Şimdi Ara

HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP] (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
54.665
Cevap
200
Favori
2.091.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Size katılmıyor değilim. Ancak çıkarılamayan pillerin ömrünü nedir ? Garanti kapsamında mı ? Bunlarda önemli hususlar. HTC buna nasıl yaklaşıyor? Yazılım desteğini canlı tutacak mı ? N8'i 2,5 yıl kullanmışsınız. Bence başarılı; merak ettiğim pilde verim kaybı ne kadar yaşadınız ? Bu da bir referans veicektir sabit piller için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigit2100

    Ultrapiksel kamera yerini 8 megapiksel arka kamera aldı. Peki bu farklı HTC One modeli nerede ve ne zaman satışa sunulacak? Detaylar haberimizde..
    Ultrapiksel kamerası ve diğer özellikleri ile kullanıcıların dikkatini çeken HTC’nin yeni amiral gemisi One’ın, yeni versiyonu MWC 2013′te ortaya çıktı. China Mobile’a ait TD-LTE ağında yer alacak 4 yeni cihazdan bir tanesi olan HTC One TD 101′in farkı bulunuyor. Bu modelin uluslararası versiyonuna göre farkı kamerası. HTC One’daki ultrapiksel kamera yerine HTC One TD 101′de 8 megapiksellik arka kamera yer alıyor.

    Sistem çipi uluslararası sürümüyle aynı olan TD 101; TD-LTE, FDD LTE, TD-SCMDA, WCDMA ve GSM olmak üzere 5 farklı ağı destekliyor. Cihaz Temmuz ayında Çin’de satışa sunulacak.

    http://www.scroll.com.tr/105426/8-megapiksel-kamerali-htc-one/

    Haber doğru olsa bile ultrapiksel yerine düz 8mp kamera kullanılması iyi bir şey değil.. HTC one ın gecikmesinin sebebi zaten bu yeni kamera..
    HTC çin pazarı için ultrapiksel i çıkararak maliyetten ve belli ki zamanda tasarruf edecek.. Çin pazarı da düşünüldüğünde yerinde bir karar gibi görünüyor..
    Ultrapiksel yeni ve özel bir teknoloji.. Ben hiçbir özelliği olmayan düz 8mp lik bir kameraya sahip olmaktansa 4mp ama özel bir kameraya sahip olmayı tercih ederim..

    Ha üzülecek bir şey varsa, illa ben üzüleceğim arkadaş diyen varsa, görsel de microsd kart opsiyonuda var yazıyor, ona üzülsün




  • İphone dada pil çıkarılamıyor,3g versiyonunu bile hala verimli kullanan var.bence pilin çıkarılamıyor olması büyük bir dezavantaj değil.burda asıl soru işareti pilin niteliği ve performansı.

    Donanım konusu sadece göz boyamaktan ibaret hale geldi.önceki nesil cihazlar bile çok yeterli performansa sahipken benchmark testlerinde ki birkaç puanlık sonuçlar son kullanimda asla belirleyici bir unsur olmaz.burda asıl konu arayuz olmalı.ve el insaf diyorum sense nerde touchwiz nerde.

    Ben bu son iki HTC nesilinden şunu anlıyorum.android ekosistemi içersinde tutarlı,stabil,şık ve kendine özgü ayrı bir populasyon yaratmaya çalışıyorlarki bu konudada başarılı oldular.

    One modeli gerek tasarım,gerek donanım,gerek arayuz gerek işletim sistemiyle tam manasıyla olmuş bir cihazir.hatta bana göre bu ana dek yapılmış en başarılı mobil cihazdir kendisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhan5069

    Size katılmıyor değilim. Ancak çıkarılamayan pillerin ömrünü nedir ? Garanti kapsamında mı ? Bunlarda önemli hususlar. HTC buna nasıl yaklaşıyor? Yazılım desteğini canlı tutacak mı ? N8'i 2,5 yıl kullanmışsınız. Bence başarılı; merak ettiğim pilde verim kaybı ne kadar yaşadınız ? Bu da bir referans veicektir sabit piller için.

    Bence aslında n8 in pilini çokta fazla referans almak çokta doğru değil çünkü güç tüketimlerini belirleyen faktörler çok farklı olabilir..
    Şüphesiz ki bir verm kaybı olacaktır, önceden tüm veri akışını açık bırakırdım, şimdi çok bırakamıyorum, artık sadece telefon görüşmesi ve whatsapp üzerinden mesajlaşma olarak kullanıyorum.. 2 günü buluyorum yine..

    Ben pilin garanti dahilinde değiştirildiğini biliyorum.. Fakat Custom romlar garantiyi bozar mı bozmaz ama pilin performansını kötü etkileyebiliyor.
    Ben hiçbir zaman custom rom falan yüklemem, o yüzden yüklemeyenlerin pilde vs. sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdervisoglu -- 17 Mart 2013; 12:43:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhan5069

    quote:

    Orijinalden alıntı: excalibur21

    Dostlar kendimce bi htc one ve galaxy s4 kıyaslaması yapmak istiyorum..

    Öncelikle benchmark skorlarından başlamak istiyorum çünkü bayaa bi bilgi karmaşası var bu konuda..
    Şu ana kadar izlediğim tüm videolarda ve incelemelerde gerek antutu gerek quadrant gerekse de sunspider olmak üzere alınan test sonuçları hep birbirine yakın.. Ve neredeyse eşit.. Bu değerlendirmelerde de htc one 4.1.2 kullanırken s4 4.2.2 kullanıyor bunu da belirtmekte fayda var.. Her iki aletin de gundelik hayatta takılma ve lag sorunu vermeyeceğini de biliyoruzdur..

    Ekran: htc one ın ekranını pentile ekran dizilimi kullanan bir telefonla karşılaştırmak abes kaçar.. Haa ben pembeyi kırmızı griyi siyah görmek isiyorum diyenler için s4 harika bir seçim olacaktır.. Ekran parlaklığından tutun da pixel yoğunluğuna kadar one ın ekranı daha iyi özellikler sunuyor bize.. S4 ün tek artısı gorilla glass 3 gibi duruyor ama s4 bu artıyı dengeleyebilecek plastik bi kasa kullandığı için yine gorilla glass 3 un hakkını vermeyecek gibi duruyor.. Yazık olmuş..

    Kamera: s4 un kamerası daha net çekebilir ama 1.1mikronluk pixel boyutlarıyla daha gerçekçi renkler sunamayacağı aşikar.. Şu an için bu bölüm kapalı kutu..

    Batarya: s4 dövecektir.. Ama benim açımdan her ikisini de gun sonu yatarken şarja takacağımız için pek fark olmayacak açıkçası.. Çünkü ikisi de günü tamamlayacaktır biri %40 kalmışken diğeri %25 kalmış olacaktır.. Kimse de yeni güne bu değelrler ile başlamak istemeyeceği için tekrar şarj edecektir.. Bir diğer artı da yedek pil olayı..

    Kasa-dizayn: kişiden kişiye göre değişir.. Ama ben kıyaslayamam bile bu iki telefonu.. Htc tasarım ekibi yataklarında ters döner.. Sağlamlık konusunda da one çok ilerde olacaktır..

    Arayüz: bu da kişisel bi konu.. Bu knuda da oyumu sense 5 e vereceğim.. Gördüğümüz kadarıyla bu sefer tam olmuş ve yağ gibi akıyo namussuz.. Touchwizi oldum olası beğenmedim..

    Ses: one pis döver.. Hiç girmemiş olalım bu konuya.. One x plus veya 8x kullanmış olanlar bilir..

    Başka konular olmasıyla birlikte benim için en önemli etkenler sırasıyla
    1-tasarım(2 bn tl vereceğim aleti gururla taşımalıyım ve çok sevebilmeliyim.. Elime her aldığımda o sağlamlık ve kalite hissini alabilmeliyim)
    2-ses ( yorumsuz )
    3-arayüz-ekran (telefonu kullanırken sıkılmamalıyım.. Kullandıkça kullandırtmalı baktıkça baktırtmalı namussuz kendini)
    4-performans (bu devirde kötü performans yoktur zaten sadece diğer telefonların gerisinde olan performanslar vardır.. Ve bu benim için bi sidik yarışı değildir açıkçası..)
    5-kamera (yetebilmeli)
    6-pil(kandırmayalım kendimizi her gece yatmadan önce ilk işimiz bu değilmiş gibi.. Haa 4000 mah lık bişi çıkar beni iki gün götürür o zaman paşa paşa alırım o ayrı)

    Şu şartlarda htc one sonbahara sarksa bile alacağım telefon o olacaktır.. ;)) açıkçası htc yi bu kadar sevmeme rağmen samsungun adamakıllı bi tasarımla karşıma çıkmayışı beni çok üzdü.. İyi bir rakip isterdim..

    Samsungun bu tasarımını çok beğenen arkadaşlar kendinize bunu sorun bence.. Htc one tanıtılmamış olsa ve samsung s4 bu tasarımla çıkmış olsa bu s4 tasarımı sizin için yeterli görünüyor olurmuydu.. Benim için gece 2de uykumdan uyanmama sebep olabilecek bi tasarım değil bu..

    İyi forumlar..

    Elinize sağlık güzel olmuş. Ancak bir konuda size katılmıyorum. Daha önce hiç akıllı telefon kullanmamış biri olarak bataryayı her akşam şarj etmek istemiyorum. S4 burda benim için ön plana çıkıyor. Yedek pil alındığı takdirde şarj ünitesinde ikinci piliniz şarj olurken size telefonunuzla oynamak kalıyor.

    Kafama takılan son husus 2 husus var bu telefonlar arasında:

    1. yazılım desteği (donanımların eşit olduğu bir platformda bu çok önemli bir yer teşkil ediyor)
    2.Batarya ömrü (Samsung s3 pilleri 6 ayda ya şişiyor ya da bayağı kötü seviyelere düşüyormuş ve PİL GARANTİ DIŞI. Yani pilin ömrü altı ay. Peki HTC ONE'da durum nasıl ? PİLİN ÖMRÜ NE KADAR? YEKPARE BİR DİZAYN'DA -müthiş bir görsel- PİL ÇIKARTILAMIYOR DOLAYISIYLA GARANTİ DAHİLİNDE Mİ BU PİL ?)

    BENCE BELİRLEYİCİ UNSURLAR BUNLAR.

    NOT: s4 'te pentile dizilim farklı; bu sebepten ppi değeri ve çözünürlük yüksek diyorlar. Ürün piyasaya çıkmadan ekran ne kadar kusurlu öğrenebilecek miyiz merak ediyorum açıkçası.

    samsungları bilemem ama htc hd2-one-8x mavi-8x sarı hiçbirinde pil sorunu yuaşamadım.. sadece one x ve 8x ilk çıktığında az gidiyodu pil ardından gelen güncelleme ile ikisinde de neredeyse 2 katına çıktı.. güncelleme konusunda da htc ye güvenim tam..




  • açıkçası beklediğimden iyi çıktı kamera performansı..

    http://pocketnow.com/2013/03/17/htc-one-vs-iphone-5-camera#!prettyPhoto






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excalibur21 -- 17 Mart 2013; 12:58:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: excalibur21

    Dostlar kendimce bi htc one ve galaxy s4 kıyaslaması yapmak istiyorum..

    Öncelikle benchmark skorlarından başlamak istiyorum çünkü bayaa bi bilgi karmaşası var bu konuda..
    Şu ana kadar izlediğim tüm videolarda ve incelemelerde gerek antutu gerek quadrant gerekse de sunspider olmak üzere alınan test sonuçları hep birbirine yakın.. Ve neredeyse eşit.. Bu değerlendirmelerde de htc one 4.1.2 kullanırken s4 4.2.2 kullanıyor bunu da belirtmekte fayda var.. Her iki aletin de gundelik hayatta takılma ve lag sorunu vermeyeceğini de biliyoruzdur..

    Ekran: htc one ın ekranını pentile ekran dizilimi kullanan bir telefonla karşılaştırmak abes kaçar.. Haa ben pembeyi kırmızı griyi siyah görmek isiyorum diyenler için s4 harika bir seçim olacaktır.. Ekran parlaklığından tutun da pixel yoğunluğuna kadar one ın ekranı daha iyi özellikler sunuyor bize.. S4 ün tek artısı gorilla glass 3 gibi duruyor ama s4 bu artıyı dengeleyebilecek plastik bi kasa kullandığı için yine gorilla glass 3 un hakkını vermeyecek gibi duruyor.. Yazık olmuş..

    Kamera: s4 un kamerası daha net çekebilir ama 1.1mikronluk pixel boyutlarıyla daha gerçekçi renkler sunamayacağı aşikar.. Şu an için bu bölüm kapalı kutu..

    Batarya: s4 dövecektir.. Ama benim açımdan her ikisini de gun sonu yatarken şarja takacağımız için pek fark olmayacak açıkçası.. Çünkü ikisi de günü tamamlayacaktır biri %40 kalmışken diğeri %25 kalmış olacaktır.. Kimse de yeni güne bu değelrler ile başlamak istemeyeceği için tekrar şarj edecektir.. Bir diğer artı da yedek pil olayı..

    Kasa-dizayn: kişiden kişiye göre değişir.. Ama ben kıyaslayamam bile bu iki telefonu.. Htc tasarım ekibi yataklarında ters döner.. Sağlamlık konusunda da one çok ilerde olacaktır..

    Arayüz: bu da kişisel bi konu.. Bu knuda da oyumu sense 5 e vereceğim.. Gördüğümüz kadarıyla bu sefer tam olmuş ve yağ gibi akıyo namussuz.. Touchwizi oldum olası beğenmedim..

    Ses: one pis döver.. Hiç girmemiş olalım bu konuya.. One x plus veya 8x kullanmış olanlar bilir..

    Başka konular olmasıyla birlikte benim için en önemli etkenler sırasıyla
    1-tasarım(2 bn tl vereceğim aleti gururla taşımalıyım ve çok sevebilmeliyim.. Elime her aldığımda o sağlamlık ve kalite hissini alabilmeliyim)
    2-ses ( yorumsuz )
    3-arayüz-ekran (telefonu kullanırken sıkılmamalıyım.. Kullandıkça kullandırtmalı baktıkça baktırtmalı namussuz kendini)
    4-performans (bu devirde kötü performans yoktur zaten sadece diğer telefonların gerisinde olan performanslar vardır.. Ve bu benim için bi sidik yarışı değildir açıkçası..)
    5-kamera (yetebilmeli)
    6-pil(kandırmayalım kendimizi her gece yatmadan önce ilk işimiz bu değilmiş gibi.. Haa 4000 mah lık bişi çıkar beni iki gün götürür o zaman paşa paşa alırım o ayrı)

    Şu şartlarda htc one sonbahara sarksa bile alacağım telefon o olacaktır.. ;)) açıkçası htc yi bu kadar sevmeme rağmen samsungun adamakıllı bi tasarımla karşıma çıkmayışı beni çok üzdü.. İyi bir rakip isterdim..

    Samsungun bu tasarımını çok beğenen arkadaşlar kendinize bunu sorun bence.. Htc one tanıtılmamış olsa ve samsung s4 bu tasarımla çıkmış olsa bu s4 tasarımı sizin için yeterli görünüyor olurmuydu.. Benim için gece 2de uykumdan uyanmama sebep olabilecek bi tasarım değil bu..

    İyi forumlar..

    Benchmark skorlarında karışıklık hakim. Daha uluslararası versiyon olan ''exynos octa'' bulunduran cihaz testlere sokulmadı. Bizim için esas o önemli. Ve her Samsung'ta olduğu gibi yine testlerde iyi çıkacaktır Htc One'a göre.

    Ekran: Bu konuya gelince kişisel zevk ve renkler. Htc one ekranı gerçekten iyi bir ekran. Renkleri olduğu gibi gösteren, parlaklık konusunda sizi hayal kırıklığına uğratmayan bir ekran. Fakat S.Amoled ekranlarda renklerin canlılığı ve yeni kullanılan alt pixel dizilimi ile daha net görüntüler sunacağını tahmin ediyorum(s3'e göre). Ve açıkçası ekranın 5 inç olmasını bir artı olarak görüyorum. Keşke Htc'de ekranı 5e yaklaştırıp tasarımı aynı tutsaydı.

    Kamera: s4 kamerasının daha iyi olabileceğini umuyorum, Htc one fotoğraflarına yakınlaşınca hoş olmayan detaylar çıkıyor karşımıza netten gördüğümüz kadarıyla.
    Ama ben bu fotoğraf işinde profesyonel insan değilim. Açıkçası beni her iki kamerada gayet iyi tatmin eder. Hayal kırıklığına uğratmaz.

    Batarya: Bu konuda Htc gerçekten kötü bir geçmişe sahip. Genel olarak gücü düşük bataryalar kullanıyor. Sense arayüzünün de hatırı sayılır bir güç tükettiğini düşünmekteyim. Keze o canlı ve olabildiğince parlak ekranda öyle. Samsung hem amoled ekranın güç tasarrufu hemde işlemcinin güç tasarrufu ile bir iki adım önde olacaktır.

    Kasa- Dizayn: Bu konuda size katılmamak mümkün değil. Htc one kasası ölüyü bile diriltir tabiri caizse. Gayet güzel ve hoş kasa. Ama katılmadığım tek konu Samsung'tan sağlamlık konusunda ilerde olacağı. One'da bulunan kasa darbeyi aldığında çökebileceğine inanıyorum. Oysa Samsung kasaları bilindiği gibi genelde dayanıklı oluyor plastik olduğu için.

    Arayüzde: Sense göze hitap eden bir arayüz. Her zaman sevmişimdir. Hatta one telefonunum olsa o ''Blinkfeed'' denilen saçmalığı (bana göre) kapatıp derhal sense yüzünü kullanırdım. Windows 8 çakması gibi (bana göre).

    Ses olayına girmiyorum dahi tabi ki Htc.

    Tasarım olarak bende s3 kullanıyorum ve artık rahatsız etmemeye başladı. Genelde tasarım derdine Iphone alan insanlar düşüyordu artık Htc ve Sony bu kervana katıldı.
    Ama tasarım her şey değil ne yazık ki. Nasıl olsa 30-40 liralık bir ''bumper case'' takıp öyle kullanıyoruz telefonu kendimi kandırmaya değmez.

    Bunlar benim düşüncelerim tabi, eksik yanlış olabilir. Fikrinizi duymaktan mutluluk duyarım.

    edit: imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shallipushthebutton? -- 17 Mart 2013; 13:13:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: legolas_jk

    quote:

    Orijinalden alıntı: FuXiN

    Yurtdışı fiyatları nedir cihazın birde ispanyada nisanda magazalarda satısa cıkarmı bilgisi olan var ?? Evo 3d den sonra htc dusunmuyordum aslında ama sonnbir şans vermek istiyorum ve nisan ayında yakın bir tanıdıgım ispanyaya gidiyor fiyat uygun olursa aldıracagım. Bildiginiz ispanyol sitleri var mı ?

    saturn varmış ispanya'da ama sadece almanya sitesinde online satış olayı var girip gelmiş mi diye bakabileceğin. belki satışa sunulunca sitede bir yerde duyuru yaparlar bilemedim.

    saturn ispanya bölümüne mesaj attım geri dönmediler ingilizcem iyi degil ya anlamadılar yada bakmadılar bir forumda biri ispanyadan xperia z almış olmassa onu aldıra bilirim xperia z de huşma gidiyor zaten 3 aşagı beş yukarı benzer donanımlar benim işimi görür. Bakalım hayırlsı diyecegim belkide hiç almam. İlginiz için teşekkürler ispanya magaza linki bilenler varsa verirse çok memnun olur pek bir şey bulamadım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: shallipushthebutton?

    quote:

    Orijinalden alıntı: excalibur21

    Dostlar kendimce bi htc one ve galaxy s4 kıyaslaması yapmak istiyorum..

    Öncelikle benchmark skorlarından başlamak istiyorum çünkü bayaa bi bilgi karmaşası var bu konuda..
    Şu ana kadar izlediğim tüm videolarda ve incelemelerde gerek antutu gerek quadrant gerekse de sunspider olmak üzere alınan test sonuçları hep birbirine yakın.. Ve neredeyse eşit.. Bu değerlendirmelerde de htc one 4.1.2 kullanırken s4 4.2.2 kullanıyor bunu da belirtmekte fayda var.. Her iki aletin de gundelik hayatta takılma ve lag sorunu vermeyeceğini de biliyoruzdur..

    Ekran: htc one ın ekranını pentile ekran dizilimi kullanan bir telefonla karşılaştırmak abes kaçar.. Haa ben pembeyi kırmızı griyi siyah görmek isiyorum diyenler için s4 harika bir seçim olacaktır.. Ekran parlaklığından tutun da pixel yoğunluğuna kadar one ın ekranı daha iyi özellikler sunuyor bize.. S4 ün tek artısı gorilla glass 3 gibi duruyor ama s4 bu artıyı dengeleyebilecek plastik bi kasa kullandığı için yine gorilla glass 3 un hakkını vermeyecek gibi duruyor.. Yazık olmuş..

    Kamera: s4 un kamerası daha net çekebilir ama 1.1mikronluk pixel boyutlarıyla daha gerçekçi renkler sunamayacağı aşikar.. Şu an için bu bölüm kapalı kutu..

    Batarya: s4 dövecektir.. Ama benim açımdan her ikisini de gun sonu yatarken şarja takacağımız için pek fark olmayacak açıkçası.. Çünkü ikisi de günü tamamlayacaktır biri %40 kalmışken diğeri %25 kalmış olacaktır.. Kimse de yeni güne bu değelrler ile başlamak istemeyeceği için tekrar şarj edecektir.. Bir diğer artı da yedek pil olayı..

    Kasa-dizayn: kişiden kişiye göre değişir.. Ama ben kıyaslayamam bile bu iki telefonu.. Htc tasarım ekibi yataklarında ters döner.. Sağlamlık konusunda da one çok ilerde olacaktır..

    Arayüz: bu da kişisel bi konu.. Bu knuda da oyumu sense 5 e vereceğim.. Gördüğümüz kadarıyla bu sefer tam olmuş ve yağ gibi akıyo namussuz.. Touchwizi oldum olası beğenmedim..

    Ses: one pis döver.. Hiç girmemiş olalım bu konuya.. One x plus veya 8x kullanmış olanlar bilir..

    Başka konular olmasıyla birlikte benim için en önemli etkenler sırasıyla
    1-tasarım(2 bn tl vereceğim aleti gururla taşımalıyım ve çok sevebilmeliyim.. Elime her aldığımda o sağlamlık ve kalite hissini alabilmeliyim)
    2-ses ( yorumsuz )
    3-arayüz-ekran (telefonu kullanırken sıkılmamalıyım.. Kullandıkça kullandırtmalı baktıkça baktırtmalı namussuz kendini)
    4-performans (bu devirde kötü performans yoktur zaten sadece diğer telefonların gerisinde olan performanslar vardır.. Ve bu benim için bi sidik yarışı değildir açıkçası..)
    5-kamera (yetebilmeli)
    6-pil(kandırmayalım kendimizi her gece yatmadan önce ilk işimiz bu değilmiş gibi.. Haa 4000 mah lık bişi çıkar beni iki gün götürür o zaman paşa paşa alırım o ayrı)

    Şu şartlarda htc one sonbahara sarksa bile alacağım telefon o olacaktır.. ;)) açıkçası htc yi bu kadar sevmeme rağmen samsungun adamakıllı bi tasarımla karşıma çıkmayışı beni çok üzdü.. İyi bir rakip isterdim..

    Samsungun bu tasarımını çok beğenen arkadaşlar kendinize bunu sorun bence.. Htc one tanıtılmamış olsa ve samsung s4 bu tasarımla çıkmış olsa bu s4 tasarımı sizin için yeterli görünüyor olurmuydu.. Benim için gece 2de uykumdan uyanmama sebep olabilecek bi tasarım değil bu..

    İyi forumlar..

    Benchmark skorlarında karışıklık hakim. Daha uluslararası versiyon olan ''exynos octa'' bulunduran cihaz testlere sokulmadı. Bizim için esas o önemli. Ve her Samsung'ta olduğu gibi yine testlerde iyi çıkacaktır Htc One'a göre.

    Ekran: Bu konuya gelince kişisel zevk ve renkler. Htc one ekranı gerçekten iyi bir ekran. Renkleri olduğu gibi gösteren, parlaklık konusunda sizi hayal kırıklığına uğratmayan bir ekran. Fakat S.Amoled ekranlarda renklerin canlılığı ve yeni kullanılan alt pixel dizilimi ile daha net görüntüler sunacağını tahmin ediyorum(s3'e göre). Ve açıkçası ekranın 5 inç olmasını bir artı olarak görüyorum. Keşke Htc'de ekranı 5e yaklaştırıp tasarımı aynı tutsaydı.

    Kamera: s4 kamerasının daha iyi olabileceğini umuyorum, Htc one fotoğraflarına yakınlaşınca hoş olmayan detaylar çıkıyor karşımıza netten gördüğümüz kadarıyla.
    Ama ben bu fotoğraf işinde profesyonel insan değilim. Açıkçası beni her iki kamerada gayet iyi tatmin eder. Hayal kırıklığına uğratmaz.

    Batarya: Bu konuda Htc gerçekten kötü bir geçmişe sahip. Genel olarak gücü düşük bataryalar kullanıyor. Sense arayüzünün de hatırı sayılır bir güç tükettiğini düşünmekteyim. Keze o canlı ve olabildiğince parlak ekranda öyle. Samsung hem amoled ekranın güç tasarrufu hemde işlemcinin güç tasarrufu ile bir iki adım önde olacaktır.

    Kasa- Dizayn: Bu konuda size katılmamak mümkün değil. Htc one kasası ölüyü bile diriltir tabiri caizse. Gayet güzel ve hoş kasa. Ama katılmadığım tek konu Samsung'tan sağlamlık konusunda ilerde olacağı. One'da bulunan kasa darbeyi aldığında çökebileceğine inanıyorum. Oysa Samsung kasaları bilindiği gibi genelde dayanıklı oluyor plastik olduğu için.

    Arayüzde: Sense göze hitap eden bir arayüz. Her zaman sevmişimdir. Hatta one telefonunum olsa o ''Blinkfeed'' denilen saçmalığı (bana göre) kapatıp derhal sense yüzünü kullanırdım. Windows 8 çakması gibi (bana göre).

    Ses olayına girmiyorum dahi tabi ki Htc.

    Tasarım olarak bende s3 kullanıyorum ve artık rahatsız etmemeye başladı. Genelde tasarım derdine Iphone alan insanlar düşüyordu artık Htc ve Sony bu kervana katıldı.
    Ama tasarım her şey değil ne yazık ki. Nasıl olsa 30-40 liralık bir ''bumper case'' takıp öyle kullanıyoruz telefonu kendimi kandırmaya değmez.

    Bunlar benim düşüncelerim tabi, eksik yanlış olabilir. Fikrinizi duymaktan mutluluk duyarım.

    edit: imla.

    genelde örtüşüyor zaten fikirlerimiz.. ama ben bu güne kadar hiçbir kılıf kullanmadım.. sadece one x kullanırken bi ara kullandım sonra çıkardım.. iyiki de çıkarmışım.. düşmelere rağmen hiçbişi olmamı8ştı.. keza şuan 8x i de kılıfsız kullanıyom.. zaten kılıf kullanmayı düşündüğüm telefonu almıyorum çünkü benim için önemli olan o tasarım ortadan kalkmış oluyor..

    bataryua kıonusunda dediğim gibi s4 daha iyi olacaktır ama ikinci günü çıkaramayacağı için de benm için bi anlamı yok açıkçası.. dediim gibi ne zaman 4000 mahlı bi cihaz çıktı o zaman almayı düşünürüm sırf pilinden dolayı.. kaldı ki yedek pil olayı da artık taşınabilir küçük şarj istasyonalrı ile çözülüyor.. aynı mantık sonuçta.. başka bir şey taşımaya zorluyorlar ne olduğu önemli değil..

    diğer konularda dfa öncelikler devreye giriyor.. dediğim gibi ben hiçbir telefonuma oyun kurup oynamam.. çünkü buna zamanım yok.. sevmem de mobilden oyun oynamayı pek o babdan performans bana fazla bile gelecektir.. herşey işlemcinin kası değil bence.. ortaya çıkan her ürün bir sanat eseri gibi tamamlayıcı olmalı.. bu özelliklerle de htc one benim için şu an piyasadaki en büyük sanat eseri.. ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosanbahri

    Arkadaşlar benim için akıllı telefonun internet hızı çok iyi olması lazım. Benim istediğimi Htc mi karşılar Samsung mu ?

    Samsung özellikle browser konusunda çok akıcı
  • Telefon dizayn olarak güzel fakat boyut olarak biraz büyük geldi bana.Eşimde iphone 5 var.Akıcılık olarak çok iyi.Bu telefona bukadar para verdiğinizde 1 yıl sonunda yarı fiyatına düşmeyeceğini unutmayın.Sık sık telefon değiştiren biriyseniz bunu ön plana alın.Benim gibi çok sık değiştirmeyen biriyseniz o başka.Şu anda kullandığım wildfire S teki takılma ve androidin şişmesinden çok şikayetçiyim.Tabi bu telefonla diğer telefon karşılaştırılması mantıksız.Eşek ile Atı karşılaştırmak gibi.
    Son olarakta şunu belirtmek istiyorum.Aksesuar olarak piyasada fazla seçenek olmuyor.Bunuda göz önüne almak lazım.Bende bekliyorum bu telefonu.
  • Custom romlar Çıkmaya başladı


    [img width=400 height=22]http://xda3.androidrevolution.nl/db_mirror/Grafika/Separatory/sep3w.png[/simage]


    HTC One 1.28.401.7 (WWE) firmware
    Boot imgı mutlaka yukleyın
    Other minor changes and fixes
    Included and updated components:

    System details:
    Android 4.1.2 (Jelly Bean) - latest official HTC One 1.28.401.7 (WWE) firmware 
    This is improved version of stock ROM - no visual changes!
    Very fast, clean & stable!
    Full HTC Sense 5.0 Interface
    Multi-language (WWE)
    Full Arabic and Hebrew languages support! (ICS feature)
    For HTC One
    Thanks to HTC for the base firmware



    ROM Özellikleri
    Removed software (CPU) rendering - full Snapdragon 600 (GPU) rendering 
    Fully optimized and tweaked
    ROOT (su + SuperSu Permissions - Thanks to koush)
    Unsecured boot.img
    Newest BusyBox
    RAM optimizations
    System signatures check enabled for system security and safety
    Improved virtual memory management
    Speed optimizations
    Enabled GPU UI rendering
    Data, cache and system partitions mounting tweaks
    Bloatware applications removed
    All /system applications updated to latest available
    All /data applications updated to latest available
    Improved camera performance
    Improved CPU governors performance
    Most optimal system scheduler
    Disabled kernel debugging for better performance
    ZRAM ready!
    Zipaligned (Improved RAM management)
    Zipalign on boot (for user applications on data partition)
    Fully de-odexed
    init.d scripts (BusyBox run-parts) support
    Auto init.d permissions set on boot
    sysro/sysrw commands support
    Excellent battery life!
    Improved EXT4 performance
    You can replace HTC boot animation with any custom one
    OpenVPN support
    4EXT Recovery (Thanks to madmaxx82)
    Most up-to-date system files permissions
    Adobe Flash Player support
    Support almost 24h a day
    ...and many more!




    Yukleme adımları


    Yükleme Adımları
    - Dosya listesinden rom dosyasını indirip hafıza kartınıza atınız.
    - öncelikle boot.img dosyasını cihazı fastboot moduna alarak komut sistemi aracılığı ile yükleyin
    - yükleme bittikten sonra cihazı cwm recovery modunda açarak hafıza kartına kopyaladığınız rom dosyasını install zip from sdcard seçeneği ile seçip yükleyin(önceki versiyonlardan gelenle için opsiyonel farklı bir romdan gelenler için WIPE mecburidir).
    -Aroma menusu uzerınden romu kurunuz
    - yükleme işlemleri bittikten sonra cihazı yeniden başlatıp romu kullanmaya başlayabilirsiniz

    Download Android Revolution HD 3.0



    http://www.androidrevolution.nl/downloader/download.php?file=Flash_boot_3.x_0.1.rar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Custom romlar Çıkmaya başladı


    http://www.yesilcin.com/index.php?topic=16487.0


    Android Revolution HD 3.0 | Sense 5.0 | High Quality & Performance | 1.28.401.7




    HTC One 1.28.401.7 (WWE) firmware
    Boot imgı mutlaka yukleyın
    Other minor changes and fixes
    Included and updated components:

    System details:
    Android 4.1.2 (Jelly Bean) - latest official HTC One 1.28.401.7 (WWE) firmware 
    This is improved version of stock ROM - no visual changes!
    Very fast, clean & stable!
    Full HTC Sense 5.0 Interface
    Multi-language (WWE)
    Full Arabic and Hebrew languages support! (ICS feature)
    For HTC One
    Thanks to HTC for the base firmware



    ROM Özellikleri
    Removed software (CPU) rendering - full Snapdragon 600 (GPU) rendering 
    Fully optimized and tweaked
    ROOT (su + SuperSu Permissions - Thanks to koush)
    Unsecured boot.img
    Newest BusyBox
    RAM optimizations
    System signatures check enabled for system security and safety
    Improved virtual memory management
    Speed optimizations
    Enabled GPU UI rendering
    Data, cache and system partitions mounting tweaks
    Bloatware applications removed
    All /system applications updated to latest available
    All /data applications updated to latest available
    Improved camera performance
    Improved CPU governors performance
    Most optimal system scheduler
    Disabled kernel debugging for better performance
    ZRAM ready!
    Zipaligned (Improved RAM management)
    Zipalign on boot (for user applications on data partition)
    Fully de-odexed
    init.d scripts (BusyBox run-parts) support
    Auto init.d permissions set on boot
    sysro/sysrw commands support
    Excellent battery life!
    Improved EXT4 performance
    You can replace HTC boot animation with any custom one
    OpenVPN support
    4EXT Recovery (Thanks to madmaxx82)
    Most up-to-date system files permissions
    Adobe Flash Player support
    Support almost 24h a day
    ...and many more!




    Yukleme adımları


    Yükleme Adımları
    - Dosya listesinden rom dosyasını indirip hafıza kartınıza atınız.
    - öncelikle boot.img dosyasını cihazı fastboot moduna alarak komut sistemi aracılığı ile yükleyin
    - yükleme bittikten sonra cihazı cwm recovery modunda açarak hafıza kartına kopyaladığınız rom dosyasını install zip from sdcard seçeneği ile seçip yükleyin(önceki versiyonlardan gelenle için opsiyonel farklı bir romdan gelenler için WIPE mecburidir).
    -Aroma menusu uzerınden romu kurunuz
    - yükleme işlemleri bittikten sonra cihazı yeniden başlatıp romu kullanmaya başlayabilirsiniz


    Download Android Revolution HD 3.0


    http://www.androidrevolution.nl/downloader/download.php?file=Android_Revolution_HD-One_3.0.zip

    Download boot.img 0.1

    http://www.androidrevolution.nl/downloader/download.php?file=Flash_boot_3.x_0.1.rar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosanbahri

    Arkadaşlar benim için akıllı telefonun internet hızı çok iyi olması lazım. Benim istediğimi Htc mi karşılar Samsung mu ?

    one da s4te speedtestlere bakınca hepsi en son sınırda artık o konuda bir problem yok hangisi hoşunuza giderse onu alın

    arkadaşlar browser flan demiş dolphin indirirsin olur biter çok takılmamak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceqa -- 17 Mart 2013; 14:33:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: excalibur21

    açıkçası beklediğimden iyi çıktı kamera performansı..


    sanırım daha fazla ışık alıyo derken bunu kastediyor adamlar kar htc oneda daha beyazken iphone 5te daha bi sarı zaten s4 olsun iphone 5 olsun bi beyaz dengesinde sorun var telefonların fotoğrafları çok beyaz htc oneda da bi kırmızılık var.her halükarda bana yetiyor ya hepsi neyse
  • Kirmizimi iyice sacmaladin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarıdaki karşılaştırma videosunda bence harika çekmiş hTC One. daha gerçekçi ve detaylı...
  • Arkadaşlar HTC nin bence en büyük kaybı şu sense 5.0 da tamamen siyah kullanması.

    Özellikle alttaki bant simsiyah . Ekrana koyulan resim gözükmeyecek . O siyah bandı kaldıramıyormuyuz. Birde programlar menüsüne arka plan atayamıyormuyuz. Orasıda simsiyah . Sense çok özelleştirilebilir sistem deniliyor . Neresi özelleştirilebilir bunun. Siyahı dayamışla heryere. Değiştiriliyorsa söyleyin , kafama takılıyor gerçekten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnypeR

    Telefonu canlı canlı göreyim de çok ilgimi çekti, çok büyük gelmezse alıcam sanırım. Iphone 5 aldım daha kutusunu açmadan HTC one almaya karar verdim ama bildiğim kadarıyla genel olarak android telefonlarda fiyatlar 6-7 ay içinde biraz düşüyor. Öyle olursa Iphone 5'i 8-10 ay kullanıp sonrasında bu telefona geçerim.

    Sınırlı sayıda üretilecekmiş kardeşim elini çabuk tut. Ben de o yüzden çıktığı anda alacğım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmreFB1907

    Arkadaşlar HTC nin bence en büyük kaybı şu sense 5.0 da tamamen siyah kullanması.

    Özellikle alttaki bant simsiyah . Ekrana koyulan resim gözükmeyecek . O siyah bandı kaldıramıyormuyuz. Birde programlar menüsüne arka plan atayamıyormuyuz. Orasıda simsiyah . Sense çok özelleştirilebilir sistem deniliyor . Neresi özelleştirilebilir bunun. Siyahı dayamışla heryere. Değiştiriliyorsa söyleyin , kafama takılıyor gerçekten

    Suan icin net bir fikrimiz olamaz ama degistirildigini hic sanmıyorum.. sonucta sistemin kullandigi renkler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.