Şimdi Ara

HTC'nin Tizen cihazı yıl sonuna yetişebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• MeeGo hayalkırıklığının ardından Intel-Samsung ortaklığında projenin Tizen olarak devam edeceğinin açıklanması hayranlarını sevindirmişti. Tizen işletim sistemi kullanan ilk cihazın Samsung'a ait olması beklenirken HTC'nin de hazırlıklar yaptığı iddia edildi.

DigiTimes tarafından verilen habere göre Samsung'un geliştirici cihazı sergilediği CTIA 2012 konferansında, HTC de Tizen işletim sistemi ile ilgilendiğini açıkladı. HTC ilk cihazlarını yıl sonuna doğru satışa sunmayı planlıyor.

Samsung ve HTC gibi iki önemli devin yanında Acer ve ASUS'un da sonbahar döneminde Tizen cihazı piyasaya sürmek için planlar yaptığı belirtiliyor. 

Bahsi geçen firmaların esas olarak Android cihazları piyasaya sürdüğü biliniyor. Ancak Tizen işletim sistemine geniş çaplı bir destek olması aslında firmaların Google'ın Motorola hamlesi sonrasında kendilerine daha az imtiyaz tanıyacağı endişesi taşıdıklarını gösteriyor.

Gelişmeler beklendiği gibi olursa yıl sonuna doğru çok sayıda Tizen cihazını piyasada görmek mümkün olacak. Android işletim sistemi haricinde açık kaynak bir mobil işletim sistemini bu kadar yaygın bir destek altında görememiştik. Mobil platforma eklenecek yeni oyuncularla rekabet daha da artacaktır.

• Arayüz umarım böyle olmaz ..
  • Pardon kuzenim yazmış :D

• Piyasa kızışıcak :) Tizen kullanıcı dostu platform olur ise google firmalara destek sözü vermeye başlar. Rekabet iyidir.

• cok guzel bir gelisme olmus
  • Google'ın hem tarzi degil, hem de bence kendi ayagina sıkmaz... Htc ve Samsung'u kaybetmeyi kimse goze alamaz... Bu yuzden Tizen hep alternatif kalır.

• Rekabet iyidir. :)

• Keşke Motorola a Tizen'li telefon yapsa.
    Magix ve Juix platformlarıyla Linux tecrübesi var

• rekabet şart. inşallah iyi olur

• HTC bir çıkış arıyor.

• eger haber dogruysa ki ins dogru olur safkan linux olan tizenin yayginlasmasi cok daha hizli olacaktir hemde ayni donanimla Android ve IOS tan cok daha hizli bir mobil sistem kullanma sansi yakalariz.

• Açıkçası N9'daki Meego'yu gördükten sonra insan Android'in ne kadar verimsiz bir sistem olduğunu anlıyor. Umarım Tizen gelişir, piyasada önemli bir yere gelir ve tercih edilebilir olur bizler için.
  • HTC ve Samsung elini çeksin android felan kalmaz.Google da bu 2 firmayı kaybetmek istemez.Tizenin çıkması google hareketlendirir şu güncelleme desteğine bir el atar artık.Güncellemeyi çıktığı gün alabiliriz ins :)

Tizen in android uygulamalarını açıyormuş.Bu haber doğru mu acaba?

• şükür meego ölmedi.
    Piyasada nekadar çok işletim sistemi olursa okadar iyi ürün ve rekabet ortaya çıkar.
    Umarım en yakın zamanda çıkar ve geliştiriciler en iyi optimizasyonu saglar.

• Ucuz olsun, yayilsin diye fiyati dusuk tutsunlar, nasil olsa XDA bi android uydurur buna:)

• Bence arayuzde cok hos. Basit ama guzel gorunuyor.

• Keske dediginiz gibi olsa ama google,apple ve microsoft bu olayin onune gecmek icin ellerinden geleni yaparlar cunku tizen gercekten iyi bir sistem android gibi alternatif degil basli basina lider bi sistem bunun onune gecmeye calisicaklardir en iyi ihtimal patent davalariyla yipratirlar yani 1-2 yil surer tam anlamiyla suan ki android gibi yaygin olmasi icin :(

• Android'in geleceği belirsiz zaten bakınız: Google-Oracle davası

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Crumby

Keske dediginiz gibi olsa ama google,apple ve microsoft bu olayin onune gecmek icin ellerinden geleni yaparlar cunku tizen gercekten iyi bir sistem android gibi alternatif degil basli basina lider bi sistem bunun onune gecmeye calisicaklardir en iyi ihtimal patent davalariyla yipratirlar yani 1-2 yil surer tam anlamiyla suan ki android gibi yaygin olmasi icin :(

1-2 yılda yaygınlaşabilse ne ala. Androidin şu an sahip oldugu pozisyona gelmesi için en az 4 yıl geçmesi gerekir bence. Çünkü android şu an zaten yükselişini sürdürmekte. Ki firmaların vereceği desteğin de yetersiz olacağını düşünmekteyim zira uygulama geliştiricilerin yeni bir platforma adapte olmaları zaman alacaktır ve firmalar yeterince kar edemeyeceği bir platforma fazla yatırım yapmak istemezler. Hele ki bir çok firmanın iflas bayrağını çektiği bir kriz döneminde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilmiyorum niye ama bu Tizen için heyecanlanıyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.