Şimdi Ara

HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
9.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haber doğru olmayabilir ama şunu iyi biliyorum :

    HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDUTurkey Simulatoryoutube
    Simülasyonun içinde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Biraz troll biraz gündem biraz eleştiri. Ig: https://www.instagram.com/turkeyssimulator/ Twitter: https://twitter.com/trsimulation turkeyssimulator
    https://www.youtube.com/watch?v=NrtDDcOOd4Q
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Eylül ayı mühendis maaşı: (yılda 4000-4500 liralık 4 tane ikramiyenin de aynı oranda vergisi var)

    HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU

    Pek anlamam bu vergi işlerinden. Asgari ücretle karşılaştırırsan görelim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    bu kişi ikramiye alıyorsa memur değildir. Büyük ihtimal sözleşmeli çalışandır. memur olarak çalışan mühendis olsaydı 200 lira gibi gelir vergisi ödeyecekti.


    Bir asgari ücretli brüt maaşından yaklaşık 500 lira gelir vergisi öder.

    Mesela bir fabrika işçisi 6400 lira maaş alabilmesi için yaklaşık 2350 lira gelir vergisi ödemesi gerekir.(SGK payı hariç)

    Gerisi senin matematiğine kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 12 Ekim 2021; 0:49:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    657li sözleşmeli mühendis bordrosu bu. Sözleşmeli olmayıp daha az vergi veren mühendis tanıyorum. Hepsi mi öyle bilmiyorum.

    Asgari ücretli 215 tl aylık vergi veriyor yazıyor şurda 🤔:

    https://www.vergidegundem.com/files/mobilewww/#/tabs/anamenu/pratik-bilgiler/view-pratik?data=%7B%22articleId%22:4650217%7D

    Bence yukardaki 2 örneğin vergisi de fazla sayılmaz. Asıl sorun beyan usulü gelir vergisi verenlerin çok çok az veya hiç vergi vermemesi.

    Her hükümet zaten bunu bilir, düzeltecez diye gelir ama düzeltemez. Sıkıntının büyüğü bizim millette.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 657 sayılı Devlet memurları kanununa göre sözlesmeliyiz. İstifa edince Devlet memurluğuna geçiyoruz.

    Bu konusa bilgili olmanız güzel ama bu ayrıntı olayi özünden ayırmıyor ödediğimiz gelir vergisi ortada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu zaten ülkede vardı tabi . Ama vardı diyip kapatmak olmaz. Adamlar vergi olayını arşa çıkardı . Üretmeden kazanabilen bir devletimiz var. Asgari ücretli çalışan bile 2. gelir vergisi dilimine giriyor. adamlar 1. dilim i asgari ücret x12 yapmadılar bilerek. Sövesim var ama neye yarar.

  • Bizde KESMESİN diyoruz!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensaura kullanıcısına yanıt

    gosterdigin sitedeki bilgiden, gelir verginin %32.39 oldugu cikiyor. Ki nyc gibi en yuksek eyalet+Sehir vergisinin olduğu yer. Bir de sen bundan aslında 401k vs ile daha da vergi indirimi alabilirsin. Ayrıca evli olmana rağmen, bekar gibi girmişsin. Onu da girince baya daha düşüyor vergi :)


    fica=federal insurance contribution act. Gelir vergisi degil. Türkiye’de SSK kesintisi iki ise yarıyor. Birincisi (Amerika’da olmayanı) senin ve ailenin, sen çalıştığın sürece, devlet sağlık sisteminden faydalanmanızı sağlıyor. İkincisi ise(tam da fica nin aynısı), emekli olduktan sonra maaş+sağlık hizmeti sağlıyor.


    bir de %10 emeklilik kesintisi demişsin. O senin özel emekliliğin (ıra ya da 401k dan bahsediyorsun). Türkiye’de bireysel emekliliğe para yatıran kimseden, ona vergi dediklerini duymadım. Bireysel emekliliğe vergi diyen ilk seni duyuyorum Amerika’da da. (10+ sene Amerika’da yaşadım, geçen sene Türkiye’ye döndüm).


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt

    Evlilik bekarlik maddeleri vergi beyannamesinde Amerika'da esinin SSN karti olup olmamasina goredir sen de bilirsin. Bizim isler cok karisik, sen neden 10 yil sonra dondugunu bir hatirla hocam ;) sonra tekrardan dusun :) ayrica 48%'i gidiyor maasin, neye kesildiginin onemi yok, Eline maasin yarisi geciyor iste, 30 yil sonra bir miktarini vercekler mi o da mechul :) siradisi bir ulkede yasiyorsak siradisi dusunmeliyiz. Hatta Turkiye'de SSK kesintisi ile elde ettigin sigortayi burada alamiyoruz bile, alsak onu da maastan dusecek bi 20% olarak sayariz ki o zaman isler iyice degisir :)

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Esinin Ssn kartı olmasına gerek yok. Ben ilk evlendiğimde ssn kartı yoktu eşimin. İtin a başvurduk ve evli olarak doldurduk.


    ben 10+ yıl sonra döndüm, çünkü ailemle zaman geçirmek istedim. Cok yaslandılar. Sağolsun işyerim de, beni Türkiye’den çalıştırmaya razı oldu. Ailem olmasa hayatta donmezdim. Zaten esim hiç donmek istemedi.


    “ayrica 48%'i gidiyor maasin, neye kesildiginin onemi yok”

    bireysel emekliliğe yatırdığın parayı istediğin zaman cekebiliyorsun. Turkiyedeki bes ile ufak nüanslar dışında pek bir farkı yok. Senin dediğine göre, turkiyedeki bir işçi de, bütün maaşını bes e yatırıp, %100 vergi var diyebilir. (Ki %100 yatırmasının önünde engel yok :)) ama bu onun vergi degil, tam tersi, devlerin vergi avantajı sunduğu bir yatırım olduğunu değiştirmez.

    faize para yatırınca da “vergi verdim” diye iddiada bulunuyor musun acaba? Malum, Amerika’da faize 5-10 senelik yaptırabiliyorsun. 5-10 sene sonra kim ole kim kala, degil mi :)


    turkiyeye gel de gör hizmeti. Tam kapsamlı özel saglik sigortası yaptırdım (%100 hersey karşılayan). Acıbadem ve florance ancak Amerika’da aldığım aaglik hizmetine yaklaşabilir. Devlet desen, sıra bulunmuyor. Saglik sigortası mesela, “ne kusur bulsak da, bunu ödemesek” diye uğraşıyor. Allah’a sukur imkanım var, adamlar mirin kırın edince, onlarla uğraşıp sinirimi bozmak yerine direk kendim ödedim.


    hastane desen, ayrı sacmalik. Alman asisi bende yan etki yaptı. Kalp ritm bozukluğuna sebep olmuş. (Saglik sigortası, bu asi yüzünden olmuş, sigorta bunu kapsamaz dedi) Türkiye’de zorla 24 saat holter cihazı taktilar. “Normal sınırlar içinde, Bir sorun yok”dediler. is icin Amerika’ya geldim 3 hafta önce, burda baktırdım, 14 gün taktilar aleti. 14 günün 3 günü, normalin üstünde ritm bozukluğu olmuş. Tedavi edilmesi gerektiğine karar verdiler. Türkiye’dekine (hem de kalburustu özel hastane) guvensem, kalp yetmezliğine gidebilecek bir riski almış olacaktim. İnsallah kötü birsey gelmez Türkiye’de basına. Adamlar baş agrisini, mide bulantısını Amerika’dan hızlı tedavi ediyorlar. Eger istediğin oysa git istediğin zaman. Ama bakıyorum hala Amerika’dasin :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 12 Ekim 2021; 5:35:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başkan bu işte bir yanlışlık var........ sen Amerika'yı özlüyorsun ama Türkiye'desin...... ben Türkiye'yi özlüyorum ama Amerika'dayım....... ben çözemedim bu işi ama Amerika'da 6. Yılım, bir kez olsun doğru düzgün bir sağlık hizmeti alamadığım gibi her gün başıma bir şey gelecek mi acaba bugün diye stress ve korku içerisündeyim :D bana laf sokacağına sen cevap versene! Sen niye Türkiye'desin madem hiç sevmiyorsun? Eşim hiç dönmek istemedi bile demişsin. Benim eşimin tek amacı gidip Türkiye'de yaşamak, ama beni bırakamıyor haliyle. Üstelik Türk bile değil, Rus. Sen olayları biraz yanlış anladın galiba. Biz tartışmıyoruz ama sen sanki iddialaşmaya girmişiz gibi yazıyorsun hocam. Ana fikir alınan maaşların yarısının gitmesiyken, Türkiye ile kıyasa döndürüyorsunuz yazıyı. O zaman ben de Amerika'yı Tanzanya'daki Zanzibar Beach ile mi kıyaslayım? Orasının denizi süper ama New York tü kaka mı diyim? Maaştan kesilen para geri gelecek mi o zaman? Ya da Türkiye'de Acıbadem falan demekle benim vergim azalacak mı? :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Farklı memurlar da var. Örnek olarak KİT lerde çalışan memur gelir vergisini ödüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaşırdık mı ? HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU 

  • Onun bunun, trilyonluk adamların, şirketlerin borçları tek kalemde silinir. Gariban vatandaşın vergisinden ödenir HONDA'nin ISCILERE VERDIGI TAZMINATIN %40'ina DEVLET EL KOYDU Nasıl memnun muyuz başganlık sisteminden ? İnadına ampülcüler devam mı ? Ota boka kdv mtv ötv şutb butv ödemeye devam...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dava açacaklar, faiziyle beraber alacaklar, ancak işverenin bunu bilip tazminat tanımını bu şekilde yapmış olması gerekiyordu, umarım öyledir, öyle ise ve hala gelir vergisi tahsil ediliyorsa bu hukuka uygun değil, iş kaybı tazminatında gelir vergisi tahsil edilemez bununla ilgili yargıtay kararı var.

  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Zaten sıkıntı hükümetlerin vergi kaçıranlara göz yumması.

    Adam Ferrari ile geziyor, her yıl son model mercedesini yeniliyor. Devlet sen nereden buldun bu parayı, bunu alacak kadar kazandığını gösteren vergi ödememişsin demek yerine gidiyor aldığı yakıtı, yaptığı harcamaları da karşılıyor.

    Bizim halkımız da üç beş makarna için kör taklidi yapıyor. Oysa gözünü açacak kadar beynini çalıştırabilse üç beş Makarna yerine 3-5 kilo fazladan et alabilirdi.

    Ne diyelim, mustehak bunlara.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her memur gelir vergisi öder.

    Ama ödedikleri farklıdır. Mesela kit örneği vermişsin. 657li ve kadrolu(sözleşmeli değil) mühendis 200-300 gelir vergisi öderken kitte çalışan mühendis 2000-3000 gelir vergisi öder. Çünkü kitte çalışan memur değil, işçi olarak kabul edilir. Memurlar gösterge aylıklarına göre vergi öder iken, işçiler eline geçen tüm paraya göre vergi öder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunda garip bir durum yok ki bizden her ay alıyor. Benden gelir vergisi almasa o paraya kendi adıma eleman istihdam edebilirim yani o derece. Ama bizim insanımızda sadece kendi başına gelince ses çıkarma huyu var. Bir kaç sene önce yüksek kazanca yükse vergi diye yeni vergi dilimi çıktı millet oh dedi ee ne oldu şimdi belki bak senin işsizlik tazminatın o dilime girdi. Ayrıca her sene gelir vergisi dilimleri kuş kadar arttırılıp maaşlı insanlardan gelir transferi yapılıyor kaç kişi biliyor. Bilenler bu sene aralıkta maliye'ye bir mail atacak mı?

  • SmuraY S kullanıcısına yanıt
    Heheh. İşsizlik Tanzimati değil kıdem tazminatı sınırını aşan kısmını gelir olarak görüp vergi alınmış.
    Mahkeme 3 kişinin parasını iade etmiş kalanlar da dava açmış onların davasını kabul etmemiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Hocam adı ne fark eder belli isimler altında herkesten bir şeyler alınıyor ama ucu kendine dokunana kadar kimse ses çıkarmıyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.