Şimdi Ara

HTC One (M8) [5'FHD-SLCD3/s801/2GB/IPx3/16(128GB mSD)/UltraPixel/1080p@HDR] (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.789
Cevap
105
Favori
476.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KiRVeee


    quote:

    Orijinalden alıntı: trcix01

    quote:

    Orijinalden alıntı: goozdemir

    Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum.Ve ekran süresi 6 saatten aşağıda görmedim ve şarj bitmeden takıyorum.Ortalama %20-25 arası şarjım oluyor.7.5 saati rahatlıkla görebileceğini sanıyorum.Eğer şu telefona 3000mah yerleştirilebilseydi,tüm veri bağlantıları açık,şarjı 2 gün gidebilen,efsane bir akıllı telefondan bahsediyor olacaktık...

    Oda gelecek sene olur büyük ihtimal :D

    Milletimizde m8 taksitini bitirmeden m9 alır kısmetse.
    Yazık valla. Xperia z2 alacam ve 2 sene kullancam taktım kafaya abicim bu nedir ya. Teknoloji sever diye kandırıyoz kendimizi köleleri olduk resmen ...

    :D aynen köle olduk :D aslında kimse bu forumu takip etmese :D kimsenin aklına telefon değiştirmek gelmez.. ciddiyim:D haha




  • Hem de nasıl..


    Sen z2 alirsin 3 ay sonra z3 tanitilir..hakim,ol kendine:)
    Ben aldim cihazı ama iyi mi yaptim bilmiyorum.guzel makina.pil deniyorum bakalım..iyi sonuç alacagim galiba..kamera da güzel..akşam fotograf paylaşirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt
    Bende anlayamadım evet :) başta önü kaplayan kılıf ile kullanmıştım ,sensör devamlı tetikte olduğu için uyku moduna geçmeyip devamlı şarzı sömürüyordu..şimdi silikonlu kılıf kullanıyorum ,iki tıkla uyandırma olayını aktifleştirdim yine şarzı sömürmeye başladı.şimdi o özelliği kapattım tekrar test edeceğim.
    Yalnız bu özellikleri sırf şarz yüzünden kullanamamak çok kötü bir durum ,telefonunun bir çok özelliğinden mahrum kalacağız ozaman.örnek kılıf mesela, köşeye attım duruyor ,hiç bir işe yaramayacak sırf bu yüzden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler telefon nasıl bayağı hoşuma gidiyor kamerası nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda şarjı bitti

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z2 alır bi dahada foruma girmem. Mantıklı aslında. Pekte bi işe yaramıyo bu forum. Bilgi kirliliği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunkar1 kullanıcısına yanıt
    Z1 ekran ve ses berbattı. Bunu düzelttiler.
    Z3 kolay kolay oyle 3 ayda gelmez. Gelsede z2 bana göre mükemmele en yakın. Sıkıntı olcağını sanmıyorum.
    Tekrar sölüyorum teknoloji kölesi olmayacam !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güle güle 😃

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    İşte orasını bende anlayamadım.Dot-view case ve bu tıklama fonksiyonları güzel özellikler.Ancak dediğiniz gibi bataryayı sömürüyor ise çok kötü.Belki sizin gibi bir sürü insan vardır bu durumu yaşayan diyeceğim ama ben daha göremedim yabancı kaynaklarda.Belki de ileride bir güncelleme verilebilir sorun büyürse.Neyse geçmiş olsun diyelim :)
  • Olmayalım hocam..
    Olmamamız lazım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

    Ekran görüntüleri ve fotoğraflarla konuyu şişirmek istemediğimden, sadece yazıya dayalı bir mini inceleme yazacağım.


    Telefonum hakkındaki bazı teknik bilgiler; Çin üretimi ve gümüş (glacial silver) renk. Bunun dışında değişkenlik göstermeyen detayları biliyorsunuz zaten. Geliştirici ve Yüksek Performans modülü açık kullanıyorum ayrıca.

    Telefonu yaklaşık 80 saattir kullanıyorum. Özellikle pil kullanımı hakkında detaylı bilgi verebilmek için bu kadar bekledim.

    Pil performansıyla başlayacak olursam hazır; telefondan çok yoğun kullanımda 7.5 saat civarında ekran kullanımı aldım. Çok yoğun kullanımdan kastım, kesintisiz şekilde RR3 yarış oyunu, WhatsApp-Facebook-tarayıcı gibi internet uygulamaları, NBA Game Time ile canlı FullHD NBA maç yayını, ara sıra istikrarını kontrol ettiğim benchmark testlerini rahatlıkla sayabilirim. Bu 7.5 saatlik kullanım esnasında ekran parlaklığının en yüksekte olduğunu da eklemem lazım.
    Normal bir kullanımda, işte parlaklığı biraz kıstım, çok oyun oynamadım falan, 10 saati biraz aşan bir ekran süresi elde ettim. İnternet bağlantısının yanında GPS de kesintisiz olarak açık.
    Son 2 gündür telefona pek yüklenmedim, telefonu şarjdan alalı neredeyse 32 saat oluyor ve şu anda %5e gelmiş durumda. İnternet ve GPS'i hiç kapatmadım yine. Ama 2048 haricinde hiç oyun oynamadım, WhatsApp, SMS ve konuşmak oldu ana olarak kullandığım şeyler. Ekran süresi de 10 saati geçmiş durumda şu anda.

    Özetle; telefonun harika bir pil performansı var.

    Ekran kalitesine gelirsek; konudaki önceki mesajlarımı görenler bilirler, çok tedirgindim panel mevzusundan dolayı. Ama şansıma XDA forumlarındaki bilgilere göre iyi panel çıktı bana. Oldukça da kaliteli bir ekran. Yaz günlerinde kullanım esnasında parlaklığı düzenli olarak en son seviyede kullanmak gerekebilir. Çünkü ekran alışılagelmişten bir parça daha fazla yansıma yapıyor. Onun dışında, ben S5'ten daha çok beğendim renkleri. Daha doğal renkler çünkü.

    Malzeme kalitesi; sitelerde okuduğumuz / izlediğimizden daha farklı noktalara parmak basmak istiyorum ama malzeme kalitesi o kadar iyi ki, değinmeden geçemezdim. Muhteşem bir hissiyatı var telefonun.
    Ufak bir öneri, ben alırken Turkcell'de hem Gunmetal Gray hem de Glacial Silver vardı teşhirde, ikisi de 1 günlük teşhir ürünleriydi benim alış tarihime göre. Gunmetal Gray çizikleri gümüşten de çok gösteriyordu. Özellikle o fırça efektine dik olarak denk gelen çizikler telefonun o özgün görünümünü resmen mahvetmişti. Hani teşhir ürünüdür diyip, kurşun rengi daha mı çok incelendi diye sorduğumda, tezgahtar ikisi de hemen hemen aynı sürelerde incelendi dedi. O açıdan bunu not düşmek istedim. Bir de ön tarafta gördüğümüz, BoomSound'lu kısımların renginin beyaz olması kullanım anında daha ferahlatıcı bir etkiye sahip bence.

    Benchmark sonuçları; 2 çok temel testi denedim sadece açıkçası. Telefonum AnTuTu'dan 36827 aldı. Genelde 36500-37100 aralığında gördüm M8 sonuçlarını zaten. Nedense Quadrant'ta 23800 barajını aşamadım ki ortalama sonuçlar 24800-25000 civarındalar.

    Edit: Son yaptığım testlerde AnTuTu'dan 37038 ve Quadrant'tan 24978 gördüm.

    Kamera performansı; Çeşitli incelemelerde, kamera performansını çok da önemsemeyen bana kıyasla çok daha bilgi dolu içeriklere ulaşabileceğinize eminim. Kısaca; ön kamera harikalar yaratıyor. Arka kamera da crop işine girmeyeceğiniz sürece harika sonuçlar verebiliyor. Ama örnek olarak, 2 metre öteden laptoptaki filmi çektim, altyazıyı veya arka planda olup da rahat ayırtedilmesi gereken oyuncuları seçemedim. 4 megapiksel gerçekten yetersiz o açıdan.

    Çağrı kalitesi; Şimdiye kadar üretilmiş amiral gemileri içerisinde en iyi çağrı kalitesi bu telefonda olabilir. Her amiral gemisi elimden geçmedi ama denediklerim içerisinde; S3 - S4 - Note 2 - Note 3 - G2 - i5 - i5S oldu. Hepsini denize döker bu konuda M8. Sanki yalıtılmış bir stüdyoda konuşuyormuşsunuz gibi kaliteli.


    Ses performansı; benim gibi ses performansını birinci sırada tutanlar için yayınlanan incelemeler maalesef yetersiz. Ana olayım bu olduğu için sona sakladım ve elimden geldiğince kapsamlı yazmaya çalışacağım.
    Öncelikle müzik zevkimi ve denediğim türleri ifade edeyim; Rock ve Blues müzik hayranıyım (başta Santana, Clapton ve Gilmour olmak üzere). Ayrıca Pop, R&B ve klasik müzik eserleriyle de test gerçekleştirdim.
    Telefonun ön yüzündeki hoparlörler gerçekten başarılı. Ses dağılımını çok iyi yapıyor. Bir telefonun hoparlörden ses verirken tiz ses yüksek frekanstan ötürü zayıf noktasıdır. Ama HTC'nin hoparlörleri, artık klasik olarak herkesin kullandığı Logitech S220 gibi basit 2+1 ses sistemlerini denize döker. Lenovo Y500 kullanıcısıyım, üzerinde 1. sınıf bir JBL ses sistemi var ve ayrıca Logitech Z323 kullanıcısıyım. Telefonun hoparlörü bunların 2 tık altında kalite olarak. Muhteşem bir derinlik var.

    Kulaklık çıkışında öncelikle bir konuya parmak basmak isterim; ayarlanabilir EQ diye kafayı kırmadıysanız, telefonun kendi oynatıcısını kullanmak zorundasınız. Çünkü BoomSound sadece öyle aktif oluyor. PlayerPro programını da denedim. Headbanger'lık yapıp çok yüksek ses istiyorsanız, varsayılan oynatıcıya mahkumsunuz. BoomSound kullanmadığınızda ses çıkış gücü düşüyor. BoomSound aktifken, bir amiral gemisinden elde edilen en yüksek kulaklık çıkışını elde ediyoruz.

    3 ana kulaklık denedim; Marshall Major, eski bir XE kullanıcısı olarak XE kutusundan çıkan kulakiçi Beats kulaklık ve M8'in kendi kutusundan çıkan kulaklık. En iyi performansı Major'dan aldığım bariz tabii ki. Kutudan çıkan kulaklık, telefon kutusu standartlarına göre iyi olsa da telefonun içindeki ses yongasının hakkını veremediği aşikâr. XE'nin kulaklığı ise senelere rağmen çok iyi performans verdi. Rock-Blues-Pop-R&B-klasik müzik türlerini bu 3 kulaklıkla da denedim ve kulaklıkların kalite farkını ortadan kaldırırsak oynatıcının verimi şöyle oluyor; BoomSound ile ses düzeyinin arttırılması söz konusu olsa da, telefonun güçlü noktası bassları kadar, tiz-mid dengesi aynı zamanda. Özellikle temiz kayıt gitar sololarının tadı başka bir boyuta geçiyor. Bass-mid-tiz dengeleri açısından, telefonun tatminkâr performans veremeyeceği bir müzik türü olmadığını söyleyebilirim.

    Oynatıcının bariz bir sıkıntısı ise sadece 15 kademeli ses arttırımı. 15 kademe çok az değil ama, son 2 kademedeki artışlar çok orantısız. 13. kademeden 14e geçerken yaşadığınız ses artışı, 12den 13e göre oldukça fazla. Hele 14ten 15e geçerseniz bir patlama yaşatıyor telefon resmen.

    ---

    Birkaç önceki mesajımda 2 kamera ile nasıl 3 boyutlu algılama yapıldığını anlatmaya çalışmıştım. Bazı denemeler yaptıktan sonra, o konuda da telefon üstünde uygulamalı bilgileri gelecek 1-2 hafta içerisinde paylaşabilirim. Şu sıralar yoğun olduğumdan, hemen yapmam pek mümkün olmayacak maalesef.

    Umarım faydalı bir inceleme yazısı olabilmiştir, sıkmamışımdır okuyucuları. İyi akşamlar.

    Emeğinize sağlık güzel olmuş htc 4 UP takmasaydı kafayı bu yazıdan sonra özellikle batarya ile ilgili yazdıklarınızdan sonra paralelden bi m8 alabilirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ProsesMuhendisi kullanıcısına yanıt
    Konum servislerinide kapatım .şuan sorun yok şarz aynen duruyor.demekki bu özellikleri işe lazım olacağı zaman açacağız ,yoksa devamlı şarzdan gidecek açık kalırsa .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene bende herşey açık geçen cumartesi den beri kullanıyorum ama bu yazdıkların benim başıma hiç gelmedi, pilde her geçen gün daha iyiye gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shallipushthebutton?

    ikisi de harika desek

    Sormak istediğim bir olay vardı bu arada. Batarya süresi olarak bir arkadaşımız 7- 7.5 saat ekran süresi alabiliyorum demiş.
    Acaba bu süreleri gerçekten görebiliyor mu bu telefon diğer arkadaşlar ne durumda. Benim durumum malum zaten kabloyla geziyoruz

    8.5 buçuk saat ekran süresi aldım sarji her şeyi ile on numara bir telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hunkar1

    Hem de nasıl..


    Sen z2 alirsin 3 ay sonra z3 tanitilir..hakim,ol kendine:)
    Ben aldim cihazı ama iyi mi yaptim bilmiyorum.guzel makina.pil deniyorum bakalım..iyi sonuç alacagim galiba..kamera da güzel..akşam fotograf paylaşirim.

    Pek isinamadin galiba cihaza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlkgnc -- 27 Nisan 2014; 14:54:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saydam330 S kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum valla ,neden olduğunu ,özellik açmaya korkuyorum hemen şarzı sömürüyor nedense .normalde telefon uyku modunda güç harcamaması lazım ama bende nedense şarzı götürüyor.
    Şuan tüm modlar kapalı sorun yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    Kamerasını begenmesenizde alinicak bir cihaz gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Bilmiyorum valla ,neden olduğunu ,özellik açmaya korkuyorum hemen şarzı sömürüyor nedense .normalde telefon uyku modunda güç harcamaması lazım ama bende nedense şarzı götürüyor.
    Şuan tüm modlar kapalı sorun yok.


    aslında gece mesela 12 de uyudun sabah 7 de kalktın şarjın %2 yada %3 EN FAZLA %5 gitmesi normaldir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlkgnc

    Kamerasını begenmesenizde alinicak bir cihaz gerçekten

    Zaten hakkını yemiyorum htc kamera hariç iyi bir yolda hem amiral gemilerini sony gibi çabuk harcamıyor hem güncelleme işinide düzene koydular o kamerayla ve fiyat politikasıyla kendi ayağına çelme atıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.youtube.com/watch?v=-fzr7ULAiEk
    Şu videoyu görünce alasım geldi ya çok sağlam.Bu kadar sağlam olacağını sanmıyodum açıkcası mükemmel kalite.
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.