Şimdi Ara

HTC U serisi de düşüşe çare olamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC U serisi de düşüşe çare olamadı


    15 Mayıs itibariyle amiral gemisi U 11 modelini tanıtmaya hazırlanan Tayvanlı HTC, halen beklediği çıkışı yakalayabilmiş değil. Firmanın bir süre önce piyasaya sürdüğü HTC U serisi de düşüşe engel olamadı.


     


    Düşüş sürüyor


     


    Firmanın açıkladığı tablolara göre Nisan ayında 156 milyon dolarlık gelir elde edildi. Yıl bazında yüzde 18, ay bazında ise yüzde 9 düşüş yaşandı. Yılın ilk 4 ayında ise elde edilen gelir 600 milyon civarında oldu. Yıl bazında yüzde 6.45 düşüş kaydedildi.


     


    Firmanın yıl başında piyasaya sürdüğü HTC U Ultra ve HTC U Play modellerinin beklenen satışı yapamadığı ifade ediliyor. Modeller beğenilen özelliklere sahip olsa da yüksek fiyat etiketleri nedeniyle eleştirilmişti. Yılın ilk çeyreğinde firma Şangay’daki atıl bir üretim tesisini sattığı için gelir tablolarında zararı biraz azalttığı belirtiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Apple: Akıllı hoparlörler ekran ile desteklenebilir

    Yılın ikinci yarısı itibariyle HTC U 11 amiral gemisi yine kurtarıcı görevini üstlenecek. Kenar kısımlarındaki sensörleri ile sıkarak kontrol edebildiğiniz cihaz bu açıdan bir ilk oluşturuyor. Rakipleri ile benzer veya biraz altında bir fiyatlama ile HTC U 11 tüketici ilgisini çekebilir. 


     







  • htc yi sırf arayüzünden dolayı tercih etmiyorum,önceden arayüzü en iyiyken heleki wm işletim sistemindeyken bile arayüzdeki farkını ortaya koyardı.
  • düşüşe çare dedikleri telefon yükselişteki firmayı durdurur yahu

  • Diğerleri neredeyse telefonun ön panelini komple ekran yapmaya çalışırken HTC ise "daha fazla nasıl kalınlaştırabilirim ?" derdinde olduğu sürece biraz zor satar. Arayüzüne bir şey diyemem ama tasarımlar ciddi anlamda çöp. Evlerden ırak.

  • HTC nin önce fiyat politikasını bir elden geçirmesi lazım, bak LG ye silindi neredeyse piyasadan, G6 nın esamesi okunmuyor. HTC napıyor, o da aynı, bunlar kendilerini apple sanıyor, samsung sanıyor... Kasa kaliteli htc de ama malesef tasarım geriden geliyor, arayüz artık çok sade ve sıkıcı hal aldı, özelleştirme, kişiselleştirme çok çok zayıf. Pazarlama, reklam yok, marka adına girişimler yok. Sokakta 10 kişiyi çevir HTC yi sor 6 kişi bilmez en az, ama samsung veya apple öyle mi, bunlar cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor. Yasla 3500, 4000 tl fiyatları, sonra işler kötüye gidiyor, gider tabii ne bekliyorsun.
  • Beklentileri karşılayan bir tasarıma sahip değil.

  • Yahu bu kadar zor mu arkadaş adam gibi tasarım yapıp adam gibi fiyattan satmak. Çinliler nasıl yapıyor anlamıyorum demek ki oluyor. HTC o kadar kaliteli telefon çıkaran bi firma başka biyere bakmasına gerek yok kasayı incelt çerçeveleri incelt batarya koy fiyatı da adam akıllı seviyeden tut o zaman bişeyler olur yoksa malesef. Bu arada U serisi fena değil ama insanlar da merak uyandıramıyor artık.

  • bi batamadı gitti şu HTC

  • Kuzey Amerika (Birleşik Devletler & Kanada) için güncel güvenlik güncelleştirmelerini nispeten daha az bekleterek yayınlayıp Avrupa ve Asya-Pasifik pazarı için üç maymunu oynamaya devam ettikleri sürece ederleri bu olmaya devam edecek.

    Telefonumdan (HTC 10) gerek donanım gerekse de yazılım yönünden memnunum, ancak elimin altında kendime ait güvenli bir masaüstü pc ya da laptop bulunmadığı anlarda kayba uğramama neden olacak durumlarda dahi herhangi bir bankacılık uygulaması kullanmaktan kaçınıyorum.

    Samsung gibi bir firma bile güvenlik güncelleştirmelerini çıktığı gibi kullanıcılarına sunar bir hale gelmişken daha evvel kullanıcılarına aynı ihtimamı gösteren HTC'nin şu anda içinde olduğu durum cidden ibretlik.

  • şu minimalist tasarım saçmalığı sonunda bu oldu bak samsunga sonyye google ın arayüzünü koymak yerine kendi arayüzlerini geliştirdiler bunlar gitti stok androide benzetti stok android isteyen rom kurar telefonuna.

  • Seni sen yapan şeylere geri dön htc !!

    Ön tarafa çift hoparlör koymuştun geri getir.
    Arkaya Çift kamera koymuştun geri getir.

    Süper LCD ekrandan artık vazgeç.
    Telefon premium olsun,fazla ısınmasın diye metal yapıyorsun,kayıyor elde durmuyor.mecburen kılıf takıyoruz bişeye yaramıyor.plastik yap,cam yap da elde dursun birde kablosuz şarj olsun artık.
    Kendi uygulamalarını geri getir.artık telefonlar hızlı.romunu sadeleştirmenin manası yok.geliştir şunu biraz.
    Şu ekran kasa oranına da bir çare bul artık.yetti gari.

  • Htc batmak istiyor resmen.

  • HTC ye ona biraz para kazandıracak ve yüksek adette satacak F/P cihaz lazım bence

  • sene olmuş 2017 htc gidip s810'lu telefon çıkarabiliyorsa bir zahmet batsın zaten
  • HTC bu fiyat politikasından vazgeçmeli. Önce toparlanmaya bakmalı ama onlar hala ne düşünüyor bilemiyorum. Zaten üst seviye telefonlar aşağı yukarı aynı sayılır. Farkı ancak fiyatla koyabilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çerçeveyi inceltmeye bile gerek yok. Kalın çerçeve ile bile güzel tasarımlar yapılabilir. Adamlar işi bilmiyor.

    Öncelikle metal kasadan vazgeçmeleri gerekiyor. İlla metal olacaksa da o fiyatlar ile titantum kullansın bari.

    Metal kasa sebebi ile kablosuz şarj desteği de sunamıyor. Bunun eklenmesi gerek. Pek çok kullanıcının telefonlarda istediği kızıl ötesi sensörü ise çok ufak bir ekleme ile ciddi potansiyel oluşturabilir.

    LG nin değiştirilebilir pil i kaldırdığı bir zamanda değişebilen pilli bir cihaz çıkarmak da gene onların kitlesini çalmak için iyi bir yöntem olacaktır.

    Anlamak mümkün değil. Koca koca firmalar resmen bilerek batırılıyor. Nokia gitti geçmedi Symbian a. Resmen "kasten" batırdılar firmayı.

    Ondan sonra gel de bu işin arkasında birileri yok de.

    Var abi. Yoksa o kadar büyük firmalar bu kadar kolay batmaz. Note 7 deki gibi bir olay olsa eyvallah. Ama burada resmen aptallıktan batıyor adamlar. O kadar aptalı kim CEO yapar ya?





  • htc'nin içinde kesinlikle firma politikalarına zıt çalışan isimler var, bu aşikar artık

  • Umarım xiomi dünya çapına yayılırda, tüm büyük üreticileri batışın eşiğine sürükler. Böylece akıllarını başlarına alıp uygun fiyata kaliteli ürün piyasaya sürerler.

  • Arkadaşlar htc'yi ne zannediyorsunuz,telefonun 1 tane parçasını yapmıyorlar,taiwan dediğin bildiğin çin,bizim kıbrıs gibi,ayrıca ben kendimi bildim bileli bunlar zarar açıklıyor,kim bilir paralar nerelere kayıyor,htc görüntü bence çok piyasaya oynamıyorlar htc markası altında başka işlerle uğraşıyor bunlar,htc yide peçe olarak kullanıyorlar..
  • Sektore kalite ve arayuz dersi veren firmanin geldigi hale uzulmemek elde degil. Umarim toparlar yoksa kan emici iki firmanin eline kalacagiz.



    Htcnin bu hale gelmesinde ana etmen fiyat politikasi. Sen snapdragon 400lu cihazi 1600 liralara cikarirsan kimse almaz. Ha su anda bin tlye kadar indi tabi. Desire lifestyle dan bahsediyorum.



    Bugun 350 dolar bandina adam metal kasali, rami,romu,kamerasi ne varsa icine doldurup satabiliyor. Xiaomi bunlarin basini cekiyor mesela.



    Applein durumu ayni. Sistemini seven, gidip aliyor, gozu baska bir sey gormuyor,aklindan baska marka bile gecmiyor. Sen onunla yarisamazsin htc.



    Htc 10 kusirsuz bir cihaz. Kronik sorunu yok ve isini cok iyi yapiyor. Ama fiyat yuksek.



    Fiyat konusunda strateji degistirmesi gerekiyor. Tamam ucuz olunca marka alginda ona gore oluyor ama rekabetci fiyat her zaman cok onemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.