Şimdi Ara

honda civic 99 model motor yaptırma zamanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 99 model otomatik 1.6 honda civic aracım var. 2008 yılında 160.000 de almıştım. o zamandan beri lpglidir. aldığı. zamanlarda da 10.000 km'de yarım litre yağ eksiltiyordu. şimdi 240.000 de ve 5.000 km'de 1 litre eksiltiyor. 10.000 oluncada içindeki yağ 1 litre eksik çıkıyor yani 10.000 de 2 litre eksiltmiş oluyor.

aracın motor performansı aldığım zamanla göre biraz düştü ama çok aşırı hissedilir değil.

arabamı sevdiğim için gerekirse motor yaptırayım dedim ama tamircim 'deli misin daha zamanı var' dedi.

sizce bu emareler nasıl? motor yaptırma zamanına hakikatten daha var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lpg li araba yağ eksiltir genelde. O km için gayet normal. Performans konusunda sıkıntınız yoksa maceraya gerek yok. Fakat gün gelir hararet yapar o zaman en fazla yolda bırakır. Ayrıca aracın suyuna yağ karışmıyorsa sıkıntı yok.
  • Bence de gideri var. Çünkü 5000 km'de 1 litre yağ öyle çok bir eksiltme de değil yine de. Hem de araç LPG'li. Haftada bir yağına suyuna bakın, bakımlarını aksatmayın gittiği yere kadar gidin derim ben.
  • hep full seviyede tut yağını kafan rahat olsun motor yaptırma bence daha. bir tık motor yağını kalın koy değişim zamanında. daha az yakarsın. 300 bini geçer o motor. varsın yağ yaksın. 1000km de 1 litre yakanlar bile normal görüyorken sen 5binde yağ yakanı motor yaptırcam diyorsun.
  • yağ eksitme normal nedeni de benzin kullanıma bağlı kurum oluşmasına karşı yağ segmanı geçirgenliği fazla yapılmış siz lpg de kullanınca kurumlar zaman ile temizleniyor ve yağ yakmaya başlıyor.o motor sorunsuz uzun yıllar götürür.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

hep full seviyede tut yağını kafan rahat olsun motor yaptırma bence daha. bir tık motor yağını kalın koy değişim zamanında. daha az yakarsın. 300 bini geçer o motor. varsın yağ yaksın. 1000km de 1 litre yakanlar bile normal görüyorken sen 5binde yağ yakanı motor yaptırcam diyorsun.

tum yorumlara tesekkur ederim.

ben 10-40 yag kullaniyorum. bunun bir tık daha kalini 5-40 mi yoksa 15-40 mı olur. yoksa 10-30 falan mı? tesekkur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.