Şimdi Ara

honda jazz mı yeni yaris mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
43.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst


    quote:

    Orjinalden alıntı: sscasta

    Feci hortlamış


    Ben de diyorum yeni yaris nereden çıktı


    aman hocam ne işin var burada...buralarda coltçuları sevmezler bilmez misin...birilerinin "ulan biri çıksa da colt alın" dese de dövsek dediğini duyar gibiyim...




  • hortladıysa devam

    2006 yaris - 2007 jazz

    jazz'ın km'si 50binin altında. yaris 65binde. fiyatta 1000 liralık bir oynama var. ama ikisi de çiziksiz-boyasız.

    yakıt tüketimi ve 2. el performansını gözönünde bulundurursak; hangisini seçerdiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 14 Ekim 2010; 14:09:53 >
  • Bence Jazz. Yanılmıyorsam Jazz 2007 modeli tam otomatik vites diye biliyorum, yeniler gibi i-shift değil. Sanırım Jazz tutkunları da eski serilerdeki otomatik vitesin çok daha iyi olduğunu söylüyorlar. Görüntü, iç hacim, ikinci el gibi konularda Jazz biraz daha önce çıkar bence.
    Yakıt olarak ikisi de cimridir diye düşünüyorum.

    Ben de bir ara bu araçlara bakmıştım ikinci el olarak. Ama çok hoşuma gittiği için Mercedes A150 2006 model de karar kıldım. 7 ileri tiptronik şanzuman var, çok geniş ve kullanımı acayip keyifli bir araç, üstelik ESP standart. Eski küçük olan modellerden değil, yeni kasaya çok yakın görünümü.

    Umarım siz de kendinize en uygun seçimi yaparsınız.
    İyi sürüşler


    quote:

    Orijinalden alıntı: Atmosphere

    hortladıysa devam

    2006 yaris - 2007 jazz

    jazz'ın km'si 50binin altında. yaris 65binde. fiyatta 1000 liralık bir oynama var. ama ikisi de çiziksiz-boyasız.

    yakıt tüketimi ve 2. el performansını gözönünde bulundurursak; hangisini seçerdiniz?




  • Haliyle Honda Jazz
  • up
  • Arkadaşlar bnde bir vakit hemen herkesin düştüğü bu ikileme düşmüş bulunmaktayım; Dizel otomatik yaris mi, benzinli otomatik jazz mı??

    Evet esas olan şu ki; yakıtta çok ciddi far yoksa, jazz alınır bana göre. Tahmini olarak yaris bu gün 28 kuruş yakar gibi düşünüyorum. Jazzı ise 33kuruş gibi düşünüyorum.
    (Bu tahminler şehir içi ve mazot fiyatı 4750TL iken düşünülmüştür.)

    Bilenlerden bu konuda yardım rica ediyoruz, hangisi ne kadar yakıyor??
  • jazz ile fabrika verilerini çok rahat tutturabilirsin hatta altına inebilirsin.hız sabitleyici ile uzun yolda 4,5 5 civarı.şehir içi 7lt civarı
    yaris hakkında fikrim yok
  • konu hortlamayaymış iyiymiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merdem_23

    Arkadaşlar bnde bir vakit hemen herkesin düştüğü bu ikileme düşmüş bulunmaktayım; Dizel otomatik yaris mi, benzinli otomatik jazz mı??

    Evet esas olan şu ki; yakıtta çok ciddi far yoksa, jazz alınır bana göre. Tahmini olarak yaris bu gün 28 kuruş yakar gibi düşünüyorum. Jazzı ise 33kuruş gibi düşünüyorum.
    (Bu tahminler şehir içi ve mazot fiyatı 4750TL iken düşünülmüştür.)

    Bilenlerden bu konuda yardım rica ediyoruz, hangisi ne kadar yakıyor??

    Dizel daha az yakacaktır ama çektiğiniz motor gürültüsüne değer mi? Yakıt maliyeti farkına ve malum dizel-benzinli farklarına bakarak kararı siz vermelisiniz. Ayrıca hem benzinli hem de dizel kullanmış birisi olarak kim ne derse desin benzinli her zaman daha konforludur. (Aynı sınıfta araçlar için diyorum) İkinci elde aynı ikileme düşenler için 2002 ile 2009 modeller arası Honda Jazz için kullanıcı yorumunun bulunduğu bir linki aşağıda paylaşıyorum. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akorkmaz11

    quote:

    Orijinalden alıntı: DOHCVTEC

    7 speed mode.halini merak ediyorum
    geçişler tarafımızdan olduğunda CVT deki gibi devir düşürmeden mi geçiriyor ?
    yoksa herhangi bir otomatik araba gibi devir düşürerek mı ?
    bunu kullanıcılarda bilebilir.ayrıca eski tip direksiyonda kontrolleri merak ediyorum sağ da solda ayrı olmak üzere + - var.
    hangisi vites için


    eliimdeki jazz broşürüne baktım istediğiniz bilgiye rastlamadım.. ancak jazz manueline baktım ve cvt şanzımanla ilgili kısımları taradım (aşağıda)..
    sorularınıza şöyle cevap vereyim. 7 speed modunu hemen hemen hiç kullanmadığım için bu gün az da olsa size cevap verebilmek için denedim. normalde cvt şanzımanda 7 spped mode düğmesine basmadığınız zaman (dufault olarak kontağı cevirince zaten bu moddasınız) cvt şanzımanda vites geçişleri hissedilmiyor. adı üztünde zaten kademesiz şanzıman. hızlanırken devir de ona bağlı olarak kesintisiz olarak yükseliyor. 7 speed mode ana düğmesine bastığınızda şanzıman oranları ayarlanmış 7 vitesi görüyor, siz gaza basınca o vitesi kendisi yükseltiyor. bu arada da devirde düşme görülüyor. aynı şekilde hızınız düşünce de vitesi küçültüyor ve bu arada da devir tabi ki yükseliyor. bu sırada aracın hangi viteste olduğunu ekranda görebiliyorsunuz. 7 speed ana kontrol düğmesine bastığınızda direksiyonun sağındaki veya solundaki kulakçıklardan birine dokunduğunuzda manuel kullanıma geçiyorsunuz. ekranda bulunduğunuz vitesi gösteren rakamın yanında yeşille aydınlatılmış M (manuel) harfini de görüyorsunuz. bu andan itibaren vites yükseltmek için direksiyonun sağındaki kulakçığı (+) tıklıyorsunuz, vites düşürmek için de soldaki (-) kulakçığı. eğer ben manuel moddan sıkıldım derseniz ve 7 speed mode ana düğmesine tekrar basarsanız şanzıman tam otomatik cvt moda geri dönüyor ve ekrandaki M ve vites numarasını gösteren ışık sönüyor..umarım kafa karıştırmadan anlatabilmişimdir...









    cok faydalı bilgiler tesekkur etmek istedim




  • errorman_cem kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yardımcı olduysa yazılanlar ne güzel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yarisin ön gösterge panelini sevemedimbir türlü diğer yandan bagaj hacmi de çok düşük. Jazz ise genişliği yakıtı performansı şehir içi kullanımda on numara. Uzun yolda hafif kalıyor.
  • Bende jazz var 2012 . Arkadasya yaris var. Eski kasa. Benim cam tavan bile iyiki almisim dedirtiyor.

    İkiside cvt , ikiside benzili , ikiside basinca gitmiyor :P kisaca sehir ici araci. Uzun yolda jazz patates arac sollayamiyorsun. İnsaalah sene sonu degisecegim araci :P

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hortta ben yapayım; yeni hibrit yaris mi yoksa yeni jazz mı? Amaç şehir içi konfor ve yakıt tasarrufu? Kullanan arkadaşların yorumları için teşekkürler.

    Hibrit yaris şehir içi 4 litre, jazz ise 5 litre gibi ortalama bir değere sahip görünüyor. İkisinde de CVT şanzıman var.

    Yarisin motor 1.5, Honda ise 1.4 şu an yariste kampanya var 60 bin Honda ise 68 bin; B sınıfı için çok pahalı ikisi de ama fiyatlar acayip fırlamış.
  • up hort
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.