Şimdi Ara

HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54.665
Cevap
200
Favori
2.091.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gdervisoglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    Şu telefondaki tek almama sebebim arayüz. Sense 4 olsa her türlü alırdım

    Resmen kendi kuyularını kazmışlar şu arayüzle

    sense 4 ile o büyük saat ve hava durumu kombinasyonunu kastetmiyorsun de mi? Eğer öyleyse seçim kullanıcıya bırakılıyor, arayüz seçimi sana kalmış..

    Hocam arayüz seçimi bize falan bırakılmıyor, stok olarak kullanacaksak tabi.
  • Almayı planlıyorum benide ekleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nefsim

    Tüm yazdıklarınıza + olarak pilde sanırım yeni bir devrim gerçekleştirmiş,
    Li-po diye bir pil olarak geliyor, diğer pillere göre sanırım daha dayanıklı ve uzun ömürlü, başka cihazlarda varmı bilmiyorum ama ilk htc de gördüm..


    Li-po piller hakkında bulabildiğim bilgiden anladığım Lİ-PO piller Lityum-İyon pillerden daha başarılı ancak bunun Cep Telefonlarında yeni bir teknoloji olmadığı da anlaşılmakta

    quote:

    Li-PO Piller NEdir, Nasıl Kullanılır nelere dikkat edilmelidir
    Li-Po (Lithium Polimer) piller hobiciliğin olduğu gibi pek çok elektronik aletin çağ atlamasını sağlayan bir pil türüdür.
    İçindeki kimyasallar sayesinde çok daha küçük alanlara sığan çok yüksek güçler verebilir.
    Li-Po piller seçilirken 3 ana kritere dikkat edilir.
    1) Voltaj değeri: Li-Po piller çeşitli hücrelerden oluşur. Her hücre 3,7v dir. İstenilen uygulamaya göre bu hücreler bir araya getirilerek 3,7 - 7,4 - 11,1 .... ve daha fazla değerler elde edilir. Heliler ve uçaklar için genelde 7,4-11,1v aralığında piller seçilirken, offroad- onroad aralar için 22,2 gibi yüksek Voltaj değerlerine çıkılabilir.
    2) Amper Değeri: Uygulamarda kullanılacak güce veya hıza göre amper değerinin yüksek seçilmesi performansı ciddi şekilde etkilemektedir. Örneğin 450 kasa helikopterimde 11,1 v 1800mA'lık bir pil ortalama 6 dakika uçuş süresi sağlarken, 11,1v 2200'lük bir pil çok daha uzun uçuş süreleri sağlamaktadır. Li-Po pili su tankı olarak düşünürseniz, bu tankın hacmi, akımı verecektir. Çekebileceğiniz maksimum akım miktarının fazla olması, istediğiniz güce ulaşmanızı sağlayacaktır. Yine helikopterden örnek verecek olursam, 1800mA'lık bir pil ile motoru tam devirde verimli bir şekilde çalıştıramazken, 2200 ve üstü bir pil ile rahatlıkla full devirlere çıkabiliyorum. Bu da 3D uçuş için istenen gücü elde etmemi sağlıyor.
    3)C Değeri (Deşarj Değeri): En çok merak edilen ve kafa karıştıran bu değeri şöyle açıklayabiliriz: Bu değer, Yüksek akım sağlayan lipo pillerden, maksimum çekeceğiniz akım miktarını belirler. Bu değer ne kadar yükse, pilinizden o anda çekebileceğiniz akım okadar fazla olur, okadar performans elde edersiniz. Yani Li-po pil bir su tankı ise, tahliye borusunun genişliği size C değerini verecektir. Bu değer nekadar büyükse hem pili daha yüksek akımlarda daha kısa sürede şarj etme olanağınız olacak hem de performanslı bir motor sürmek istediğiniz çok daha seri ve güçlü bir motorunuz olacak. Bunu da sağlayabileceğiniz ANLIK maksimum akım miktarını artırarak yapabileceksiniz.

    Avantajları:
    + Hafiftir, heliikopterler için birebirdir.
    + Kısmen esnektir. Yere düşürdüğünüzde diğer piller gibi zarar görmez. (Delinmediği taktirde)
    + Şarj süreleri 1-2 saat gibi kısa sürelere inebilmektedir.
    + Çok yüksek akımlar verebilir bu sayede hiçbir pil ile kıyaslanmayacak performansa sahiptir.

    Dezavantajları:
    - Kapasite üstü şarj edildiğinde YANGIN TEHLİKESİ vardır. Her pilde olduğu söylenir ancak li-po lar gerçekten etrafı kasıp kavuracak kadar kuvvetli yanmalara patlamalara sebep verir. Youtube de "overcharge li-po" gibi aramalar yaparsanız, uygulamalı örneklerini görebilirsiniz.
    - Fazla şarj olmaması için kaliteli şarj aletleri almak gereklidir. MALLİYET GETİRİR ancak tek seferlik bir yatırımdır.
    - Çok fazla DEŞARJ olduğunda pillerin kapasitleri ciddi oranda düşer, piller şişer ve kullanım ömrü bir anda bitebilir. Bu yüzden
    - Kısa devre edilmesi durumunda, çok yüksek akımlar (35-40-50-60 100 Amper gibi) verebilen bu piller, patlamalara ve yangınlara sebep olabilir. ( Bu değerler bir pil için inanılmaz gibi görünebilir ancak gerçekten bu akımlara cıkabilen bu piller hobi araçlarımıza ile bereber laptop cep telefonu gibi sistemler de de artık yaygın olarak kullanılmaya ve çok daha verimli pil sürelerinin sağlanmasına olanak tanımıştır.
    - Li-Po pillerin ömrü kullanıma ve kaliteye göre değişmekle birlikte 1 sene ortalama ömüre sahiptir.
    - Li-Po bir sisteme giriş başlangıç maaliyeti diğerlerine göre biraz daha yüksektir. (Kaliteli bir şarj cihazı, kaliteli bir pil vs...)
    - Sistemde kullanırken MUTLAKA düşük pil korumalı bir sistem kullanılmalıdır. Pilin belli bir değerin altına düştüğünü haber veren veya gücü kesen bir sistem olmalıdır. Elektrikli sistemi kullanmak için gücü kontrol eden ESC (Elektronik hız kontrolörü) nin kaliteli secilmesi ile entegre bir kontrole sahip olabilirsiniz yada haricen kullanılan buzzer denilen, pil belli bir değerin altına düşünde öten bir sistem almanız gerekmektedir.

    Dezavantajları fazla gibi görünse de Li-Po lar vazgeçilmezdir. Dikkatli kullanıldığında vazgeçemeyeceğiniz bir ekipman haline gelir.

    Şarj Ederken Dikkat Edilecek Hususlar, Nasıl Şarj Edilir:
    1) Öncelikle kaliteli bir şarj cihazı kullanmak gerekir. Li-Po piller farklı bir çok hücrenin seri bağlanması ile oluştuğundan bu hücrelerin eşit oranlarda şarj edilmesi gerekir. Aynı zamanda bu hücrelerin belli bir değerden fazla da doldurulmaması gerekmektedir. Bunları ancak kaliteli bir şarj cihazı aldığınızda sağlayabilirsiniz. Pil ömrünüz ve veriminiz de doğal olarak artar.
    2) Pillerin iki ucu vardır. Biri kalın iki kablo ile gelen (Kırmızı ve Siyah); diğeri ise hücre sayısı +1 kadar kabloya sahip (örneğin 11.1v 3 hücredir ve 4 kablosu vardır) olandır. Şarj aleti eğer dengeli şarj yapabiliyorsa, Hem bu ikili kabloya hemde diğer çoklu kabloya bağlanarak şarj edilir. Bu bağlantılardan birisi dahi eksik ise alet hata verecek ve şarj yapmayacaktır. İkili kablo şarj aletinin ana uçlarını bağlanır (yine iki kablolu), çoklu kablo ise şarj aletinin üstünde veya ayrı bir aparatında bulunan ilgili sokete takılır. Bu soketler de pilin hücresine göre genişliklere sahiptir, yanlış takma ihtimaliniz yoktur.
    3) Bağlantıları yaptıktan sonra menü den li-po pilin hücre sayısı seçilir. 3cell, 4 cell vs.... Yanlış seçimde yine bir uyarı alınır.
    4) Hücre seçimi ardından şarj akımı girilir. Bu şarj akımını pilin mA değerine yakın seçmek yararlı olacaktır. Örneğin 2200mA lık bir piliniz var ise şarj akım değerini de 2,2A seçmek pil ömrü açısından uygun olacaktır. Aceleniz var ise daha yüksek değerler de de şarj edebilirsiniz ancak li-po nun ömrü kısalacaktır. Şarj akımını secerken dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var o da şark aletinize şebeke gerilimine bağlayan adaptörün maksimum kaç amper değer verebildiğidir. O adaptör eğer 2 Amperlik bir adaptör ise, sizin pili 2,2 veya 3 A ile şarj etmeniz hem adaptöre hemde şarj aletine zarar verecektir!!!! O yüzden bu adaptörlerin en az 5A en ideal de 10 A alınması tavsiye olunur.
    5) Her zaman önce şarj aletini pirize takın sonra li-po nuzu bağlayın.
    6) MUTLAKA Lİ-PO ŞARJ OLURKEN GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE TUTUN.
    7) kalitesi olan şarj cihazları sadece çoklu kablo soketine shiptir. Bu sokete bağlantı yaparsınız. Pili uzun sürede şarj eder çünkü şarj akımı bellidir.
    Üzerlerinde başka V'lerde piller işarj etmeniz için girişler bulunmaz.
    Dengeli şarj da yapmazlar.
    Pil dolunca ışıkları yanar.
    Bu şarj aletleri ucuzdur. Sadece aşırı şarj korumasına sahiptirler.



    quote:

    Orijinalden alıntı: _SkiP_

    Arkadaşlar benim size sorum ve beni en çok tedirgin eden nokta Snapdragon 600-800 farkı. Bazıları 800 tabletler için çıkarıldı diyor bazıları ise pazarlama amaçlı önce 600 çıktı sonra 800 çıkacak diyor. Doğrusu nedir bu işin?



    Snapdragon 800 için daha erken Mesut Bey HTC One Londradan Canlı yayın videosunda Snapdragon 800 işlemcilerin yılın 3.çeyreği gibi(7,8,9.ay) piyasaya sunulacağını bununda firmaların temin edip test et diyene kadar yıl sonunu bulacağını tahmin ettiğini söyledi tabi bu arada yeni bir HTC Cihaz çıkarsa bunun da Snapdragon değil Tegra 4 ile sunulabileceğini de söyledi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßlaCKFOX -- 21 Şubat 2013; 19:42:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    quote:

    Orijinalden alıntı: gdervisoglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    Şu telefondaki tek almama sebebim arayüz. Sense 4 olsa her türlü alırdım

    Resmen kendi kuyularını kazmışlar şu arayüzle

    sense 4 ile o büyük saat ve hava durumu kombinasyonunu kastetmiyorsun de mi? Eğer öyleyse seçim kullanıcıya bırakılıyor, arayüz seçimi sana kalmış..

    Hocam arayüz seçimi bize falan bırakılmıyor, stok olarak kullanacaksak tabi.

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    kastettiğin bu değil mi?




  • Önlerden rezerve alalım. Yazın büyük ihtimal bende One kullananlar arasına katılacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SkiP_

    Bilgilendirme için teşekkürler @ßlaCKFOX . Tek bir konu haricinde cihazın en az 1 sene en güncel donanıma sahip olduğu kanaatine vardım böylece. O konu ise RAM. DDR3 RAM'ler ne zaman piyasada olacak?

    Bu arada Li-Po piller hakkında yazan o kadar tehlikeli şey bazılarını korkutabilir ama ben kolay kolay yanacak, patlayacak bir şey olduğunu zannetmiyorum yazıda bahsedilen gibi. Özetle performansı yüksek-ömrü kısa pil diyebiliriz sanırım.

    DDR3 ram konusunda bir bilgim yok bilgisi olan arkdaşlar bizlerle paylaşırsa seviniriz tam olarak pil için öyle desek yanlış olmaz tabi gene de şarjda uzun süre tutmamak gerk
  • HTC One (M7) vs. Google Nexus 4

  •  HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    http://www.o2online.de/handy/htc-one/?exclusivId=epo2p_6x6-b_htc-one

    Bu almanlar beats kulaklık mı veriyor acaba..




  • Bu telefonu nexus4le karşılaştırmak ne derece doğru olur beyler? Tamam işlemcisi daha iyi olabilir ama çözünürlük farkından dolayı aradaki performans farkı olmayacaktır hatta aynı gpu olduğu için nexus 4 önde bile olabilir. (Donanım açısından) yoksa ekran ses sağlamlık kamera gibi konularda daha iyidir htc one ona lafım yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhtesemgitlan

    Bu telefonu nexus4le karşılaştırmak ne derece doğru olur beyler? Tamam işlemcisi daha iyi olabilir ama çözünürlük farkından dolayı aradaki performans farkı olmayacaktır hatta aynı gpu olduğu için nexus 4 önde bile olabilir. (Donanım açısından) yoksa ekran ses sağlamlık kamera gibi konularda daha iyidir htc one ona lafım yok.

    yapılan testlere göre Nexus 4 HTC One'in yarı performansında

    GPU aynı gibi görünsede hızlandırılmış ya da hız aşırtılmış hali kullanılıyor HTC One'de
  • Ekle ekle. Gelir gelmez atlayacağım buna :)
  • arkadaşlar aldığı zaman beğenmeyip değişmek isteyen olursa
    beyaz yurt dışı iphone 5 im var kullandığım , sıfır içerikli kutusu durmakta.
    bu telefon hayalim , bende htc ciyim
    alıpta iphone ye dönmek isteyen olursa bana mesaj atsın görüşelim.
    bu telefonu alana kadar iphone 5 ile idare edecem inşallah yakın zmaanda htc one a geçebilirim
    bu oyuncaktanda kurtulurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    Şu telefondaki tek almama sebebim arayüz. Sense 4 olsa her türlü alırdım

    Resmen kendi kuyularını kazmışlar şu arayüzle

    +1 insanlarin htc secmesindeki baş sebeplerden biri olan sense arayuzunu batirmis adamlar...resmen kendi iplerini cekiyorlar..xperia z bile sense in birebire yakin kopyasini yapmis...

    Sana daha ne diywyim ki HTC

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkan17


    quote:

    Orijinalden alıntı: SS10

    Şu telefondaki tek almama sebebim arayüz. Sense 4 olsa her türlü alırdım

    Resmen kendi kuyularını kazmışlar şu arayüzle

    +1 insanlarin htc secmesindeki baş sebeplerden biri olan sense arayuzunu batirmis adamlar...resmen kendi iplerini cekiyorlar..xperia z bile sense in birebire yakin kopyasini yapmis...

    Sana daha ne diywyim ki HTC

     HTC ONE M7 [4.7 'Full HD LCD 3 (468ppi)|1.7 GHz quad-core|2 GB RAM|1080p/4.3 UP]


    Anlamıyorum, kastettiğiniz bu değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdervisoglu -- 21 Şubat 2013; 23:24:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regionella

    HTC One - Sony Xperia Z



    Videoyu 11:21 e getirip izleyin cihazın arkasında HTC yazısının etrafındaki kaplama atmış.
    İnşallah hor kullanımdan dolayıdır aksi halde alanların işi zor.




  • dostum beni de ekle listeye yurtdışından getirtmeyi planlıyorum akraba aracılıgıyla sabırsızlıkla beklemedeyim..
  • Ya abicim cihaz süper tamam alacaz ama o pil benim kafamı karıştırdı yaa.. Şimdi önceki sayfada arkadaş diyorki bu pilin ömrü ortalama 1 yıl. EEE 1 yıl sonra pil mi arıcam bu tele. Ayrıca daha da önemlisi şarjda iken dolup fazla kalırsa patlama ihtimali çok yüksek denşyor ne yapcaz başında mı beklicez telin Nedir bu arkadaş ya... MORALİM BOZULDU nu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Regionella

    HTC One - Sony Xperia Z



    Videoyu 11:21 e getirip izleyin cihazın arkasında HTC yazısının etrafındaki kaplama atmış.
    İnşallah hor kullanımdan dolayıdır aksi halde alanların işi zor.

    Cihazda kaplama yokki atsın..

    Senin o bahsettiğin muhtemelen logonun üzerindeki jelatinin parçaları..

    Cihaz kaplama degil..




  • Benide ekle amedra... çıktığı an bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _SkiP_

    quote:

    Orijinalden alıntı: H.B.ÇELEBİ

    Ya abicim cihaz süper tamam alacaz ama o pil benim kafamı karıştırdı yaa.. Şimdi önceki sayfada arkadaş diyorki bu pilin ömrü ortalama 1 yıl. EEE 1 yıl sonra pil mi arıcam bu tele. Ayrıca daha da önemlisi şarjda iken dolup fazla kalırsa patlama ihtimali çok yüksek denşyor ne yapcaz başında mı beklicez telin Nedir bu arkadaş ya... MORALİM BOZULDU nu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

    Bu pilin bahsedildiği kadar risk taşıdığını düşünmüyorum. Nokia'nın eskiden kullandığı BP-4L batarya ve şimdi Lumia 920'de kullandığı bataryalar da Li-Po bataryaymış. Daha fazla örneği de vardır elbet ama bu zaman kadar bir patlama veya yanma olayına denk geldğimizi hatırlamıyorum. Zaten alüminyum kasadan dolayı batarya ısınmaz kolay kolay.
    Pil konusunda benim asıl kafama takılan şey değiştirilemiyor olması. Ömrü normale göre nispeten kısa olan bir pil ve biz bunu değiştiremiyoruz durumu var ortada. Çözüm ne olacak?

    bildiğim kadarıyla LPDDR3 bellek desteği sunan Snapdragon 600, daha düşük enerji ile yüzde 40 daha yüksek işlem gücü sunacak.
    Bellek desteği güçlendirilen ve daha az güç tüketmesi sağlanan Snapdragon 600, Snapdragon S4 Pro'ya göre çok daha yüksek performans sunuyor.. yani biraz daha olsun uzun ömürlü kullanabileceğiz. tabi cihazı kullanmadan bilemem ama en azından işlemci için yapılan tanım bu şekilde...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.