Şimdi Ara

HOPARLÖR SÜRTÜNMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hocalarım;

    1+1 Goldmaster ses sistemindeki 20 CM çapındaki bass hoparlör'de kısık sesde bozulma, orta ses açtığımda sorun yok. Yüksek sesdede çığlık gibi ses çıkartıyor. Sorun amfiden değil başka amfi ilede aynı sorun çıktı. Hoparlöre elimle içine doğru iteleyip çıkardığımda orta kısmı sanki sürtünüyor gibi oluyor karton sürtünme sesi çıkıyor. Bunun bir tamiri söz konusu olabilirmi ? İçeriye doğru itelediğim zaman hoparlör bildiğiniz sürtünüyor diğer kolondaki hoparlorde sorun yok yağ gibi girip çıkıyor. Bu neden olmuş olabilir ve bir çözümü varmıdır ? Çöp müdür ?

    Teşekkürler.



  • Sürtünme sesi kendi kendine pek oluşmaz,büyük ihtimal bobin ile mıknatıs arasına birşey kaçmış olabilir,veya bir şekilde toz birikmiştir.Ne yapılabilir dersen hoparlörün ortasında yuvarlak bombeli kısım bulunur ismi toz kapağı.
    O kapak kaldırılıp elektrik süpürgesi ile vakum yapılarak şansını deneyebilirsin.Süpürge ile vakum yaparken koniyi ileri geri yavaşça ittirirsen arada sıkışan her ne ise çıkacaktır.Bunlar olasılık tabiki sonuca ulaşamayabilir ve hatta hoparlörü komple haşatda edebilirsin biraz el becerisi ve tecrübe gerektirir.
    Kaybedecek birşey yok bu şekilde zaten kullanamazsın.
  • ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Hocam giremedim foruma kusura bakmayın ben o orta kapağı nasıl açarım yırtmadan ?
  • istanbuldaysan karaköyde yüksek kaldırım caddesinde keçeci iş hanı var 1.katta 10-15 liraya hallederler.sağ tarafta da kervan elektronik var orda da hallederler
  • hocam el beceriniz yok ise tamire kalkışmayın derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.