Şimdi Ara

HP’nin yüzlerce dizüstü bilgisayarında keylogger bulundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Son dönemde teknoloji şirketlerinin cihazlarına kullanıcıların çeşitli verilerini toplayan yazılımlar yüklediğine sıkça şahit oluyoruz. Firmaların neredeyse tamamı bu tür açığa çıkan durumlarda masumane nedenlerle söz konusu gizli yazılımları kullandıklarını açıklasa da tüketici cephesinde tepkilerin önü alınamıyor.
     
     
    İşte bu masum yazılımların son örneği Kaliforniya merkezli bilgisayar üreticisi HP’nin taşınabilir bilgisayarlarında yer alan keylogger oldu. ZwClose olarak da bilinen Michael Myng’ın, Synaptics imzası taşıyan touchpad’in sürücüsünü incelerken keşfettiği keylogger, araştırmacının belirttiğine göre varsayılan olarak kapalı olsa da kötü amaçlı kişiler tarafından kolaylıkla aktive edilerek sistemin uzaktan kontrol edilmesini sağlayabilir. Üstelik herhangi bir virüs tarama motoru da keylogger'ı tespit edemiyor.
     
     

    HP'den şaşırtan hızlı cevap

     
    Yazılımı keşfeden Myng doğal olarak durumu HP’ye bildirmekte gecikmemiş. Araştırmacı, firmanın beklediğinden çok daha hızlı cevap verdiğini ve hızla sorunun çözümüne yönelik yamayı kullanıma sunduğunu aktarırken, ABD’li firma yaptığı açıklamada sorunun bahse konu olan touchpad’in yer aldığı piyasadaki tüm üreticilerin cihazlarını etkilediğinin altını çizdi. Bununla birlikte HP yazılımın kullanıcıların gizliliğini tehlikeye attığını kabul ederken, kendilerinin ve Synaptics’in herhangi bir kişisel veri toplamadığını da belirtti.
     
     
     
    Son olarak HP’nin yayınladığı yamayı buradan indirebileceğiniz gibi Microsoft’un yazılımı size güncelleştirmeler yoluyla ulaştırmasını da bekleyebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde diğer üreticilerin de benzer yazılımları kullanıma sunup sunmayacağı ise merak konusu.







  • Hp ler ne yaparsanız yapın soğumayan işlemcilerle aklıma kazındı.Arka planda neler çalışıyor Allah bilir

  • HP karalama kampanyası devam ediyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hp dizüstü modellerinin bazılarındaki ses kartı sürücülerinde de keylogger vardı. Bu işin artık maksatlı olduğunu düşünmeye başladım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz driverları inatla açık kaynak yapmamalarının sebebi de bu bence.



    Hadi ekran kartı kısmını anlarım , bizim implementasyonumuzu kopyalamasınlar diyor olabilirler ama bu tarz driverların da kapalı kaynak olması anlamsız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay Monster yada MSI gibi ABD menşei olmayan ürünlerde olsaydı karalama kampanyası başlardı çoktan bkz : kaspersky
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Bu olay Monster yada MSI gibi ABD menşei olmayan ürünlerde olsaydı karalama kampanyası başlardı çoktan bkz : kaspersky

    Monster diye bir marka var ama ürünlerin hepsi Clevo.



    Üstünde Monster yazıyor sadece , aynı şekilde System76 vb bir sürü firma Clevo'ya ürettirip üstüne marka basıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi Çin gibi ülkeye özgü işletim sistemi ve driver vs yaptırmak. Yoksa adamlar donumuza kadar neyimiz var neyimiz yok takip ediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hp yazici sektoru disinda baska bisey yapmasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP'den oldum olası nefret ediyordum. Hele o laptopları tam birer facia!

  • palermo kullanıcısına yanıt
    İyi de hocam yazılımlar HP'ye ait değil ki. Synaptics driver'ın içine keylogger attıysa HP'nin suçu ne? Intelin işlemlercilerinde backdoor olduğunu bilmeyen kalmadı şimdi gidip bütün Intel kullanan markaları mı suçlayalım?

  • Kullanılamayan dizüstü icat etmiş adamlar. Arkadaşımda HP vardı kullanabilmek işkenceydi. Oyun oynamayı falan geçtim film bile izleyemiyorduk. HP mi aman aman öte dursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna bu kadar evham yapıyorsunuz, buna gelene kadar android telefonlar tarafından zaten adım adım izleniyoruz .

    Microsoft çokmu masum, bilgisayar, akıllı telefon kullanan herkesi rahatlıkla izleyebilir ve bütün bilgilerine ulaşabilirler. Touchpad driverine bu kadar takılmayın .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    İyi de hocam yazılımlar HP'ye ait değil ki. Synaptics driver'ın içine keylogger attıysa HP'nin suçu ne? Intelin işlemlercilerinde backdoor olduğunu bilmeyen kalmadı şimdi gidip bütün Intel kullanan markaları mı suçlayalım?

    HPyi bizim fason Türk firmalarıyla karıştırdın galiba.

    Bir ürün alırken öyle gönder gelsin demez. Tüm donanım ve yazılum kodları vs istenir incelenir. Çocuk oyuncağı değşl bu işler. Bakmadan kullanırsa da onun sorumluluğundadır.

    Bu kadar hızlı ve cevap zaten farkında olduklarının açık net delili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı ısınıp yanan HP laptopum buna çok alındı...

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    yazılımların hp'ye ait olmaması hp'nin sorumluluğunu hafifletmez hocam. resmi sitesinden driver ve utulity olarak yayınlıyorsa ve bana hp cihazım için bunu kullanmamı tavsiye ediyorsa, benim muhattabım hp'nin ta kendisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palermo -- 12 Aralık 2017; 16:16:26 >
  • HP'yle ne alakası var bunun? Tabi eğer HP Synaptics'in sahibi değilse.

    Synaptics ve Elan firmaları Touchpad üretiyor ve firmalar (ASUS, Lenovo, HP vs.) bunları alıp PC'lerine entegre ediyor. Baız firmalar, ASUS gibi, bu üreticilerin yazmış olduğu driver/software suite'lerini değilde kendi geliştirdikleri driver'ları kullanılıyorlar. Software suite değil ama driver'lar komple üreticinin zaten geliştirmiş olduğu driver'ın üstüne yapılıyor. Yani burada bir suçlu var ise o Synaptics'tir.

    Yanlışım varsa belirtin.

    Not olarak eklemekte fayda var, hiçbir üreticinin yaratmış olduğu sırf driver uyumu var diye software suite'lerini sisteminize yüklemeyin, tabi cidden gerekliyse o ayrı.

    Mesela, kendimden örnek vereyim, ASUS, Elan marka touchpad donanım kullanıyor notebook'larında, ve kendi geliştiridği ASUS Smart Gesture yazılımı o kadar kötü ki, touchpad düzgün işlemiyor. Nasıl mı çözdüm? Orijinal Elan driver'larını device manager üzerinden sisteme direkt okuttum ve Windows 1709'da Microsoft Precision Touch Pad aktif oldu. En temiz iş.

    edit: İkinci bir not olarak, ASUS'un ses kartı driver'larıda çok kötü ve bir sürü kişite DSP efekt açmasalar dahi ses sorunu çıkartıyordu. Çözüm mü? Windows 1703'le gelen usbaudio2 driver'ı. Plug'n Play.

    ASUS donanım olarak çok kaliteli işler çevirsede, yazılım QA konusunda tam tersi işler yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 12 Aralık 2017; 23:24:44 >




  • Bu hp'nin sitesinde modeli buldum yanındaki linkten gelen exe yi kurunca keylogger olayından kurtulabiliyormuyuz ?
    İki üç ay oldu pc yi alalı bankaya falan girmedim pc den ama sosyal medya hesapları mail vs hepsinin şifresini değiştirmek lazım galiba nasıl olcaksa :)
  • Aslında keyloger var demek yanlış. Ürün yazılımı güvenlik açığı oluşturuyor ve başka kişilere bilgisayarınız erişime açık olabiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.