Şimdi Ara

HP Omen 15 - 2020 Modelleri - Ryzen 7 4800H, i7-10750H, i5-10300H (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.063
Cevap
31
Favori
89.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam ben pro kurudum ve pro almaya kalktığımda haliyle daha pahalı olacak. Oyun kütüphanem de olmadığından pek sorun olmaz format işi. MAK'larda key patladığında windows tarafından blackliste alınma durumu falan var sanırım düşük bir ihtimal de olsa. Ben de bu konularda fazla takıntılıyım maalesef. "En başından almayacaktın o zaman" dersen de haklısın hocam ne deyim:)). Döviz artışı abandone etti her şey yolunda gitmedi haliyle. Yani 400 TL çok, haklısınız, biraz daha düşünmem gerekiyor bu yüzden.
  • @vivalaliberta Hocam aslında takıntılıysanız en iyisi kafanız nasıl rahat edecekse. Aklınızda kalmasından iyidir o açıdan.

    @TheLordOfTheGames Dediğin GPU Chip Power Draw Witcher 3'te Ultra ayarlarda 70'i gördü maksimum. %99 yükte diye gösteriyor Afterburner. Mhz'i açtım 1500 küsürlere geldi tam yükteyken. Yani tabloya bakarsak, Watt olarak 80 Watt gibi ama Boost Clock'a göre 115W versiyon. Dediğim gibi hiç umrumda değil de sırf ileride biri sorar diye falan. Afterburner'da mesela sende kaç mhz gözüküyor tam yükte müsait olunca bakabilir misin? Alt taraflardaki 'işlemci hızı' özelliğiyle gözüküyor sanırım.

    Edit: Vazgeçtim bakma ATS'de çok daha fazla çıktı o değer alakasızmış. :D Saldım neyse ne versiyonu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KOSMERCAN -- 13 Ağustos 2020; 0:54:17 >




  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam yarın bakarım yine de. Bence aynıdır 2060 modeli 115w ama 100-105 arası limitlenmiş şekilde. W3 olabilecek en yüksek ayarlarda fps karşılaştırması da yapabiliriz değerlendirme için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi gelelim Cooling Pad'e yada stand veya düz soğutucu adına ne derseniz. Aramızda daha önce de laptop kullanmış olan arkadaşlar vardır. Ne kullanıyordunuz, nasıl bir şey almak lazım? Şöyle pahalı bile olsa bir kere alıp rahat edeceğim bir şey arıyorum. Sonuçta en az 3-4 sene kullanılacak bu aletler, en azından benim için öyle. Bu gece bi Reddit'e vs bakmayı düşünüyorum.

    Bunu halledelim sonrasında laptop çantasına geçeceğiz.
  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Inca marka 100 lira civarına almıştım ucuz bir şey. Genelde stand olarak kullanıyorum laptopu havaya kaldırdığı için soğutuyor. Fanı max 1-2 derece etkilediği için kullanmıyorum. İyi soğutulmuş laptoplarda işe yaramıyor genelde cooling pad. Ha şunu diyebilirim bütçe ayıracağım diyorsanız kesinlikle metal alın daha etkili be dayanıklı olur. Fan konusunda laptopun altı çok açık olduğu için umutluydum ama en azından bende gerek kalmadı. Belki pahalı(çok fan/yüksek devir sayılı) modeller işe yarar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar webcam ile alakalı sorun yaşayan var mı aranızda hiç?
  • @TheLordOfTheGames Eyvallah hocam ben bi bakayım dediğiniz gibi stand olsa bile yeterli.

    @sevindi42 Ne tarz hocam? Deneyelim, hiç kullanmadım şahsen.
  • Arkadaşlar cihaz güzel fakat numpad bana lazım bir şey

    Siz numpad eksikliğini hissetiniz mi?
  • Genel olarak memnun musunuz i7 li modeli aldım ama kutuyu açmadım daha ona göre kullanabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

    @TheLordOfTheGames Eyvallah hocam ben bi bakayım dediğiniz gibi stand olsa bile yeterli.

    @sevindi42 Ne tarz hocam? Deneyelim, hiç kullanmadım şahsen.
    Şansıma sıkıntılı bilgisayar gelmiş. Kamera ekran kapağı kapalı durduktan sonra açılınca çalışıyor ama ekranı açtıktan bir 10-15 dk sonra gidiyor. Sanırım içeride kablolarda bir sıkıntı var.
  • @sevindi42 Çok üzüldüm hocam. :( Şimdi kontrol ettim yarım saattir hala çalışıyor. İade mi düşünüyorsunuz?

    @MrExelance Ben olmamasına sevinerek alanlardanım. Yalan yok ilk birkaç gün elim çok kez oraya gitti, hatta buna bağlı olarak yön tuşları en sağda olmadığı için onda da zorlandım ama 2-3 gün sonra hepsine alıştım. Tabii sürekli Excel vs kullananlar için bir şey diyemem. Benimki günlük kullanım.

    @Bright like a Diamond Sabırlıymışsınız hocam. :D Şahsen ben çok memnunum. Tek canımı sıkan daha doğrusu beklediğim gibi çıkmayan, Balance modunda performansı biraz kıssa bile hiçbir şekilde 80'in üstünü görmüyor deniyordu. Detaylı test edemedim ama çıkıyor gibi. Onun dışında ekranı canlı, hızlı ve güzel.

    @TheLordOfTheGames Soğutması nasıl hocama i5'in? Balance modunda özellikle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KOSMERCAN

    @sevindi42 Çok üzüldüm hocam. :( Şimdi kontrol ettim yarım saattir hala çalışıyor. İade mi düşünüyorsunuz?

    @MrExelance Ben olmamasına sevinerek alanlardanım. Yalan yok ilk birkaç gün elim çok kez oraya gitti, hatta buna bağlı olarak yön tuşları en sağda olmadığı için onda da zorlandım ama 2-3 gün sonra hepsine alıştım. Tabii sürekli Excel vs kullananlar için bir şey diyemem. Benimki günlük kullanım.

    @Bright like a Diamond Sabırlıymışsınız hocam. :D Şahsen ben çok memnunum. Tek canımı sıkan daha doğrusu beklediğim gibi çıkmayan, Balance modunda performansı biraz kıssa bile hiçbir şekilde 80'in üstünü görmüyor deniyordu. Detaylı test edemedim ama çıkıyor gibi. Onun dışında ekranı canlı, hızlı ve güzel.

    @TheLordOfTheGames Soğutması nasıl hocama i5'in? Balance modunda özellikle.
    Evet hocam bugün iade ettim. Gerçekten büyük şanssızlık oldu. Fiyatları da artmış ürünlerin baya.




  • KOSMERCAN kullanıcısına yanıt
    @sevindi hocam geçmiş olsun öncelikle umarım daha iyi bir fırsat yakalar alırsınız.

    @Kosmercan hocam ben throttlestop ile 2 farklı yöntem ile oynuyorum oyunlarımı hep 80in altında ve performans modunda da aynı şekilde. Öncelikle bu yöntemler olmadan balance modunda da olsa turbo da olsa oyuna göre 80i geçiyor onu söyleyebilirim. Ha valorantta mesela 80 altı çalışıyordu o ayrı.

    Buradaki çoğu arkadaşın işine yarar belki yöntemlerim ben bu sayede RDR2/W3/Valorant/Rocket league her oyunu serin oynuyorum. Her iki yöntem için de ihtiyacımız sadece throttlestop adlı program.

    Yöntem 1: Disable Turbo( Turbo Boost'u kapatma)

    Öncelikle turbo boost intel işlemcilerin çok yüksek hızlarda çalışmasını sağlayan bir teknoloji. Mesela i5 10300h normal değeri 2.5 ghz iken turbo ile 4.5 ghz. Fakat bunun bedeli de yüksek sıcaklık. Cpu odaklı olmayan oyunlarda( singleplayer oluyor genelde) bu turbo boostu kapatarak 60-65 derece arasında saatlerce oyun oynayabilirsiniz hatta oda serinse 58e filan düşebilir.

    Mesela witcher 3 oynadım ben olabilecek en yüksek ayarlarda fps 60a sabit bir şekilde. Genel olarak sıkıntısızdı çim ağaç yoğun bölgelerde fps 52ye düştüğü oldu fakat bunun işlemciden kaynaklı olduğunu sanmıyorum 2060 w3 max ayarlarda 60fps civarında verebilen bir kart zaten. Aynı şekilde hellblade de oynadım sıkıntısız şekilde. İşlemci isteyen oyunsa işlemci kullanımı %100 olur ve ekran kartı kullanımı %90 ve altına düşer. Bu durumda turbo boostu kapatmamak gerektiğini anlayabiliriz.(Mesela valorantta turbo kapatınca sabit 144 fps alamadım)

    Uygulanış: Uygulaması çok basit netten video bakabilirsiniz ama hiç gerek yok throttlestopu açın sol altta "Disable Turbo" ya tik koyup yine sol alttan save demek yeterli.


    Yöntem 2: Güç limitini ayarlama

    İşte valorant tarzı genelde online olan işlemci ağırlıklı oyunlarda turbo boostu kapatmamalıyız. Bu yöntemle turbo boost kapatma yöntemi kadar soğuma sağlayamasak da( oyuna ve girdiğiniz limite göre 70-80 arası) performans düşüşü de pna nazaran daha az oluyor ve 144+ fps sağlayabiliyor.(Bu arada sadece online değil RDR2-Ac Odyssey gibi işlemci ağırlıklı oyunlarda da bu yöntem gerekli) Bu yöntem ilk yöntem kadar kolay değil, yine de 1 dakikada uygulanacak bir yöntem, o yüzden ben izlediğim videoyu atayım adam da omen 2020 sahibi iyi bir tesadüf olmuş.
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D0DNYGXrclAM%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGOnm2_kFIhkA8aeDS_HqljssEI-ceOGY9TMz7jYB1nV6MgFy

    Videonun 2.30 dk den sonra gösteriyor ve sonrasında başka tavsiyeler veriyor( termal macun yenileme, gpu undervolt tarzı) fakat ben sadece işlemci güç limitini yaptım diğerlerini denemedim. Yine de tüm videoyu izlemeniz faydanıza.

    Not: 2. Yöntem için güç değerlerini adam 35-45 yapıyor ben de öyle yaptım ama atıyorum 170 fps alıyorum, o zaman performansı biraz daha düşürebilirim daha da soğuk olması için diyip 30-40 girdiğim de oldu ve fps 144 civarlarında olduğu için sorun olmadı. Burada lütfen değerleri kafanıza göre girmeyin kontrollü girin, ihtimal var mı bilmiyorum fakat olası bir zararda sorumlu olmak istemem. 35-45 ve 30-40 ikisini kullanıyorum sorunsuz çalışıyor.

    Not 2: Sanırım throttlestop programı pc her kapanışında sıfırlanıyor. Ama endişelenmenize gerek yok sadece programı açıp tekrar save tuşuna basmanız yeterli ayarlar kalıyor.

    Not 3: Throttlestop programında üstte 4 tane profil var performance-game-work?-battery diye. Buradan battery olanı seçip yaptığınız işin ağırlığına göre 1 ve 2. Yöntemden birini uygularsanız ( ben disable turbo yapıyorum) batarya çok daha uzun gidiyor.

    Son not: Epey uzun bir yazı oldu sorularınız olursa yardımcı olabilirim ben bu 2 yöntem ile 80 derece görmeden çoğu oyunu oynuyorum. Özellikle witcher 3 oyunları saatlerce 60larda oynamak çok iyi. Lütfen video izleyin-araştırın olası bir zararda-çok ihtimali yok ama- sorumluluk bana ait değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordOfTheGames -- 14 Ağustos 2020; 22:27:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • sevindi42 kullanıcısına yanıt
    Sanırım siz i5 versiyonunu almıştınız, i7 fşyatı aynı çünkü. Sağlık olsun diyelim hocam belki Ryzen'ı beklersiniz, önümüzdeki haftalar birçok model girecek diğer markaların da olmak üzere.
  • sevindi42 kullanıcısına yanıt
    hocam direkt iade mi ettiniz nasıl yaptınız nereden alıp iade etmiştiniz

    benim de gittigidiyordan GPN satıcısından almıştım. sağ hopörlör bariz patlamalar yapıyor ve kötü. ses kalitesi de çok kötü direkt iade veya değişim istesem yaparlar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bright like a Diamond

    hocam direkt iade mi ettiniz nasıl yaptınız nereden alıp iade etmiştiniz

    benim de gittigidiyordan GPN satıcısından almıştım. sağ hopörlör bariz patlamalar yapıyor ve kötü. ses kalitesi de çok kötü direkt iade veya değişim istesem yaparlar mı
    Direkt beğenmedim diye iade ederseniz daha rahat olur. Diğer türlü servise falan gönderip kontrol olaylarından dolayı beklersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevindi42 kullanıcısına yanıt
    Seri numarasını hp iade kampanyası için kullandım . İade edersem nolur acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İade kodu icin yardimci olacak varmi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir süre bilgisayarı masada sabit kullanacağım. Pil mevzusu kafamı karıştırıyor. Sürekli prizde kullanmanın nasıl bir etkisi olur pile bilgisi olan var mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işık sızması ne durumda yeni omenlerde. Acer Nitro alıp iade ettim, çok fazlaydı ışık sızması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.