Şimdi Ara

HP PAVILION DV 5 1040 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.506
Cevap
4
Favori
116.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sarppy haklısın sacmaladim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: red_wine

    sarppy haklısın sacmaladim.

    Burada önemli olan haklı olup olmama meselesi değil, bu konularda bilgisi olmayanları yanlış olarak değil de doğru olarak bilgilendirmektir ben de burada onu yapmaya çalışıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 12 Ağustos 2008; 9:47:57 >
  • Slm millet
    Ben foruma yeni katıldım dolayısıyla işleyişi tam olarak nasıldır bilemiyorum. şu an bu yazıyıda adı geçen laptop dan dv5-1040et modelinden yazıyorum.
    bu aldığım ilk laptop olması nedeniyle laptop konusunda çok da bilgili olduğum söylenemez ama anladığım kadarıyla yardımcı görüşlerimi paylaşmaya çalışacağım.
    geçen haftasonu vatandan 1399dolar+kdv ye aldım bu bilgisayarı. aslında almadan önce daha uygun fiyatlı olan dell inspron 1520 modelinin 2.4 lük işlemcili olanıyla bu aletin arasında kalmıştım, gerçi aralarında 400 lira gibi bir fark var ve bütçemde bu aralar sınırlı olmasına rağmen hp de kullanılan ekran kartı (bence süper, oyunlarda da iyi gibi bunu da paylaşacağım), centrino 2 işlemci teknolojisi, ve blu-ray disk okuyucu olması (biliyorsunuzki bi tek blu-ray artısı olan cihazlarda bile aynı özellikteki diğer cihazlara göre kafadan bir 300 ytl civarı fiyat bindiriyorlar) bana daha iyi bir seçenek gibi geldi.
    ayrıca ilk laptop um olması dolayısı ile ve önümüzdeki en azında 2 - 2.5 seene başka bir cihaz alamayacağımdan dolayı özelliklerinin biraz tatminkar edici ve kullanılabilir olmasını istedim.
    kasasına gelecek olursak kapağı açtığımızda gerçekten çok şık (bence) metal bir kasa karşılıyor, klavye tuşları metal olmasada çok da aykırı durmayan metal görünümü verecek bir rekte noyanmış. öyle bazı arkadaşların fazla parlak göz alabilir gibi düşüncelere kapılması bence çok da doğru değil (yalnız touchpad gerçekten bir ayna havasında kendinize bakıp saçınızı başınızı düzeltebilirsiniz :D) ayrıca metal olması kasanın bence bir + çünkü dell inspiron 1520 modelini elememdeki bir etkende bu. neden derseniz bir arkadaşımın dell inspiron marka bir laptopu vardı ve uzun süre ortak kullandık giibi birşey oldu, kasada ellerini koyduğunuz yerde kasanın gümüş renkli boyası zamanla aşınıyor ve allttan siyah siyah kasa malzmesi gözüküyordu ki bence hiç hoş değildi bu konularda da çok pimpirikli olduğum için metal kasa bir avantaj gibi bence.
    ama denildiği gibi ısınma sorunu mevcut, normal kullanımda çok rahatsız etmesede mesala oyun oynamak gibi aleti zorlayan işlemerde ısınma gerçekten rahatsız edici seviyelere yükseliyor. bu arada oyun oynamak gibi aleti zorlayan işlemler dedim ama hiç de zorlanmıyor oyun oynarken :D
    evet ısınma problemi var gerçektende hatta kullandığım dell insprion ile karşılaştırılınca bu hp alev alacakmış gibi bir his uyandırdı bende.


    bu ısınma problemine de ben bir çare isteyeceğim siden, dediğim gibi ilk laptop um olduğu için çok da aydın değilim bu konuda.

    ekran görüntüsü güzel, kalitesi iyi bence. dell ile karşılaştırınca sanki onun ekranı hani şu yerden dev eranlı projeksiyon tv ler vardı işte dell inki sanki öyleymişde bu full hd lcd gibi geldi bana. arkadaşlar kusura bakmayın bende hep dell ile mukayese ediyorum ama kullandığım tek laptop o.

    bataryasına gelince bu konuda şu an pek birşey söyleyemeyeceğim çünkü bilgisayarı karıştırmaktan oyuna bakmaktan fln pek inceleyemedim bataryayı ama bikaç yerde normal şartlar altında 2 saat gibi bir süre idare etttiği yazıyor. bilmiyorum bu iki saat diğer laptop larla karşılaştırınca iyi mi? siz de bu konuda yardımcı olun bana.

    oyun performansına gelince: dediğim gibi haftasonu aldım bilgisayarı ve o kadar para bayılınca alete oyuna ayıracak param kalmadı şu anlık ama elimin altında masaüstü pc den kalma nfs pro street ve call of duty 4 vardı. bu iki oyunu kurdum ve bütün ayarlar fullde ekran çözünürlüğü ve anti allasing full ayarlarda iki oyunuda hiç kasmadan oynadığımı söyleyebilirim. hatta pro street i oynarken brz da şaşırdım bu yarışı başlatan kızlar falan ilk defa gördüm :D bnm masaüstü brz antikaydı da.
    ama dediğim gibi brz oyun oynayınca özleelikle touchpad ve sol elinizi koyduğunuz yer gerçekten rahatsız edici şekilde ısınıyor. acaba soğutucu ile bu soru giderilebilir mi?

    alette numpad yok. hp nin sitesinde de numerik olarak gözüküyor fakat öyle değil o 17 lik ekranı olan versiyonunda var. bikaç yere daha sorum 15 liklerde numpad yok hp de dediler.

    çalışma sesi de az alette hatta bazen hiç duyulmuyor, tabii kulaklarımda bir sorun yoksa ::)

    alette 3 adet 2.0 usb var, ayrıca e-sata girişide mevcut ve yanlıl anlamadıysam bu e-sata girişini usb olarak da kullanabiliyoruz öyle ayarlamışlar. ayrıca kutudan uzaktan kumanda da çıkyor ve isterseniz bu kumandayı sol kenardaki bir bölmeden çıkan plastik koruyucuyu çıkartıp laptopun içinde de saklayabiliyorsunuz bence çok iyi düşünülmüş bir ayrıntıdır. hdmi çıkışı da mevcut alette. kart okuyucu vga çıkışı harici ekran bağlantı noktalarıda var. blu-ray de cabası.

    vista puanları da şöyle
    işmelci 5.3
    bellek(ram) 5.9
    grafikler( aero masaüstü performansı) 4.8
    oyun grafikleri 5.3
    birincil sabit disk 5.3

    bu puanlar tam olarak nedir ilk defa vista kullandığım için bilmiyorum, piyasadaki diğercihazlarla karşılaştırınca iyi mi?

    evet arkadaşlar şimdilik aklıma gelenler bunlar sizin daha başka merak ettikleriniz olursa ı-onlarıda paylaşmaya çalışırım.
    sizde bu yazdıklarıma göre alete bi yorum yaarsanız sevinirim, iyi mi almışız yoksa hata mı etmişiz?

    ve Freak35 arkadaşım bişey soracağım bnm laptop da bu hoparlör deliklerinin sol tarafta klavyenin tam tab tuşunun olduğu yerde hafif bir kalkıklık var çok göze batmıyor ama brz titiz biri olduğumdan beni rahatsız ediyor. şimdi bunu içinde vatana götğrsem bilgisayarı biliyorum ki bişey yok deyip geri gönderecekler aleti, hp servislerine de gitmek istemiyorum denenlere göre baya bir sorunluymuş servisi. sende de böyle bir problem var mı?




  • bişey daha sormak istiyorum ben 15 güne kadar falan değişim öğrencisi olarak yurtdışına gidiyorum acaba bu hp lerin uluslar arası garantisi var mıdır?
    alırken vatanda 2 yı normal ilk yılı uluslararası dediler ama ne kadar doğru bilen var mı?

    birde bu hp nin garantisini nasıl 3 yıla uzatabilirim? çok mu pahalıya patlar bana?
  • arkadaşlar bir de bnm laptopun şarj cihazında iki saatten sonra fln böylee kulak tırmalayan bir ses geliyor
    bu normal mi
    dv5-1040 ı olan arkadaşlar aynısı siz de de oluyor mu. vatan a götürsem değiştirmezler herhalde , değiştirirler mi?
  • arkadaşlar 17 " ekranda HD olmadığı doğru değilmi... burada ekran kartı ve konfigurasyonun 2000lira gbi bir rakam için iyi olduğu görülüyor ancak kimse bu paraya HD talep etmiyor nedne anlamıyorum..

    acerın HD modeli için ne düşünüyorsunuz? gemstone 6920 modeli için ? fiyat performans karşıolaştırması yapabilrmisiniz. laptop alamk üzereyim ancak en doğrusuna karar vermeye çalışıyorum bende sizin gibi. laptopu çizim tasarım programlarında yoğun kullancağım. tavsiyelerinize açığım 2000lira civarı bakıyorum.

    asus m50 serisini düşünüyordum fakat çok pahlı gelmişti. hp özellik olarak daha iyi duruyor, işlemci dışında.
    ekranı sesi ve ısınması hakkında biraz daha bilgi verebilrse kullanan arkadaşlar çok sevinicem .teşekkür ederim.
  • @GKN 35
    Teşekkürler

    @Serhat_wWw
    Sol tarafta tam hoparlörün bittiği sınırdan mı bahsediyorsun?

    Bir de evet şarj aletinden ses geliyor. Ama alet çok yakında olmadıkça ve duymaya çalışmadıkça çok farkedilmiyor bence. Buradan bir arkadaşta daha varmış aynı şey. Değiştirirler mi hiç bilemeyeceğim ama herkeste olduğuna göre çözüm olmaz heralde değiştirmek.
  • bikaç soru
    turbocache varmı vrsa kaç?
    3dmark06 sonuçlarını alabilirmiyim?
    m51sn yada xps1530 kullanmış arkadaşlardan bi değerlendirme?
  • HP dv5t serisi ile ilgili olarak yabancı forumlarda (örneğin Notebookreview) artık sipariş iptallerine başlandı. Oradaki kullanıcıların çoğu da tıpkı bizim forumdaki gibi ısınmanın rahatsız edici düzeylerde olduğundan şikayet ediyor. Birkaç kullanıcı da HP'nin yeni işlemcili bu modeli bu kadar çabuk piyasaya sunmasından kıllanmış durumda. Dikkat edilirse ülkemizde de piyasaya en önce giren Montevina platformlarından birisi. Alanlarının çoğu da büyük indirim yapıldığı ve indirim kuponları verildiği için bu modeli aldıklarını açıklıyor. Bizde de bu modele yapılan özel indirimler dikkatinizden kaçmamıştır. Çünkü yeni gelen bir modele hemen indirim yapılmaz. Bence bu modeli almadan önce biraz daha beklemek gerekir diye düşünüyorum.
  • Şu an itibariyle (12 Ağustos 2008 Saat 18:25) PAV.DV5-1040ET CORE2DUO P8600 2.4GHZ-3GB-320GB-512MB 9600 GS-15.4''-DVDRW/BR-WPR model dizüstü bilgisayarın fiyatı Vatan Bilgisayarda standart olarak 1799$+KDV'den 1520$+KDV'ye düşmüş görünüyor (%8 indirimle yine 1399 olması başka). Açıkcası 2 hafta içinde bilgisayar almayı planlıyordum ve planladığım model buydu. Birisi bana bu bilgisayırın fiyatının gelir gelmez bu kadar çabuk düştüğünü açıklayabilir mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinistrad

    bikaç soru
    turbocache varmı vrsa kaç?
    3dmark06 sonuçlarını alabilirmiyim?
    m51sn yada xps1530 kullanmış arkadaşlardan bi değerlendirme?

    Ekran kartının kendisinde TurboCache özelliği yok yani bu modeldeki 9600GT'nin kendi belleği 512MB'tır. 1791MB olarak belirtilen değer TurboCache değil Vista'nın kendi özelliğidir. Gerektiği zaman ramden paylaşımlı olarak kullanarak ekran kartı belleğini artırır, işi bittiğinde kendisi otomatik olarak işlemi durdurur. Bu konuda bazı kişilerin endişeleri olabiliyor bunu nasıl iptal ederim gibi ama işletim sistemi kendisi durumu dengeliyor. Ram ile paylaşılan bellek miktarı kullanılan ram miktarına göre değişmektedir.

    Bu arada dv5-1041et serisinin yeni 4GB'lık modelleri de çıktı.
  • Evet... Eğer testler sırasında bir hata yapmadıysam işte bazı test sonuçları

    3DMark03
     HP PAVILION DV 5 1040

    3DMark06
     HP PAVILION DV 5 1040

    PCMark05
     HP PAVILION DV 5 1040

    3DMark Vantage çözünürlüğümü desteklemedi. Ona daha sonra tekrar bakacağım

    Super Pi testi (1M) : 21 saniye


    Sıcaklık

    Standart kullanım sırasında :
    Everest programı işlemciyi 50-55 derecelerde, grafik işlemcisini 65 derecede gösteriyor.
    Speedfan programı işlemciyi 45 derece civarında gösteriyor.

    Kaçlara kadar çıktığını 3dmark vantage çalıştırdığımda deneyecektim ama kısmet değilmiş Daha sonra vantage veya oyun çalıştırırken deneyip buraya yazacağım.




  • arkadaşlar bugün kanyon alışveriş merkezindeki teknosada bulunan hp yetkilisinin dediğine göre ekim ayında daha üst model işlemcileri kullanacaklarmış
    bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XYAĞMUR -- 12 Ağustos 2008; 20:50:28 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: veleciraptor

    Şu an itibariyle (12 Ağustos 2008 Saat 18:25) PAV.DV5-1040ET CORE2DUO P8600 2.4GHZ-3GB-320GB-512MB 9600 GS-15.4''-DVDRW/BR-WPR model dizüstü bilgisayarın fiyatı Vatan Bilgisayarda standart olarak 1799$+KDV'den 1520$+KDV'ye düşmüş görünüyor (%8 indirimle yine 1399 olması başka). Açıkcası 2 hafta içinde bilgisayar almayı planlıyordum ve planladığım model buydu. Birisi bana bu bilgisayırın fiyatının gelir gelmez bu kadar çabuk düştüğünü açıklayabilir mi?

    satmak için???
    bundan biraz daha düşük performanslı modeli m51sn le aynı fiyat. adam aradki küçük fark için dv5 e farkı vermez. misal şahsen ben m51sn alıyodum vatandaki indirimi duymadan önce
  • evet FrEaK35 arkadaşım tam da o dediğin yerden sol tarafta hoparlörün bittiği yerden tam tab tuşunun yanındaki noktadan bahsediyorum. afif bir kalkıklık var gibi hoperlör kısmında sanki brz kaymış yada yanlış kayık monte edilmiş gibi.

    başka kimsede var mı bu sorun?yoksa ben mi kıllık yapıyorum :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinistrad


    quote:

    Orjinalden alıntı: veleciraptor

    Şu an itibariyle (12 Ağustos 2008 Saat 18:25) PAV.DV5-1040ET CORE2DUO P8600 2.4GHZ-3GB-320GB-512MB 9600 GS-15.4''-DVDRW/BR-WPR model dizüstü bilgisayarın fiyatı Vatan Bilgisayarda standart olarak 1799$+KDV'den 1520$+KDV'ye düşmüş görünüyor (%8 indirimle yine 1399 olması başka). Açıkcası 2 hafta içinde bilgisayar almayı planlıyordum ve planladığım model buydu. Birisi bana bu bilgisayırın fiyatının gelir gelmez bu kadar çabuk düştüğünü açıklayabilir mi?

    satmak için???
    bundan biraz daha düşük performanslı modeli m51sn le aynı fiyat. adam aradki küçük fark için dv5 e farkı vermez. misal şahsen ben m51sn alıyodum vatandaki indirimi duymadan önce


    Alışılmadık bir durum bu bilgisayarın fiyatının çıktıktan hemen sonra bu kadar inmesi. Rekabet olmuş olsa tamam derdim ama Montevina platformu zaten sınırlı sayıda Türkiye'de. Bir de yabancı sitelerdeki kullanıcılarının çoğu da indirim kuponları nedeniyle almışlar. Bilmiyorum ama işkillenmedim değil açıkçası.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serhat_wWw

    evet FrEaK35 arkadaşım tam da o dediğin yerden sol tarafta hoparlörün bittiği yerden tam tab tuşunun yanındaki noktadan bahsediyorum. afif bir kalkıklık var gibi hoperlör kısmında sanki brz kaymış yada yanlış kayık monte edilmiş gibi.

    başka kimsede var mı bu sorun?yoksa ben mi kıllık yapıyorum :D



    Bende tam tab tuşunun yanında değil de, en sol tarafta öyle bir şey vardı. Milimetrik olarak yukarıda duruyordu hoparlör kısmı, beni de kıllandırıyordu biraz. Ben de başparmağımla bastırmak suretiyle yerine oturttum Şu an düzgün görünüyor
  • Gerçekten de alışılmadık bir durum.Şimdiye kadar benim hep gördüğüm yeni çıkan platformların piyasanın en yüksek fiyatlarını taşıdığıydı.İlk defa yeni bir modelin fiyatının bu şekilde olduğunu görüyorum.İlk bakışta çok cazip geliyor.Hatta bu serinin AMD işlemcili modellerini KİPAlarda bile görüyorum.Hem de genelde düşük konfigurasyonların yer aldığı raflarda.Kasa ve modeli çok şık duruyor.Aslında gerek Toshiba olsun gerek HP olsun ürünlerini oldukça yüksek fiyatlara satan firmalar.Şimdi hal böyle olunca insan şüphelenmekte haklı.Bence bu modele biraz tedbirli yaklaşmalı.Bir süre incelemeli,takip etmeli.Memlekette laptop satışları patladı zaten.İnsanlar deli gibi laptop alıyor.Bütün bunların yanında tüketicinin büyük çoğunluğu tecrübeden ve bilgiden yoksun.Acaba tasarımında bir sorun tespit edildi de hemen apar topar piyasaya sürülüp eritilmeye mi çalışılıyor.Büyük marka için böyle bir şey olacağını sanmıyorum.Daha doğrusu inanmak istemiyorum.Ama işkillenmemek elde değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 13 Ağustos 2008; 0:25:47 >




  • Freak35, testler için çok teşekkürler.
    Sıcaklıkla ilgili incelemelerini de bekliyoruz.
  • ya işte aslında bende kendimi kandırıyorum. belli bişiler var. da en kötü özelliği ısınma gibi görünüyo. notebook review dede gördüğüm kadarıyla en büyük problem ısınma. ısınma problemi acaba bu kdr düşürür mi fiyatı. bide yani acaip ucuz yaw vatanda bitince vay niye almadım demek istemiyorm. sonra illa x305 getirtirmek zorunda kalıcam :D
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.