Şimdi Ara

Honda Jazz Ses Yalıtımı (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
26
Favori
24.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yetmiyor hocam ya şimdi direklerin içine falan sünger sokacağım :)
  • anonem kullanıcısına yanıt
    Selam, merhabalar, bende Araç ses yalıtımına başlayacağım,

    Bir yüzü alüminyum olan malzeme ve yapışkanlı 6mm ses yalıtımı süngerim var,, bitümlü zifli malzemeyi sac üstüne komple değilde, geniş yüzeylere parça parça kullansam olurmu ,

    Arac 2008 reno clio sedan,

    Sadece ön kaputun sol bölmelerine yapma vaktim oldu, piskolojik olabilir belki ama sanki sesler hafif sağdan geliyor, hafif soldan eksildi gibi,,

    Yeni başlayacağım, yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur tabi hocam, bitümlü bant titreşimi alır, üstüne de diğer yapışkanlı süngeri komple kapatırsanız iyi bir yalıtım olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anonem kullanıcısına yanıt
    İyi temizlik istiyor, çok yorucu bir iş , ilerleyemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya inmeden önce elinize almanız gereken her şey yanınızda olmalı yoksa üşengeç üşengeç bakıyorsunuz çok yaşadım. Biraz azim istiyor. Bir de gerçekten istemeniz gerekiyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konu çok kapsamlıymış, benide azda olsa rahatsız eden özellikle 120 km lere çıktığımda ön cam kısmında içeri rüzgar giriyormuş gibi sesler gelmesi birde tabi çok yavaş giderken kasislerde arabanın sarsması gacırtılar, bunlarla ilgili ne yapabilirim tavsisyesi olan varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    arkadaşlar konu çok kapsamlıymış, benide azda olsa rahatsız eden özellikle 120 km lere çıktığımda ön cam kısmında içeri rüzgar giriyormuş gibi sesler gelmesi birde tabi çok yavaş giderken kasislerde arabanın sarsması gacırtılar, bunlarla ilgili ne yapabilirim tavsisyesi olan varmı
    Araç ne hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anonem

    Araç ne hocam?

    Alıntıları Göster
    jazz 2012 cvt
  • evohan kullanıcısına yanıt
    Hocam rüzgar sesine bir şey diyemem ama belki fitilleri güçlendirmek bir nebze olsun çözebilir.

    Gıcırtılar ise tam nereden geliyor onu bulup ona göre işlem yapmak gerekir. Genellikle iç döşemelerdeki plastiklerin birbirine sürtmesinden kaynaklı oluyor ve silikonlu sprey yardımıyla geçici olarak çözüyorlar o sesleri.
  • Selam.

    Konuyu baştan sona okudum, herkesin eline sağlık.

    Benim aracım ses sorunu olan bir araç değil ama ses sorunu bende mevcut, hep daha sessiz olsun istiyorum. Civic'ten geçiş yapıp rahat ettim ama yine de tam kafamdaki tatmini alamadım.

    120'den sonra az az rüzgar sesi ve genel olarak bir miktar lastik sesi alıyor aracım. Dış çevre sesini genelde almıyor içeri.

    Aracım c180 2015.

    Sadece B şeklinde fitil alıp kapı içlerine kaput ve bagaj kapaklarına uyguladım, ses biraz azaldı gibi ama kapıların kapanması zorlaştı. Kapılara zarar verir diye de korkmuyor değilim.

    Sizin de aldığınız gibi her kısım için ayrı P, D gibi fitiller alacağım tekrar. Keşke türkiyede olsa da hızlıca temin edebilsek.

    Sanırım Ordu'da ikamet ediyorsunuz. Ben de Samsun'un ilçesindeyim. Vaktiniz olursa yardımcı olabilirseniz isterseniz ücreti mukabilinde bagaj ve çamurluk yalıtımları için yanınıza gelebilirim. Yalıtım malzemelerini de alır getiririm.

    @aboyur

    @anonem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 16 Kasım 2019; 19:50:22 >
  • Malesef ben Ordu iline uzağım. Ayrıca yeni bir Merso'yu sökmek istemezdim doğrusu :)
    Eğer yol sesinden şikayetçiyseniz aracınızın lastiklerini ve davlumbazlarını söktürüp aracın altına girin ve içlere pütürlü sprey atın. Tabi bunun öncesinde oraları temizlemeniz gerekecek.
    Ya da hiç kıyamazsanız davlumbazın içine atın pütürü.
    Ben favlumbazları söktürüp boyacıya götürmüştüm önce yıkandı sonra kuruyunca 1'er kg pütür atıldı.. Yine de çok bir şey beklemeyin. Lastikler Runflat ise onlar da çok ses yapar. En büyük etken lastik.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.