Şimdi Ara

Honda civic lpg taktırma hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
71.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hondalar için yetkili servisler tarafından lpg'ye çok uyumlu oldukları söyleniyor. Fakat işi bilen tecrübe etmişleri şunuda eklemeden geçmiyorlar. Lpg ile benzinin yanma sıcaklık farklarından dolayı subaplarında oluşan deformasyon ve katalitik konvertör ömrünün erken bitmesi sorunlarıyla ortalama 80bin km sonra karşılaşılabiliyormuş.

    Benim ford focusun subapları içinde benzer şeyleri söyledirler. Ama şimdiden tüpü 2 kez amorti ettim gibi. Motor sorunlarıyla nezaman karşılaşırım bilmem ama, benzinde araç binmek bu fiyatlarla çok zor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: golge61

    ben sakaryada yaşıyorum.burda aldığım civic ime tüp taktırdım.ilk başta servis yönlendirdi git şurda taktır.garantiden çıkarmayız diye.bizde gittik taktırdık.şimdi dün arabanın 10000 bakımını yaptırmaya gittim bana motorla ilgili arızalarda yardımcı olamayacaklarını böyle bir hasar oluştuğunda garanti dışı yapılacağı söylendi.bu bir şikayettir.sakarya sandıkçılar hondaya dikkat edin.
    2. si tüpden çok memnunum ancak servisdeki usta şunu söyledi.25000 -30000 arasında sibop ayarı gerekiyormuş.eğer aygaz kullanırsan bu ayar 10000-15000 de gerekiyormuş.bunuda garanti dışı yapıyorlarmışyaklaşık maliyet 200 lira.çünkü tüpsüz arabalarda 100000 e kadar böyle bir ayar gerekmiyormuş.bunu bilginize sunayım.
    Sakaryada tüp taktıracak arkadaşlara marmara otogaz OMWL yi tavsiye ederim.honda servisde bunu tavsiye ediyor.

    Marmara otogaz demeyin bana, benim önceki aracımın tabiri caizse içine ettiler OMVL ile bir sorunum vardı araçda öncelikle "getirin biz düzeltiriz, hallederiz " dediler neyse araç bir gün orada kaldı ,daha sonrada bana anahtarı uzatıp "yapacak bir şeyimiz yok bu araç böyle güzel " dediler , manifoldda ekstra delik açtılar abuk subuk işçilik, kalibrasyonunu bozdular aracın, aldıkları halden çok daha kötü bir durumda teslim ettiler aracı...vs.
    Lafı uzatmayayım ama bende acizane uzak durun oradan derim. Kaça taktılar 1500tl lik sistemi size ? 2000tl mi 2500 tl mi? Köşdere özellikle OMVL yı neden tavsiye ediyor? kendilerine maddi getirisi olduğu için tavsiye ediyor, (gerçi bunun bence ayıpsancak bir tarafı yok , garanti veriyoruz bu markaya diyorlar ve komisyonlarını alıyorlar bunu opel/chevrolet-landirenzo'da yapıyor dacia-stafenelli de vs...) başkada sebebi yok isteyen Sakarya'daki diğer OMVL yetkili bayisi Mert mühendisliğe gidip sorsun , neden orada montaj yaptırtmadıklarını. ANCAK OMVL da kalite bir markadır safkan italyandır, sessiz ve hızlı enjektörlere sahiptir o ayrı mesele...




  • 2008 Civic aracıma Antalya Protek Otogazda KitMTM marka sistem takıldı...
    Fikir vermesi açısından 30 TL gaz ile (2.15 Tl/lt=14 lt) 25 kmsi şehir içi 100kmsi uzun yolda (100-110 ile) toplam 125 km yol yaptım...
    Ancak diğer konularda sistemim veya montaj yaptırdığım yerden en ufak bir sıkıntım yok...Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum...
  • Patenti BRC'ye ait olan pipo yöntemiyle manifold delinmeden BRC MY-10 LPG kiti montajını 1000 km'de iken yaptığımız 2010 model Honda Civic Elegance şirket aracımızın fotoğraflarını ekliyoruz. Aracın LPG ile ilgili hiçbir aksamı görünmeyecek şekilde montajı yapılmıştır. Aracı benzinli bir araçtan kaputu açıkken dahi ayırt etmek mümkün değildir. Servisimizde tüm yeni kasa Civic'lere aynı şekilde montaj yapılmaktadır. Düğme yeri civic'e özel olarak özenle tespit ettiğimiz yerde, kaput açma kolunun altındadır.

     Honda civic lpg taktırma hakkında

     Honda civic lpg taktırma hakkında

     Honda civic lpg taktırma hakkında

     Honda civic lpg taktırma hakkında



    Şirket aracımızı gelip inceleyebilirsiniz.




  • 2011 HONDA CIVIC'IMA ŞİMDİ LOVATO MARKA TÜP TAKILIYOR...HEYECANLA MONTAJIN BİTMESİNİ BEKLİYORUM..TEST ETTİĞİMDE SONUCUNU YENİDEN YAZARIM.
  • konuyu hortlatayım.

    Arkadaşlar ben de yakın zamanda 2012 civic premium almayı düşünüyorum. Taktıranlardan daha fazla yorum beklemekteyim. Şanlıurfa dayım. Gaziantep de de taktırabilirim. Brc mi teleflex mi daha iyi olur?
  • Marka bağımlılığım yoktur o yüzden şu marka bu marka demeyeceğim, sadece kendi tecrübelerimi aktaracağım. Servisimin 6 Yıl veya 150000 KM garantisini bozmaması nedeniyle servis aracılığıyla BRC kit taktırdım. (Servis Mutluhan)

    Piyasadan ortalama 1000 TL fazlaya mâl oldu ancak benim aracı almamdaki en büyük etken 150bin km'yi dolduramayacağımı bildiğim için 6 yıl garantisiydi. Çünkü 5 yaşını doldurduğu anda satacağım. Ancak benzinin 4,42'yi gördüğü (şu anda tekrar indi 4,32'ye) şu günlerde, eniştemin 2000 model civic'iyle benim 190 liraya yaptığım yolu 100 tl'ye yapması hiç de adil gelmedi gözüme. Bu sebeple önyargılarım olan LPG'yi 6 aydan fazla araştırdım.

    Benim en büyük korkum, çekişte bir sorun yaşamasam da aracımın torkunun düşük olması. Civic kullanıcıları bilir, otomatik vites yokuşu gördü mü kaç vites birden düşürüp 4 bin devirleri bile görebiliyor. LPG kitinde az da olsa güç kaybı olacağı için torkun düşük olması, zaten benzine kıyasla %10-%20 arası fazla LPG tüketeceğimin üstüne, birde bu tarz yollarda güç kaybı yüzünden sıkıntı çekmek korkusu oluştu.
    Ancak LPG'li oto yarışları için hazırlanan bir araçta (BRC için ALFA ROMEO 159) HP'nin düştüğünü, ancak Tork artışı görüldüğünü okudum. Ondan sonra kararımı verdim, aracı servise bıraktım onlar da anlaşmalı BRC bayiisine götürerek aracıma simit tanklı kiti taktırdılar.

    Performansta anlaşılması zor bir fark oluyor. Araç hangi yakıtta çalışıyor bunu anlamak için ya LPG'nin düğmesine bakmak, yada rolantide çok sessiz olan aracımın motor sesinin yanında LPG enjektörlerinin hafif tınısını dinlemek gerekiyor. Enjektör sesinin çok az da olsa duyulma sebebi, (ki müzik kapalı, sessiz bir ortamda sadece aracınız çalışırken dikkatle dinlendiğinde duyulabiliyor), yukarıdaki fotoğraftaki gibi Civic motorunda LPG enjektörlerin motorun arkasına koyulabilmesi. Bu kısım direkt olarak ön konsolunuzun altında kalıyor.

    Bunun dışında şu an 500 KM yol yaptım. Aracın ilk 5-6 depo LPG'sini tam bitirmeden yeniden doldurmam, tam bittiğinde kaç km yaptığımı not almam önerildi ve bu bilgilerle servise gidip düğme kalibrasyonunun yapılacağı söylendi. İlk depodaki yakıtı dikkate almayın demişlerdi. Açıkcası 70 km'de ilk ışık söndüğünde çok endişelendim. Daha sonra 120 km'de depo yarım demesi iyice düşündürdü. Ancak araç 175 km de tek ışık yaktı ve o ışıkla toplamda 340 km'ye ulaştım. Bu bile gayet iyiyken kullandıkça daha az tüketeceğinin belirtilmesi beni daha da mutlu etti. Düğme kalibrasyonu heralde bu ışıkların ayarlaması olacak.

    Şu anda çok memnunum. Yılda ortalama 18 bin km ve bu km'nin %95'ini şehir içinde kat eden biri olduğum için bir yıl sonra kâr'a geçeceğimi umuyorum.
    Ancak zaten 10 + 4 taksitle yapılan kitin bir taksidi bir depo benzinden bile daha ucuza geliyor. Ki ayda 3-4 depodan az benzin aldığımı hatırlamıyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 21 Eylül 2011; 11:15:29 >




  • Bilgilendirme için çok teşekkürler yuemef. Ben honda bayisiyle görüştüm onlarda garantiyi bozmayan ya da kendilerinin lpg montajı gibi bir seçenk malesef yoktur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    Bilgilendirme için çok teşekkürler yuemef. Ben honda bayisiyle görüştüm onlarda garantiyi bozmayan ya da kendilerinin lpg montajı gibi bir seçenk malesef yoktur.



    Honda garanti vermiyor zaten. Bahsettiğim bayi aynı garanti şartlarını 6 yıl bozmadan kendisi devam ettiryor. Ben tüm işlemlerimi orada yaptırdığım için bana göre problem yok. Ancak başka bir bayi garanti koşuluyla gittiğimde beni reddedecektir.

    Montajı da kendileri değil Bostancı'da yetkili BRC servisinde yaptırıyorlar. Sadece aracılıkla kâr ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 21 Eylül 2011; 11:13:17 >
  • kullanıcı yorumları benim için daha önemli Lovato montajı yapan firma zaten başka bir markayı önermez.
  • Değerli arkadaşlar, ben Honda ve BRC konusunu iyice araştırdım, olay şu ;
    Öncelikle yanlış bilinen bir hususu açıklayayım, Honda nın 6 yıl 150.000KM garantisi şu şekildeymiş , Honda nın 3 yıl 100.000 km garantisi var , ve bu çok kapsamlı, hemen hemen herşeyi kapsıyor, ama sonraki 3 yıl ve 50.000 km yi Honda Türkiye veriyor, bunun adınada uzatılmış garanti diyor , ama bu çok sınırlı bir garanti, sadece mekanik garanti ve çoğunlukla Motor arızalarını kapsıyor, bu böyle bilinmiyor genelde,

    Sonrasında anlaşmalı Bayiler üzerinden BRC marka lpglerin takılmasıyla Hondanın vermiş olduğu kapsamlı 3 yıl garanti iptal olurken uzatılmış garanti olan ve sadece ağırlıklı motor garantisini kapsayan garantiyi devam ettiriyorlar, Firmanın 1850 TL ye taktığı ürünü 2200tl ye takıyorlar, ve 300-350 ye halledilecek işletme olayına 550 tl alıyorlar, ettimi 2750tl kesinlikle anlamsız ,,,,

    Ben şahsen evet BRC taktırıyorum sebebi gerek Kit ve patenti kendilerine ait olan pipo ile motorunuzu delmeden ,kabloları kesip bantla yapıştırmadan, tak-çıkarlı teknik bir sistemle güvenilir iş yapıyorlar , ve Honda BRC ye güvenmiş, ancak bayi aracılığıyla yapmayacağım, BRC zaten 2 yıl hem ürün , hemde motor garantisi veriyor, e daha neden honda ya fazla para vereyim, hem daha fazla para verecem, hem her 10.000km de bir servise gitmek zorunda olacam, ne fatura çıkarırlarsa razı olacam, (aynı bakımı uzman ustamda yarı fiyatına yapabilecekken)

    İyi araştırmadan yapılan hareketin maliyeti cebe zarar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhanesli

    Değerli arkadaşlar, ben Honda ve BRC konusunu iyice araştırdım, olay şu ;
    Öncelikle yanlış bilinen bir hususu açıklayayım, Honda nın 6 yıl 150.000KM garantisi şu şekildeymiş , Honda nın 3 yıl 100.000 km garantisi var , ve bu çok kapsamlı, hemen hemen herşeyi kapsıyor, ama sonraki 3 yıl ve 50.000 km yi Honda Türkiye veriyor, bunun adınada uzatılmış garanti diyor , ama bu çok sınırlı bir garanti, sadece mekanik garanti ve çoğunlukla Motor arızalarını kapsıyor, bu böyle bilinmiyor genelde,

    Sonrasında anlaşmalı Bayiler üzerinden BRC marka lpglerin takılmasıyla Hondanın vermiş olduğu kapsamlı 3 yıl garanti iptal olurken uzatılmış garanti olan ve sadece ağırlıklı motor garantisini kapsayan garantiyi devam ettiriyorlar, Firmanın 1850 TL ye taktığı ürünü 2200tl ye takıyorlar, ve 300-350 ye halledilecek işletme olayına 550 tl alıyorlar, ettimi 2750tl kesinlikle anlamsız ,,,,

    Ben şahsen evet BRC taktırıyorum sebebi gerek Kit ve patenti kendilerine ait olan pipo ile motorunuzu delmeden ,kabloları kesip bantla yapıştırmadan, tak-çıkarlı teknik bir sistemle güvenilir iş yapıyorlar , ve Honda BRC ye güvenmiş, ancak bayi aracılığıyla yapmayacağım, BRC zaten 2 yıl hem ürün , hemde motor garantisi veriyor, e daha neden honda ya fazla para vereyim, hem daha fazla para verecem, hem her 10.000km de bir servise gitmek zorunda olacam, ne fatura çıkarırlarsa razı olacam, (aynı bakımı uzman ustamda yarı fiyatına yapabilecekken)

    İyi araştırmadan yapılan hareketin maliyeti cebe zarar...

    Yorumlarınız için teşekkürler. Lakin düzeltilmesi gereken noktalar var.

    3 Yıl 100.000 km garanti ile sonraki 3 yıl 50.000 km garanti arasında hiçbir fark yoktur. Aracın doğal olarak aşınması mümkün olmayan tüm parçaları, kullanıcı hatasına mağruz kalmadan arızalanırsa bu kapsamda tamir edilir. Öyle motor-aksam diye özel bir madde kesinlikle yoktur. Garanti kapsamını defalarca okudum, dilerseniz istediğiniz bayiden kolaylıkla edinip okuyabilirsiniz.

    LPG 2 yıl garanti veriyor, 2012 bir araçta garantisiz bir şekilde LPG taktırmak, motoru 4 yıl garantisiz bırakmak demektir.
    Ayrıca detaylı araştırılırsa, LPG taktırmanın aracın sadece MOTOR'unu garanti dışı bırakabileceğini görürsünüz. Diğer aksamların garantisi devam etmek zorundadır. Ancak garanti kurallarında (kabul etmek durumundasınız her halukarda) hepsinin kılıfı var. Herşeyi hazırlamışlar.

    Son olarak aracına yetkili serviste baktırmak kişinin insiyatifindedir. Şahsen ben şahıslarla değil kurumlarla muhattap olmayı tercih ediyorum. Aracımda bakım ile ilgili bir sıkıntı olursa, bulmam gereken bir usta değil her zaman aramamı bekleyen bir firma olması benim daha çok güvencede olduğum hissini veriyor.
    Bu demek değil ki işini layıkıyla yapan ustalara gitmesin kimse, şahsi görüştür. Ancak garantinin amacı zaten bu, müşteri sadakat programının farklı bir versiyonu. Nasıl ki cebinizde hangi markanın akaryakıt kartı varsa öncelikle oranın istasyonlarına yöneliyorsunuz, hangi markanın garantisi varsa yetkili servisine yönlenmeniz normaldir.

    Ben arabamı satarken "servis bakım formları"nı aracın yanına ekliyorum, insanlar pazarlığa bile girişmiyorlar.

    Kaldı ki, LPG değer düşüren değil; muayenesi ruhsata işlemesi ve garatilisi aracın değerini arttırıyor.




  • Ayrıca ben aracımdaki en uygun noktanın, terazi ile otomatik olarak yükseklik ayarlayan far ayar butonu olduğuna karar kıldım.
    En sevmediğim şey de boş düğmelerdir. İnsan bari teybi açıp kapattırır şu butonla, ama daha faydalı oldu :)

    Eco butonu sadece son kasalarda değilmiş demekki :-P

     Honda civic lpg taktırma hakkında


    Edit: Foto tekrar upload edildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 13 Şubat 2012; 17:19:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuemef

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhanesli

    Değerli arkadaşlar, ben Honda ve BRC konusunu iyice araştırdım, olay şu ;
    Öncelikle yanlış bilinen bir hususu açıklayayım, Honda nın 6 yıl 150.000KM garantisi şu şekildeymiş , Honda nın 3 yıl 100.000 km garantisi var , ve bu çok kapsamlı, hemen hemen herşeyi kapsıyor, ama sonraki 3 yıl ve 50.000 km yi Honda Türkiye veriyor, bunun adınada uzatılmış garanti diyor , ama bu çok sınırlı bir garanti, sadece mekanik garanti ve çoğunlukla Motor arızalarını kapsıyor, bu böyle bilinmiyor genelde,

    Sonrasında anlaşmalı Bayiler üzerinden BRC marka lpglerin takılmasıyla Hondanın vermiş olduğu kapsamlı 3 yıl garanti iptal olurken uzatılmış garanti olan ve sadece ağırlıklı motor garantisini kapsayan garantiyi devam ettiriyorlar, Firmanın 1850 TL ye taktığı ürünü 2200tl ye takıyorlar, ve 300-350 ye halledilecek işletme olayına 550 tl alıyorlar, ettimi 2750tl kesinlikle anlamsız ,,,,

    Ben şahsen evet BRC taktırıyorum sebebi gerek Kit ve patenti kendilerine ait olan pipo ile motorunuzu delmeden ,kabloları kesip bantla yapıştırmadan, tak-çıkarlı teknik bir sistemle güvenilir iş yapıyorlar , ve Honda BRC ye güvenmiş, ancak bayi aracılığıyla yapmayacağım, BRC zaten 2 yıl hem ürün , hemde motor garantisi veriyor, e daha neden honda ya fazla para vereyim, hem daha fazla para verecem, hem her 10.000km de bir servise gitmek zorunda olacam, ne fatura çıkarırlarsa razı olacam, (aynı bakımı uzman ustamda yarı fiyatına yapabilecekken)

    İyi araştırmadan yapılan hareketin maliyeti cebe zarar...

    Yorumlarınız için teşekkürler. Lakin düzeltilmesi gereken noktalar var.

    3 Yıl 100.000 km garanti ile sonraki 3 yıl 50.000 km garanti arasında hiçbir fark yoktur. Aracın doğal olarak aşınması mümkün olmayan tüm parçaları, kullanıcı hatasına mağruz kalmadan arızalanırsa bu kapsamda tamir edilir. Öyle motor-aksam diye özel bir madde kesinlikle yoktur. Garanti kapsamını defalarca okudum, dilerseniz istediğiniz bayiden kolaylıkla edinip okuyabilirsiniz.

    LPG 2 yıl garanti veriyor, 2012 bir araçta garantisiz bir şekilde LPG taktırmak, motoru 4 yıl garantisiz bırakmak demektir.
    Ayrıca detaylı araştırılırsa, LPG taktırmanın aracın sadece MOTOR'unu garanti dışı bırakabileceğini görürsünüz. Diğer aksamların garantisi devam etmek zorundadır. Ancak garanti kurallarında (kabul etmek durumundasınız her halukarda) hepsinin kılıfı var. Herşeyi hazırlamışlar.

    Son olarak aracına yetkili serviste baktırmak kişinin insiyatifindedir. Şahsen ben şahıslarla değil kurumlarla muhattap olmayı tercih ediyorum. Aracımda bakım ile ilgili bir sıkıntı olursa, bulmam gereken bir usta değil her zaman aramamı bekleyen bir firma olması benim daha çok güvencede olduğum hissini veriyor.
    Bu demek değil ki işini layıkıyla yapan ustalara gitmesin kimse, şahsi görüştür. Ancak garantinin amacı zaten bu, müşteri sadakat programının farklı bir versiyonu. Nasıl ki cebinizde hangi markanın akaryakıt kartı varsa öncelikle oranın istasyonlarına yöneliyorsunuz, hangi markanın garantisi varsa yetkili servisine yönlenmeniz normaldir.

    Ben arabamı satarken "servis bakım formları"nı aracın yanına ekliyorum, insanlar pazarlığa bile girişmiyorlar.

    Kaldı ki, LPG değer düşüren değil; muayenesi ruhsata işlemesi ve garatilisi aracın değerini arttırıyor.

    Bu garanti işi için herkes ayrı birşey söylüyor kafayı yememek içten değil!!!




  • Serviste veya dışarıda lpg taktırmış olan var mı acaba? bir de lpi olayını araştıran var mı özellikle civic için ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsoman78

    Serviste veya dışarıda lpg taktırmış olan var mı acaba? bir de lpi olayını araştıran var mı özellikle civic için ?

    Ciddi misiniz siz? Konuyu hiç mi okumadınız, en azından 1 üstteki kullanıcının mesajını? Pes.

    Edit: imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemef -- 13 Şubat 2012; 17:14:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuemef

    quote:

    Orijinalden alıntı: İsoman78

    Serviste veya dışarıda lpg taktırmış olan var mı acaba? bir de lpi olayını araştıran var mı özellikle civic için ?

    Ciddi misiniz siz? Konuyu hiç mi okumadınız, en azından 1 üstteki kullanıcının mesajını? Pes.

    Edit: imla.

    Biraz yersiz bi soru olmuş haklısın, sebebide aynı anda 3 forum sayfası açıktı.
  • ARACINIZA BRC VE İNKAGAS UYUMLU KİTLERDİR EN FAZLA
    2YIL MOTOR GARANTİLİ MONTAJ YAPTIRABİLİRSİNİZ


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ------------------ANKARA KONYA YolU OPAL PLAZA OPEL CHEVROLET KİA VE TÜM DİĞER MARKA ARAÇLARA
    2 YIL MotoR GARANTİLİ lpg DÖNÜŞÜMÜ YAPMAKTADIR.SIFIR ARAÇLARDA GARANTİ BOZULMAMAKTADIR
    LANDİRENZO,İNKAGAS(BMD),brc KULLANILAN KİT MARKALARI OLMAK ÜZERE 2 YIL GARANTİLİDİR
    OPAL PLAZA:0312 5830583 -----------------------------------
  • Ben 2 yıldan fazladır romano kullanıyorum.Hiç bir sıkıntı yok.Güç kaybı falan olmuyor.Bazı arkadaşlar lpg kitlerinin sesli çalıştığını söylüyorlar.Simit tank taktırdım bagajda da alan daralması olmadı.Hiç düşünmeden taktırın.Takacak ustanın tecrübesi önemli, deneyimli, işten anlayan iyi bir usta seçin, bu önemli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsoman78

    Serviste veya dışarıda lpg taktırmış olan var mı acaba? bir de lpi olayını araştıran var mı özellikle civic için ?

    Bu servisle konuşuldu...

    İster dışarıda, ister servite takılan BRC lpg sonucunda, 6 yıl garanti bozuluyor ve 3 yıla düşüyor..Burada vurgulanan motor garantisi Honda tarafından devam ediyor olması....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.