Şimdi Ara

Honda'nın Gerçek Yüzü ( Detaylar İçerde ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
7
Favori
14.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umut_oem

    quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    Diğer konuya yazdığım şey için bu konuda beni itham etmen ilginç , hondaya laf gelmesine bayağı içerliyorsun sanırım . Kirli çamaşırlarını ortaya dökmek deyiminin anlamına da aç TDKdan falan bak , yazdıklarım hondanın yanlışlarını açığa çıkarmaktır . O deyimin anlamı da tam olarak budur , asılsız iftiralarla bişeyler söyleseydim marka karalama olurdu , senin yaptığın gibi... yazdıklarımı okumadığın , olayı anlamak istemediğin zaten bariz belli oluyor . gereksiz tartışmayı sevmem o yüzden senlle de daha fazla tartışmak istemiyorum , iyi geceler.

    Diger konudan bizi davet etme seklin gelin kirli camasirlari doktum seklinde oldugu icin yazdim onu.

    Biz turk filmleri ve dizileri ile buyudugumuz icin maalesef pek hos seyler cagristirmadi bana kirli camasirlari dokmek deyimi , oyuzden TDK aklima bile gelmedi :-)

    Benim demek istedigim neden honda ???? neden wv degil , bu isi wv de yapiyor , git INGILTERE fiyatlarina bak lutfen highline 1.6 passat kac para , tr de kac para.Hatta link ini veriyorum ayni Honda gibi 22.150 pound. 3200 ile carp 70 bin ee nerde bu 30 bin ???

    http://www.volkswagen.co.uk/new/passat-vii/which-model/compare/overview?p=3

    Benim anlatmak istedigim ati alan uskudari gecti bunu ilk yapan Honda degil , madem boyle dusunuyosan Wv de tepkini koyman gerek,

    Bu yeni bisey degil bunu wv yaptiginda sen nerelerdeysin onu diyorum ???? Ama hala herkez 4 ay sira bekliyor aliyor , yani bu isler biraz arz ta;ep meslesi.

    Tartismiyoruz lutfen , herkez fikrini soyluyor.






    O 30 bin fark 1.2 tsi dsg araçta ortaya acı gerçek devler farkı !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu an rakibi yok ve müthiş bir tüketim çılgınlığı var insanlar harıl harıl araç değiştiriyorlar. Etraf son model araç kaynıyor. Alınan arabalar değil 100000, 50000 km olmadan satılıyor.

    İnsanlar kaç km yaparım, kaç liraya alırım, kullanımından keyif alır mıyım, bakımı ne kadar, yarın öbür gün mazot fiyatları ne olur diye düşünmeden direk dizele yapışıyor. Şu an turbo benzinli araçlar zaten neredeyse dizel kadar yakıyor ve makas gerçekten daraldı ama kimsenin umrunda değil.

    Açık konuşayım hiçbirimiz aptal değiliz ben de honda tr'nin yerinde olsam ben de böyle bir fiyatlandırma çekerdim. Hatta bizde motor önemli değil araba satıyoruz diye reklam yapıp aynı fiyata sabitlerdim ve yine de çatıııır çatıııır satılırdı.

    En basitinden kendi yakınımdan örnek vereyim. Amcamda bir önceki kasa C-max titanium dizel var. Aracı daha 85 bin km'de 5 yıllık olmasına rağmen ve kendisi şehir içi sürekli kısa mesafede kullanmasına dolayısıyla yüksek yakıt ortalama değerleri (7.6 l) almasına rağmen hiçbir şekilde sözümü dinlemedi ve 92900 tl olan CR-V için sıraya yazıldı halbuki o paranın üç kuruş fazlasına C180 bile alabilirdi hem konfor, hem kalite, hem güvenlik, hem prestij ama dinletemedim o yüzden kime ne desem boş.

    En iyisi mi elinizdekinin kıymetini bilin gerçekten ihtiyacınız olduğunda aracınızı değiştirin ve en önemlisi dizele ihtiyacınız yoksa kafadan 10000-30000 tl fazla para vermeyin.




  • Sen 5S alma sakın o zaman
  • 1.6 dizellerde fahis fiyat cekiliyor deyip 2.0 motorlarla karsilasitirp 1.6 2.0dan pahali vs. diyenler size bir soru

    Mesela siz telefon ureticisiniz ve devlet demiski 10 cmden kisa telefonlar yuzde 40 10 cmden uzunlar yuzde 80 vergi odeyecek. Musteriler de kamerali telefon istiyor ama kamerali telefonu 10 cmden kisa yapabilen yok piyasada. Herkes 80ne mal ediyor 20 kar koyuyor vergi ile 180ne satiyor. Kamerasizlar da iste 110-120 ye falan satiliyor diyelim. Siz bir teknoloji gelistirdiniz ve kamerali telefonu 10 cmden kisa yaptiniz. Yeni vergi oraniniz yuzde 40 oldu. hala telefonu 80`ene mal ediyorsunuz. Simdi siz bu telefonu 80+20+ vergi yapip 140a mi satarsiniz yooooksa herkes 180ne satarken sizde 175e falan satip koseyi doner misiniz?

    Bu durumundan ondan farki yok 1.6 dizel bu boyutta SUV yok, Honda da o yuzden yuksek fiyat cekiyor yani 2.0lardan biraz ucuza veriyor. Yarin obur benzer araclara 1.6 dizel gelirse fiyatlar asagi iner.

    Ben Honda kazikci veya degil demiyorum siz de olsaniz aynisini yapardiniz buyuk ihtimalle diyorum.




  • Çerokide vaziyet nasıl müdür? Kaça aldın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkann86

    mısırımı patlattım bekliyorum.

    Ay bu geyiğin de cılkı çıktı ama...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayin o zaman ellerinde kalsin.

    Ya da 2.0 benzinli alin zarar etsinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sicakyuz


    quote:

    Orijinalden alıntı: volkann86

    mısırımı patlattım bekliyorum.

    Ay bu geyiğin de cılkı çıktı ama...

    OOOooo günaydın Löjandery Fatih Deyvidsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: chronicle

    Bu piyasayı bu hale getiren başlığı açan zat gibi dizel manyaklarıdır. Sırf dizel diye 10-15 lira bir araca fazla para verip piyasanın içine ettiler ve ağlıyorlar şimdide.E hal böyle olunca firmalarda acımıyor tabiki.Kendine acımayana elinoğlu neden acısın ki?


    Eleştirinde haklılık payı var ama bana manyak demen hoş değil , ki benim dizel takıntım da yok. Şu ana kadar ki araçlarımdan sadece birisi dizeldi. İlk mesajı okursan derdimi anlarsin , 10 15 kazık zaten standart oldu ama honda bunun çok ötesine geçti mevzu o. Ve asıl ayıp olan bizi aylar öncesinde açıkmalarla beklentiye sokmaları, düşük fiyatla fazla sayıda satış yapacaz dediler. haberin linkini verdim yukarda. Şu an aylık 400 hedefi koymuş yüksek fiyatlarla. Yani az satış yüksek fiyatı stratejisi.. kaldırılmış bir tüketici olarak işi tüm yönleri ile ortaya koydum diye manyak demeniz hiç hoş değil, tersine insanları bilinçlendiricek böyle bi konu açtım diye teşekkür etmeniz lazım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu kacinci konu bilmiyorum..

    2011'de ötv zammi yapildiginda erkan-i umumi "aman ne guzel sekerim fakir arabalari 1.6'lara dokunmadilar" dediginde "bu zam hepimize girdi" diyen bir elin parmaklarini gecmeyen kisilerden biriydim..


    simdi bakiyorum matematik profesoru kesilmissiniz ve amerika'yi yeniden kesfetmis kadar saskinsiniz..

    sizin bu saskinliginiz beni cok sasirtiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradaki farka yuh.Güzel tespit,güzel konu.
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Yerden göğe kadar haklısınız bu aracın değeri 75.000 TL yi geçmemeli . Diğer CR-V konusuna da yazmıştım benim hesabım da şöyle;

    Elegance benzinli 95 bin . %80 ÖTV , OTOMATİK VİTES 4X4
    Elegance dizel 93 bin . %40 ÖTV , MANUEL VİTES 4X2

    2000 cc benzinli Elegance 4x4 otomatik
    Çıplak fiyat 44.727 TL+%80 ÖTV 35.782 TL+%18 KDV (her ikisinin toplamından)14.492 TL= 95.000 TL

    1600 cc dizel Elegance 4x2 manuel
    Çıplak fiyat 56.295 TL+%40 ÖTV 22.518 TL+%18 KDV (her ikisinin toplamından)14.187 TL= 93.000 TL

    Devletin aldığı ÖTV-KDV ortadadır . Honda nın görünürde 11.500 TL dizel için istediği fiyat farkı var. Ayrıca benzinlide olan otomatik vites ve 4x4 özelliği 8-9 bin değil diyelim .Bu özellikler de dizel versiyon da yok. Kabaca 20.000 TL bir fiyat farkı var gözüküyor
    Asıl fiyat şöyle belirlenmeli idi ;
    Benzinlinin çıplak fiyatı 44.727 TL-9.000 TL otm vites ve 4x4 olmamasından doğan indirim+10.000 TL dizel farkı (ki çoğu firma böyle uyguluyor)=45.727 TL çıplak fiyat+%40 ÖTV 18.291 TL+%18 KDV (her ikisinin toplamından)11.523 TL= 75.541 TL
    Yani 93.000 TL- 75.500 TL olması gereken fiyat = 17.500 TL fahiş fiyat konulmuş.

    Honda böyle de diğerleri böyle değil mi?? Hepsi kafasına göre uçuyor.Devletin bir şekilde bu fiyatlara müdahil olması lazım. Çünkü bu fiyatlar firmalar arasında anlaşmalı yükseltiliyor gibi gözüküyor. Oligopol oluşturup fiyat belirlemek ciddi bir suçtur ve cezai yaptırım gerektirir.

    İçimizde bazı markaların aşırı sempatizanı olan arkadaşlar elbette vardır ve olması da bir dereceye kadar normaldir ancak sanmıyorum ki onlar dahil hiç kimse herhangi bir markanın bu derecede tüketici aleyhinde fiyatlandırma yapmasını desteklemez




  • yahu şu 1.6 dizeli 70-75 bine verseler hemen alırım,ama nerde
  • Konuyu açan kişiye üzüldüm. Hem Golf'ün fiyatı arttı, hem de Honda tarafından kandırıldı. Ayrıca da yarım yıl bir bekleyiş söz konusu. Geçmiş olsun
  • Almayin. Almazsaniz isler degisir. 15 yil once farketmistim bu konuyu o zamandan bu zamana bir sey degismedi. 95 yilinin kazigini 2013 yilinda hala yiyenler var. Dizel fiyat farki kabul edilemez bir fark. Ne kadar yazarsak yazalim gidip yine alacaklar bu degismez. D segmenti konforlu sessis araca binecem diye kredi cekip 100 bin lirayi arabaya verip kirkirkir dizel motor tercih edenlerin ulkesi burasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    quote:

    Orijinalden alıntı: gkb23

    Mercedes'de Türkiye için büyük motor hacimlerinde fabrikadan özel fiyat alma gibi bir durumdan bahsediliyordu.
    Bu ne derece doğrudur? Ya da düşük hacimden daha çok kar elde etmek için kullanılan bir yöntem midir?


    Hocam premiumlar ayrı bi dünya zaten . motor hacminden bağımsız markanın sırf adı için verilen veya prestij için diyelim onbinlerce lira var . Dolayısla premiumları burda örnek vermek doğru olmaz , standart markalara bakmak lazım . Ve honda ben 1.6 dizel fırsatçılığının böylesine bu yaşıma kadar hiç rastlamadım ...

    Ben sizin yerinizde olsam Honda almam artık.
    Öylede yaptım zaten. Land rover , land cruiser vs markalar almak varken gittim ssangyong aldım. Bana diğer marka ve modellerden daha karlı ve avantajlı geldi .

    Size nacizane tavsiyem bir bayiye gidip yeni korando 4x4 e bakın derim.
    Full olanı 82000 tl bırakıyorlar . Dün bakım için bayiye gittiğimde gördüm gayet hoş bir araç olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıl sonunda 1.6 dizelde, minimum 10bin liralık indirim yapmazlarsa, yargı yolu dahi açılabilir.
    Tüketiciyi bu kadarda bilinçsiz görmeyin artık.

    Türkiye eski Türkiye değil artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    quote:

    Orijinalden alıntı: SinanATASOY

    QQ neden almıyorsun?

    Tipini oldum olası sevemedim , hiç ilgimi çeken bir model değil.

    Kardesim konu icin tesekkurler soluksuz okudum.

    Fahisoglufahis olmus fiyat poltikasi once Hondaya bir

    Ve Crv dusunen birisi icin QQ hayalkirikligindan oteye gecmez...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tek_Türk

    quote:

    Şuda bir gerçek eğer bütçen yetmiyorsa almazsın bukadar basit. Kimse seni Honda al diye zorlamıyor neyin hesabını yapıyorsunuz ki.


    bütçem yetmiyor, alamıyorum diyen yok, çoğu kişi alacak durumda ama para kolay kazanılmıyor! 3 lira eden şeye 5 lira neden verecekmişim diyor!

    Alma arkadaşım ozaman. 3 lira yerıne neden 5 verıcem dıyorsan zengın değilsindir. Paranın hesabını yapıyorsan 3 lira vereceğin dizellere bin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    quote:

    Orijinalden alıntı: SinanATASOY

    QQ neden almıyorsun?

    Tipini oldum olası sevemedim , hiç ilgimi çeken bir model değil.

    Kardeşim saygı duyarım tipini beğenmemene :) teknik olarak ve fiyat olarak bir araştırıp QQ da kıyaslamaların arasına sokmanı ve golf de ısrarcı değilsen tekrar düşünmeni tavsiye ediyorum bir nissan kullanıcısı olarak.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.