|
Merhaba, 1.5 yıl önce satın aldığım Hp envy laptopumun heatsink'i işlevini kaybetti (ya sızıntı yada üretim hatası fiziksel hasar yok) biraz araştırınca bu cihazlarda kronik sorun olduğunu ve heatsink parçasının değişmesi gerektiğini öğrendim fakat 1.5 yıllık bir bilgisayarın ne abd'de nede Türkiye'deki servisinde bu parçası yok. Yıllar önce Dell marka laptopumun klavyesi arızalanmıştı ve türkiyede parçası sadece muadil olarak vardı, mail ile iletişime geçince Ups ile kargo bedeli bile olmadan ücretsiz bir şekilde klavyeyi adresime kargolamışlardı. Neden Dell değil de hp aldın o zaman derseniz cevap basit aslında fiyatı uygundu muadillerine göre :) ucuz etin yahnisi hikayesi. Hp parts usa sitesinde parça var fakat not orderable durumunda. HP Türkiye yetkili servisi aradım fakat cihaz yurtdışından satın alındığı için ücretiyle bile parça tedariği veya onarım yapılamadığını, yurtdışı cihazlar için servis kaydı bile açılamadığını söylediler sorsan global marka:). Reddit'de bir kaç kişi bu olayın cihazın kronik sorunu olduğunu ve hp'nin cihazları satıp heatsink parçasını bile tedarik etmediğini insanları kaderine terk ettiğini söylemiş. Bir kaç kişi parçayı ikinci el olarak almış kimisi sağlam çıkmış kimisi arızalı. Ebay gibi sitelerde var fakat bu parçanın oradan alınması abd'den buraya getirtilmesi çok uzun hikaye ve zulüm. Bu kadar basit bir demir parçasının bile tedariğini yapmayan hp'den bu saatten sonra ne laptop ne yazıcı ne de başka bir ürün alırım. Size tavsiyem yurtdışı yurtiçi fark etmez bu desteği ve servisi sorunlu markadan uzak durmanız. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı