Şimdi Ara

Honda, Türkiye'deki Civic üretimine 2021'de son veriyor [Güncelleme] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
7.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence elektrikli otomobil konusu şu an bütün geleneksel otomobil üreticilerini kara kara düşündürüyordur.

    Özellikle batarya konusunda bazı otomobil üreticileri, batarya üreticileriyle el sıkışıyor ve geleceği sağlama almak istiyorlar. Bildiğim kadarıyla Honda bu konuda herhangi bir atılım yapmadı ve küresel çapta üretim ağını tekrar yapılandırmak istiyor.

    Batarya hammadde tedariği, batarya lojistiği gibi konuları hesaba katmak lazım. İşin içine maliyetler dışında bir de batarya geliştirme konusu giriyor ki bu bambaşka sıkıntı birçok otomobil üreticisi için.

    Elektrikli otomobillerde hareketli parça sayısı azdır ve dolayısıyla işçilik de azdır. Bu durumda fabrikaların azaltılması, işçi çıkartma gibi konularla genel bir optimizasyon kaçınılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iquique kullanıcısına yanıt
    Boş boş konuş dur sen. Her yerde siyaset yapın. Ne yaparsanız yapın sonunuz yine husran

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de üretim yapmayan tüm markalara extra vergi konmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Koyacaklarını koydular zaten.

  • Gatetrans kullanıcısına yanıt
    40 50 sene önce ab ile bi gümrük antlaşması imzalanmıştı değişen piyasa koşullarında berbat bir antlaşma olduğu görülüyor. R.t.e antlaşmanın bize de ab yede zarar verdiğini ve değiştirilmesi gerektiğini söylüyordu ama sanırım çok yanaşmıyorlar. AB uyum süreci yeni yeni filizlenirken imzalanmıştı bu antlaşma.

  • Üretim yapana vergi indirimi olsa daha güzel olmaz mı?

  • Eeyyy Honda sen kimsin ya

  • Seneye japonyadan gelen %10 vergi kalkınca araçları İngiltere üretmenin bir anlamı kalmayacak. Ayrıca yabancı kaynakların altında da ingilizler brexit'i bahane etmenin anlamsızlığını belirtmiş, asıl sorun araçların satmaması. 2005'te Crv- sonra Jazz, 2010 gibi fabrikanın yarısı kapandı, şimdi de tüm fabrika gidiyor, çünkü araçlar satmıyor, Civic hb büyük hayal kırıklığı oldu satış olarak. %25-30 civarı kapasite ile üretimi sürdürmenin manası yok.

    Honda Türkiye için ise sorun üretimin aşırı lokalize olması. Fiat'da zor durumda adamların araç ithal etmediği tür, tip versiyon yok, dünyanın her yerine araç gidiyor, Ford gölcük de farklı değil. Honda ise iç pazar Civic sedana mahkum. Eğer avrupa pazarındaki satış payına güvenselerdi japonya'dan araç göndermek yerine buraya yatırım yapıp sevkiyatı bu ülkeden yaparlardı ama avrupa bitti. VW grup bütün yan markaları ile ele geçirdi kıtayı, kuzeyde de e-Golf gibi türevler ve full elektrik Audi Suv'leri yaygınlaşacak, -İspanya-Polonya-İngiltere Seat-Skoda, merkez avrupa VW ve Audi. Ayrıca BMW-Mercedes alt fiyat grubuna indikçe kalan tüm markalar da iyice sıkışıyor. Yani sadece Honda değil, bir çok üreticinin avrupada işi çıkmazda artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcohol06 -- 19 Şubat 2019; 13:26:18 >
  • Fabrika 2021'de kapanıyor. İşssiz kalacaklara üzüldüm açıkcası.
  • Başkanlık sistemine laf atmam yalaka yandaş akttollerin çok zoruna gitmiş. Ülke aslında çok iyi durumda, suç benim ahaber izlemememde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabrika nasil değerlendirilebilir ona bakmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Honda yı tebrik ederim . Arkadaşlar gelecek elektriklide ve honda bunun bilincine vardı, çalışmaları için geç kaldılar dünyada yeni batarya teknolojisi yapıldı seri üretim bekliyor ve geliştirilmeyede devam ediyor ülkemizde dahi 5 yıla elektirikli furyası başlıyacak avrupada 1/2 yıla başlar , honda bunu gördü ve sağlam yumruk yemeden zararını minumuma indirmek için bu kararı aldığını düşünüyorum . Honda sadece araç yapan bir firma değil bir çok şey için motor üreten bir firma bu yüzden elektirik teknolojisine atılamadı yada böyle bir anda patlıyacağını kestiremedi , bizim kendi arabamızı yapıcağımız yok anlaşılan elektirikli devrinide kaçıracaz bari adamlar tekrar arge çalışması yapıp daha sonra bu bölge ve avrupa için üretim fabrikasını elektirikliye göre ayarlayıp işletebilir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnv_58 -- 19 Şubat 2019; 14:8:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu başkanlık sistemine bağlayan çapulcuların koalisyon dönemlerinde yaşamasını isterdim. Yaşarlarsa bir değişen olmazdı onlar icin aslında. Onların dertleri baska

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda küresel çapta patladı sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozancn

    Hürriyet gazetesi: Honda Türkiye'de devam edecek.
    İşin aslı 2021'e kadar tası tarağı toplayıp gidiyoruz. Ama araç satmaya devam edeceğiz.
    Adamlar ne söylediyse onu yazmışlar.

    The global restructure will also involve Honda’s automobile operations in Turkey. Honda Turkiye A.S. currently produces 38,000 units per year. The company will cease manufacturing current Civic sedan model in 2021 and intends to continue its business operations. Honda Turkiye A.S. will continue to hold constructive dialogue with Turkish stakeholders during this period.

    https://hondanews.eu/eu/en/cars/media/pressreleases/161923/honda-announces-global-automobile-manufacturing-restructure
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Büyük resim görülmüş yine

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Pek çok vatandaşımız işsiz kalacak onlara üzülüyorum
    Bu daha başlangıç. İnsan gücüne olan ihtiyaç azaldıkça firmalar kendi ülkelerine çekilmeye başlayacak. Kontrolsüz nüfus artışı ve katma değerli ürünler üretemememiz bizim sonumuz olacak.
  • japon imalatı makyajlı civice binmek keyifli olacak
  • honda sı olan düşünsün
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.