Şimdi Ara

HP SPECTRE İZLENİMLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli dh üyelerine 3 gün önce almış olduğum Hp Spectre izlenimlerimi aktramayı bir borç bilirim.
    Önceliğimin mobilite olduğunu ama performanstan ödün vermek istemediğimi bilerek Elazığ'daki Hp Store'a gittim. Spectre'yi daha önce internette falan görmüştüm ve dolayısıyla girişteki ilk bilgisayarın spectre olduğunu farkettim ama oralı olmamaya çalıştım çünkü fiyat etiketi 3500TL idi. Pas geçerek diğer 13'' notebooklara bakmaya başladım. Beats Audio, 2GB ekran kartları vs gayet güzel bilgisayarlar vardı ama aklım hep Spectre'de idi. Bir adet 2000 küsür TL lik sağlam bir notebook beğendim ve şu Spectre'ye bakacam dedim. Gittim ve Aşık oldum. Karşımda kalite ve tasarımın maddesel hali duruyordu. Sonra kendi kendime dedim ki 2GB ekran kartı olmasa da olur oyun oynamaya vaktim yok, grafik işleriyle de uğraşmıyorum, e zaten bu da i5 hem de SSD var, yani biraz sakıarsam kemeri fiyatı da karşılarım, e ben bunu akayım dedim. Ve spectreye 20sn içinde karar verdim.
    Eve gelip kutuyu açtım çalıştırdım ve bir ultrabook un verdiği avantajla gayet hızlı açıldı ama gözlerime inanamadım led ekran hatalıydı. Ekranın en altında bir parmak kalınlığında boydan boya renk hatası vardı, renkler bozuktu. Hemen geri götürdüm ve yenisi iki gün sonra elime ulaştı.
    Uzun uzun hikayesini anlattım özür dilerim ama emin olun bunun sebebi bu makineyi kullanmaktan aldığım keyif.
    Tasarım olarak kesinlikle çok çok iyi. kapağın gorilla glass tanüretilmiş olması ve bunun hissi şahane. Ayrıca imagepad ve el dayama alanı da aynı şekilde.
    Klavye oldukça rahat ve alışma süresi bile yok sanki hep böyle bir klavye kullanmak istermişim gibi. Klavydeki ekran parlaklığı ayarı wifi açma tuşu vs gibi tşlar genellilke ''fn'' tuşu ile birlikte kullanıırken bu makinede bu tuşlar ana tuş olarak kullanılmış, yani f1,f2,f3... gibi tuşlar ''fn'' ile kullanılmakta ve bence bu çok gözel düşünülmüş. Klavye aydınlatması ister açık ister kapalı ve iki kademe artırılabilir olarak yapımış ve aydınlatma siz bilgisayarın başından kalkınca 10sn(süresi ayarlanabilir) sonra kapanıyor ve tekrar oturunca açılıyor, ince ama güzel bir ayrıntı.
    Bu bilgisayarla kullanmaya başladığım bir yenilik ise USB 3.0 ki çok çok harika bişeymiş yahu 2.0 ile biz ne işkence çekiyormuşuz.
    Beats Audio ister açık ister kapalı olabiliyor.Açık ve kapalı arasında hakikaten çok fark var ama benim aklıma şöyle bişey geldi: Madem hoparlörler bu sesi çıkarabiliyor illa Dr. Dre gerekli miydi? O olmasa biz bu sesi alamaz mıydık? Her neyse Beats Audio açık olunca ''b'' logosu aydınlanıyor ve güzel bir görüntü oluşturuyor.
    Makinanın şarj adaptöründe bir adet usb girişi var bu da usb ile şar imkanı sağlıyor ki kısıtlı usb imkanı olan Spectre için iyi düşünülmüş ve artı olmuş.

    Benchmark testi falan anlamadığımdan yapamıyorum kusura bakmayın.

    Son olarak;
    tasarım olarak bir MAC den fazlası var eksiği yok kesinlikle ve kesinlikle çok güzel. Henüz oyun falan oynamadım ama çok çok kötü olacğını düşünmüyorum, diğer herşey için kesinlikle yeter ve artar da.







     HP SPECTRE İZLENİMLERİM







  • Güle güle kullan
  • çok teşekkür ederim
  • Öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Aldığınız cihazın tam modelini, özelliklerini ve fiyatını yazar mısınız?

    Bende düşünüyorum ama 14" 1600x900 ekranı olan modeli..

    Birde cihazın ram ı yükseliyor mu? pili ne kadar gidiyor en merak ettiğim şeyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihaz 14'' 1600x900 olan model. spectre olarak geçiyor 13'' olan spetre xt.
    fiyatı 3500 TL.
    Ram inin yükselip yükselmediğini sormadım hiç maalesef bir fikrim yok.
    pilinin 9.5 saate kadar dayandığı iddia ediliyor ama ben henüz 3.5 saati geçemedim. bu 3.5 saat sürekli internete bağlı ve veri transeferi yapılıyor usb 3.0 ile harici bellek bağlı ekran parlaklığı sonda ve klavye aydınlatması açık.
    uarım yardımcı olmuşumdur
  • Benim almak istediğim de tam olarak bu model ama Visual Studio ve SQL Server kullanacağım için rami yükseltmem gerekiyor. Eğer bu mümkünse alacağım :/

    Eğer bakabiliyorsanız ram takılabiliyor/yükseltilebiliyor mu bilgi verirseniz çok makbule geçer.. 13.3" kasada 14" ekran, 1.600x900 çözünürlük ve malzeme kalitesi çok iyi bence! :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam Hp forumlarında okuduğuma göre Ram için tek slot varmış o da 204 pinliymiş. eğer 8gb 204 pin bulabilirseniz upgrade edebilirsiniz ama bunu bulmak zor diye cevap yazılmış




  • evet ben de birkaç sitede rahatlıkla bulabildim. Demek ki yükseltilebilir.
  • Arkasında RAM yuvasına ulaşabilecek bir yuva göremedim ben :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız. Acaba görsel paylaşma imkanınız var mı?
  • HP Spectre çok güzel bir model ama pek ilgi yok sanırım. Fiyatının biraz yüksek oluşundan olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatın cidden niçin bu denli yüksek olduğunu hala anlayabilmiş değilim.. HP piyasanın lüx markalarından değil ki ? Apple, sony olsa fiyat evet doğaldır diyeceğim ancak HP neye güvenerek fiyatı bu denli yüksek tutmuş acaba.. aynı özelliklerde ASUS, Samsung gibi markaların ultrabookları ( çok da güzel tasarımları var, özellikle Zenbookların ) 1800-1900 TL civarı iken, HP aynı özellikli ultrabookuna 3000 tl fiyat biçiyor.. olacak iş değil.

    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/hp-b3s44ea-14-3100et-core-i5-3317u-17ghz-4gb-ddr3-128gb-ssd-14-intel-hd4000-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61649



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 15 Eylül 2012; 10:40:03 >




  • Hayırlı olsun, güzel seçim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam dell veya asus ulrabook seçerdim ama spectra da güzelmiş hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.