Şimdi Ara

Hp G62 Ekran Kararması Arızası(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Hp g62 laptop sahibiyim. 7 yıllık laptop. Hiç tamir görmedi. Windows 7 home basic yüklü.
    Intel. i5 M460 2.53Ghz işlemci
    Ati mobility radeon hd 5470 ekran kartı
    3 GB ram var

Oyun oynarken bir anda ekranda yeşil mavi renkler belirdi ve laptop kapandı.
    Tekrar açtığımda Windows yazısına kadar geliyor sonra ekran kararıyor. Ancak laptop hala çalışıyor.
    Önce ekran kartı yandısandım ama Güvenlik modunda sorunsuz açılıyor.
    Fanlar çalışıyor caps lock wireless ışıkları yanıyor. Hdd ışığı yanıp sönüyor.

Sırayla internette gördüğüm tüm çözümleri denedim.

Hdmı kablosu ile tvye bağladım. Görüntüyü vermedi.

Bataryayı ve power kablosunu çıkarıp açma kapama tuşuna basarak statik elektriği boşalttım. Olmadı.

Başlangıç onarma denedim. Olmadı.

Sistem geri yükleme yaptım. Olmadı.

Bilgisayarı bantladim. Battaniyeye sardım. Isınıp kapanmasını sağladım. Olmadı.

İçini açtım fanı temizledim. Macunu yeniledim. Hiç toz bırakmadım.
    Olmadı.

Ramleri sök tak yaptım. Hddyi söküp taktım. Bios pilini söküp 10 dk bekleyip taktım. Olmadı.

Güvenlik modda açıp sistem geri yükleme yaptım. Olmadı.

2 gündür uğraşıyorum. Bir türlü çözüm bulamadım. Garantisi bitti. Herhangi bir tamirciye götürmeden sorunu çözmek istiyorum.

Bayram günü sinirim bozuldu. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas26 -- 11 Eylül 2017; 16:8:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kronik HP G62 mangal hastalığına yakalanmış :) Şaka şaka çok ısınır o laptop normaldir ve ekran kartı mefta olmuş uğraşmaya değmeyecektir bundan sonrası için yeni laptop tavsiye ederim. Geçmiş olsun çipi onarırız diyenler olucaktır...Lakin 3 ay ,6 ay max 1 yıl sonra yine aynısını olacaktır karar senin hayırlı bayramlar

Ne zamandır oyun oynarken ısınıp ekran gidiyordu. Sonra aç kapa yapınca duzeliyordu. Oyun dediğimiz de football manager yani. Aşırı zorlayacak bir oyun değil.

Bilmediğim için soruyorum. Ekran kartını değiştiremez miyiz? Nvidia falan alıp taktirtsam?

Veya iptal ettirip sadece internete girmek ve office işleri için kullanabilir miyim?

Doğruyu bul o seni çıkarır nasılsa
  • carso kullanıcısına yanıt
    Bios üzerinden ekran kartını intel olarak seçip kullanabilir miyim? Veya bunun başka bir yolu var mıdır?

|Ryzen R7 5700X|Gigabyte A520M K V2|TEAM T-FORCE VULCAN TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16|AMD Sapphire RX 9070 Pulse|
    |Apacer AS2280P4 M.2 PCIe Gen3 x4 512GB|Xigmatek X-Power 500W 80+|BitFenix NOVA MESH SE TG|Lenovo Legion R27QE 27" 2k 180Hz|
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Laptop açılırsa dediğini yaparım kardeş. Ancak laptopa görüntü gelmiyor.

ACER NİTRO 5 EKRAN DONMA SORUNU
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Sizinkindetek ekran kartlı olduğu için bu mümkün değil ama görüntüyü başka monitöre veya tv'ye aktararak bunu yapabilirdiniz yine deneyin inanmadınız sanırım :) Hayırlı bayramlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guvenli modda acip ekran karti driverini kaldirip tekrar bi deneyin belki acilir cunku sistem geri yukleme yapabiliyorsaniz ekran geliyor demektir yukleme sirasinda driveri sildikten sonra calisir gibi geliyor bana

• Bu tarz sonlar ekran kartı kaynaklı.driverını kurmadan yada güvenli klipte sorunsuz çalışır. Fakat VGA driverini kurunca asla görüntü alamazsınız Windowsta. Zaten ara sıra kapanarak size alarm vermiş, aşırı ısınmadan kaynaklı ekran kartınız zarar görmüş. Tamiri pek mümkün olmuyor ne yazık ki. Geçmiş olsun yeni bir cihaz bakın bence de.

\\ Amd Ryzen 7 9700X - Msi MAG X670E Tomahawk WiFi - Gigabyte Rx 9070 XT Gaming OC 16Gb 256 Bit - G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 - Seagate 500GB Firecuda 530 ZP500GM3A013 7000-3000MB/s M2 NVME PCI + 2 Tb Seagage 7200 Rpm 64mb Cache - FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinum - Corsair Airflow 4000D - Windows 11 Home Oem //
  • Çok teşekkür ederim. İnternetten driver silme programı indirip ekran kartı driverini sildim. Şimdi laptopa ekran geliyor çalışıyor.

Görüntü kalitesi düşük. Ancak internete girme ve office işleri için yeterli.

Yenisini al diyen arkadaşlara da teşekkür ederim. Evde başka, Eski Türkiye'den kalma 16 yıllık laptop var taş gibi sağlam çalışıyor. Öyle kolay kolay teknolojik alet bozan birisi değilim. Bozulursa da tamir eder kullanırım.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.