Şimdi Ara

HP 530 Dizüstü bilgisayar DVDRW sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, sizden HP 530 model bir dizüstü bilgisayarın dvdrw sorunu için yardım istiyorum. Yaklaşık 1 yıldır bu cihazı kullanıyorum ve cihaz son 7 aydır neredeyse aralıksız çalışıyor. Sorunun belirtileri bikaç gün önce ortaya çıktı: dvdrw gözüküyor ama yazma programı cihazı görmüyor (disk okuyor mu denemek aklıma gelmedi). Bundan 1-2 gün sonra da baktım ki bilgisayara bağlı bir dvdrw cihazı gözükmüyor. Merak ettiğim konu sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olması. Donanımsalsa ne yapacağımı bilmiyorum çünkü bilgisayarı çekilişten kazandım yani elimde bir fatura veya garanti belgesi yok, sadece çekilişi kazandığımı ve ikramiyeyi teslim aldığımı belirten noter onaylı belge var.
    Yardımcı olması için özellikler: windows vista home basic 32 bit, centrino duo 1.6 ghz t2050, tümleşik intel ekran kartı, 1536 mb ram. Dvdrw'ın markasını bilmiyorum.
    Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Donanımsal mı? Yazılımsal mı? Bunu anlamak için bakılacak yerlerden birisi bios oluyor. Biosta gözüküyor mu? Yazılımsal bir problemse (driver vs...) bunada Aygıt Yöneticisinden bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc (yazacaksın) enter... Aygıt Yöneticisi açıkır oradaki DVD/CD-ROM sürücüleri kısmına bakacaksın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.