Şimdi Ara

★★★ HTC Desire HD Kullanıcılar Kulübü [ Destek | Bilgi ] ★★★ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.611
Cevap
14
Favori
302.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • madem hayırlı olsun vs muhabbetine gerek yok ben başlayım kendi telefonumu ve tecrubelerimi, soracaklarımı anlatmaya...

    telefonu alalı neredeyse 1 ay olacak.. geçen ayın 16'sında aldım... T-Mobile Almanya brandingli bir cihaz.. telefonu aldığım günden beri sadece 2 tane sıkıntım var.. bunları neden ilk başta söylüyorum? bence çok önemli şeyler değil ve bunları belirtip geri kalan şeyleri anlatmak istiyorum..

    1) ne yazık ki telefonun bataryası telefonun hakkını vererek kullanırsanız 1 gün gidiyor... 1230mah'lık batarya neden böyle bir telefonda kullanılıyor anlamış değilim.. aslına bakarsanız ben bu batarya işlerinden çok şikayetçi değilimdir.. çünkü sonuçta mobil bir cihaz kullanıyorsunuz ve her akşam yatmadan önce telefonu şarja koymak çok zor olmasa gerek.. ancak tabiiki akşamın erken saatlerinde bitmesi ya da telefonun en çok lazım olduğu anda bataryanın çok düşük seviyede olması & bitmiş olması insanın sinirini bozmuyor değil ancak yine de genel olarak neden bu konu hakkında çok şikayetçi olunuyor onu da anlamış değilim.. sürekli dışarda olup özellikle telefonu iş için kullanan insanları tenzi ederek konuşuyorum tabiiki!

    2) telefonun sesi genel olarak az çıkıyor.. yani benim duymakta sıkıntı duyduğum tek nokta dışardayken (özellikle yoğun trafik olan caddelerde fln) telefonda cebimdeyse titreşimden anlıyorum arandığımı.. ama onun dışında kapalı ortamlarda Dolby Mobile ses desteği ile dış hoparlörlerden, SRS WOW desteği ile kulaklıklardan mükemmel bir ses alıyorum ve bu konuda çok memnunum...

    telefonun dokunmatiğinden tutunda içindeki özellikler, marketten indirdiğimiz uygulamalarla kafamıza göre kişiselleştirme ve iyileştirmeler kesinlikle en tatmin edici şey..

    ekranın büyük olması özellikle internette gezinirken, video - film seyrederken büyük avantaj sağlıyor..

    Flash 10.1 desteği ile açamadığım site artık yok!

    HTC Sense ile günlük yaşantımızı kolaylaştıran şeylerde cabası..

    tek kelime ile mükemmel çalışan ve parmak hareketlerimize zamanında ve doğru tepkiler veren ekran htc'nin bu konuda ne kadar başarılı bir iş çıkarttığını gösteriyor.. dolayısıyla mesaj yazmak, internette sörf ve bunun dışındaki ekranı çok sık kullandığımız uygulamalarda hiçbir zorluk yaşamadım..

    GPS ise WIFI ya da 3G kullanmadan da çalışıyor.. çoğumuz bilir diğer markalarda GPS'in daha kısa bir sürede aktifleşmesi için internet verisi gerekiyor.. bunda o tamamen kalkmış durumda.. çok kısa bir süre içinde GPS çalışıyor ve benim kullandığım iGo programı ile sorunsuz yolculuk yapıyorum..

    Fast Boot özelliği de çok hoşuma gitti.. yıllardır telefonların açılmasını beklemekten çok sıkılmıştım artık o olay bitmiş durumda.. saniyeler içinde telefon kullanılmaya hazır hale geliyor..

    WIFI Hotspot ne işime yarayacak yahu derdim hep dün akşam lazım oldu ve mükemmel bir sonuç aldım.. kesinlikle sorunsuz çalışıyor ve kusursuz..

    kamerası ile fotoğraf çekmek inanılmaz zevk veriyor.. benim gibi fotoğraf çekmeyle pek alakası olmayan insanı bile bu konuda istekli hale getirdi diyebilirim.. çok kaliteli fotoğraflar alıyorum ancak kamerası çok hassas ve maksimum netliği elde etmek için telefonu olabildiğince titretmemek gerekiyor.. HD video çekimleride cabası.. HD çekimlerdeki görüntü kalitesi mükemmel fakat yarım saniyelik takılmalar meydana geliyor.. bu da yazılımsal bir şey ve düzelecektir kesinlikle..

    yaklaşık 1 aydır bu telefondan aldığım keyif gerçekten çok yüksek düzeyde.. alacak olan arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim..




  • Tüm arkadaşlara ilgi için teşekkürler.Ama diğer bu konu sadece Destek ve Bilgi için sohbet için diğer konu kullanılırsa sevinirim.

    @TechZone ,

    İnceleme için teşekkürler. Mesaj linkini ekliyorum ayrıca Kulübümüze hoşgeldin

    @Elaman ,

    Kulübümüze sende hoşgeldin
  • Arkadaşlar xda da okudum ve denedim. Fotoğraf çekerken keskinlik yada ingilizce ise telefon sharpness ayarını -1 veya -2 de kullanınca titremeden dolayı oluşan bulanıklık sorunu düzeliyor. Konunun bağlantısını da vereyim. İngilizcesi iyi olan arkadaşlar orda daha farklı bilgiler de mevcut. çevirip buraya koyarlarsa iyi olur. Çeviri dediysem google gibi değil. adam gibi.

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875230
  • hic cmd ve adb kullanmadıgım icin biraz yabancıyım.
    xda de yayımlanan 1.72-1.75 ten 1.32 ye downgrade olayını anlatabilecek varmı acaba nelere dikkat etmemiz gerekiyor



    How to downgrade to 1.32

    HTC - Quietly S-OFF. Again.

    About:
    The problems started when HTC released their 1.72.405.3 OTA update. That update could not be rooted, and many people got stuck in stock roms. Now a downgrade method has arrived! After this process, you can use any root method you want. Basically your device will be just like any other Desire HD with older build version.

    System requirements:
    HTC Sync (or ADB drivers)
    Desire HD with build number 1.72 or higher

    How to downgrade:
    IF you have a branded device, you have to make a Goldcard. Use MMC2!!
    Download the attached file and extract it
    Get stock 1.32 PD98IMG.zip
    Connect Desire HD to a computer. Charge only!
    Open up a cmd and go to Downgrade folder, execute:

    adb push psneuter /data/local/tmp
    adb push misc_version /data/local/tmp
    adb shell chmod 777 /data/local/tmp/psneuter
    adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
    adb shell /data/local/tmp/psneuter
    adb shell
    If you got "#" in the result, you have temproot! Proceed:
    cd /data/local/tmp
    ./misc_version -s 1.31.405.3
    Put PD98IMG.zip to your SD card. You can close the cmd.
    Reboot while holding volume down, it will go to the bootloader
    Follow the instructions
    Done. You can now proceed with old S-OFF methods. I recommend Radio S-OFF for new users.




  • Arkadaşlar, bende HTC Desire var internetten indirdiğim dosyaları bulamıyorum. Nereye indirdiğine dair hiç bir fikrim yok. Uyarı olarak üstte göstersede sonrada hallederim diyip kapattığım zaman bidaha ulaşamıyorum. Zaten marketimde yok netten edinmeye çalışıyorum bazı şeyleri onuda nasıl halledeceğimi söylereniz çok sevinirim. En önemlisi bu indirilen dosyaların konumu.
    Herkese teşekkürler iyi günler...
  • astro file manager progtamını indir
    programa gir
    sd card sec
    orada dowload bolumu var oraya bak
  • arkadaşlar bir aksilik olmazsa bu gece Almanya'dan babam ile telefonum gelecek. benim ilk android telefonum olacak. bu telefonun ana konusu ve custom rom tarzı konuları filan olduğunu biliyorum fakat benim merak ettiğim şeyler var. custom rom hakkında pek birşey bilmiyorum. hatta şu room denen şeyin ne olduğunu bile bilmiyorum. yapsam ne gibi şeyler elde ederim? telefonu ilk aldığımda kaç saat şarjda bekletmeliyim? "bir kaç güzel oyun" diye bir başlık açılmıştı. ben ordaki çoğu oyunu indirdim. ama apk. uzantılı olarak iniyor. bu apk. uzantılı dosyayı direk sd kart'a atarsam program çalışır mı telefonda? ana başlığında 2 tane Türkçe kullanım kılavuzu paylaşılmıştı onlar da elimde var. başka ihtiyacım olan birşey var mı? ayrıca Android 2.3 çıktı mı bu HTC Desire HD için? çıkmadıysa çıkacak mı?
  • ayrıca buna yeni, daha yüksek kapasiteli uygun bir pil almak istiyorum. bütün piller çalışır mı? aynı boyutlarda en çok kapasiteli pil kaç mAh? nerden alabilirim? istanbul veya antalyadan.
  • Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NightSLayer

    ayrıca buna yeni, daha yüksek kapasiteli uygun bir pil almak istiyorum. bütün piller çalışır mı? aynı boyutlarda en çok kapasiteli pil kaç mAh? nerden alabilirim? istanbul veya antalyadan.

    yüksek kapasiteli bataryalarda calisir 1550mAh kullanan görmüstüm ben.. makineye zarar verirmi bilmiyorum.. almak istiyorsan internetten bakabilirsin.
  • evet bu pil konusunda benimde sıkıntım var 1500 lük 1600 lük pillerden alıp kullanan var mı.veya başaka bir pil kalibrasyon yöntemi uygulayıp işe yarayan varsa önerilerini bekliyorum.yukardakini denedim ama pek işe yaradığını söyleyemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aldncl -- 9 Ocak 2011; 13:39:53 >
  • yabanci forumlarda mugen marka bir pilden bahsediliyor ama 1250 olan pili 1400 veya 1500 cektiginizde cok bir fark olacagini sanmiyorum
    1-2 saat max fark eder...
  • Arkadaşlar uygulama ve oyun paylaşımı yapıcakmısınız burada
  • 2500+ uygulama paylaşımı yapıcam ben .Upload edip burada yayınlayacağım.Oyun veya uygulama paylaşımı için konuya yaparlarsa bende ilk mesaja eklerim paylaşımları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolomonT -- 9 Ocak 2011; 15:14:29 >
  • 2 hafta önce aldım HD mi...HD2 yi satıp aldım.resmen eziyet çekiyormuşum Windows ile...neyse...

    desire hd nin problemi pili. çok çabuk bitiyor. hele oyun oynarsanız 1 saatte bitiyor. ingiltereden 1600ma pil sipariş ettim bakalım gelsin durumunu anlatırım.

    ayrıca herhangi birşey download ederken telefon kitlenir gibi oluyor takıla takıla çalışıyor. bunu başka yaşayan varmı bilmiyorum. marketten hertürlü oyun program indirmek mümkün. oyunlar süper çalışıyor. ekranı muhteşem.

    HD video kayıdı yaptıktan sonra albume girmeye çalışırsanız baya bir bekletme yapıyor. bunun önüne geçebilmek için Class 6 hızında memory kart satın aldım düzeldi. bilginize.
  • Download ederken Başka işlem yapmaya çalıştığınızda kasıyor ise Card'ın yazma ve okuma hızı yetmiyordur o sebeple olur %90.
  • vodafone gerçekten getirecek mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elaman

    Arkadaşlar lütfen bu konuyu da çöp yapmayalım. Hayırlı olsun muhabbetine vs gerek yok. Artı olarak dhd sahibi olmayan ve almayı düşünmeyen arkadaşlardan şahsım adına katılım beklemiyorum. Gereksiz muhabbetler ve ne zaman çıkacak nasıl çıkacak muhabbetlerine ise lütfen kesinlikle girmeyelim dhd'yi alan gelsin. Cihazıyla ilgili kişisel bilgilerini birikimlerini paylaşsın ya da çözemediği sorunlarına yanıt arasın. Dhd almayı düşünenler konuyu okuyup bilgi sahibi olsun. Ayrıca lütfen kimse kişisel almasın amacım konunun gerçekten hedefine uygun biçimlenmesini sağlamaktır. Aksi taktirde bu konunda sonu diğer 80 sayfalık karmaşık topikle aynı olacaktır. Anlayışınız için teşekkürler...
  • Benide ekleyebilirisin, bu arada konu hayırlı olsun
  • Arkadaşlar kullandığım oyun ve uygulamarı yazayım.Oyunların çoğudh video incelemerinde tanıtıldı ve indirme linkleri o videolarda barcod şeklinde mevcut. Uygulamalar da market veya sitelerde mevcuttur. Yazdığım ismiyle aramanız yeterli.

    OYUNLAR:
    1. Angry birds( harika)
    2. Mega jump (harika) sensör oyunu
    3. toss it ( çöpe kağıt atma oyunu zevkli) Alternatif : Paper toss
    4. splinter cell Çok güzel bi oyun ama kurması biraz zahmetli tavsiye ederim. grafikler şahane
    5. Hungry shark 2 Çok güzel bir sensör oyunu tavsiye ederim.
    6. Super K.O Boxing 2 Boks oyunu fena değil.
    7. Minisquadron Lite Ben tam sürümünü bulamadım. Bu haliylede güzel.
    8. Nfs shift açıklama yapmaya gerek yok sanırım.
    9. Zuma's revenge bu oyunda pc dekinin aynsı güzel bir oyun.
    10. Air Control Lite : Basit grafikler var ama eğlenceli bir oyun.
    11. Slice it: dokunarak verilen cisimleri istenilen hamle sayısında istenilen sayıya kesmeye çalışıyoruz.
    12. Scuibble : Nasıl tarif edeceğimi bilemedim Yine çok güzel bir oyun diyeyim.
    13. Gun Bros
    14. Pes 2011
    15. Modern Combat2

    16. Mega Jump: Güzel bir sensör oyunu.Karekter geliştirme falan da var.
    UYGULAMALAR

    İlk tavsiye edeceğim uygulama app orginizer adlı uygulama. Yüklediğimiz oyunları uygulamaları istediğimiz gibi kategorilere ayırmaya yarıyor. Gerekli ayalamaları yaptıktan sonra ana ekrandan bu uygulamayı kullanarak istediğimiz uygulamaya rahatça ulaşabiliyoruz.

    1. Backgrounds internetten duvar kağıdı indirme programı. oldukça fazla çeşit var.
    2. Barkod tarayıcısı : barkod halinde verilen linklerin okutulması için.

    3. Camscanner : Kamerayı tarayıcı olarak kullanabilme imkanı veriyor. Bir kaç deneme yaptım. Oldukça Başarılı.

    4. Compass Leveler: Hem pusula evde eğim ölçer.
    5. Convertpad : Bir çok birimi birbirine çeviriyor.
    6. Dizitv : Wifi ile kullanıyorum. Bir çok dizi izlenebiliyor.
    7. File Manager : Dosya Yöneticisi
    8. İgo : Navigasyon
    9: Hürriyet Adroid
    10: Multicon : İstediğimiz widget veya uygulamarı 3 e 4 veya 3 e 3 gibi seçeneklerle ufak bir şekilde ekrana yerlerştirmeye yarıyor.
    11 :Password Notes: Şifreleri saklayabileceğimiz bir program. Oldukça kullanışlı.
    12: Post it desk : Bu widget sayesinde hızlı bir biçimde widget i koyduğumuz ekranda not alabiliyoruz.
    13: Tab Tap App : Gıcık olduğum ekran kilitleme olayından kurtaran program. Öceden telefon açık mı kapalı mı diye güç tuşuna basmakgerekirdi. kapalıysa hoptelefon açılırdı. Şimdi bu program sayesinde telefonun yakınlık sensörünü kullanarak ekranı kilitleyip açabiliyorz. Kendi isteğimizi göre ben 2 ye ayarladım. Elimi 2 kere sensör önünde sallarsam veya sürtersem ekran açılıyor yada kilitleniyor.elinizi sallama hareketini aşağı yukarı şekilde yaparsanız kolay oluyor. 1 aşağıya 1 yukarıya yaparsanız 2 sayılıyor ekran açılıyor. Program ismini youtube yazıp nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.


    14: Teamviwer :Bilgisayarda kullandığımızın aynısı. İnternet aracılığıyla evde değilken bilgisayarıma bağlanıp herşeyiyle yönetebiliyorum. Özellikler torrent olayları için çok faydalı oluyor. Eve gelmeden indirmeyi başlatmak zevkli.


    15: Tubemate : Youtube videolarını telefona kayıt etmeye yarıyor. Tavsiye ederim.

    16: Uninstaller : Uygulama kaldırma programı.

    17: circlelauncher : Ekran kalabalığını önlüyor. İstediğiniz uygulamaları bu widget e ekleyip bastığınızda daire şeklinde görünmesini sağlar

    18: Wifi File Explorer : Forumda tavsiye üzerine kurdum. Oldukça başarılı bir uygulama. Wifi ile modeme bağlı telefon ve bilgisayar arasında bir bağlantı kurmuş oluyor.Programı telefonda çalıştırdığımızda bize 192.168. .x.x:xxxx benzeri bir adres veriyor. Bu adresi bilgisayara yazdığımızda hafıza kartımıza girmiş oluyoruz

    19: Wapedi : Wikipadia nın android sürümü.
    20: Password Notes: Bütün notlarımızı şifreliolarak saklıyor.ben banka ve site üyelikleri için kullanıyorum.

    21: Handcent: Telefonun kendi sms uygulamasından daha iyi. Gelen sms i hemen ana ekranda gösterebiliyor.


    22. Whatsapp : Mobil şebeke veya wifi yi kullanarak programın kurulu olduğu diğer arkadaşlarınızla iletişim kurmanızı sağlar.

    23. Wave launcher : Ekrandan sizin seçtiğiniz bir yere belliir süre dokununca açılıyor ve yine sizin seçtiğiniz sayıda sizin seçtiğiniz uygulamaların kısayollarını gösteriyor. Gizli menü gibi bir şey.

    24. QR Droid Private : Yukarıdaki kare kodları yapmamı sağlayan program.

    25. Power Schedule : İstediğimiz zamanlarda telefonun uak modunun açılıp kapanmasını sağlıyor.


    26. SwipePad : Bizim seçtiğimiz ekranın bir köşesine dokunarak gizli menü açılmasını sağlıyor. wave launcher a göre bu daha iyi

    Arkadaşlar daha var ama belli başlıları bunlar. Android için uygulama bulma oldukça kolay. ben pocketpc. gen tr yi ve xda ya bakıyorum ve dh de yayınlanan seçme uygulama videoları yeterli oluyor.

    Ara ara eklemeye devam edeceğim. genelde deneme yanılma yolula buluyorum neye yaradıklarını.

    Birde widget olayı var. Telelefonda wifi yi , 3g yi veya gprs yi, ekran parlaklığını , gps i ve daha bir çok ayarı açıp kapatmak için ayarlara girmenize gerek yoktur. Herhangi bir ekrana basılı tutun, widget ı seçin ve listenin üstündeki tüm htc widgitlerine göz at var. Ordan istediğinizi seçin.

    Boş zaman bulabilirsem listeyi oldukça genişletip .apk dosyalarını da ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncay altuntoprak -- 18 Mart 2011; 11:14:05 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.