Arkadaşlar 50cc ile başladım sattım a2 ehliyet aldım 160/170 arası bütçem var scooter ve vitesli motor arasında kaldım uzun ömürlü olsun istiyorum ikisinide beğeniyorum pcx 125 mi alsam yoksa pulsar/dominar ikilisinden birisini mi alsam kararsız kaldım fiyatlar 160/170 bandında üç modelinde. Bajajda karta taksit imkanı var birçok bayi kampanya yapıyor pcxde yok fazla. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 3 Temmuz 2024; 20:0:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Honda pcx125 vs bajaj pulsar rs200/dominar250d

-
-
Kullanım tarzınız ve kullanım amacınız nedir? Şehir içi işe gidiş geliş mi? Yoksa hafta sonları komşu şehirlere gezmeye mi gideceksiniz, motordan beklentiniz nedir kısacası, rahatlık mı uzun yol mu, parça fiyatı mı v.s
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam genelde ev iş (10km) ve haftasonları en fazla 50km'lik uzaklığa gitmek. Genelde şehir içi kullanım, aslında naked tarzı motor daha çok ilgimi çekiyor, ama japon malı hariç motorlsr bana sürekli masraf çıkarır diye korkuyorum, ben sürekli para harcamak istemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ir10 -- 3 Temmuz 2024; 20:42:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Verdiğiniz örneğe göre scooter tarzı ama minimum 125cc (250cc daha makbul olur, beyinsiz tehlike saçan ileri zekalı arkadaşlardan hemen uzaklaşmak için) bir scooter öneririm, hangi marka alırsanız alın ama ABS mutlaka olsun, ani frenlemede ıslak bir zemine denk gelir Allah göstermesin çok tehlikeli, ABS siz sürmek profesyonel pist ortamında avantaj sağlar ama şehir içinde buz gibi kayan asfaltımızda aba siz sürmek azrailler dansı x2 yapar.
Benim size önerim Japon grubundan bir scooter almanızdan yana. Çin malı İtalyan malı felan bulaşmayın, büyük dert yaşatıyorlar tecrübeyle sabit. Ayrıca alacağınız motor ne olursa solsun, eğer motor akşamında kronik bir arıza yoksa, bakımlarını aksatmadan yaptırı ve bilinçli bir şekilde kullanırsanız 100.000 km rahat devirir motorlar. Herşey bakmakla alakalı, bakarsan bağ bakmazsan dağ olur demişler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laazzz -- 3 Temmuz 2024; 20:51:32 >
Hocam sağolun ben de pcx e daha yakınım, ama pulsar 200rs ve dominar 250d ilgimi çekmiyor değil bu motorları Öven de var çok gömen de var bu motorlar gerçekten sağlam mı?
Pulsar ve dominant fiyat performans oranında gayet iyi, bir şok kullanıcısı var. Detaylarını kroniklerini bilmiyorum. İkilemde kaldıysan Facebook gruplarında ilgili motorun grupları oluyor. Oralara girip bilgiler edinebilir kullanan arkadaşlardan tecrübe edinebilirsin.
Biri Otomatik (Pcx) digerleri Manuel vites.
Şehir ici dur kalksam
Cukur
Arabaların aniden dönmesi vb sebeple kesinlikle scooter otomatik vites yani..
Yüksek cc Yüksek hız doğrudur ama kanun kural belli.
Şehir ici 50-70km maximum
Sehir dışı 70-90-100km bunu pcx le yaparsın
Eğer 125cc yetmez diyorsanız.
Yamaha Nmax 155
Sym
Kymco modellerine bakın.
Sym tamamını karta 9 takit yapıyordu!!
-
Hocam pcx aldım Honda bayisinden liste fiyatı 146.750
Mantıklı
Tutulan model
Su soğutmalı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X