Şimdi Ara

Honor 9 Lite, Geliştirilmiş FullView Ekranıyla Orta Seviyeyi Domine Etmeye Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Honor 9 Lite, Geliştirilmiş FullView Ekranıyla Orta Seviyeyi Domine Etmeye Geliyor
    Honor telefonların Lite versiyonları ilk kez ortaya çıktığında, insanlar “ucuz” algısı yüzünden yanlış bir izlenime kapıldılar. Fakat 21 Aralık’ta Honor 9 Lite’ın tanıtılmasıyla birlikte bunun bir kırpma değil, ekleme olduğunu gördüler. Özellikle 2017’nin ikinci yarısıyla beraber moda haline gelen çerçevesiz tasarım, Honor 9 Lite’ın tasarımını daha da göz alıcı hale getirdi. Honor 9 Lite, her ne kadar bir orta seviye telefon olsa da, geçmişte geniş kitlelere ulaşan Honor 9’u temel alması sayesinde çok satanlar listesinin tepesine yerleşebilecek bir telefon.



    Akıllı telefonun işletim sistemi optimizasyonlar ve güncellemelerle birlikte tüy kadar hafif. Ne kadar güçlü donanım kullandığınızın bir önemi yok; eğer arayüzün nasıl çalıştığını anlayamıyorsanız veya garipsiyorsanız, telefonu kullanmaktan da zevk alamazsınız. Honor 9 Lite’ın Android 8.0’ı temel alan gelişmiş EMUI 8.0 işletim sistemi sayesinde, cihazınızı kullanmak sizin için bir keyif haline gelecek.



    Yeni nesil EMUI 8.0, Android 8.0’ın kusursuzca kişiselleştirilmiş bir versiyonu olarak görülebilir. Sizi daha rahat anlayan ve daha karmaşık komutları algılamaya olanak tanıyan akıllı asistanla beraber interaktif bir deneyime şahitlik edebilirsiniz. Ayrıca EMUI 8.0, kullanım kolaylığı sağlamak için önbellekleme optimizasyonu sağlayan F2FS'yi destekleyerek, cihazın uzun süreli kullanımlardan sonra bile sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.



    Honor 9 Lite’ın kullandığı EMUI 8, son nesil yüksek hızlı 8 çekirdekli Kirin 659 işlemci tarafından destekleniyor. 16 nm üretim sürecinden geçen ve 2.36 GHz hızında çalışan Kirin 659’un ısınma gibi bir sorunu da olmadığı için, Honor 9 Lite’ta ısınma sorunlarıyla boğuşmayacaksınız. Ayrıca telefonun 64 GB’lık dahili depolama seçeneği sayesinde hafızayı sık sık temizlemenize de gerek kalmayacak.



    Honor 9 Lite, yüksek kalitesi ve şık görüntüsüyle gençleri hedef alıyor. Honor 9’da olduğu gibi, Honor 9 Lite’da da arka ve önde, pürüzsüz hissettiren ince 2.5D cam kullanılıyor. Oldukça ince çerçevelere sahip 18:9 oranlı FullView ekranla beraber gelen cihaz, 5.65 inçlik ekran büyüklüğüne sahip olmasına rağmen dar çerçeveleri sayesinde, 5.2 inçlik telefonlarla benzer boyutlara sahip. Uzayan ekran yapısı, tek elle kullanımı kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda görüntü deneyimini de farklı bir boyuta taşıyor. 1080 x 2160 piksellik Full HD+ ekran ise çok daha canlı ve temiz bir görüntü sunuyor.



    Elbette telefonundan bir şeyler okumayı seven herkes için çerçevesiz ekranlar çok daha sürükleyici bir deneyim oluşturuyor. Honor 9 Lite’ın Göz Konforu modu sayesinde, fazla mavi ışık, filtreden geçerek gözünüzün yorulması engelleniyor. Ortama uygun düzenlenen parlaklık ve ton ayarı ile beraber, doğal bir ortam canlandırılarak gözün kolay uyum sağlayabileceği bir ekran simule ediliyor. 4096 seviyeli parlaklık ayarı, parlaklık değişimlerinin çok daha pürüzsüz olmasını sağlarken, 3 nit’e kadar düşebilen parlaklık sayesinde, gece telefonunuzla vakit geçirirken gözleriniz için en uygun ortam hazırlanmış olur.




    Büyük telefon üreticilerinin kendi çerçevesiz telefonlarını duyurmasıyla beraber, önde bulunan butonlar ve parmak izi okuyucunun da yeri değişmek zorunda kaldı. Huawei, kullanıcıların değişime ayak uydurmalarının zaman alabileceğini bildiği için, Ayarlar > Akıllı Yardım bölümünden kolayca ulaşabileceğiniz bir özellik sayesinde, sanal tuşlara gerek duymadan birkaç kolay parmak hareketiyle yönlendirme yapmanıza olanak tanıyor. Oldukça işlevsel, değil mi?



    Honor’ın klasikleşen tasarım anlayışını devam ettiren Honor 9 Lite, parmak izi sensörünü günümüze uygun şekilde telefonun arkasında kullanmış. Bu yeni ve çok fonksiyonlu Fingerprint 4.0 ile desteklenen tarayıcı, 0.25 saniyelik tarama hızıyla beraber, öğrenme yetenekleri sayesinde kullanımınıza daha duyarlı hale geliyor. Böylesine akıllıca detaylarla donatılmış olan sistem, elbette güvenlik konusunu da fazlasıyla önemsiyor. Parmak izi verilerinizi asıl depolamadan bağımsız, şifreli bir bölümde depolayan cihaz, dışarıdan müdahalelere karşı kendini güvence altına almış durumda. Bunların yanında, artan estetik unsurlarla beraber, 2.5D cam panel, daha ince ve pürüzsüz bir görüntü yaratmaya yardımcı oluyor. Özel üretim sürecinden geçen 12 katmanlı bu yapı, telefonun dışını safir ışıltısıyla kaplıyor. Ellerinizi telefonun üzerinde gezdirirken adeta pahalı bir aksesuara dokunuyormuş hissine kapılabilirsiniz.



    Arka cam ile çerçevenin birleştiği kısım detaylarla dolu. Yakından baktığımızda, arka yüzdeki 12 katmanlı nano işlemin yarattığı göz kamaştırıcı detayları görebiliyoruz. Tüm bunlar Honor 9 Lite’a estetik, modern ve gençlere uygun bir yapı kazandırıyor.



    Tüm bunların yanında, Honor 9 Lite’ta bulunan 13 MP çift arka kamera sadece iyi fotoğraf çekmeyi garanti etmiyor, geniş açı ve ikinci kamera sayesinde mükemmel portre çekim olanağı da sunuyor. Böylece herkes tıpkı deneyimli bir fotoğrafçı gibi güzel fotoğraflara imza atabilir. Zira kötü fotoğrafların sorunu genellikle fotoğrafçılık yetenekleri veya kompozisyonla ilgili değil, kameranın kalitesiyle ilgilidir. Öte yandan, portre ya da makro fotoğraflarda arka planı silmek mükemmel fotoğraflar ortaya çıkarabilir. Honor 9 Lite’ın arkasında bulunan çift arka kameranın çoklu bokeh özelliği, obje ile arka plan arasında bir mesafe hissi oluşturur. Ayrıca PDAF (hızlı otomatik odaklama) ile birlikte elde çekim yapmak veya hareketli nesneleri kaydetmek de çok daha kolay hale geliyor.



    Akıllı telefonlar gençlerin favorisi haline geldiğinden beri, özçekim bu cihazların en önemli noktalarından bir tanesi. Bunun iyi şekilde farkında olan Honor, sunduğu pek çok yararlı özelliğin yanı sıra, fotoğraflarınıza kolayca notlar almanızı sağlayacak bir detayı da Honor 9 Lite’a eklemiş durumda. Öte yandan cihazın ön kamerasının desteklediği 10 kademeli güzelleştirme özelliği, sadece cilt tonunu değiştirip kusurları yumuşatmakla kalmıyor; 3D algoritmasıyla beraber özçekimlerinize çok daha doğal ve çarpıcı bir biçim kazandırıyor. Bu güzelleştirme özelliğinin, cinsiyet ayarıyla daha da hassas çalıştığını eklememizde yarar var.



    Saydığımız onlarca yararlı özelliğin ardında Honor 9 Lite, SmartPower 5.0 ile donatılmış 3000 mAh pil, telefonunu çok sık kullanan kişilerin bile tüm günü kolaylıkla çıkarmasına imkan verecek. Ayrıca, akıllı hatırlatıcı fonksiyonu ile birlikte arka planda pilinizi boşaltan uygulamaları görebilir, kontrol edebilir ve kapatabilirsiniz.
    Orta seviye bir telefon için oldukça havalı özellikler değil mi? Bizce tekrar düşünmenizin zamanı geldi!

    Honor Türkiye ailemize katılın!
    Honor Türkiye resmi Facebook Sayfası: Honor Türkiye
    Honor Türkiye resmi Facebook Grubu: Honor Türkiye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uybow -- 25 Mart 2018; 13:42:5 >







  • Ne zaman ? Ne kadar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmetemin54 M kullanıcısına yanıt
    Çok yakında gerçekleştireceğimiz lansmanla tüm detayları paylaşıyor olacağız. Facebook sayfamız ve resmi grubumuz üzerinden gelişmeleri duyuruyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.