Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
89.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reddifine R kullanıcısına yanıt

    Merhaba, birkaç gün önce RTX 2070 Max-Q olan modeli satın aldım. Henüz bilgisayar ile çok uzun vakit geçirmiş değilim ancak ilk izlenimlerimi paylaşabilirim.


    Öncelikle ürün üst model olduğundan kaliteli hissettiriyor bence. Ürünün kasası ile ilgili tek olumsuz eleştirim fazla parmak izi tutuyor, benim gibi takıntılı biriyseniz sürekli silmeniz gerekebilir :D


    Klavyesi güzel ama daha iyi olabilirmiş. Klavye full Türkçe ancak tuş dizilimi Türkçe değil. Örneğin bu cihazda küçük enter tuşu var. Aydınlatması çok hoş ancak parlaklık ayarı yapamadım henüz. Sanırım o özellik per-key RGB olan üst model klavyede mevcut. Gerekli mi tartışılır, bu modellerdeki klavye bence gayet yeterli. En azından alt model olan tek renk klavye koymamışlar.


    Ses seviyesi tatmin edici ancak gürültülü bir ortamdaysanız ses seviyesi yeterli gelmeyebilir. Ekranı ise oldukça kaliteli, ben memnun kaldım. Pil süresi oyuncu bilgisayarına göre ortalama diyebilirim. Bu cihazı alanlar uzun süre pil ömrü beklememeli, pil performansı isteyen kullanıcılar ofis bilgisayarlarına yönelmeli. Sonuç olarak bu bir yüksek performanslı oyuncu bilgisayarı.


    Kamerası iyi değil, ancak ne yazık ki 2021 yılında dahi hala 720p kameralar kullanılmaya devam ediliyor. Henüz 1080p kaliteli bir kamera kullanan bir laptop görmedim, bu hemen hemen tüm laptopların bir eksisi. Laptobun kendi mikrofonunu henüz test etmedim.


    Dokunmatik yüzey fena değil, ben sevdim.


    Fan konusu ise bence bu cihazın en büyük eksilerinden biri çünkü sürekli çalışıyor. Boştayken kapalı olsaydı çok daha iyi olurdu ancak maalesef sürekli çalışıyor ve eğer sessiz bir ortamdaysanız bu ses sizi biraz rahatsız edebilir. Gündüz vakti çok rahatsız etmiyor ancak gece sessizlik ortamlarında fan sesini duyuyorsunuz. Soğutması bence kötü değil ancak yeni nesil Intel işlemciler çok yüksek sıcaklıklarda çalıştığından laptop ısınabiliyor. Bunun önüne geçmek için undervolt özelliği ürünün kendi gaming yazılımı üzerinde var ancak henüz kullanmadım. Bu soğutucuyu satışa girdiği anda almayı planlıyorum, çünkü harici bir soğutucu boştayken bilgisayarın fanlarını harici uygulamalar ile tamamen kapatmayı düşünüyorum. Ne olursa olsun günümüz oyuncu laptopları için harici bir soğutucu bence hala daha gerekli.


    Oyun konusunda henüz detaylı test yapmadım ancak yapmış olduğum testlerde beklentilerimin ne üstünde ne de altındaydı. 2070 Max-Q model için konuşuyorum, eğer Max-Q değilde normal 2070 olsaydı çok daha performanslı olabilirdi ancak o zaman da 12750TL olmazdı herhalde :D


    Sonuç olarak ben de uzun süre kullanmak için bu bilgisayarı tercih ettim ve en büyük tercih sebebim f/p olmasıydı. Uzun süre araştırdıktan sonra satın aldım ve şimdilik memnunum. Bütçe sıkıntım olmasaydı sanırım Asus ROG G15 modelini tercih ederdim ancak ülkemizde aynı paraya GTX 1650 ya da 1660 Ti olan karşılığını alabiliyorsunuz. Böyle bir ikilemde de en mantıklısı tabii ki birçok insan gibi HP OMEN tercih etmeniz olabilir. Size tavsiyem üzerine bin lira daha koyup almışken bu modeli almanız. Aralarında sanırım 1-2bin lira fark var ancak özellik olarak i5/i7, 500GB/1TB SSD ve RTX2060/RTX2070 Max-Q farkı var. Siz de benim gibi uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız almışken üzerine biraz daha koyup bu modeli tercih edebilirsiniz. Ancak yine de hangi modeli tercih ederseniz edin, benim izlenimlerime göre ülkemizdeki en iyi f/p laptoplar HP OMEN serisi.


    Benim kişisel izlenimlerim bu şekilde, biraz uzun oldu ancak her şeyi yazmak istedim. İlgilendiğim ürün hakkında araştırma yaparken okuduğum yazıların uzun olması benim için genellikle pozitif bir etki oluşturduğundan sizin için de öyle olur diye düşündüm. Umarım faydalı olabilmişimdir.


    Edit: Fanın sürekli çalışmasını engellemek adına BIOS üzerinden fanın sürekli çalışmasını kapatma ayarı var. Bu ayar ile 50-55 derecelere kadar fan kapalı durabiliyor daha sonra 47 derecelere düşürene kadar fan çalışmaya başlıyor. Böylece fan sürekli kapanıp açılabiliyor. BIOS'a böyle bir özelliğin koyulması güzel olmuş, harici bir soğutucu kullanıldığında bu ayar aktifleştirerek bilgisayarın (boştayken) fanının sürekli çalışmasının önüne geçilebilir. Ama normal şartlar altında bu özelliğin açılmasını tavsiye etmem çünkü Intel işlemci sürekli ısınarak sıcaklık değerini boştayken bile yükseltiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3lackbess -- 6 Mayıs 2021; 17:26:46 >
  • 3lackbess kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi gayet faydalı ve pozitif oldu. Bilgisayar konusundaysa tereddüt yaşadığım şey laptoplara içimde bir güvensizlik olması. Masaüstü olsa içim rahat uzun yıllar kullanırım derim ama laptop olunca malum çok sıkıntı çıkabiliyor. Bu nedenle de çok para harcamak istemiyorum ama çok kararsızım. Oyun oynamaya da çok aman aman vakit harcamadığım için acaba abartıyor muyum diye düşünüyorum. Sonra bi bakıyorum 1650ti lılar 8-9k zaten :D Amazonda arada giriyor satışa i7 li model ona bi bakayım olmadı i5 i alsam kurtarır umarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheLordOfTheGames kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yaklaşık 1 aydır bir şey deniyorum ve harika sonuç aldım. Herkese tavsiye ederim burada, undervoltu throttlestop üzernden 90-90 yaptım core ve cache i. Daha sonra options kısmından bd prochot offseti 17 yaptım ve 83 derecede işlemci termal sınırı geçtiğini sanıp otomatik olarak frekansı ufak ufak düşürüyor. Bu şekilde hem laptop un aşırı ısınmış olması gibi bir tereddüt kalmıyor çünkü anlık spikelar dışında 85 dereceyi geçmiyor ve oyunlarda performans kaybı falan çok minimal oluyor hatta olmuyor açıkcası. En azından ben farketmedim :).
  • Alihnn A kullanıcısına yanıt

    Oyunlarda fazla olmaz evet ama mesela editing islerinde farkeder, icerik uretenler icin onemli, islemcinin de 90 derecede calismasinda bi sakinca yok, butun cekirdekler 4ghz de 90 dereceyi gecmeden calistirabilirsiniz throttlestop ile super bence...

  • armegon33 A kullanıcısına yanıt
    Editing kısmını unuttum ben :). Hocam 90 derece tamam ama ben bu laptopta bir şey sezdim özellikle yeni açıldığında sıcaklık fırlıyor başta ve bu beni korkuttu. o yüzden çok arttırdım offseti. Bir de izmirdeyim ben şu an hava çok sıcak ve laptop alev alıyor :) ki daha iyi günler bunlar. Korkmasam sıvı metal sürücem ama aşındırma vs. Muhabbetleri beni uzaklaştırdı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alihnn

    Editing kısmını unuttum ben :). Hocam 90 derece tamam ama ben bu laptopta bir şey sezdim özellikle yeni açıldığında sıcaklık fırlıyor başta ve bu beni korkuttu. o yüzden çok arttırdım offseti. Bir de izmirdeyim ben şu an hava çok sıcak ve laptop alev alıyor :) ki daha iyi günler bunlar. Korkmasam sıvı metal sürücem ama aşındırma vs. Muhabbetleri beni uzaklaştırdı.

    i7 10750h ve i7 10875h & 10870h hepsi ayni sicaklik ilk acilisda 95lere cikabiliyor, ozellikle ince kasalarda, throttlestop ile ayarlayabiliyorsun hespini ve kontrol altina alabiliyorsun, yalniz ilerde termal macun falan degistireceksen krynaut kullan, cok daha iyi digerlerine gore...

  • armegon33 A kullanıcısına yanıt
    Hocam bence kullanmayın şu an üstünde kyrnaut var. Yani bizim kullandığımız sıcaklıklarda cidden bir etkisi yok hatta zamanla daha kötü yaptı diyebilirim yüksek sıcaklıklar kuruttu gibime geliyor. Sanırım daha ekstrem düşük sıcaklıklarda kalitesi belli oluyor o macunun. Daha ekonomik ve ince yapıda olan macunlara yönelmenizi tavsiye ederim.
  • reddifine R kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, ben de masaüstünden laptoba geçiş yaptım. Masaüstü performansı çok daha farklı tabi ancak yine de bu modeller aman aman masaüstünü aratmaz diye düşünüyorum. Tabii ki de hiçbir dizüstü bilgisayardan bir masaüstü performansı beklenemez, bunu beklemek hata olur ancak bazı oyun testlerinde masaüstünde aldığım değerlerden daha iyi değerler aldım. Masaüstünde RX 5500XT 8GB ile R5 3600 ikilisini kullanıyordum.


    i5 bence kurtarır, o modeli alıp memnun kalan bir sürü kullanıcı var. O model en ideal modellerden biri, zaten şuan 2070 olan model satıştan kalkmış. Bence 1650-1660lı modellere o kadar para vermektense üzerine biraz daha koyup en azından RTX 2060 olan modeli alın. Eğer oyunlarla hiç aram yok diyorsanız 1650li modeller de alınabilir ancak oyun oynayan biriyseniz bence RTX olmasına özen gösterin. Çünkü RTX kartlarda bildiğiniz üzere DLSS özelliği var.

  • 3lackbess kullanıcısına yanıt

    Dizüstünden çekinmemin sebebi performans değil de dayanıklılık, sorunlar, ısınma vb. şeyler. Yani 11-12k bu ekonomide hiç az para değil ve 2-3 sene içinde problem yaşamak beni korkutuyor biraz.

    Oyunlarla da dediğim gibi pes, apex arada hikayeli oyunlar falan oynuyorum. Asıl isteğim bu nispeten düşük gereksinimli oyunları uzun yıllar oynayabilmek.

    12.7k ya amazondaydı i7 li model. Valla kalkmasa onu alabilirdim sanırım umarım geri koyarlar.

    Sizce 10750h/gtx1660ti 10300h/rtx2060 a göre nasıl bir performans sağlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3lackbess kullanıcısına yanıt
    “Fanın sürekli çalışmasını engellemek adına BIOS üzerinden fanın sürekli çalışmasını kapatma ayarı var. Bu ayar ile 50-55 derecelere kadar fan kapalı durabiliyor daha sonra 47 derecelere düşürene kadar fan çalışmaya başlıyor. Böylece fan sürekli kapanıp açılabiliyor. BIOS'a böyle bir özelliğin koyulması güzel olmuş, harici bir soğutucu kullanıldığında bu ayar aktifleştirerek bilgisayarın (boştayken) fanının sürekli çalışmasının önüne geçilebilir. Ama normal şartlar altında bu özelliğin açılmasını tavsiye etmem çünkü Intel işlemci sürekli ısınarak sıcaklık değerini boştayken bile yükseltiyor.”

    bu konuda haklısınız ama sadece word/excel kullandığınız saatlerde bunu kapatabilirsiniz. İşlemci kapalı halde iken dahi 48-52 dereceleri geçmiyor.

    Bu bilgisayarı kullanan (aslında genel olarak herkese) Chrome ekosisteminden kurtulmalarını öneririm. 4 aydır denemediğim tarayıcı kalmadı, başka bir konu yüzünden tarayıcı değiştirip duruyorum. Chrome resmen enerji sömürüyor, kullandığı kaynak Opera’nın neredeyse iki katı. Bu ekosistemden kurtulmanın zor olduğunu biliyorum ama dün bismillah dedim sildim Chrome’u.
    Opera önerdiğim tarayıcıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weatherman -- 9 Mayıs 2021; 10:53:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son nesil i5 İ7 islemciler fazla isinmasi halen daha kullandıkları 14 nm üretim süreciyle alakalı, AMD ryzen lar 7 nm üretim sürecinden çıkıyor ısınması daha az, verimlilik daha yüksek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • weatherman kullanıcısına yanıt

    Aslında harcadığı enerji ve işlemciye bindirdiği yükü pek önemsememiştim çünkü henüz yeni dizüstü bilgisayara geçiş yaptım. Daha öncesinde masaüstü bilgisayar kullandığım için böyle şeylerin pek önemi yoktu ancak dediğiniz gibi bu konuyu da göz ardı etmemek gerekli. Öneriniz için teşekkür ederim, umarım ben de yakın zamanda Opera'ya geçiş sağlarım.

  • 3lackbess kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hayırlı olsun, aldığınız ürünün kodunu yada sitenin linkini paylaşabilir misiniz?

  • Merhaba, ürün linki için tıklayınız.


    Ürünü amazon.com.tr üzerinden satın almıştım ancak ürün satıştan kalkmış gözüküyor. Amazon linki için tıklayınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3lackbess -- 13 Mayıs 2021; 17:0:38 >
  • Arkadaşlar bilgisayarını servise veren oldu mu? Kaç günde tamir edildi? Sorun düzeltilebildi mi? Bilgisayarın tam kapanmama ve yeniden başlatırken siyah ekranda uzun süre bekletme sorunundan dolayı servise göstermek istiyorum. Aynı sorunu yaşayan başka biri var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JoséRamse J kullanıcısına yanıt
    servisten önce internetteki çözümleri denemenizi tavsiye ederim yazılımsal bir sorun gibi görünüyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Quiet00 kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal olduğunu sanmıyorum. 4-5 kez format attım, temiz kurulum yaptım. BIOS'u ve driverları güncelledim. Orijinal olmayan hiç bir yazılım yüklemedim. İlk günden beri var olan bir problem. Bugün HP çağrı merkezi ile görüştüm. Yetkili arkadaşın ilettiği yönergeleri uyguladım. (USB bellek ile temiz kurulum yaptık.) Daha format sırasında takılıyor, yeniden başlamıyor cihaz. Onarım yapılacak. UPS Kargo evden alıp servise teslim ediyormuş. Bundan önceki cihazımı da aniden kapanma ve "ghosting" dedikleri klavyenin bazı tuşlarını aynı anda basıldığında algılamaması sorunundan dolayı iade etmiştim. Beklemedeyim bakalım şimdilik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JoséRamse J kullanıcısına yanıt
    hocam 2 defa kusurlu ürüne denk geldiyseniz iade veya değişim hakkınız var onu da kullanabilirsiniz bence büyük talihsizlik. benim cihaz mis gibi çok şükür ama hatalı montajlanmış mausepad vardı kendim tamir ettim düzelttim onu da servis işleri büyük şehirde değilseniz çok yorucu ve stresli umarım sorununuz çözülür

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iki haftadan kısa sürede hallettiler benim işimi serviste. sağ hoparlör ve klayve dahil üst kapak değişti hiç bir ücret ödemedim.

  • Resatbulutt kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler. İki hafta kısa bir süre sayılmaz ama başka da yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.