Şimdi Ara

honda cıvıc'e yağ tavsiyem (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
158.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yagda, Mobil1 kullaniyorum. Benzini zaten teknik ozelliklerinde yazdigi kadar harciyor. Hic degismedi. Sanirim Mobil ya da Magnatec, pek farki yok gibi. Servisler zaten kafalarina gore takiliyorlar.

    Hava filtresini K#N kapali tip tavsiye edebilirim.

    Bujileri de DENSO IRIDIUM POWER, ya da IRIDIUM ROUGH olarak tavsiye edebilirim (benim Japon aracin uzerinde bunlar geldi, gercekten guzel bujiler).
  • quote:

    Orjinalden alıntı: acu___men

    diyelimki servise mobil1 10w40 yarı sentetik yerine mobil1 5w40 tam sentetik koymasını söyledik, gerçekten bu yağı koyduğundan nasıl emin olucaz?


    Emin olmak zor. Guvenmek zorundasiniz.

    Ben aracin bakimi yaptirirken devamli izlerim izleme odasindan. Camli bolum var zaten ne yaptiklarini goruyorsun. TV, cocuklar icin kucuk oyun parki ve kahve, cay vs. makinesi var (musteriler icin hepsi ucretsiz).

    Ha icerden getirdikleri kutunun icine yenimiscesine varilden yag da koyabilirler ama bunlarla ugrascaklarini sanmam. Sonra firmanin ismi lekelenebilir. Zaten ben yagimi kendim almistim. Kutu da orada acmislardi.
  • 170-180 lira ödeyince



    quote:

    Orjinalden alıntı: acu___men

    diyelimki servise mobil1 10w40 yarı sentetik yerine mobil1 5w40 tam sentetik koymasını söyledik, gerçekten bu yağı koyduğundan nasıl emin olucaz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 3 Mayıs 2009; 1:56:50 >
  • honda motorları devirlidir ...
    performanslıdır nasıl 10w oluyor diye düşündüm ...
    bmw 0w kullanıyor mercedes flnda birçok marka 0w 30 kullanıyor....
    castrolden 1.6 vtec baktım 2005 e kdr olan 0w 30 yazıyor orda da...
  • http://lubeselector.castrol.com.tr/
    fabrikanın önerdiğini yapmak lazım tabi....
    dikkat edin arkadaşlar ne öneriyorlarsa onu koyun (honda nın önerdiği)
  • Denesek mi acaba 0w30'u?
  • İyi de 0W/30 su gibi değil mi..?Aracın motoru o kadar ince bir yağla çalışacak kadar ne performanslı ne de teknolojik.
  • bencede önerilen yağ konulmalı.
  • honda neyi öneriyor arkadaşlar?
    castrol 0w-30 demiş (kendi aracımda da fabrikanın dediği yağ ile aynısı)

    eski aracım 10w idi (laguna) ona bakayım acaba kaç gösteriyor dedim lagunayı 10w olarak gösterdi...
    onlarca mühendisinin yüzbinlerce km testlerinin sonucu hangi yağ konulacağı hesaplanıyor...
    motor ona göre üretiliyor...
    0 km honda civicten hangi yağ çıkıyor ? servis bakımda hangi yağ kullanıyor?
    en doğru cevap o olacaktır (şimdilik castrol 0w-30 konulur diyor)
  • Arkadaşlar,


    Eper örnek vermek gerekicek olursa 2004 Model bir civicin kullanım klavuzuna baktıgınızda , aracınıza koyulabilecek yağların oldugu bir diagram var.. bu diagrama göre yağım 0-5-10 veya 15w olmasındaki belirleyici etken ortamın cıcaklıgı .. kitapçıga göre 15w yaglar -15derece, 10w ler -20 ye ... 5 ve 0 w yaglar ise -30 dan daha soguk dereceki ortamlarda çalışacak araçlar için belirtilmiş.. bu nedenle sanırım istanbulda yaşayan birisinin 10w den daha ince bişey kullanması biraz fuzuli bir konu ..
  • sıcaklık mı performans mı öncelikli olan

    Motora zarar verme durumu var mı 5 veya 0w'lerin?

    Kadir Usta yağ konusunda ne önerir acaba? (bir hayır işi daha)
  • bellir aralık verildiyse bir sorun yok o zman 10 w kullanılabilir..
  • ARKADAŞLAR ELİNDE 96 EURO CİVİC 1.6İES DÜZ TÜRKÇE KULLANIM KİTAPÇIĞI OLAN VARMI VEYA İNTERNETTE BULABİLİRMİYİZ OKİTAPÇIKTA YAZAN YAĞÇEŞİTLERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM MOTOR VE ŞANZIMAN İÇİN
  • servisler farklı farklı yağlarmı kullanıyor acaba, mesela opel kendi adını taşıyan bir yağ ürettirmiş opel marka yağ onu kullanıyor bütün servislerinde, yağ markasını honda mı belirliyor yoksa servisler kafalarına göremi seçiyorlar acaba
  • Servis, senin benim gibi yılda 4 litre yağ almıyor ki. Tonla alıyor ve arabaya uygun olacak yağlardan hangisini ucuza temin ederse o marka ile anlaşıyor. Servislerin yağ ve değişiminde müthiş karları var.
  • 5w veya 0w yağların bu motorlara ince geldiğini söylüyor ustalar. Kadir usta'ya sordum ben Castrol 10w 40 öneririm güzel yağ hiçbir sorun yaşamazsınız diyor. ben bakımları mı Kadir usta da yaptırıyorum. Bir arkadaşın işi için reno ustasına yolum düştü ona da sordum. sizin araçlara 10'dan aşağısı ince gelir dedi. Yağ firmalarının açıklamalarına göre ve bildiğiniz üzere 0, 5 veya 10 olması hava sıcaklığı ile doğrudan ilgili. -20'leri görmüyorsanız 5'e gerek yok. Tam sentetik yarı sentetik durumu var bir de. Neredeyse bütün yağ markalarının aynı sınıf ürünleri üzerinde aynı sertifika isimleri ve içerdiği özellikler açısından aynı veriler yer alıyor. bir keresinde Yedek parçacı arkadaşım (opel astrası var) Wolf diye bir marka önerdi. ben kendi arabamda kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım zaten Opellerin servis yağıdır bu dedi. Castrol yerine elime onu tutusturdu. 20-25 lira daha ucuzdu. doğrusu kış aylarında kullanmama rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım. eksiltme filan da olmadı. zaten şeytan kulağına kurşun daha öyle bişeyi daha ne yaşadım ne gördüm. sadece biraz daha kirli idi sanki. Focuslarda astralarda filan duyuyorum bazen eksiltme filan da iyi ki hondacıyım diyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: newerdais

    tereyağımı yazsaydım

  • Brava ve sonra Laguna II aracıma sonradan Mobil 1 0/30 koydurmuştum ve çok memnun kalmıştım,ne bir eksiltme ne de başka bir olumsuzluk yoktu üstelik motorlar çok daha rahat devirlenmeye başlamışlardı,alt devirlerde bile hafif bir canlanma olmuştu.

    Yeni kasa Corolla aracıma ise 10/40 konuyordu, servis daha ince yağ koymayı kabul etmemişti ancak klavuzunda ne gariptir ki daha ince yağ kullanılabileceğini ve yakıt ekonomisine olan katkılarından bahsediliyordu!!

    Şimdi son kasa dizel Focus kullanıyorum. Servis tam sentetik 5/40 yağ kullanıyor,bence Civic rahatlıkla 5 hatta 0/30 kullanabilir.
  • aracıma 2002 civic 0w-30 castrol kullanıyorum...kesilikle eksiltme yok...güvenle kullanın derim
  • hort hort
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.