< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Merhaba, Dün aynı sorunu bende yaşadım. Eğer sizinde sorun olurken Power düğmesindeki ışıkta ekran ile birlikte yanıp sönüyorsa büyük ihtimal IR sensor sorunu var demektir. HP Omen pc leride hall effect Sensor arızası ile aynı durum. Bu sensorler notebook ekranının kapalı yada açık konumu belirliyor. HP nin daha çok OMEN serisinde ve bazı Victus modellerin kullandığı sensorler konumu nedeniyle yüksek sıcaklıktan etkilenerek arıza yapıyor. Arıza sonrasında ekranın kapalı olup olmadığını doğru algılayamadığı için pc'yi uyku moduna geçirmeye çalışıyor. bu durum tekrarlı şekilde devam ediyor. Kesin çözüm servise göndermek. Uğraşmak istemiyorsanız bu sensörün bağlantı soketini çıkartarak devre dışı kalmasını sağlayabilirsiniz. Ben soketini çıkararak sorunu çözdüm. sensör devre dışı kaldığında ekranın kapalı açık konumu algılamayacağı için ekranı kapadığınızda artık uyku moduna geçmeyecek. Reddit te de benzer sorunu yaşayanlar olmuş. Lid sensor issue. Does anyone else have this? : r/HPVictus soketin konumu kırmızı ile işaretlediğim yerde. model: 16-S00xxx serisi . Farklı bir model victus ise sensor bağlantı yerine ayrıca bakmak gerekebilir. Soketi sökmeden önce pil bağlantısını çıkarmanız. sonrasında soketin üzerindeki şeffaf bandı çıkarmanız. Soketin siyah klips'ini açmanız ve en son kablosunu çıkarmanız gerekli. aşağıdaki video da nasıl yapıldığı gösteriliyor. Eğer işlem için yetkin değilseniz ve sökmek için ekipmanınız yoksa yetkili servise veya özel servise başvurmanız daha yerinde olur. Removing & Replacing Parts | Victus by HP 16.1 inch Gaming Laptop PC 16-s0000 | HP Support ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaCagot -- 6 Ocak 2025; 21:40:12 > |
|