Şimdi Ara

HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54.665
Cevap
200
Favori
2.091.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SkiP_

    - 1. paragrafta yazdığım şeyler HTC tarafından sektöre getirilmiş yazılımsal yenilikler zaten.
    - Samsung güncelleme konusunda ilerleme kaydetti ve iyi işler yapıyor evet fakat özellikle S2'deki donanım kandırmacasını ben hiç bir zaman unutmam. HTC, One S'de donanım özellikleri kırpılmış versiyon çıkarttı ama bunu çıkıp açıkça söyledi. Samsung ise hangi ülkelere hangi S2 modelinin verildiğini söylemedi ve hep en güçlü model üzerinden reklamlarını yaptı.
    - Ben Sense'in çok fazla kırpıldığını düşünmüyorum fakat zaten bir yerlerden kırpılması lazımdı, çok ram ve batarya yiyordu. E biz kullanıcılar sürekli bataryadan şikayet ettiğimiz için adamlar bunun çaresini mecburen Sense'i hafifletmekte buldular, ki tahminimce Android'e port edilmesi daha kolay bir sürüm için çalışıyorlardır sürekli, böylece güncelleme sıkıntısını da çözebilirler.
    - Bataryanın performansını görmeden bir yorum yapmak istemiyorum çünkü çok fazla değişken var o kısımda. Yani mesela pil Li-Po. Okuduklarım kadarıyla aynı kapasitedeki Li-Ion'a göre daha verimli. Bu yüzden günlük hayat performansını görmek gerekir diye düşünüyorum.
    - Sony çevresel şart kavramını aslında Xperia Go ile bir üst seviyeye taşımıştı (Hatta sanırım Xperia Z'deki standartın daha üstüydü o ama tam hatırlamıyorum) fakat o cihaz çıktığından beri bu özelliği için kaç kişi aldı? Aynı fiyatlara, nispeten daha iyi özellikleri olan Xperia U ve Xperia Sola genelde tercih edildi çünkü günlük hayatta su geçirmezlik özelliğinin pek bir önemi yok. Ha ama spesifik olarak sizin için önemlidir bu konu, ona eyvallah tabi.

    DipNot: Şu anda benim gözümde sektörün alan liderleri: Güncelleme - Sony, Ergonomi ve Malzeme kalitesi - HTC, Pazarlama - Samsung. (Bunu HTC fanı olduğumu düşünmeyin diye yazdım )

    S2'deki olay donanım kandırmacasından ziyade bilinçsiz kullanıcıların özellikle bizim gibi ülkelerde satıcılar tarafından avlanmasıydı.Yoksa 2 ana model vardı uluslararası piyasada.Biri I9100 diğeri I9100G ve bu modellerin isimleri kutularında da yazıyordu.Yani kimseye I9100 yazan kutudan I9100G çıkmadı.G olayının espirisi ise bilinen I9100'de kullanılan Exynos çipsetlerinin üretimlerinin sonlandırılması neticesinde halen yoğun bir talebin olduğu Galaxy S2'ye yanılmıyorsam TI-OMAP çözümlü I9100G model numarası verilerek yeni bir varyant oluşturuldu.Tabi Samsung I9100'ü bağrına basıp I9100G'yi dışlamadı.Her 2 modele de 4.1.2 güncellenmesine başlandı.
    Pil olayı için şimdiden iddialı yorum yapmak elbette doğru olmaz fakat Amoled tabanlı ve daha yüksek Mah'li cihazlardan daha kötü bir performans vereceği aşikar One'ın.
    Dipnot'unuza tek itirazım Sony'dir ki geçen sene amiral gemim diye tanıttığı Xperia S'e halen JB verememiş bir üreticiyi güncelleme de iyidir diye tanımlamak bence yanlış olur.




  •  HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    “Daha çok megapikselli kamera daha iyi fotoğraf çeker efsanesi koca bir yalandır”.

    HTC firması yeni modeli olan HTC One ve onun megapiksel sayısını artırmaksızın kamera kalitesini geliştirmeyi amaçlayan ultrapikselli kamera teknolojisi hakkındaki konuşmasına böyle başladı. Yapılan bu alıntı New York Times’ta David Pogue tarafından kaleme alınan “Megapiksel Efsanesini Yıkmak” isimli makaleden… Bu makaleyi önemli kılan ise tarihinin 8 Şubat 2007 olması…

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

    HTC’nin One modelini tanıttığı etkinlikten bir görüntü…

    O zamanlar ütopya gibi görülen ve güçlükle haber konusu olan bu süreç; aradan geçen 5 yıllık zaman diliminde, akıllı telefon üreticilerini toplulukları etkilemek adına telefonlara daha fazla megapiksel koyma yarışına sürükledi. Bu yarış süreci, son olarak küçük sensörlü bir telefona 13 megapiksellik kamera sıkıştıran Sony gibi şirketlerle de yaşanmaya devam ediyor. Yine bu yılın en çok merak edilen ve beklenen Android telefonlarından Galaxy S4’ün de 13 megapiksellik kameraya sahip olacağı söyleniyor. Yine HTC’nin kendisi de 16 megapiksellik WP tabanlı Titan telefonu ile bu günahın içinde yer alıyor. Ancak yeni One modeliyle birlikte, Nokia’nın ilk Symbian’da başlattığı yenilik süreci bu defa ve sonunda Android’e geliyor.


    Her neyse, biz bugün yine istisnalar üzerinde duracağız. Bunun için de şu anda kamera-telefon alanında liderliği elinde bulunduran Nokia’dan yola çıkarak HTC One’ı Nokia’nın 808 PureView ve Lumia 920 modelleri ile karşılaştıracağız. Şirketin ilerlemesini görmek adına geçen yılın HTC One X’ini de olaya dahil ediyoruz ancak bu model, asıl tartışma konumuz içerisinde yer almayacak.

    Yeni HTC One’da 13 megapiksellik, 8 megapiksellik hatta 5 megapiksellik kamera bile yer almıyor. Telefon yalnızca 4 ama HTC’nin UltraPiksel dediği ve daha gelişmiş fotoğraf kalitesi vaat eden bir kameraya sahip.


    Bu durum size de şaşırtıcı ve garip gelebilir. Biz bu “daha azla daha kaliteli” olayına gerçekten inanıyoruz, ki HTC de gerçekten sağduyunun kaybolmaya başladığı yerde mantıklı sağduyu ile hareket ediyor. İşte nedeni:

    Sensör boyutu

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC One – 4.3MP 1/3-inch CMOS BSI
    Nokia Lumia 920 – 8.7MP 1/3-inch CMOS BSI
    Nokia 808 PureView – 42MP 1/1.2” CMOS BSI
    HTC One X – 8MP, 1/3.2” CMOS BSI


    Sensör, bir kameranın en pahalı ve en önemli parçasıdır. Kapak her açılıp kapandığında gelen ışığı yakalayarak fotoğrafların oluşmasını sağlayan katmandır. Sensör boyutu ne kadar büyükse o kadar iyidir.


    HTC One, aralarında Nokia Lumia 920’nin de bulunduğu pek çok büyük sensörlü akıllı telefon gibi 1/3 inçlik sensör ile geliyor. Ya da tam doğrusunu söylemek gerekirse, diğer telefonlardaki kadar küçük diyebiliriz çünkü 1/3 inçlik sensör “bas-çek” kameralarda gördüklerimizle karşılaştırıldığında bile minik kalıyor ki DSLR kameralar ile karşılaştırılamaz bile.


    Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi, kamera-telefonlar içerisinde HTC One, aralarında Lumia 920’nin de bulunduğu pek çok cihaz ile karşılaştırılabilir durumda.


    Burada Nokia 808 PureView büyük bir istisna oluşturuyor. Symbian işletim sistemine sahip cihaz, bir telefona konulmuş en büyük (1/1.2 inç) sensör ile resmen çıtayı yükseltti. Yalnızca sensör boyutlarını karşılaştırdığınızda, HTC One’ın Nokia 808’e doğrudan rakip olamayacağını hemen görebilirsiniz. Ancak ince modern HTC One karşısında Nokia 808’in çok çok kalın olması nedeniyle bunu tam olarak birebir karşılaştırma sayamayız.

    Piksel boyutu

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC One - 2.0 µm (µm: mikrometre)
    Nokia Lumia 920 – 1.4 µm
    Nokia 808 PureView – 1.4 µm, ya da 4.1 µm’ye kadar sanal
    HTC One X – 1.4 µm


    Piksel boyutu muhtemelen bir kameranın en çok incelenen teknik özelliğidir. Ve ne ilginçtir ki bu özellik HTC One ile diğer akıllı telefonlar arasındaki farkın çok bariz olarak ortaya çıktığı özelliklerden biri.

    Diğer son teknoloji akıllı telefonlar 1.4µm piksel boyutuna sahipken, HTC One düşük ışıklı koşullarda daha çok aydınlık seviyesi ve daha iyi fotoğraf kalitesi sunan daha büyük bir piksel boyutuna sahip. Zaten UltraPiksel adı da buradan geliyor.

    Bu yönden baktığımızda, piksel boyutu yönünde atılan adımın HTC One’ı, düşük ışık performansıyla gururlanan ve aynı zamanda 1.4µm (mikrometre) piksel boyutuna sahip olan Nokia Lumia 920’den üstün kılması gerekiyor. Teorik olarak aradaki bu fark, HTC One’ın Nokia’nın Windows Phone’lu amiral gemisine göre, ”ışığa 2 kat daha duyarlı olduğu” anlamına geliyor.


    Lens Özellikleri

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC One – f/2.0, 5-element, 28mm odak uzunluğu
    Nokia Lumia 920 – f/2.0, 5-element, 26mm
    Nokia 808 PureView – f/2.4, 5-element, 28mm
    HTC One X – f/2.0, 3.6mm, 28mm


    Buradaki f sayısı bir diğer önemli ölçüt olan “kamera açıklığını” belirliyor. Yani daha düşük f değeri, sensöre geçen ışığın daha fazla olduğunu gösteriyor. Geniş açıklık aynı zamanda yeterli poz değeri verecek şekilde daha hızlı yakalama sağlıyor ki bu yüzden zaten “hızlı” diye bahsediyoruz.


    HTC standart sensor boyutundaki bir akıllı telefona göre daha geniş olan f/2.0 açıklık değeri ile ileri atıldı. Nokia’nın Lumia 920’si de yine aynı genişlikte f/2.0 kamera değerine sahip.


    Sizi şaşırtabilecek şey ise en çok rağbet gören kamera-telefon Nokia 808’in daha dar ve yavaş olan f/2.4 açıklık değerine sahip olması.

    Yani bu noktada ikisi de eşit genişliğe ve hızlı açıklığa sahip olan HTC One ve Lumia 920 arasında beraberlik söz konusu. Buna karşılık, Sony Xperia Z gibi bu yılın en iyi telefonlarının daha yavaş olan f/2.4 açıklık değerine sahip olması çok ilginç.

    Ekstra özellikler

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

    2 eksenli görüntü sabitleme özelliği.

    HTC One – HTC ImageChip 2, Canlı HDR video kaydı, entegre HDR, optik görüntü sabitleme, eş anlı fotoğraf ve video yakalama, LED flaş
    Nokia Lumia 920 – Optik görüntü sabitleme, LED flaş
    Nokia 808 PureView – Xenon flaş
    HTC One X – HTC ImageChip 1, LED flaş


    HTC’nin ImageChip özelliği ilk kez geçen yıl One serisi ile ortaya çıktı ve fotoğraf kalitesinde önemli gelişmeler getirdi. Yeni HTC One ile şirket ilk getirdiği ilerlemeyi daha da hızlandırıyor ve öncekine göre yakalamayı 1/30 oranında hızlandırarak saniyenin 1/48’i gibi çok hızlı bir yakalama süresi getiriyor.


    ImageChip teknolojisi sadece görüntü sinyal işlemcisi üzerindeki yükü kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda HTC’ye her farklı çipte farklı görüntü sinyal işlemcisi ayarlamaya gerek kalmaksızın daha hızlı sonuçlar elde etme imkanı da sunuyor.
    ImageChip, entegre görüntü sinyal işlemcisi tarafından geleneksel olarak yerine getirilen görevlerle çalışıyor. Otofokus, otomatik beyaz dengesi ve otomatik pozlama bu iş için hazırlanmış ImageChip tarafından idare ediliyor. Lens düzeltme, gürültü azaltma, en iyi fotoğraf seçimi, sürekli otofokus, LED flaş seviyeleri, yüz tanıma gibi pek çok diğer görev ImageChip sayesinde daha iyi şekilde yerine getiriliyor.


    HTC One ve Nokia Lumia 920 modellerinin her ikisinde de düşük ışıkta yüksek görüntü ve hareket halinde sağlam video çekim kalitesi sunan optik görüntü sabitleyici özelliğine sahip. HTC One’ın sahip olduğu optik görüntü sabitleyici hakkında iki eksenli yapıya dayanması ve saniyede 2000’de çalışması dışında fazla bir şey bilmiyoruz.


    Bu değer saniyede 500’le çalışan Nokia’nın Lumia 920’sinde bulunanın neredeyse 4 katı. Ancak Nokia, yalnızca tek lens bileşen hareketlerinden oluşmayan çok daha farklı ve gelişmiş bir sistem kullanıyor.


    Sonuç

    Toparlamak gerekirse, HTC çıkardığı HTC One modelindeki UltraPiksek kamera ile büyük risk aldı. Ama bu gerçekten çok gerekli bir riskti. Akıllı telefonlarda kaliteli kameralar olmadığı ve her şeyin megapiksel sayıları etrafında dönüp durduğu ortada. Bu artık son bulmak zorunda.


    Kullanıcıların çoğu için 5 megapiksel civarının yeterli olduğunu hemen her uzman rahatlıkla söyleyebilir. Yine de endüstri ve bir kısım kullanıcılar daha çok megapiksel sevdasına düşmüşken 4 megapiksellik bir kamera ortaya koymak büyün bir hamle ve cesaret gerektiriyor. HTC bu yanlış anlayışla mücadele için gerekli cesarete sahip olduğunu gösterdi.


    Aslında itiraf etmek gerekirse, HTC bu anlamda kamera konusunda zorlu hamlelere girişen ilk şirket değil. Nokia yıllar önce bu işe ilk girişen şirketti ve son yıllarda da Nokia N8 ve Nokia 808 PureView gibi devrim niteliğindeki cihazlara imza attı.


    Nokia için kötü gelişme ise PureView teknolojisininde Lumia 920 ile sınırlamaya gitmiş olması. PureView teknolojisi ilk olarak yüksek sensörüyle inanılmaz kaliteye sahip fotoğraflar çekilebilen Nokia 808 modeliyle duyuldu. Ancak sonra Lumia 920 ile birlikte evrim geçirerek piyasa tabiri ile biraz cimriliğe gidildi.


    Son olarak, HTC One’ın Nokia 808’de görülen PureView teknolojisiyle yarışamayacağı çok açık. Ancak söylediğimiz gibi bu karşılaştırmayı, farklı boyut ve kalınlıklarından dolayı tam olarak birebir karşılaştırma sayılmaz.


    İnce ve kibar olan modern cihazlar arasında, HTC One kesinlikle Lumia 920’yi yenecek ve yepyeni bir standart getirecek potansiyele sahip. Daha da önemlisi, gerçekten sükse yapabilecek potansiyelinin olması. Bu Nokia’nın Windows Phone’da karar kılarak çıkarttığı cihazların henüz sahip olamadığı bir şey. Sırtını Android’in popülerliğine yaslayan HTC One hit belki de en iyi Android kamera-telefonu olma yolunda bütün gerekli ön şartları taşıyor. Bu gerçekten çok önemli bir şey.


    Kaynak: PhoneArena
    Çeviri ve özet: bulutsuzgece

    HTC One UltraPiksel Kamera - Fotoğraf Örnekleri


     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdervisoglu -- 23 Şubat 2013; 18:42:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    Ben şimdiden almak için planlar düzenliyorum :) iPhone 5'imi yeni almıştım ama yakın zamanda elden çıkartacağım sanırım. Zaten 3 Gün sonra İtalya'ya gideceğim ama kısa süreli gidiyorum. Mart zamanı tekrardan Almanya'dan Danimarka'ya geçiş yapacağım, eğer o zaman bulabilirsem o2 veya Saturn'den bir kaç tane almayı planlıyorum bakalım.

    Almanya ve İngiltere'deki o2 mağazasında HTC One'da ön ödemeli olarak telefonu alırsanız zannediyorum karşılığında aksesuarlarını da veriyorlar ama kontratlı mı değil mi orasını anlayamadım, eğer bir operatör firmasına bağlı kalmıyorsak bence muhteşem bir kampanya bu.
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    yurt dışından Cihaz almak en mantıklısı sene de 1 eskiyecek bir telefona 2000 tl çok




  • htc hd2'den terfi edeceğim... heyecanlıyım... ne demeye terfi ettireceğim kendimi bilmiyorum ama başa gelen çekilir... sanırım telefonun tek eksiği paraşütü... üstünde anahtar takabileceğimiz bir kulp falan olsa da iyi olacakmış ama ama idare edeceğiz... tek korkum pilin sabit olması, neden korkuyorum bilmiyorum ama korkuyorum, hem de çaresizce korkuyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra

    Ben şimdiden almak için planlar düzenliyorum :) iPhone 5'imi yeni almıştım ama yakın zamanda elden çıkartacağım sanırım. Zaten 3 Gün sonra İtalya'ya gideceğim ama kısa süreli gidiyorum. Mart zamanı tekrardan Almanya'dan Danimarka'ya geçiş yapacağım, eğer o zaman bulabilirsem o2 veya Saturn'den bir kaç tane almayı planlıyorum bakalım.

    Almanya ve İngiltere'deki o2 mağazasında HTC One'da ön ödemeli olarak telefonu alırsanız zannediyorum karşılığında aksesuarlarını da veriyorlar ama kontratlı mı değil mi orasını anlayamadım, eğer bir operatör firmasına bağlı kalmıyorsak bence muhteşem bir kampanya bu.
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    yurt dışından Cihaz almak en mantıklısı sene de 1 eskiyecek bir telefona 2000 tl çok

    Bu biraz göreceli.. Ben N8 i 2 seneyi aşkın bir süredir kullanıyorum ki neredeyse uygulama desteği olmadan




  • Sizce bu telefonu Turkcell'den kontratli alip 2000TL'ye PC mi toplasam,yoksa direk nakit mi alsam telefonu? Suanki bilgisayarim Macbook pro ama oyun oynayamiyorum o kötü 24 ay'a çok eskir mi mesela uygulamalari acmama gibi bir durum olur mu malum android bu konuda kotu?
  • Beats Audio kulaklık kutu içeriğinde var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßlaCKFOX

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC one - iPhone 5 kamera karşılaştırması

    Aradığım karşılaştırma buydu. Htc beklentileri çok çok yüksek tuttuğu icin karşılaştırma benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Iphone un kamerası sanki daha başarılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gdervisoglu

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    “Daha çok megapikselli kamera daha iyi fotoğraf çeker efsanesi koca bir yalandır”.

    HTC firması yeni modeli olan HTC One ve onun megapiksel sayısını artırmaksızın kamera kalitesini geliştirmeyi amaçlayan ultrapikselli kamera teknolojisi hakkındaki konuşmasına böyle başladı. Yapılan bu alıntı New York Times’ta David Pogue tarafından kaleme alınan “Megapiksel Efsanesini Yıkmak” isimli makaleden… Bu makaleyi önemli kılan ise tarihinin 8 Şubat 2007 olması…

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

    HTC’nin One modelini tanıttığı etkinlikten bir görüntü…

    O zamanlar ütopya gibi görülen ve güçlükle haber konusu olan bu süreç; aradan geçen 5 yıllık zaman diliminde, akıllı telefon üreticilerini toplulukları etkilemek adına telefonlara daha fazla megapiksel koyma yarışına sürükledi. Bu yarış süreci, son olarak küçük sensörlü bir telefona 13 megapiksellik kamera sıkıştıran Sony gibi şirketlerle de yaşanmaya devam ediyor. Yine bu yılın en çok merak edilen ve beklenen Android telefonlarından Galaxy S4’ün de 13 megapiksellik kameraya sahip olacağı söyleniyor. Yine HTC’nin kendisi de 16 megapiksellik WP tabanlı Titan telefonu ile bu günahın içinde yer alıyor. Ancak yeni One modeliyle birlikte, Nokia’nın ilk Symbian’da başlattığı yenilik süreci bu defa ve sonunda Android’e geliyor.


    Her neyse, biz bugün yine istisnalar üzerinde duracağız. Bunun için de şu anda kamera-telefon alanında liderliği elinde bulunduran Nokia’dan yola çıkarak HTC One’ı Nokia’nın 808 PureView ve Lumia 920 modelleri ile karşılaştıracağız. Şirketin ilerlemesini görmek adına geçen yılın HTC One X’ini de olaya dahil ediyoruz ancak bu model, asıl tartışma konumuz içerisinde yer almayacak.

    Yeni HTC One’da 13 megapiksellik, 8 megapiksellik hatta 5 megapiksellik kamera bile yer almıyor. Telefon yalnızca 4 ama HTC’nin UltraPiksel dediği ve daha gelişmiş fotoğraf kalitesi vaat eden bir kameraya sahip.


    Bu durum size de şaşırtıcı ve garip gelebilir. Biz bu “daha azla daha kaliteli” olayına gerçekten inanıyoruz, ki HTC de gerçekten sağduyunun kaybolmaya başladığı yerde mantıklı sağduyu ile hareket ediyor. İşte nedeni:

    Sensör boyutu

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC One – 4.3MP 1/3-inch CMOS BSI
    Nokia Lumia 920 – 8.7MP 1/3-inch CMOS BSI
    Nokia 808 PureView – 42MP 1/1.2” CMOS BSI
    HTC One X – 8MP, 1/3.2” CMOS BSI


    Sensör, bir kameranın en pahalı ve en önemli parçasıdır. Kapak her açılıp kapandığında gelen ışığı yakalayarak fotoğrafların oluşmasını sağlayan katmandır. Sensör boyutu ne kadar büyükse o kadar iyidir.


    HTC One, aralarında Nokia Lumia 920’nin de bulunduğu pek çok büyük sensörlü akıllı telefon gibi 1/3 inçlik sensör ile geliyor. Ya da tam doğrusunu söylemek gerekirse, diğer telefonlardaki kadar küçük diyebiliriz çünkü 1/3 inçlik sensör “bas-çek” kameralarda gördüklerimizle karşılaştırıldığında bile minik kalıyor ki DSLR kameralar ile karşılaştırılamaz bile.


    Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi, kamera-telefonlar içerisinde HTC One, aralarında Lumia 920’nin de bulunduğu pek çok cihaz ile karşılaştırılabilir durumda.


    Burada Nokia 808 PureView büyük bir istisna oluşturuyor. Symbian işletim sistemine sahip cihaz, bir telefona konulmuş en büyük (1/1.2 inç) sensör ile resmen çıtayı yükseltti. Yalnızca sensör boyutlarını karşılaştırdığınızda, HTC One’ın Nokia 808’e doğrudan rakip olamayacağını hemen görebilirsiniz. Ancak ince modern HTC One karşısında Nokia 808’in çok çok kalın olması nedeniyle bunu tam olarak birebir karşılaştırma sayamayız.

    Piksel boyutu

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC One - 2.0 µm (µm: mikrometre)
    Nokia Lumia 920 – 1.4 µm
    Nokia 808 PureView – 1.4 µm, ya da 4.1 µm’ye kadar sanal
    HTC One X – 1.4 µm


    Piksel boyutu muhtemelen bir kameranın en çok incelenen teknik özelliğidir. Ve ne ilginçtir ki bu özellik HTC One ile diğer akıllı telefonlar arasındaki farkın çok bariz olarak ortaya çıktığı özelliklerden biri.

    Diğer son teknoloji akıllı telefonlar 1.4µm piksel boyutuna sahipken, HTC One düşük ışıklı koşullarda daha çok aydınlık seviyesi ve daha iyi fotoğraf kalitesi sunan daha büyük bir piksel boyutuna sahip. Zaten UltraPiksel adı da buradan geliyor.

    Bu yönden baktığımızda, piksel boyutu yönünde atılan adımın HTC One’ı, düşük ışık performansıyla gururlanan ve aynı zamanda 1.4µm (mikrometre) piksel boyutuna sahip olan Nokia Lumia 920’den üstün kılması gerekiyor. Teorik olarak aradaki bu fark, HTC One’ın Nokia’nın Windows Phone’lu amiral gemisine göre, ”ışığa 2 kat daha duyarlı olduğu” anlamına geliyor.


    Lens Özellikleri

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC One – f/2.0, 5-element, 28mm odak uzunluğu
    Nokia Lumia 920 – f/2.0, 5-element, 26mm
    Nokia 808 PureView – f/2.4, 5-element, 28mm
    HTC One X – f/2.0, 3.6mm, 28mm


    Buradaki f sayısı bir diğer önemli ölçüt olan “kamera açıklığını” belirliyor. Yani daha düşük f değeri, sensöre geçen ışığın daha fazla olduğunu gösteriyor. Geniş açıklık aynı zamanda yeterli poz değeri verecek şekilde daha hızlı yakalama sağlıyor ki bu yüzden zaten “hızlı” diye bahsediyoruz.


    HTC standart sensor boyutundaki bir akıllı telefona göre daha geniş olan f/2.0 açıklık değeri ile ileri atıldı. Nokia’nın Lumia 920’si de yine aynı genişlikte f/2.0 kamera değerine sahip.


    Sizi şaşırtabilecek şey ise en çok rağbet gören kamera-telefon Nokia 808’in daha dar ve yavaş olan f/2.4 açıklık değerine sahip olması.

    Yani bu noktada ikisi de eşit genişliğe ve hızlı açıklığa sahip olan HTC One ve Lumia 920 arasında beraberlik söz konusu. Buna karşılık, Sony Xperia Z gibi bu yılın en iyi telefonlarının daha yavaş olan f/2.4 açıklık değerine sahip olması çok ilginç.

    Ekstra özellikler

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

    2 eksenli görüntü sabitleme özelliği.

    HTC One – HTC ImageChip 2, Canlı HDR video kaydı, entegre HDR, optik görüntü sabitleme, eş anlı fotoğraf ve video yakalama, LED flaş
    Nokia Lumia 920 – Optik görüntü sabitleme, LED flaş
    Nokia 808 PureView – Xenon flaş
    HTC One X – HTC ImageChip 1, LED flaş


    HTC’nin ImageChip özelliği ilk kez geçen yıl One serisi ile ortaya çıktı ve fotoğraf kalitesinde önemli gelişmeler getirdi. Yeni HTC One ile şirket ilk getirdiği ilerlemeyi daha da hızlandırıyor ve öncekine göre yakalamayı 1/30 oranında hızlandırarak saniyenin 1/48’i gibi çok hızlı bir yakalama süresi getiriyor.


    ImageChip teknolojisi sadece görüntü sinyal işlemcisi üzerindeki yükü kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda HTC’ye her farklı çipte farklı görüntü sinyal işlemcisi ayarlamaya gerek kalmaksızın daha hızlı sonuçlar elde etme imkanı da sunuyor.
    ImageChip, entegre görüntü sinyal işlemcisi tarafından geleneksel olarak yerine getirilen görevlerle çalışıyor. Otofokus, otomatik beyaz dengesi ve otomatik pozlama bu iş için hazırlanmış ImageChip tarafından idare ediliyor. Lens düzeltme, gürültü azaltma, en iyi fotoğraf seçimi, sürekli otofokus, LED flaş seviyeleri, yüz tanıma gibi pek çok diğer görev ImageChip sayesinde daha iyi şekilde yerine getiriliyor.


    HTC One ve Nokia Lumia 920 modellerinin her ikisinde de düşük ışıkta yüksek görüntü ve hareket halinde sağlam video çekim kalitesi sunan optik görüntü sabitleyici özelliğine sahip. HTC One’ın sahip olduğu optik görüntü sabitleyici hakkında iki eksenli yapıya dayanması ve saniyede 2000’de çalışması dışında fazla bir şey bilmiyoruz.


    Bu değer saniyede 500’le çalışan Nokia’nın Lumia 920’sinde bulunanın neredeyse 4 katı. Ancak Nokia, yalnızca tek lens bileşen hareketlerinden oluşmayan çok daha farklı ve gelişmiş bir sistem kullanıyor.


    Sonuç

    Toparlamak gerekirse, HTC çıkardığı HTC One modelindeki UltraPiksek kamera ile büyük risk aldı. Ama bu gerçekten çok gerekli bir riskti. Akıllı telefonlarda kaliteli kameralar olmadığı ve her şeyin megapiksel sayıları etrafında dönüp durduğu ortada. Bu artık son bulmak zorunda.


    Kullanıcıların çoğu için 5 megapiksel civarının yeterli olduğunu hemen her uzman rahatlıkla söyleyebilir. Yine de endüstri ve bir kısım kullanıcılar daha çok megapiksel sevdasına düşmüşken 4 megapiksellik bir kamera ortaya koymak büyün bir hamle ve cesaret gerektiriyor. HTC bu yanlış anlayışla mücadele için gerekli cesarete sahip olduğunu gösterdi.


    Aslında itiraf etmek gerekirse, HTC bu anlamda kamera konusunda zorlu hamlelere girişen ilk şirket değil. Nokia yıllar önce bu işe ilk girişen şirketti ve son yıllarda da Nokia N8 ve Nokia 808 PureView gibi devrim niteliğindeki cihazlara imza attı.


    Nokia için kötü gelişme ise PureView teknolojisininde Lumia 920 ile sınırlamaya gitmiş olması. PureView teknolojisi ilk olarak yüksek sensörüyle inanılmaz kaliteye sahip fotoğraflar çekilebilen Nokia 808 modeliyle duyuldu. Ancak sonra Lumia 920 ile birlikte evrim geçirerek piyasa tabiri ile biraz cimriliğe gidildi.


    Son olarak, HTC One’ın Nokia 808’de görülen PureView teknolojisiyle yarışamayacağı çok açık. Ancak söylediğimiz gibi bu karşılaştırmayı, farklı boyut ve kalınlıklarından dolayı tam olarak birebir karşılaştırma sayılmaz.


    İnce ve kibar olan modern cihazlar arasında, HTC One kesinlikle Lumia 920’yi yenecek ve yepyeni bir standart getirecek potansiyele sahip. Daha da önemlisi, gerçekten sükse yapabilecek potansiyelinin olması. Bu Nokia’nın Windows Phone’da karar kılarak çıkarttığı cihazların henüz sahip olamadığı bir şey. Sırtını Android’in popülerliğine yaslayan HTC One hit belki de en iyi Android kamera-telefonu olma yolunda bütün gerekli ön şartları taşıyor. Bu gerçekten çok önemli bir şey.


    Kaynak: PhoneArena
    Çeviri ve özet: bulutsuzgece

    HTC One UltraPiksel Kamera - Fotoğraf Örnekleri


     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]

    Bilgiler için teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uzuuuun paylaşılan bilgilerin alıntısını tekrardan yapmasak sanki daha güzel olur gibi. :)

    Bende mobilden giriyorum sonuçta eminim çektiğim sıkıntı anlaşılıyordur :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTC ONE
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    Nokia 808 PureView
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    Nokia Lumia 920
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    Canon EOS 600D
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC ONE
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    Nokia Lumia 920
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    Nokia 808 PureView
     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    HTC ONE (OIS)


    Nokia 808 PureView



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdervisoglu -- 23 Şubat 2013; 21:06:22 >




  • htc one x foreverr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benide yazin uzun zamandir takip ediyorum yanliz ben 64 gb lik modelini istiyorummm sahsen ama gece fotoraflari boktan onu rahat söyleyebilirim yinede alacammm bana kalirsa da en az 6 mp yapsaydilar bu ise cözum getirebilirlerdi bana kalirsa kalite önceligimiz tabikiiii
  • arkadaşlar hTC One ın Türkiye lansmanı ne zaman yapılacak? bilgisi olan var mı???
  • kamera olarak soracağım birşey var dh nin incelemesinde ultrapixel kamera ile geleceği için fotoya daha fazla veri yazılabiliyor 3 katmandan ayrı ayrı geçtiği için ve bu yüzden görüntü kalitesi yüksek oluyor dediler ve zoom yapıldıgında diğer telefon kameraları gibi görüntüyü bozma çok daha az hale geliyor demişlerdi çekilen fotograflarda pek fazla bu söyleyişi göremedim ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RAN7843

    Benide yazin uzun zamandir takip ediyorum yanliz ben 64 gb lik modelini istiyorummm sahsen ama gece fotoraflari boktan onu rahat söyleyebilirim yinede alacammm bana kalirsa da en az 6 mp yapsaydilar bu ise cözum getirebilirlerdi bana kalirsa kalite önceligimiz tabikiiii



    ne dediğini biliyorsan ben de ppi neye denir biliyorum gibi bi'şey var mesajında. yazdıklarında sallıyorsun gibi bir durum var gibi geliyor bana ama sadece bana sanırım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SkiP_

    quote:

    Orijinalden alıntı: By_Rdv

    kamera olarak soracağım birşey var dh nin incelemesinde ultrapixel kamera ile geleceği için fotoya daha fazla veri yazılabiliyor 3 katmandan ayrı ayrı geçtiği için ve bu yüzden görüntü kalitesi yüksek oluyor dediler ve zoom yapıldıgında diğer telefon kameraları gibi görüntüyü bozma çok daha az hale geliyor demişlerdi çekilen fotograflarda pek fazla bu söyleyişi göremedim ben.

    Zoomdan kasıt sanırım fotoğrafı çektiğiniz andaki zoom.

    hayır normal fotografı çektikten sonra galeriye gelip zoom yapmadan bahsediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaraki_kenpachi

    quote:

    Orijinalden alıntı: RAN7843

    Benide yazin uzun zamandir takip ediyorum yanliz ben 64 gb lik modelini istiyorummm sahsen ama gece fotoraflari boktan onu rahat söyleyebilirim yinede alacammm bana kalirsa da en az 6 mp yapsaydilar bu ise cözum getirebilirlerdi bana kalirsa kalite önceligimiz tabikiiii



    ne dediğini biliyorsan ben de ppi neye denir biliyorum gibi bi'şey var mesajında. yazdıklarında sallıyorsun gibi bir durum var gibi geliyor bana ama sadece bana sanırım...

    Dur derim ilk önce kimseye bir sey demedim herkezin kendi gorusu benim fikrimde bu cihazi daha görmedim ellemedim veya karsilastirma yapilmis Video izlemedim kimseyede bir laf atmadimmm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ..scream..

    arkadaşlar hTC One ın Türkiye lansmanı ne zaman yapılacak? bilgisi olan var mı???

    26 Şubat..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.