Şimdi Ara

Hosting’den Sunucuya Geçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşletmenize ait web siteleri ya da kişisel projelerinizi barındırdığınız web hosting hizmetinden, cloud server ya da dedicated server’a geçemeye nasıl karar vereceksiniz? Hosting’den sunucuya geçmek için birden fazla geçerli sebebiniz olmalıdır. Aksi halde performans sorunları yaşayabilir ya da gereksiz yere fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz. Sitenizin kaynak kullanımı, yazılımı, ziyaretçi sayısı ve fonksiyonel özellikleri bu kararı vermenizde önemli etken olmalıdır.

    Web siteleri sunucular üzerinde, web servisi (Apache, Nginx, IIS vb.) veritabanı servisi (MySQL, MsSQL vb.) ve bu servisleri destekleyen modüller üzerinden çalışmaktadır. Yayınladığınız web sitenizin içeriği ve üye/kullanıcı girişleri sunucusundaki yoğunluğu gün geçtikçe arttıracaktır. Bu artış ile birlikte hosting hizmetiniz belli bir aşamadan sonra bu kaynakları karşılayamamaya başlayacaktır. Hosting paketinizin kaynakları yetersiz geldiğinde, siteniz yavaşlayacak ya da ciddi erişim sorunları oluşacaktır. İşte tam da bu aşamada hosting’den cloud server ya da dedicated server’a geçme zamanı gelmiştir.



    Sitemin Trafiği Artıyor, Sunucuya Geçmeli miyim?
    Web sitenizin ziyaretçi sayısının artıyor olması, hosting’den sunucuya geçmek için tek kriter değildir. Web sitenizde kullanılan yazılım ve veri tabanı erişimleri ile ilgili de inceleme yapmanız gerekmektedir. Web sitenizi ziyaret eden her kullanıcı, sunucu donanımı üzerinde belirli bir alan kaplar ve site ziyareti boyunca dolaştığı sayfaların sayısı bu donanım kullanımı değişebilir. Örneğin, sitenize gelen ziyaretçiler, çok fazla veri bulunmayan, içeriğinde kod sorgusu bulundurmayan bir sayfaya geldiğinde, sunucu kaynak kullanımı çok düşük olacaktır. Ancak, ürünlerin listelendiği bir sayfaya geldiğinde daha fazla kaynak kullanımı olacaktır. Bu da sunucunun cevap verme süresini uzatacaktır.

    Eğer yavaşlama veri tabanından kaynaklanıyor ise sorun, sorgu kodlarınızdan kaynaklanıyor olabilir. Kullanıcılar, bir ürün detayına tıkladığında, sorgu kodu kodu ne kadar stabil çalışıyor ise sorgulama ve sunucunun cevap verme süresi o kadar kısa sürecektir. Sorgu kodu çalıştığında direk ürüne gitmeden daha farklı sorgular çalıştırırsa hem daha fazla kaynak kullanacak olup hem de ürün sayfanızın geç gelmesine sebep olacaktır. Yavaşlama problemi XML’den kaynaklanıyor ise XML dosya boyutu çok yüksek yada veri çekilen sunucunun cevap verme süresinde sıkıntı olabilir. Sunucunuz ne kadar yüksek donanıma sahip olursa olsun, eğer web sitenizde bulunan sorgu kodlarını stabil olarak kodlamazsanız, sunucu cevap verme süresi uzayacak bu da sitenizde yavaşlamalara neden olacaktır.

    Sunucu Yönetimi ile Hosting Yönetimi Arasındaki Fark Nedir?
    Sunucuya geçmeye kadar verdiğinizde, bazı sorumlukları da üzerinize almış olacaksınız. Hosting satın aldığınızda, tüm sunucu yönetimi hosting servis sağlayıcınız tarafından yapılırken, bulut sunucu ya da fiziksel sunucu satın aldığınızda, tüm sunucu yönetimi size ait olacaktır.

    Genelde kiralık sunucu satın alan kullanıcılar, sunucu yönetiminin de sunucuyu aldıkları firma tarafından yönetileceğini düşünmektedir. Turhost olarak kiralık sunucu yönetimi konusunda her zaman telefon, ticket ya da canlı destek hattı üzerinden sizlere destek sağlamaktayız. Ancak sunucu yönetiminde asıl sorumluluk, sunucu sahiplerindedir. Sunucu (server) yönetimi konusunda bilgi sahibi değilseniz, kiralık sunucunuzu yönetemeyip anlık oluşan problemlerin çözümü ile ilgili işlem yapmakta zorlanacaksınızdır. Bu sebepten dolayı çoğu firma yetkilisi sunucu yönetimi için kendi bünyesinde bilgi işlem personeli barındırmakta ya da dışarıdan sunucu yönetimi hizmeti veren firmalar üzerinden destek almaktadırlar.

    Kiralık Sunucuya Geçmek Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

    Tamamı size özel sunucu kaynakları üzerinden barındırma sağlarsınız.
    Sunucunuzu, web projenize en uygun şekilde konfigre edebilrisiniz.
    Hosting paketlerindeki kısıtlamalar ile karşılaşmazsınız.
    Web sitenizi, veritabanınızı ve maillerinizi ayrı sunucularda barındırabilirsiniz.
    Web sitenizi hosting’den sunucuya taşımadan önce size belirtilen durumları iyi analiz edip buna göre seçim yapmalısınız. Web sitenizin yoğunluk durumuna göre ve sunucu yönetimi bilginize göre web sitenizi herhangi bir kiralık sunucuya taşıyabilir ve tüm kontrolü kendi eliniz altında tutabilirsiniz.



  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.