Şimdi Ara

HTC Vive Cosmos'un Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • HTC Vive VR başlık ailesinin yeni üyesi Vive Cosmos, 21 Ekim’de Türkiye’de satışa sunulacak. HTC Vive Cosmos’un fiyatı 6999 TL olarak açıklandı.



    Odaya sensör yerleştirmeye gerek yok



    Vive Cosmos, önceki modelde eleştirilen özelliklere çözümler sunuyor. Vive Cosmos kurulum için odaya sensör yerleştirme ihtiyacı duymuyor. Başlık üzerindeki yeni sensörler aynı VR deneyimi sunmaya yetiyor. Bu sayede VR için özel bir oda yaratma gereği duyulmuyor. Vive Cosmos’u istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Bu özelliğe “içten dışa takip” adı verilmiş.





    Ekran çözünürlüğünde minik de olsa bir geliştirme mevcut. Vive Pro modelindeki 2800x1600 piksel çözünürlüğündeki ekran yerine Vive Cosmos’da 2880x1700 piksel çözünürlüğünde ekran bulunuyor. Yenileme hızı ise aynı kalmış (90 Hz). Vive Cosmos’un en büyük rakibi Oculus Rift S’de ise 2560x1440 piksel çözünürlüğünde 90 Hz ekran bulunuyor.





    HTC, Oculus Rift S’ninkine benzer kontrolcüler tasarladı. Dokunmatik touchpadler, yerini analoğa bıraktı. Kumandaların sensör tarafından daha iyi algılanabilmesi için beyaz aydınlatmalı dairesel çerçeve eklendi. Fakat kontrolcülerin pille çalışıyor olması büyük bir dezavantaj. Vive Cosmos’un başlığı yukarı doğru kaldırılabiliyor. Bu sayede başlığı kafanızdan çıkarmaya gerek kalmadan hızlıca sanal dünyadan gerçek dünyaya geçiş yapabiliyorsunuz.





    Basın gösteriminden deneyimleme şansını bulduğumuz Vive Cosmos, kafa üzerinde oldukça ergonomik duruyor. Kontrolcülerin elde oturuşu ve butonlara erişim iyi. Kulaklık rahatsız etmiyor. İlk serilerindeki kadar olmasa da hala daha görüntü yeteri kadar net değil ve baş döndürüyor. Vive Pro Eye modelindeki göz takip özelliği Vive Cosmos'da yok.



    HTC Vive Cosmos, 21 Ekim’de 6999 TL’lik fiyat etiketi ile satışa sunulacak.








  • 700 dolarlık aletin 7000 TL'ye gelmesi gerçekten müthiş bir şey.

  • Fiyata gel bütün herşeyin 10 katı fiyata satıldığı tek ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum zatdan kurtulmadıkça bu işler düzelmeyecek.

  • 5499-5749TL aralığında bir fiyatı olması gerekirdi. HTC Türkiye direk kendisi mi getirip satacak bunu acaba? Bu fiyat ile son kullancıya satması zor gerçi orası ayrı konu.
  • Bu ülkede teknolojiyle ilgili bir ürün almaya heves bile edemez olduk.Lanet olsun bu ülkeyi vergi cehennemi yapan tepemizdeki yobazlara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    döviz zaten giriyor girdiği kadar ama oda yetmiyor işte bu millet hakediyor demek ki

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 312 .

    döviz zaten giriyor girdiği kadar ama oda yetmiyor işte bu millet hakediyor demek ki
    Vergi ile birlike taş çatlasa 4900 TL'ye geliyor ürün. Hadi ithalatçı karı falan filan desek 5500 TL. Geriye kalan 1500 TL'de HTC'nin " bunu alacak kitle belli zaten, hiçbir şeye de ses çıkarmayan bir toplum hatta yüksek fiyatları savunuyorlar, ne kadar geçirirsek kardır bunlara" demesi.
  • Hep almak istedim ama bu gidişle sadece bakıcağız

  • artık hiç bişey alamaz olduk, keşke eski sefil hayatımıza dönsek en azından dolar ucuzdu..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.