Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
35
Favori
39.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperr2434

    Sıkıntı yaşayanların çoğu teknorya dan almış,amazondan filan alanlardan böyle bir sorunla karşılaşan birini görmedim açıkçası.
    Sıkıntıdan kastım oyunlarda fps düşüşü,masaüstünde donmalar filan genellikle böyle hatalarla karşılmış..

    Gerçi bu iş şans işi biraz da 10k ya laptop alınca da bozuk çıkma olasılığı var
    Yok, laptopun durumunun satıcıyla alakası yok. Belki modelle alakası vardır, Amazon Teknoryanın sattığı aynı modeli satmamıştır vs.
  • arkadaşlar bende 3999tl lik 1050li versiyondan aldım bir adet. iade kampanyası devam ediyormuş kota olayı falan yok kaydı açtık. cihaz bugün geldi bir mini inceleme yapmak isterim.

    Tasarım:

    Cihaz bence şık, çerçeveler ince, touchpad biraz daha uzun olabilirmiş ve touchpad biraz oynuyor çok sabit değil. ama kullanımı güzel sorun yok. kasa kalitesi iyi görünüyor beğendim. klavyesi iyi yazması çok rahat sessiz. cihaz beklediğimden hafif geldi buda bir artı. Ekrana ayrı değineceğim. Ses kalitesini beğendim. Hoperlör konumu itibariyle direkt sesi yüzünüze veriyor ve bence ekolayzır ayarlarıyla da oynayınca çok güzel bir kalite elde edilebiliyor. Özellikle mikrofonu bence çok iyi. sanki kulaklık varmış gibi kaliteli mikrofon çıkışı var. kamera klasik pc kamerası. anca skypelik kullanırsınız. Pil ömrü hakkında bi yorum yapamam tabii ki kullanmam lazım biraz.

    Performans:

    gerçekten çok iyi. burda donuyor video izletmiyor diyen arkadaşlar ilginç. son yaklaşık 1 ayda 5 tane pc kurulumu yaptım. daha yüksek donanımlı işlemcili pclerde vardı aralarında. en hızlısı buydu. zaten çoğu driver kuruldu anında. normalde windows kurulumu sırasında pc daha ağır çalışır bunda tık yok. driverler vs kurulurken yanında ofis olsun diğer uygulamalar olsun kurdum çok çabuk kuruldu. amd çoklu çekirdek performansı gerçekten şahane. denemek için bf4 açtım. referans olması açısından herşey tamamen ultrada 70fps aşağısını görmüyor. sistemde kullanılabilir ram 6 ve 8'e çıkaramıyoruz maalesef onboard gpu yüzünden. ama şuanlık hiçbir etkisini görmedim. performans olarak kesinlikle çok iyi cihaz. hele iadeyle beraber 3400 civarına bence muazzam. yok amd nvidia uyumsuz yok ikisi beraber çalışmaz falan diyen arkadaşlar, LTT de dahil belki 20 tane teknoloji kanalını takip ediyorum yabancı. Çoğu yeni amdlerle beraber kendi pclerinde amdyi tercih ediyorlar işlemci olarak, ekran kartları ise nvidia. Tüm imkanlara sahip bu insanlar bile böyle tercih edip hiç problem yaşamazken sizin kalkıp bunlar uyumsuz bunlar beraber çöp vs gibi yorumlarınız komik.

    Ekran:

    En çok tartışılan konu bu oldu sanırım. Ekran TN panel gibi diyebiliriz SVA falan uydurma yani. Kendi cihazım IPS ve IPS'ten bu ekrana geçmek çok zor olurdu. kötü çöp çamur gibi vesaire değil. ama iyi de değil. max 60hz destekliyor arttırmayı denedim olmadı. görüş açıları kötü sağ sol yukarı aşağı oynattığınızda renkler değişiyor kayıyor. ilk kurduğumda daha kötüydü ama radeon ayarlarından renk ayarlarıyla oynayınca çok daha iyi bir hale geldi. Ekrana düzgün açıdan bakarsanız gayet güzel işinizi görür kısacası. yok başımı ağrıttı yok gözümü kanattı yok kanser etti gibi yorumları kesinlikle yanıltıcı buluyorum.


    Kısacası, bu bir F/P bilgisayarı. O yüzden Fiyatı da göz önünde bulundurarak bir eleştiri yapmak gerek. 3400tl bandında bu cihazın daha iyisi ya da eşdeğeri yok. bence 4bin tl aralığında da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 15-ec0001nt Modelini bir aydır kullanıyorum.İşlemci Ryzen 7 3750h ve gtx 1650 ekran kartı var. Masaüstü sistemim ryzen 5 2600 16 gb ram 8x2 gtx 1060 3gb nerdeyse ona eşdeğer bir performans veriyor laptop. Soğutma gerçekten çok başarılı klavyede vs kesinlikle ısınma yok. Malzeme kalitesi güzel şekli şemali iyi. 8gb ram ile geldi biliyorsunuz 2 gb vega 10 ekran kartına ayrıldığı için ağır oyunlarda takılmalar droplar bende yaşadım. Ertesi gün kingston ram aldım 2 tane 8 gb toplam 16 gb olduktan sonra hiçbir oyunda sorun yaşamadım ve muazzam derecede performans artışı yaşadım. Saatlerce oyun oynanmasına rağmen bana mısın demiyor cihaz. ips panel ekran laptop için güzel 60 hz en fazla 64 hz e kadar overclock oluyor onuda yapmaya değmez :) şarjı 3.5-4 saat gidiyor normal kullanımda.Ses kalitesi gerçekten güzel hoparlörler kesinlikle tatmin edici. Alacaklara kesinlikle tavsiye ederim. Hp müşteri hizmetleri de çok ilgili ne sorununuz olursa hemen dönüş sağlıyorlar merak edip bir kaç şey sormak için aradım (Ramlerle alakalı) orda da sınıfı geçti hp. Son olarak rami 2400 mhz 8x2 16gb mutlaka yapın alır almaz tek tavsiyem bu geriye performansın tadını çıkartmak kalıyor.




  • tracksster T kullanıcısına yanıt
    Hangi marka ram aldın peki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sva panelde Ekran ayarlarını payalasabilecek varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi portakal1 -- 20 Aralık 2019; 14:41:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten teknik dokümantasyona ben de hayran kaldım. Şurada bir doküman hazırlamışlar. 15-ec0xxx serisinin tüm modelleri için hazırlamışlar dosyayı. Teker teker, bilgisayarın altındaki lastik ayaklara kadar model numarasıyla yazmışlar. Ram'ler hangi konfigürasyonu destekler vs gibi bilgilerden tutun da vidaların özellikleri çapları vs. hepsini yayınlamışlar dokümanda.

    Bu arada HP'yi arar HP Care Pack satın alırsanız, 180 küsür TL karşılığında ürünün garantisini +1 yıl daha uzatıyorlar (ki zaten kullanım ömrü 4 yıl olarak belirlenmişti yanlış hatırlamıyorsam). İnşallah servisi de iyidir.




  • Bu arada geçenlerde cihazın içini de açtım onu da paylaşayım:
    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU

    Sağ üstte görünen şey SATA yuvasının yerine takılmış plastik parça. Onu söküp yerine SATA disk takıyorsunuz. Bilgisayar araştırırken Lenovo bilgisayarlara bakmıştım, sadece M2 diski olan bilgisayarlara SATA bağlantı parçasını koymuyor, oradaki metal parça + fleksi kabloya 200 lira civarı ekstra para istiyorlardı. HP'yi alırken bu şekilde olup olmadığını bilmiyordum ama üç kuruştan kaçmayıp onu da koymuşlar sağolsunlar.

    Bu arada kasasını sökmek, RAM takviyesi yapmak vs garantiyi bozmuyor onu da belirtelim. Hatta yine forumdan bir kullanıcıyı bizzat "bu işlemi biz ücreti karşılığında da yapmıyoruz, kendiniz yapmanız lazım ya da bir bilgisayarcıya yaptırın" diye bilgilendirmişlerdi.




  • bcanata B kullanıcısına yanıt
    Hocam bende CX0038NT var ama o parcadan yok mecbur aliexpressten aldım ancak 200 lira da değil 10 liraya aldım
  • CloxyTR kullanıcısına yanıt
    Hocam bende cx0038nt den alıcam hdd kendim takıcam hangi parçadan bahsediyorsunuz acaba? Linkini atar mısın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alperr2434 kullanıcısına yanıt
    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONUHP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU




  • Arkadaşlar şuan bir şey farkettim öndeki ayakliklar çok alçak hiçbir işe yaramıyor sanki. Sizde durum nedir
    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU
    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CloxyTR -- 22 Aralık 2019; 12:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CloxyTR kullanıcısına yanıt
    Basıyor bendekinde ayak gayet. Zeminde bir sıkıntı olabilir belki.
  • Beyler teknoryadakiyle ilgili cok sikayet okudum sorun sizce teknoryadaki urunlerde mi, ryzen nvidia problemi mi yoksa kullanicilarin bilgi eksikliginden kaynaklanan bir sorun mu? Kafam cok karisti iyice

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mart Kedisi

    Beyler teknoryadakiyle ilgili cok sikayet okudum sorun sizce teknoryadaki urunlerde mi, ryzen nvidia problemi mi yoksa kullanicilarin bilgi eksikliginden kaynaklanan bir sorun mu? Kafam cok karisti iyice
    Kendi adıma konuşayım:
    Teknorya ile, teknoryadaki ürünle, intel ile, ryzen ile veya nvidia ile ilgili bir durum değil.
    Özellikle ekran ile ilgili şikayetlerin geneli ekranın sva olmasından kaynaklı. Teknorya, kampanyalarında genelde sva panelli modellerde indirim yaptığı için haliyle en çok şikayet alan -ki herkes de değil ben ve bir kaç kişi şikayet ediyor- bu modeller oluyor.

    İkinci olarak malzeme kalitesi öyle çok iyi değil. Plastik kasa, plastik touchpad, tek renkli sıradan bir klavye.

    Yoksa dediğim gibi gayet iyi cihazlar aslında. Performans konusunda bir sıkıntısı yok.
    Bu seride malzeme kalitesi biraz düşük olsa da aynı özelliklere sahip daha kaliteli "premium" malzeme kalitesine sahip bilgisayarların fiyatları çok çok daha yüksek.

    Almadıysanız, bu seriden bir bilgisayar arıyorsanız;
    Eğer sıfır alacaksanız ips panelli olan modellere yönelin derim.
    Bir mağazada ya da arkadaşınızda vs. ürünü yakından görme fırsatı bulursanız ekranını, genel yapısını inceleyin, eğer hoşunuza giderse sıfır ya da ikinci el, bütçenizin durumuna göre hareket edebilirsiniz.

    Aynı özelliklerde daha iyi fiyata rastlamadım sanırım.




  • Flying_Hero F kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelikle mesajiniz icin tesekkurler. Sva panel ile ilgili problemleri hep buradan okudum. Ama youtube vb yerde gordugumde herkes donma, fps dusmesi gibi sorunlardan bahsetmisler problem sogutma yetersizligini dusunduruyor ama 1 ay icinde sogutma problemi olmasida sacma geliyor acikcasi.

    Sifir dusunuyorun hocam cunku 480 tl den yararlanicam. Vata da 5000 tllik bir model var ama tek sikintisi 1050 olmasi onu dusunuyorum ama acikcasi net karar veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mart Kedisi

    Hocam oncelikle mesajiniz icin tesekkurler. Sva panel ile ilgili problemleri hep buradan okudum. Ama youtube vb yerde gordugumde herkes donma, fps dusmesi gibi sorunlardan bahsetmisler problem sogutma yetersizligini dusunduruyor ama 1 ay icinde sogutma problemi olmasida sacma geliyor acikcasi.

    Sifir dusunuyorun hocam cunku 480 tl den yararlanicam. Vata da 5000 tllik bir model var ama tek sikintisi 1050 olmasi onu dusunuyorum ama acikcasi net karar veremedim.
    Ben ilk aldığım sıralar test amaçlı birkaç saat pubg oynadım, herhangi donma, ısınma sorunlarıyla karşılaşmadım. Belki biraz daha zorlamak gerekir, bilemiyorum. 1050'li cihaza sırf sıfır diye 4500 vermeyin derim. İlla sıfır alacaksanız kampanya falan bekleyin bence.
  • Flying_Hero F kullanıcısına yanıt
    Sifir oldugu icin degilde 16 gb ram ips panel 1 tb ek hdd ve intel 8300h olmasindan dolayi dusunuyordum ama 1050 olmasi kafami cok karistiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intel 8300h a undervolt yaptım sıcaklık 10 12 derece düştü ve geekbench de skor arttı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ekran sva. 007nt ile arasında 1tb hdd farkı var. Başka fark göremedim. Fiyat farkı ise 300₺.
    300₺'ye 1tb hdd takılı gelmiş oluyor.

    Farkındayım, kafan karıştı. Daha da karışacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.