sony rg330 müzik seti kullanıyorum. hoparlörlerin biri çoğu şarkıda tırıltı yapıyor. bazen acaba patlayacak mı diyorum yüksek seste dinlerken ama tırıltı yaparken kabinin üzerine bastırtığımda tırıltı sesi kesiliyor. diğer hoparlörde böyle bi sorun yok. bu sorunu nasıl çözebilirim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Merhaba
Bu problem ''işçilik zaafı'' olarak nitelendirilebilinir. Bu müzik setinin kabinlerine dikkat edersen bileşenler birbirine geçmelidir ve zırıltı yapmaması için bileşenlerin birbirine sıkı bir biçimde temas etmesi gerekir(parçaların birleşme noktalarındaki mukavemet uygun düzeyde değil ise bas sürücüsünün ses dalgaları bu parçaların zırıldamalarına neden olabilir) Başka olasılıklarda mevcut ama büyük ihtimalle ifade ettiğim olasılıktan kaynaklanıyor ve bu problemin çözümü garanti kapsamında ürünün yinelenmesinden geçiyor(sakın garantisi yok deme) Umarım sana kabin montajı düzgün yapılmış bir malezya malı Sony rastlar
Üstüne hafifbi taş koy olmassa öle dinle
tabiki değil ya neden yaptı acaba
arkadaşlar bu benim 3. hoparlörüm. set ile birlikte gelen ilk hoparlörler dengesiz çalışıyordu. birinden fazla bas, diğerinden fazla tiz ses geliyordu. sonra fazla tiz ses veren bozuldu. servise verdik ikisinide onlarda değiştirdi. ama verdikleri hoparlörler yaklaşık bi ay sorunsuz çalıştı. bunların birindede bu tırıltı vardı. dedim böyle böyle neyse adamlar bi daha yenisini verdiler. şuanki kullandıklarımın yurt dışından geldiğini söylediler. fakat şu tırıltı dışında hoparlörlerden bi şikayetim yok. garantisinden tam emin değilim ama bitmiş olabilir.
arkadaşlar kabini naylon iple sıkıca sarsam ne kadar faydası olur? yada başka çözüm olarak ne önerebilirsiniz?
Hoparlörün naylon iple sıkma fikri iyi bir fikir.Benim arkadaşım Diana 5.1 setinde subwooferda yaptı.Şimdi hırıltısız ses alıyor.
arkadaşlar sony dedik güvendik ama bu kadar basit bir hatayı nasıl yapmışlar, biraz şaşırdım. işin garip tarafi hoparlörlerin ikiside aynı anda çalışıyor ve biri bozuluyor. neyse yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme