Şimdi Ara

Honda Shadow lastik önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhaba, motorumun lastikleri 2 seneden uzun süredir üzerinde ve artık çatlaklar oluşmaya başladı. Yeni lastik almak istiyorum yaz lastiğinde karar kıldım ancak ne marka ne model bilgim var. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var ne önerirsiniz karlı havalarda kullanmayı düşünmüyorum yağmurlu havalar için ise işe gidip geleceğim sadece 5-6 km mesafede.

Ancak ne yazıkki yılbaşından beri commander lastikler getirilmedi ve ikinci tercih olan metzeller lastiklere rağbet arttı, onlarında stokları tükendi. Ne zaman geleceğide belirsiz şuan. Millet sırada bekliyor gelmesini..

Lastik alacaksanızda sıfır ve taze lastik tercih edin. Özellikle cruiser segmentindeki motorlarda lastik olayı çok önemli. Sert lastikler yol tutuşta sorun yaratıyor çünkü.

• dediğiniz marka ve modele baktım ancak fiyatları çok yüksek geldi. Genel olarak böyle mi yoksa bu marka ve modellere özel mi böyle? açıkçası lastik adedine yaklaşık 15.000 TL verebileceğimi sanmıyorum.

Başka öneriniz var mıdır? Ve lastikte nelere dikkat etmeliyim? çok sert olmaması gerektiğini yazmışsınız ama sertliği nasıl anlaşılır?

ne yazıkki genel olarak böyle. Lastik konusu motor dünyasında en çok tartışılan bir konu ancak yere sadece 3 parmak kalınlığında değen 2 tekerlek için lastik tercihi yapmada en kaliteli ve güvenliğikli olanı almak gerekiyor. Söylemiş olduğum modellerde shadow ve diğer üst segmen cruiser motorlar için tavsiye edilen lastiklerdir. Pek tabiki benzer ebatlarda farklı markalar var uygun görünen ancak hiçbiri yeterli değiller..Cruiser motorlarda michlein lastikler her zaman tek geçilen marka olmuştur kalite ve performansda.

Sert lastik çıkur ve tümseklerde rahatsızlık yaratan, çok geç ısınan ve buna bağlı olarakda yolu kavramada sorun yaratan tipte lastiklerdir. Konforu aşırı bozar sert lastikler. Virajlardada sorun yaratabilir.

Bunu şöyle açıklayabilirim;

Lastik her zaman çok yumuşak ve kısa zamanda ısınan tipte bir model olmalı. Tabiri caizse lastiğin yola tutunması sakız gibi olmak zorunda. Yumuşak taban lastikler söz gelimi 3-4 dkda ısınıyorsa (sabit sürüş esnasında) sert lastikler 20 dkda zor ısınır çoğu zaman. Lastiklerde ısınma olmassa yol tutuşta olmaz. Bu yüzden yarı ıslak zeminde motorlarda kayma riskleri daha fazla yaşanır (çünkü lastikler soğur ıslak zeminde ve buna bağlı zemin kayganlığı artar)

Michlein lastiklerinin teknolojisinde ise sürekli ısınmaya meyilli yapısından ötürü yol tutuşlar sağlıklı oluyor. Islak zemin performansıda çok iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 17 Ekim 2025; 0:1:38 >

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben farklı mdoellerde cruiser kullanmış birisi olarak motorunuza yapacağınız en büyük yatırımın lastikler olmasını tavsiye ediyorum ilk etapda. Evet pahalı bir parça ama shadow kullanıyorsanız zaten bunu gözden çıkarmalısınız zira hassas aletler bunlar. Yürütme maliyetleride çok yükseldi. Bende şuan michlein lastik arıyorum ama ülkeye ne zaman geleceği belli değil. Aldığım zamanda 4-5 sene kafam rahat olacak.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.