Şimdi Ara

HP öneriliyor mu? Isınma falan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HP Pavilion 15 P030ST düşünüyorum ama çoğu kişi hp onermiyor, çok ısınıyormus falan. Bunun kasası sanırım alüminyum yeni nesil magazadaki eleman ısınma yapmaz dedi. Bi akil verinde kurtulalim su işten nasıl bişeydir, bide ASUS X550JK-XO012D düşünüyorum. Oda içime sinmedi ama.

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-15-p015st-core-i5-4210u-17ghz-8gb-1tb-156-2gb-w81-notebook-15027.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• renesis3 R kullanıcısına yanıt
    HP yıllardır ısınma sorununu çözemedi. HP'nin işlemcisi ve ekran kartı x550JK'ya göre geride. X550JK 8GB modeli satışta. Hiç düşünmeden alın. Şu anda piyasadaki en iyi f/p ürünü.
  • Onuda bi kere 1813 liraya gordum artık ölsem de 1850 den fazla vermem öylede takıntılı biriyim. Hem kasası çok kalitesiz gibi geldi.

Bende Hp pavilion 15-P009ST var.Tecrübelerime dayanarak söylüyorum CoolSense'li modellerde Hp ısınma sorununu halletmiş gibi gözüküyor.Alttaki hava deliklerini kapattığın takdirde zaten her notebookta ısınma olacaktır,çelik kasa olmadığı halde şu an Hdd 38 derece civarında işlemcide 45 derece civarlarında.Bi laptop soğutucusu alsam ısıdan eser kalmaz diye düşünüyorum.Ama eğer eşit değerki özelliklere sahip bi asus ile hp arasında kalsaydım asus alırdım.Hatta hp yerine aynı fiyata aynı özelliğe asus alacaktım ama kampanyadaydı ve tükenmişti .Aldığım laptoptaki tek sorun hdd den gelen ses.Servise yolladım sağlam diye geri yolladılar bende hd tuneden ve hp nin açılıştaki fonksiyonundan tarattım hiçbir sorun bulmadı,bakalım artık almadan önce mağazadaki elemana bırakmadan bilgisayarı iyice bi dinle tuşlara bi dokun oradayken bi test et yani bilgisayarı yoksa aldıktan sonra servis felan filan aldığına alacağına pişman olursun.Hp yi önerirmisin diye sorarsanda ben başıma gelen bu olaydan dolayı önermiyorum ama bu kişisel bi olay.Her modelde böyle bir sorun yoktur heralde,o yüzdende gelecek önerilerin biçoğunun kişisel tecrübelere dayanarak yapıldığını unutma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brostonnn -- 7 Kasım 2014; 18:31:17 >

• Özellikle HP 'nin yeni nesil haswell işlemcisine sahip notebooklarında artık ısınma sorunu.
    Aslında bunun sebebi biraz da yeni işlemci teknolojisinden kaynaklanıyor çünkü daha az TDP değerine sahip oldukları için daha az ısı üretiyorlar.
    Diğer taraftan HP bu konudan dolayı ciddi zarara uğradı ve artık aynı hatayı bir daha yaparsa ciddi anlamda notebook da silinip gider.
    Zaten bu sebeple şu an çok ucuz ürün satarak piyasayı tekrar ele geçirmeye çalışıyor. Ve dediğim gibi aynı hatayı tekrr etmeyeceğini zannediyorum..

Saygılar...

www.indirimkenti.com
  • HP Pavilion A8 QUAD CORE (G5E70EA)

Aldim. Isinmasi normal seviyede. Harddisk'ten herhangi bir ses cikmiyor. Memnunum. Gunluk kullanim icin uygun.

hocam şimdi bende hp kullanıyorum fakat ısınma yapıyor oyunlarda bunu hp kabullenmesi lazım senin koyduğun linkte ki pc den biraz daha iyi olanından benim pc sen bence asus a bak derim ayrıca hp'nin bir süre sonra bazı tuşları da bozula biliyor. benim bozuldu ama yinede sen bilirsin.
    Ben de sen senz gibi ilk içime sineni aldım ama yavaş yavaş pişman oluyor gibiyim.
  • Isınma sorunu istemiyorum diyorsanız Asus bakmalısınız. Asus ısınma sorunun aşmış bir markadır, HP bunu kabullenmediğinden dolay hala aynı tas aynı hamam. Casper'dan pek bi fark göremiyorum HP'de . Eşşeğe altın semerde taksan eşşek yine eşşektir. (i7 işlemci koysan ne olur soğutamadıktan sonra?)
  • Pavilion 15 notebook um var ve coolsense yazılımı ile çalışmakta ısı değerleri 50 yi geçmiyor ama şuan bir sorundan dolayı işlemci sıcaklığım 110 civarı bunun dışında sorun yok yani hp ısınma sorununu aşmıştır. (pavilion modellerde)
  • Kullandıkları termal macunların çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum, ısı artışı büyük ihtimal termal macundan kaynaklıdır. Fabrika çıkışı sürülen termal macunları gördüm, işlemcinin ve ekran kartının dışına taşırılmış dikkatli sürülmemiş gibi. İstisna olabilir, discovery telefonum var şarj girişi bozulmadı istisna ama 2 sene sonra bozuldu. Kısacası genel bir sorun var maalesef. Ayrıca ısınma sorunu ekran kartı gibi bileşenlerde önemli, amd ekran kartı olan modeller yanıyor bir süre sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.