Şimdi Ara

HP Laptop pil süresi - Pavilion İ5 8250U 15-CC105NT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
5.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    bu ssd gözüme çarptı. yorumlayabilirsen sevinirim üstad.

    http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-250gb-960-evo-m-2-sata-nvme-ssd-okuma-hizi-3200mb-yazma-hizi-1500mb-.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 Years or 100 TBW. Ömür biçilmiş 250lik için. Cihaz güzel hızına göre ucuz ama ömrü kısa geldi. 250 için 200tb beklerdim. Günlük 25 gb yazmaya 7. 8 sene veya daha fazla dayanır başka bir hasar olmazsa. Daha aktif kopyala yapıştır işlemler yapılacaksa başka seçeneklere bakmak lazım. Ama normal bir kullanıcı için 70 bile fazla.

    Ek. Tabi bu değerler yüzde yüz doğru denemez bakarsın 2 petabyte yazarsın bunla derler tahmini ve garanti için fazla kafaya takmaya grk yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 8 Mart 2018; 0:38:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakit ayırdığın için ve değerli paylaşımların için çok teşekkür ederim.bana baya bir yardımcı oldu bilgiler..



    Hp almak konısunda kafam karışıktı. Üstüne böyle can sıkıcı bir şey yaşayınca iyiden iyiye soğudum açıkcası. Ssd istediğimi verir umarım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim, İstediğinizi verecektir. Sorun hp den kaynaklanmıyor, seagate kaynaklı ama bu geri dönüşleri dikkate almaları lazımdı. Müşteri hizmetleriyle baya yazıştık ve yardımcı oldular servis yada cayma hakkı demiştim onlara ama kronik sorun yoktur deyince servise yollamadım. Ekrandaki ışık hüzme sorunu az olunca yeniden maceraya girip iade etmek istemedim. İade olsaydı bu sefer hdd sağlam ekran patlak olma ihtimali olacaktı. Gerçekten artık laptopları sadece seçmece karpuz gibi satan yerlerden almak lazım. Artık 10 kutudan sadece biri tam anlamıyla hakkını verebiliyor.

    Günümüz çoğu firma seagate hddlerini kullanıyor. Bu mekanik sesin essas konusunu aşağıda lenovo kullanıcı forumunda gördüm mesela, adam 4 defa yollamış 4. de wd ile değiştirip düzeltmişler mesela. Bu firmaları bu model marka hdd den vazgeçirecek bir yönetici yok mu bu firmalarda hayret.

    https://forums.lenovo.com/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/ll01_en/page/6/thread-id/48201

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ccguven kullanıcısına yanıt
    en temizi paraya kıyıp aslında Macbook almak. fazla fiyat diyoruz ama hakkını da veriyor makineler... bir dahaki sefere artık macbook alırım düşünmeden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    hocam önerdiğin programlarla denedim ama ilk birkaç dakika kesiliyor sonra devam yine devam ediyor. (program kapalıyken gürültüsü sürekli devam ediyor.) hp yi aradım getirin yardımcı olalım dediler. bir şansımı deneyeceğim .ssd yi de aldım bu arada. olmazsa onu da taktırmış olurum diyorum.
  • Hayırlı olsun ssd hocam, programda yazma gecikme ayarı var orada never, asla seçeneğini seçerseniz hiç ses gelmez bence ama riskli olur ve uyku, kapanma hafif yavaşlayabilir.

    Umarım sabrınızın karşılığını verirler hocam, başka bir marka model taktırmakta ısrar edin sorarlarsa.

    Eğer hata bulurlarsa kendileri bile müşteri memnuniyeti adına ssd takma ihtimalleri var. Siz yanında göndermeyin bence. Müşteri hizmetleri biz parayla da olsa takmıyoruz demişti. Ama söz aldıysanız olabilir.
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    getirin yardımcı olalım dediler dün telefonda. umarım sorunu görürler de kendileri ssd takar. 1 aydır sesten dolayı bilgisayarın başına oturmak istemiyorum resmen. ayar oldum iyice :)
  • the_mafia kullanıcısına yanıt
    Linki verebilir misiniz?
  • https://www.ebrarbilgisayar.com/hp-15-ck004nt-2qh30ea-i5-8250u-8gb-256gb-ssd-2gb-mx150-156-freedos-pmu359164

    ben de bu ürünü aldım %99 da takılıp şarj oluyor diyordu şarjdan çıkardım. %25 falan kaldı 3 saat falan açık kaldı. Anlamadım 10 saat diyor ve pil testini de yaptırmıyor iptal ediyor. pili tam bitirip tekrar fullemeyi deneyip bi pc ye 15 sn basıp hard reset falan atacağım ama diğer asistandan baktığımda da pil değeri biraz düşmüş gibi gözüküyor 0 pc nin %100 yerine %98 gözükmesi de ayrı ilginç. Neyse umarım geçicidir :/ Siz ne yaptınız?




  • Bende bu laptopu alalı 2 ay oldu mesela oyun oynarken çok güzel bi şekilde oynuyorum sonra biamda kasmalar felan yni 3 dakkada 1 kasma meydana geliyor

    Sonra bir ses düzenleme programında sesi başlatoyorum 3 vdya 5 saniye aonra sea gelmeye başlıyor bunlar ne sorunudur garantiye götürmek lazımmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ottomansoldier kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken pil modunu yüksek performansa alın(Pil seçeneklerinde ek planlar içinde gizli olabiliyor), ben witcher 3 ü oynadım gece gündüz, o bahsedilen ısınmadan dolayı işlemci kendini kısıtlama olayı throttling bende olmadı hiç. Mesela pil modunda gelişmiş seçenekler var, dengeli modda fan politikası edilgen seçilmiş olabiliyor. Edilgen mod işlemcinin hızını sınırlıyor sıcaklık artar ise.

    Pek tabi sıcaklarda geldi laptobun altında bir soğutucu kesin şart. Soğutucu yok ise oyun oynamayın uzun süre.

    Ayrıca nvidia kontrol panelinden oyun için manuel ayarlar yapıp maksimum performans, önceden oluşturulan kareleri 1 olarak seçmek daha iyi bir deneyim sağlıyor bence. Çünkü 940mx ile fazla fps e ulaşamasak da bazı ayarlar akıcılığı arttırıp 20 fps yi 30 35 fps gibi algılamamızı sağlıyor.
  • ottomansoldier kullanıcısına yanıt
    Valla laptop çok hoşuma gitti kasası özellikleri her şeyiyle ama şarjı maksimum 5-6 saat gidiyor ve sürekli bi mavi ekran hatası alıyorum iki kere temiz windows kurdum yok. (Ama eksik bir şeyler var kurulumda ya da başka) yani yeni bilgisayarda ram ya da hdd ya da başka bir şey sorunu olduğuju düşünmek istemiyorum. Bir kez oyun oynadım mesela oyunda hiç takılma, kapanma vs yapmadı ama defalarca i.e fazla sekme açınca önce tepki vermeyip sonra mavi ekran verdi. Yani freedos olması kurulumu ben yapmamdan dolayı bir güncelleme bir şeyi eksik yaptım ki oldu diyorum, şu sıralar hayayı kendimde arıyorum umarım bilgisayarda değildir o hata :) sizin kasma ısıdan olabilir ama soğutucuyla kullanın ki laptopun ömrü de uzun olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım ama ben pek memnun kalmadım memnun kaldığım tek olay hd görüntü olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Hp laptopu yeni aldım fakat şöyle bir sorunum var. Chrome yada başka bir programa sağ tık yapıp yüksek performanslı nvidia işlemcisi ile aç seçtiğim zaman program açılıyor fakat ekran siyah yada beyaz olarak kalıyor. Entegre grafik ile aç dediğim zaman sorun yaşamıyorum. 940mx ekran kartı mevcut internetten güncel driver kurulumu da yaptım daha 2 günlük sıfır pc. Sorun nedir acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.