo verdirir adama. Ayrıca htc sesimizi duymuş, oculus'daki gibi bir hem video izleyebileceğimiz hem de internete girebileceğimiz bir program yapmış. Betadaymış, eylül gibi diyorlar.
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Bu oyunu farketmemişim. tavsiye için teşekkürler.
  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    adetli getirtme imkanınız olursa ben alabilirim. Galiba Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar
  • ersinx81 kullanıcısına yanıt
    Zaten adetli alıcam ama vr cafemizde kullanacağımızdan ötürü hepsi lazım olucak :)
  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    1 tane fazla alın : )
  • ersinx81 kullanıcısına yanıt
    Yedeklerden artan olursa sözüm olsun :)
  • Yarın oculus rift cv1 gelecek, onu deneyeceğim, fark nedir merak ediyorum?
  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın detaylı bi karşılaştırma yaparsan çok seviniriz.
  • Dün Oculus'a kavuştum. İki cihazı da kullanıyorum, satmak ya da test etmek için almadım, kullanmak için aldım. Kısaca farkları yazmak isterim.

    Oculus "tümüyle" oturmak üzerine tasarlanmış bir cihaz. Vive'sa sizi sanal dünyaya sokmak için. İkisi arasındaki belirgin fark bu.

    +Oculus kolay kuruluyor, 2 dakika da kurdum. Ayar falan yapmadım, taktım çalıştı.
    +Kulaklıkları ilk taktığım anda budur dedim. Vive kullananlar bilir "kulaklık" bir ızdırap resmen, onun kablosu da eklenince içinden çıkılmıyor.
    +Oyun kolu, o küçük kumanda süper kolaylık sağlıyor.
    +Steam mağazasındaki oyunları sorunsuz çalıştırdı ama 1 oyunu mu ne çalıştırmadı. O hoş olmadı.
    +Özel mağazasındaki "oyunlar" gerçekten oculus'a göre optimize edilmiş. Sizi gerçekten uğraştırmıyor.
    +Konforlu, hafif bir cihaz. Vive'den daha basit ve hızlı takılıyor ama vive'e kadar karanlık sağlamıyor, benim burnum dev gibi olmadığından "alttan" ışık giriyor içeriye. Bir de ped'leri değiştirilmiyor, vive o konuda çok başarılı. Haa "terleme" var mı var, ama vive'e kadar asla değil.
    +Oyunları indiriyorum yavaş yavaş ama video içerikli durumlar daha uygun sanki cihaza. Demolar falan süper görünüyorlar ama oyunların "tamamını" test etmedim sadece projectr car'ı denedim, oldukça güzel sonuç aldım. Vive ile aynıydı tecrübe.

    Toplarsak, masa başı için oculus, vr'ı dibine kadar hissetmek için Vive almak lazım. Şöyle bir şey var, oculus'u yanıma koydum, astım duvara iyi oldu, ama vive'de öyle olmuyor, kurmak, katlamak falan gerekiyor, alanı açmak. Eğer bir odanız varsa, hep vive duruyorsa sorun yok. Ama yoksa sorun var. Şimdi ben bu "dizi" izleme sitelerini nasıl oculusla açarım onun derdindeyim :D

    Oyunları oynadıkça ekleyeceğim yorumları ama şunu söylemek isterim, ikisinin eksikleri artıları var. Ama sonuçta bence de vive 1 adım önde, kontrolcüleri başlı başına efsane. Ama kimi ben zıplamak istemem diyorsa, işte oculus orada devreye giriyor. İki cihazın çözünürlükleri aynı ama açıkçası üzerindeki cam açısından oculusu başarılı buldum. Vive'de böyle halkalar görünüyordu dışta, bunda o yok, o yüzden ışık vurunca alttan, ya da cihazdaki ışıklar çalışınca, sadece yansımalar oluyor.




  • vbalikci kullanıcısına yanıt
    İnceleme güzel olmuş çok teşekkürler.Masada oculus ayakta vive diyoruz sonuç olarak yani :)
  • fierro35 F kullanıcısına yanıt
    Türkiyeye gönderimi var. sipariş vermek isteyenler kaçırmasın. Özellikle terleme ve coklu kullanım için ideal . Tavsiye eden arkadaşa ayrıca teşekkür ediyorum
  • merhaba arkadaslar. Bende vive siparis etmek istiyordum ama sonra oculus ile vive arasında kaldım. Yazılarınızı okudum tesekkur ederim. 3 sorum olacak yardımcı olabilrseniz cok sevinirim.

    1. Vive ' de kablo olayı cok mu fazla? cok mu dert? fotograf cekip koyan olabilirse sayet alacak olan herkese ısık tutacaktır bu konuda.
    2. Vive steamdaki VR oyunları sorunsuz calıstırıyor mu ?
    3. GTX 1070 ekran kartım var ki bu yeterince yeterli diye dusunuyorum. Steam VR testte tam puan aldı. Zira işlemcim i7-950 . Ama overclock yaptım 4.3 MHZ de cvalısıyor. Steam tam not verdi dediğim gibi ama sizce gozlugu baglayıp oyun oynamaya baslayınca sizce cok sıkıntı yaratır mı CPU? ( CPU dar bogaz olmuyor )

    Şimdiden tesekkur ederim.

    Ayrıca eve vyklarine cok guzel bir oyuna benziyor onu da oynayabilirsiniz ozellikle vive ile super olacagından suphem yok.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.