Şimdi Ara

HP’nin ilk Windows 10 ARM bilgisayarı ön siparişe başladı, fiyatı düşündürücü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Microsoft’un Qualcomm ile iş birliği kapsamında ortaya çıkan ARM tabanlı Windows 10 dizüstü bilgisayarları yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başlıyor. Bununla birlikte fiyat çıtasının sürekli yükseldiğini görüyoruz. HP buna son örnek.


     


    HP Envy x2 özellikleri ve fiyatı


     


    HP ilk ARM tabanlı Windows 10 dizüstü modelini ikisi bir arada HP Envy x2 olarak belirledi. 12.3 inçlik köşeden köşeye dokunmatik ekranında 1920x1080 piksel çözünürlük sunan model Snapdragon 835 yonga setinden gücünü alıyor. Kasada Snapdragon LTE modem de mevcut.


     


    4GB RAM ve 128GB UFS depolama belleği ile donatılan dizüstü bilgisayar Full HD video izlerken bile 19 saate varan kullanım süreleri sunabiliyor. Bang & Olufsen stereo hoparlörler ise fiyat segmentine uygun bir tercih olmuş.


     


    Ayrıca Bkz.Qualcomm Broadcast Audio ile tek cihazdan sayısız aygıta kablosuz ses dağıtabilmek mümkün

    Cihazda WiFi AC, Bluetooth 5.0, USB 3.1 Tip-C portu, 13MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera, 3 mikrofon, arka aydınlatmalı ayrılabilir klavye ve microSD yuvası yer alıyor.


     


    HP Envy x2 için belirlenen fiyat 999$ seviyesinde. Ön siparişler başladı ve 9 Mart itibariyle de sevkiyata geçilmesi planlanıyor. ARM tabanlı Windows 10 projesine katkı sağlayan üreticilerden Asus’un Nova Go isimli dizüstü bilgisayarı benzer özellikler sunuyor ve fiyatı 599$ seviyesinden başlıyordu. HP ise çıtayı oldukça yukarı çekti.


     


    ARM tabanlı Windows 10 dizüstü bilgisayarı projesinde asıl amaç gündelik işler için dizüstü tercih eden kullanıcılara uzun kullanım süreleri sunmak. İkinci amaç hücresel bağlantı ile sürekli çevrim içi olma imkanı sunmak. Diğer amaç ise nispeten daha uygun fiyatlar belirleyerek dizüstü pazarına hareketlilik getirmek.


     


    Şimdiye kadar tanıtılan ürünlerin ilk iki şartı yerine getirdiğini görüyoruz ancak fiyat konusunda bekleneni veremiyor. Özellikle 999$ seviyesinde çok daha güçlü oyun bilgisayarları bile bulunabiliyor. Google Chrome işletim sistemli dizüstülere rakip olması beklenen ARM tabanlı Windows bilgisayarlar bir süre bu beklentiyi karşılayamayacak gibi.


     







  • "Snapdragon 835 ve 1000 $,yok artık!" diyelim diye konu açmış Ekrem kardeşimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi ve benzeri Çin firmaları bu işe el atmadan ucuza gelmeyecek anlaşıldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • snapdragon 835'li el kadar telefonlar 800-900 dolara satılırken windowslu bilgisayar hayli hayli 1000 doları hak eder diye düşündüğünüzde fiyat fazla gelmemeye başlıyor

  • 20 saat seni üzmeden çalışan bir aygıt olacağı için isteyen verip alacaktır. Fiyat düşer tabi ki. Gerçek bir bilgisayar deneyimi ile bir çok oyun dahil işinizi görecek bir bilgisayardan söz ediyoruz. İlk ürünlerde abartılı fiyatlar hep olmuştur. Elime bir tane geçse ne iyi olurdu. İhtiyacım olduğundan değil. 20 saat boyunca mobil olabilen bir Windows hayalim var. Sadece merak da diyebilirsiniz. Elbette böyle bir ürünü elde ettikten sonra işinize mutlaka yarayacaktır. Ben uzun zamandır merak ediyordum çünkü intel işlemcilerin en düşük enerji tüketimli modellerinin bile en kral bataryayla 10 saati geçemediği biliyorum. 10 saate yaklaşabilenini bile görmedim. ARM tabanlı olması demek yüksek taşınabilirlik anlamına geliyor zaten. Bu fiyata oyun bilgisayarı alınabiliyor diye kıyaslamak doğru değil. Bang and Olufsen ses sistemini hiç denemedim ama Dolby'den daha iyi rahatlatıcı ses veren bir teknoloji şu ana kadar görmedim. Alacaksanız Dolby'den şaşmayın. 20 saat dayanan bir Windows bilgisayar her türlü alınır. Fiyatların düşmesini bekleyebiliriz.





  • Ne püsüre yarayacağı belli olmayan ucubik ve atıl bir girişim daha MSden. Bu tarz ürünler üretim değil başlıbaşına tüketim oyuncakları. Adı üzerinde oyuncak. Para tuzağı ve saçmalık. Çocuğumun eline bile vermem böyle bir oyuncağı. Bunun yerine iki kötü bir bilgisayar toplar verirsin veya laptop verirsin en azından tinkering yapabilir isterse üzerinde.

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsun.
    Daha güçlü donanımlı gözükse de tabletler bahsettiğin şekilde pahalı değil.
    Örneğin tabletler 150 TL'den başlıyor. Telefonlar ise bunun 3-5 katı ücretten başlıyor. Bu vergilerle açıklanamaz.
  • Bana kalırsa bu proje hayata geçmeden ölecek. Hayata geçse dahi Microsoft Phone la benzer kaderi paylaşacak.
  • 999$ yani 6000'e yakın bir para. Eğer Adreno 540 GTX 1060 ile aynı performansı verebiliyorsa alınabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon 835 li Linux piyasaya sürsünler daha çok satılır.

  • Öncelikle cihaz bana hitap etmiyor, 2si1 cihaz alacak olsam sepete atmam. Yalnız fiyatıydı, ARM sürümüydü, osuydu busuydu diye yerin dibine gömmeye de gerek yok. Farkındaysanız Windows 10 S'li uygun fiyatlı cihazlar var. Aynı bu şekil kalemli Windows 8.1 / 10 deneyimi sunan hatta daha ucuz olan cihazlar da var. Bu cihazın alıcısı kalemli ve çıkarılabilir klavyeli Windows 10 S deneyimini yüksek fiyatta, yüksek malzeme kalitesinde, maksimum batarya kapasitesi ve güvenlikte cihaz isteyen kesim(ARM Windows için virüs yok henüz).

    Sırf size hitap etmiyor diye kimsenin işine yaramıyor değil :)

  • 20 saat -15 saat batarya ömrü için 1000-1500 usd verebilcek sürekli aracı ile iş seyahati eden pek çok kişi tanıyorum ve arm cpu hem az batarya tüketiyor ve çok daha az ısınıyor.. ancak diğer bir gözlemim 8. nesil intel cpulu notebooklar dada plus batarya ile 20 saat gördüm ancak reeal olarak denemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.