< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

Popüler Konular listesinde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Honor'un MagicOS 10 ile getirmesi gereken çok şey var ve umarım getirirler. - Pil kullanım geçmişi. Mesela Samsung'da ve iPhone'da son 5-10 güne kadar % kaç kullandığını ve kaç saat aldığını görebiliyorsun. Çok önemli bir şey. Benim buna gerçekten ihtiyacım var ama maalesef göremiyorum. Gece 12:00'da sıfırlanıyor. Mesela az önce bugün ne kadar süre almışım diye bakmam gerekiyordu ve unuttuğum için sıfırlandı. Bari 1 gün öncesini vs görebilsek. - İkonlar daha da çok büyümesi gerekli. En büyük halleri bile küçük. iPhone da büyük ikon kullanırdım ve iyiydi. - Widget geliştirmesi. Pek kullanasım bile gelmiyor. Mesela hava durumunu kullanıyorum ama lacivert rengi vs aşırı karanlık. Yani biraz daha mavimsi olsa daha şık ve güzel görünür. Başka app'lerin widgetları da bazen tam uymuyor. Köşeleri yumuşak değil de bildiğin kare oluyor. Kötü görüntü. - Kilit ekranı geliştirmesi. Bu da önemli. Sadece saat'in stili değişiyor. Widget vs hiç bir şey ekleyemiyoruz. - Şarjı maksimum olarak %80'e kilitleme. Daha fazlasını görmesin. Zaten tüm günü çıkarıyor batarya gerek yok fazlasına. - iPhone'da kestirmeleri aşırı derecede çok severdim ve kullanırdım. Buna benzer bir şey olması lazım. Daha vardı ama unuttum. Umarım gelir yani. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonzsc -- 14 Ekim 2025; 1:18:40 > |
|
|
Honor 400 ile beşinci günümü bitirdim. Cihazı tam anlamıyla değerlendirmek için erken olsa da şuana kadar memnun kaldım. S25 Plus sonrası baya zorlanırım gibi düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi olmadı. Öncelikle şunu belirteyim, çok zor cihaz beğenen biriyim. Geçmişte iki ay boyunca Honor 200 Pro kullandım fakat pil harici memnun kalmadım. Özellikle düşük ışık kamera sonuçları benim için "kullanılamaz" seviyedeydi. Ekranı güneş altında tam sınırda performans veriyordu. Ekranın kıvrımları kılıf ve koruyucu konusunda zorluyordu. Cihazın genel hissiyatı fiyatına göre iyi değildi çünkü aynı fiyata metal malzemeli cihazlar vardı. Bu sebeplerden ötürü satıp önce S24 FE'ye geçiş yaptım, sonrasında o da kesmeyince S25 Plus'a geçiş yaptım. Çok kısa değerlendirme yapacak olursam ekranı LTPO ve doygunluğa yazılımsal müdahale edemememiz gibi eksiklikler haricinde amiral gemisi seviyesinde. Belki bilirsiniz, Samsung'un üst seviye serisi harici kullanılan Amoled'lerinin açıları kötüdür. Renkler hafiften kararır ve ekranda gökkuşağı gibi renkler ortaya çıkar. Bu cihazda amoled görünce bu şekilde maliyet odaklı bir ekran kullanıldığını düşünmüştüm ama açılardan etkilenmeyen, yan yana konulduğunda S25 Plus'dan daha parlak gözüken bir ekran kullanılmış. Burada video renklerine doygunluk basan ayarlar var iken genel kullanım için basit bir doygunluk barı neden yok anlamak güç. Kamerası benim için sürpriz oldu. Şöyle ki Honor 200 Pro'daki kamerayı ben sevemedim. Benim için fotoğraf video çekmek cihazı çıkarıp işimi halledip cebime koymaktan ibaret. Honor 200 Pro'da akşam fena da ışıklı olmayan bir meydanda fotoğraflar çektiğimde fotoğrafların en az yarısının kullanılamayacak durumda olduğunu gördüğüm için fena canım sıkılmıştı. Samsung cihazlar bu konuda çok işe yarıyor mesela. Fotoğrafı çekip hemen galeriye basınca "nieeh" bir fotoğraf görüyorsunuz, adamlar öyle bir işliyor ki aha bu kullanılır diyebileceğiniz bir fotoğrafa dönüşüyor. Aynı durum Honor 400'de de var, fotoğrafı güzel işliyor. Bir kere gece modu çok başarılı, ışık alma konusunda hiçbir problemi yok ve kamera detayları çok iyi yakalıyor. Yaptığım birçok denemeden şaşırtıcı diyebileceğim sonuçlar aldım. Video kısmı Samsung sonrası hangi cihaza geçsem iyi gelmeyecekti, bu cihazda 30fps'de grenli, 60fps'de karanlık video sonuçları alıyorum ama çok sık video çekmediğim için sorun değil. Donanım ve performans konusunda çok tereddütlerim vardı çünkü 8 Elite'den 7 gen bilmem kaça düşmek biraz ürkütücü olabiliyor. Ama zaten biraz da bu yüzden model düşürmek istedim. Cebimde uçak motoru gibi işlemci olsa da benim yaptığım işler Whatsapp, Instagram, X, telefon görüşmesi, web sayfaları ve alışveriş sitelerinde gezmek ve banka uygulamalarını kullanmak... Bir de artık üst seviye cihazlara 1000 doların üstünde para isteyen firmaların 256gb depolama koyması kanıma dokunuyor. Kendi senaryom ile iki cihazı da kullanınca Honor 400'den memnun kalmadım diyemem. Yapması gereken her şeyi seri şekilde yapıyor. Ram miktarı 8gb olduğu için tarayıcı - uygulama geçişlerinde sayfaların yeniden yüklenmesi gibi durumlar oluyor. Muhtemelen hem chipset hem de depolamadan kaynaklı fotoğrafların işlenme süresi biraz uzun. Örneğin kameradan çekip whatsapp'a geçip fotoğrafı direk seçip gönderemiyorum çünkü fotoğraf hala işleniyor oluyor. Bunun dışında da hissettiğim bariz bir yavaşlama, takılma olmadı. Pil konusunda memnunum. Honor 200 Pro'dan da çok memnundum. İşim gereği hat sinyallerinin zayıf olduğu lokasyonlarda bulunmam gerekiyor. Böyle senaryolarda Samsung'lar pili içiyordu. Yani evde cayır cayır kullanıp 7 8 saat ekran süresi aldığım cihaz ile iş yerinde 3 - 4 saat ekran süresi alıyordum. Honor cihazlar garip şekilde bundan etkilenmiyor. Yani evde kullansam da gece %30 civarı pil kalmış oluyor iş yerinde kullansam da. Tahmini olarak kendi searyomda rahatlıkla 7 saat civarı ekran süresi alabiliyorum sıfıra kadar zorlasam 10 saat verecek gibi bir his var içimde. Üstelik bunu yaparken pilin yanlış anlamadıysam %80'ini kullanıyor çünkü pil koruma ayarlarım açık. Ayrıca cihaz şarj işlemi harici ısınmıyor. Emulatorle Most Wanted oynadım, S25 Plus ile de oynardım. S25 Plus hissedilir şekilde ısınırdı bu cihaz ılıyor. Tabii aynı performansı vermiyor ama 30 - 50 fps arası oynanabilir değerlerde kalıyor. Bunlar dışında cihazın sadece yan çerçeve malzeme kalitesini beğenmedim. Son cihazım S25 Plus'ı kılıfla kullanıyordum o yüzden pek fark etmiyor ama mesela fiyatı görece uygun olan S24 FE'yi kılıfsız kullandım. Metal genel olarak dayanıklı ve iyi hissettiriyor. Magic OS bence hala tam anlamıyla oturmuş bir UI değil. Samsung'la aynı anda kullanınca bariz anlaşılıyor. Ama Samsung'un da bazı geri kafalılıkları var. Mesela şu kızılötesi portunun her cihazda olması gerektiğini savunuyorum. Çünkü Samsung kullanırken ah ulan niye yok dediğim çok oldu. Bu tarz ufak detayları atlamadığı için şık, kibar ve fp bir cihazla beni ikna edebildi Honor. Sadece bu tarz yazılımı "tamamlanmış" hissettirmeyen cihazlara çok para harcamayı ben nedense kabullenemiyorum. Fakat yirmi otuz bin lira bandında olursa alıp keyfini sürebiliyorum. Okuduğunuz için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
Size katılıyorum İkonların büyük halleri bile küçük Kilit ekranında saat şeklini bile değiştiremiyoruz Bildirim geçmişi olmalı bazen bildirimleri yanlışlıkla siliyoruz Pil tasarrufu modu ayarlanabilir olmalı örneğin yüzde 40 şarjda otomatik devreye girmeli Varsayılan ekolayzır kulaklıksız çalışmıyor illa harici uygulama yüklemek gerekiyor Kendi müzik ve video uygulaması çok basit Video için VLC müzik için retro music kurdum Samsung da bulunan rutinler gibi birşey mutlaka olmalı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Cihazınız hayırlı olsun hocam. Bu telefon takas işlerini nasıl yapıyorsunuz, telefoncu esnaflarda mı eskiyi verip yenisini alıyorsunuz ? Ben de değiştirmek istediğim bir telefonum var ama esnafa pek güvenemiyorum. İşini düzgün yapanlar da vardır tabi ama çoğu güven vermiyor. Most wanted dediğiniz PlayStation 2 emülatöründe NFS most wanted mı ? Honor 400 ps2 emülatörü çalıştırabiliyor o zaman ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerryyyy -- 14 Ekim 2025; 11:57:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|