Şimdi Ara

HP OMEN KULLANICILARI KLUBÜ&ÜRÜN İNCELEMESİ (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
26
Favori
96.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende monitoru var, sadece laptopu gelsin yazmamışınız bende geldim. Ama laptop alırsam bundan alıcam. kasası çok güzel
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    İstiyorsan resim atabilirim

    Saygısızlık amaçlı söylememiştir sadece ufaktan bir espiri :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 20 Ağustos 2019; 0:43:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charlei kullanıcısına yanıt
    Haa birde büyük bir ihtimalle siz o oyunu 1650 ile oynamamış olabilirsiniz çünkü Pci express de ayarları kapalıydı sistem zaten küçük ve az işlem gerektiren bir oyun diye düşünüp kesin olmamakla birlikte 630 ile açmış olabilir. Bakmanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 20 Ağustos 2019; 0:51:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charlei

    Oyun denemedim ama fanların turbo modu iyi gibi , zorlayınca 40 derecelere düşüyor.
    Yeni omenlerde turba fan seçeneği var mı varsa nerede hocam?
    Eskilerde o tarz bir seçenek yok.
  • Demandred D kullanıcısına yanıt
    Omen yazılımı kullanıyorsan orada en düşük CPU ve gpu sıcaklığı var Ona bastın mı fanlar çıkdıdıyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charlei kullanıcısına yanıt
    Bu arada fark ettiniz mi bilmiyorum ama klavye normalde tek kırmızı değil garanti sorguladığımda klavyenin ayarlanabilir renk olduğunu gördüm ve şoka uğradım sonradan omen yazılıma güncelleme geldiği aklıma geldi ve neredeyse her modelden fan hızı ayarlama kaldırıldı bu durum bizde de geçerli. Yani şuan klavye rengini değiştirebiliriz acaba bunu yapabileceğimiz ayrı bir program var mıdır yoksa HP nin tekrar omen yazılımına güncelleme getirmesini mi bekleyeceğiz bakalım :(

    Ne güzel her kısmını istediğimiz gibi ayarlama özelliğimiz var normalde :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_omen-17-ıntel®-core™-i9-9880h-32gb-2tb-512-ssd-rtx2080-8gb-fhd-6zl10ea-gaming-laptop-siyah-1203231.html

    Linkteki omen için fiyat/performans yorumu yapabilecek bir arkadaş var mı?

    Omen lerin genelde çok ısındığı söylenir bu cihazda bu noktada sorun yaşar mıyım?

    NOT: Linki düzgün eklemiyor tüm satırı kopyala yapıştır yaparsanız gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 21 Ağustos 2019; 14:47:32 >
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Başkan sen ne yaptın ya içinde rtx 2080 var o her leptopta ısınacak ister Asus al ister HP . O leptop ısınacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam ona lafım yok da omen ler için diğer markalara kıyasla daha fazla ısındığı hususunda olumsuz yorumlar var böyle bir sorun gerçekten var mı noktasında sordum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Rgb led yok bizim omenlerde bu yüzden yazılım gelse de renkli olacağını sanmıyorum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Charlei kullanıcısına yanıt
    Garanti sorgulama sayfasında ürüne bakar mısın teknik özelliklerinde olduğu yazıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Bak şuan bilgisyar boşta sıcaklık 39 derece. İnanmayanlara kanıt :

    https://imgyukle.com/i/oCH9ct


    Arada bi 38 oluyor.

    Ama tekrar söylüyorum ne alırsan al rtx 2080 tabiri caizse hayvan gibi ısınacaktır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 21 Ağustos 2019; 18:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Peki hocam yukarıda verdiğim linkteki laptop için yorumun ne olur? Bunu mu alayım yoksa 4k hdr ekranlı Asus rog mu bekleyeyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weycell 61 -- 21 Ağustos 2019; 18:30:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrime göre bence leptop için rtx 2080 çok şimdi diyeceksin neden...

    İlk olarak şahsi görüşüm o işlemci o ekran kartına ne kadar yetecek, hadi bugünün şartlarında yetti 5 yıl sonra nasıl yetecek... üzülerek söylüyorum ki leptop teknolojisi ister soğutma ister performans olarak daha o kadar gelişmedi.
    Yani hani normalde işlemci ekran kartını darboğaz eder ya senin ekran kartın işlemcini darboğaz edecek.

    Soğutma olayı ayrı bir dert yani 1650-1660Ti ler ne biçim ısınıyor sen aynı kasa ile rtx 2080 kullanacağım diyorsun çok iddialı birşey yani fps sabitlemezsen fps drop yiyeceğin kesin zaten. Yani sana şunu diyeyim ister Asus al ister HP al ister Dell al veya farklı bir marka al. Leptoplar için rtx 2080 çok...


    Onun yerene 10-12 bine bir dizüstü 10-12 bine bir masaüstü al aynı sistemi kur performans farkını çok hissedersin çünkü biri leptop ve mobil ekran kartı. Dediğim gibi 2 bilgisayar yap diz üstün 5 yıl seni Full ultra oynatır Oyunları programlar da da çok iyi kullanabilirsin zaten orası aşikar, birde kasa topla oda seni o özelliklerle ortalama 7-10 yıl arası götürsün... yani yapma bu fiyatlar leptoplara verilmez sen masaüstü rtx 2080 performansını hiçbir şekilde alamazsın ki işlemcin gene problem olacak... ha ama yanlış anlama ben çok zenginim vs diyorsan para saçayım harcayayım diyorsan al tabikide bu prensip meselesidir :) benim babam makine mühendisi aynı zamanda kendi şirketi ve fabrikası var ama ben o kadar çılgın veya müsrif değilim 9300h ve 1650 kullanıyorum (bu Arada öğrenciyim) bana gittiği kadar gitsin baktım olmuyor gene o dönemin ortalama özellikli daha teknolojik özelliklere sahip modelini alırım. Yani açıkçası yanlış anlama ama biraz müsriflik gibi geldi bana o leptop, bizim fabrikada resim çizen ressamlar-mühendisler var hem leptop hem bilgisyar kullanıyorlar keptoplarda i7 işlemci ve 1060 var kasalarda ise msi rtx 2070 var (yalan olmasın öyle hatırlıyorum) . Yani hocam siz ne yapacaksınız bu bilgisayarla İnan’ın anlamış değilim ?

    Eleştirim sizi aşağalamak veya şahsınızı kötüleme amaçlı değildir lütfen yanlış anlamayın yukarıda yazdığım herşey şahsi görüşümdür...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 22 Ağustos 2019; 1:20:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Hocam müsriflik olsun diye değil de en son laptop aldığımdan bu yana 10 yıl geçti yani senin anlayacağın elektronik eşya alırken genelde çok para vermemle birlikte uzun süre kullanıyorumda o yüzden alırken o zamanın en iyisini almaya çalışıyorum özeti bu yani. Zaten bekleme kararı verdim böyle bir cihaza full hd ekran çok komik kalıyor 4K+HDR ekranlı laptopların yaygınlaşması ve kurun da biraz düşmesini ümit edeceğim neyse görüşlerin için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuya ekleme: bf3-4 gibi oyunalrda snyc açmanızı öneririm fps e baktım 200 görüyor ekranda kırılmalar oluyor + olarak sıcaklık etkiliyor b3 full ultra oynuyorum sıcaklık işlemci 67-70 derece ekran kartı 60 sabit..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charlei kullanıcısına yanıt
    Konuya güncelleme size de Bilgi olsun RAM dizilimi 1x16 GB değil 2x8 GB iyi mi desem kötü mü desem bilemedim 2x8 şeklinde daha çok performans verir ama yazılan doğru değil yani. Ramler 1333x2 slot çalışıyor. Ramler Samsung marka linkini ekliyorum

    https://www.samsung.com/semiconductor/dram/module/M471A1K43DB1-CTD/

    Ekranda az da olsa bi ışık sızması mevcut IPS panallerin neredeyse hepsinde olduğu gibi, şahsen bakmanı çok önermem gündelik kullanımda fark etmezsin ama benim gibi bakarsan aşırı kafaya takarsın :)

    İçindeki 128 GB Windows un kurulu olduğu ssd ye baktım fena değil onun haricinde hdd ye de baktım 1 tb 7200 lük önbellek 32 lik ama bizi kurtarır diye düşünüyorum.

    Onun dışında klavye konusunda hala net bir sonuç elde edemedim açıkçası pek araştırmıyorum ama dediğim gibi üründe tuş rengi değişim özelliği mevcut büyük ihtimalle yazılım ile kıstılar omen yazılımı şu sıralar çok eksi yemeye başladı hatta dün yine bir güncelleme geldi bir tık daha düzeldi gibi. Normalde omen yazılımda fan ayarları, işlemci gücünü ve klavye rengi ayarlama vardı eski sürümünde. Şahsen tekrardan bu özellikler açacaklarını düşünüyorum.
    Ha bide eskiden performans ayarı vardı oda şuan tabiri caizse nomal ayar ve comfort ayar olarak değiştirildi.

    Bunların dışında bir normal birde stres testi yaptım. Normal test sonuçları gayet iyi ve stabildi ama stres testi altında işlemci güç kesti ki baya yansıdı bu değerlere. Stres testi sırasında işlemci ensen 90 gördü ve fanlar iyice çalışmaya başladı sıcaklığı 78-83 e kadar düşürdü ki bu çok iyi bir değer stres testi altında ama işlemci tekrardan eski performansına geri dönmedi ve puan kaybetti bu ağır bir test olduğundan Oyunlar bu kadar zorlamaz ama soğuduktan sonra işlemcinin toparlamasını beklerdim,büyük ihtimalle ayrı bir yazılım mevcut ve bir süre bekletiyor işlemciyi.

    Açıkçası sana tavsiyemdir çok araştırma şahsen ben araştırdıkça bazı şeyleri takmaya başladım en güzeli büyük bir hata yoksa olduğu gibi kabul etmek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan907kaan -- 23 Ağustos 2019; 5:9:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaan907kaan kullanıcısına yanıt
    Sadece alıp kullanıyorum, laptop benim çok hoşuma gitti . Dediğiniz gibi değiştirilebilir klavye ışığı olursa daha güzel olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar neredeyse 11 yıldır asusun bir laptopunu kullanıyorum, şimdi hp omen alıp bir değişikliğe gideceğim, düşündüğüm bu hepsiburada sitesinde bulunan 5 bin, 6 bin liralık hp omen laptoplar,

    şimdi biri 15 inç olan, biride 17 inç olan modeller var, ve ben karar veremiyorum,
    17 olan kalın çerçeveli dev bir cihaz diğeri de 15 inç çerçevesi az kibar küçük bir şey, hangisini alsam karar veremiyorum ?
    oyun olarak ağırlıkla total war serilerini oynuyorum ve bu 1050 kartların bana yeteceğini düşünüyorum yanılmıyorumdur herhalde.. o konuda da bir şey söylerseniz sevinirim teşekkürler iyi günler.
  • Yeni modellerden almanı tavsiye ederim hocam. Ben ce008nt modelini kullanıyorum ama ısınma konusunda problemli. Yeni modellerde bunu biraz çözdüler. 1650 li bir cihaza bakmanı öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.