Şimdi Ara

Honda Civic 98-2000... 1.4 Nasıl bilirsiniz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
79.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu donanaım işine noktayı koyuyorum benim 98 1.4 is sedanımda abs klima çift airbag var yani tamamen opsyonel ilk alınırken istenmiş ve farkları ödenip alınmış yani yok osenelerde demeyin var.
  • valla bizde war 1.4 99 civic ben çok memnunum lastik sesi alıor biraz içerie ama abartılcak kadar deil devrinde kullandığın zaman araç çok cimri Çok güzel Bi araç
  • 98 1.6 ies abs çift hava yastığı klima benim hondamda var...bunlar opsiyonel...


    yukarıda yazılan yorumların hepsine katılıyorum..

    ayrıca ikinci elide iyidir...
  • 98-2000 model arası isteğe bağlı olarak 1.4 is ve 1.6 ies 'ler güvenlik paketli olarakda çıkmıştır , 99'dan sonra 2000modellerin standart donanımlarına abs eklenmiştir. ve hala 1.6 İes araçlar çoğu 2.0 motorlara kafa tutmaktadır , piyasası çok iyidir zarar ettirmez ve zor satılmaz, alacak arkadaş varsa , fazla düşünmesine gerek yok .. Yol tutuş çok iyidir , iç ortam bir aileyi rahat ettirir, performans 1.6 ies'lerde çok çok iyidir , parçaları ucuzdur her türlü çıkmacıda veya japoncuda uygun rakamlara temin edilir. Kolay kolay ön takım bozmaz, Kaportası zayıf görünsede şasesi kemikli bir araçdır, Modifiyeye süper yatkındır öyleki sadece şık bir jant koyarak bile tatmin edici bir görüntü elde edilebilir. Motorları kolay kolay sorun çıkarmaz, Döşemeleri'de kolay kolay yıpranmaz 12 yaşında olupda hala döşemeleri sıfır gibi çok civic sahibi tanıyorum .. iyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrah-58

    98-2000 model arası isteğe bağlı olarak 1.4 is ve 1.6 ies 'ler güvenlik paketli olarakda çıkmıştır , 99'dan sonra 2000modellerin standart donanımlarına abs eklenmiştir. ve hala 1.6 İes araçlar çoğu 2.0 motorlara kafa tutmaktadır , piyasası çok iyidir zarar ettirmez ve zor satılmaz, alacak arkadaş varsa , fazla düşünmesine gerek yok .. Yol tutuş çok iyidir , iç ortam bir aileyi rahat ettirir, performans 1.6 ies'lerde çok çok iyidir , parçaları ucuzdur her türlü çıkmacıda veya japoncuda uygun rakamlara temin edilir. Kolay kolay ön takım bozmaz, Kaportası zayıf görünsede şasesi kemikli bir araçdır, Modifiyeye süper yatkındır öyleki sadece şık bir jant koyarak bile tatmin edici bir görüntü elde edilebilir. Motorları kolay kolay sorun çıkarmaz, Döşemeleri'de kolay kolay yıpranmaz 12 yaşında olupda hala döşemeleri sıfır gibi çok civic sahibi tanıyorum .. iyi akşamlar.



    Eski bir 2000 Civic kullanıcısı olarak kesinlikle katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntu

    Olumlu özellikleri: Yol tutuşu iyi, kullanmasını bildinmi az yakar, bagaj büyüklüğü yeterli diyebilirim, parçaları öyle sanıldığı gibi pahalı değil piyasada çok rahat orjinalini de yan sanayisini de bulabilirsin. Motoru dayanıklıdır, problemsizdir. Araba temiz olsun km pek önemli değil diyebilirim ama almadan önce bi ustaya baktır. İst ş.içi 0,27 ytl yakıt tüketimi var.
    Olumsuz özellikleri: Çok fena yol sesi alır :), benzin lambaları yanmaz, iç gösterge lambaları zayıf yanar, ön takımları idare eder (ama ben beğenmiyorum)
    Nisan ayından beri 99 Model 1.4 Otomatik is kullanıyorum. Tecrübelerim bunlar...



    Bence çok güzel bir yorum yapılmış 2,5 sene önce. Aynen katılıyorum. Benzin lambası problemi bende de var. Zamanında istanbul ş.içi tüketimi şu an bende güncel olarak mevcut. Gaziantepte oturuyorum yaklaşık 28kuruş gibi bir değerim var (bu sabah doldurduğum depoda) net olara 6.81l/100km. 1.6 ies modeline göre benzinde çok avantajlıdır.
    Aracım 103binde şu an sıfırdan beri bizde (babamdan bana geçti) satıp sıfır jazz almayı düşünüyorum. Almayı düşünen olursa pm ile görüşebiliriz.

    Aracım hakkında hızlı bi bilgi vermek gerekirse:
    1)büyük kaza yok, park ederken sürtme (tamponlar sadece) var. Yine bir kez park esnasında ben çarptım bagaj kapağına plakanın üst kısmında yaklaşık 4cm çaplı bir girinti oldu, serviste düzeltilip boyandı (bu aracın en büyük kazasıdır)
    2)ilk 100bine kadarki bakımları honda narin antakyada, 100bindeki bakımı ise honda akcanlar gaziantepte yapılmış olup fatura ve kayıt bilgileri mevcuttur. 100bin bakımında triger kayışı değiştirilmiştir. Bu aracın en ağır bakımı buydu 670lira tuttu. rutin 10 bin bakımları ise 150-200 civarı tutuyor serviste.
    3)300km önce 4 lastik değiştirilip michelin energy saver 185/65 14 lastikelr takılmıştır.
    4)Araç halen kaskoludur, nisan ayında kaskosu yenilenecektir. Ön camda taş gelmesi dolayısıyla 0.5 cm çatlak var (beni rahatsız etmiyor) ancak orjinal camı değiştirmek istemedim. kasko ile bedava değiştirilebilir.
    5)ABS, klima ve üzerinde gelen sony teyp / 4 hoparlör mevcutttur. Airbag yok.
    Son derece titiz kullanılmış bir araçtır. Aracıma hondada 13.5 takas fiyatı verdiler. Yalnız muadil ve hatta daha çok km yapmış araçları 15 civarı fiyatlara 2.el bölümünde satıyorlar. 14.500TL veren olursa satmayı düşünürüm. 14.750 deyip pazarlık yapma niyetinde değilim.
  • slm bende hyundai accent 2005 war ama hiç memnun değilim motor da 1,3 uzun yollar işkence gibi geliyor bi yakıtı az..bunu satıp civic almayı düşünuyorum her iki aracın özelliklerini bilen warsa yardımcı olsun.civic'in 2000 modelini kasko fiyatından haberdar olan war sa bilgi versin..
  • SELAMARKADAŞLAR bende1999 1.4is otomatik ve benzinli kullanıyorum arkadaşın dedikleri aynen doğru ses alma var benzin lambasının yandığını hiç görmedim. ayrıca benden bir ilava kasa yani sac hiç yok nereyse denemesi bedava baş parmağınızı herhangi bi yere basıtırın ve bakın. yakıt konusunda geçen yaz didime git gel 4 kişi bagaj full klima full açık km 33 krş yaktı ben yakıtından çok memnunum lpg kesinlikle düşünmüyorum
  • Yukarıdaki yorumlara katılmakla beraber bizim araçlarda benzin lambasının olmadığını da ben ilave edeyim. Aranızda kadranını söken var mıdır bilemem ama ben söktüğümde benzin lambası yerinde yoktu.

    Ayrıca benim de değiştirmeyi düşündüğüm bir 14.is im var. Üst model honda ile takası da düşünebilirim.

    http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004&b=1&list_type=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aenesh16 -- 19 Aralık 2011; 10:13:34 >
  • erciiment

    98 00 arası abs klıma yok demıssın sallamıssın be arakdasım 98 model 1.4 abs 2 hava yastığı + klıma var
  • ilk arabam 2000civic 1.4is 90hp. ABS ve klima mevcuttu. Gözümden iyi bakıp geçen yıl kasım ayında sattım alan kişi plakasını değiştirse de arka tapmonunda bulunan çizikten dolayı arabamı tanıyorum. Ara sıra görünce yanına gidip bakıyorum ne durumda diye..
  • arkadaşlar merhaba bende 1999 model bir civic 1.4i S almayı düşünüyorum . Bu araçlara bayadır hevesim vardı anca kısmet oldu . Bu konuda Görüş ve önerilerinizi rica edebilirmiyim . Şimdiden teşekkürler . Araç ilanı da budur :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sunroof-ve-klimali-civik-nemsalsiz-bir-renk-87792977/detay/ bu yeni ilAnıdır birde özelliklerinin yazı olduğu bu ilan vardır :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sunroof-klima-manuel-vites-makyajli-kasa-83441438/pasif-ilan/#classifiedTitle
  • Arkadaşlar bi yakınımıza 1.4i bakıyoruz bu araçların yakıt durumu nedir, km'de ne kadar yakar? şehiriçi şehirdışı. Araç 2000 model 90.000'de temiz dost arabası zaten bakımlar,muayene,lastikler yeni 18.500 alınır. Bence 15bine araç alıp o araca masraf yapmak yerine temiz bi araç 2-3bin için kaçırılmaz. Civic kullanıcılarında tavsiye ve tecrübelerini aktarmalarını rica ediyorum
  • sln .
    YORUMLARIN BAZILARI ÇOK DOGRU .
    BENDE 2000 MODEL OTOMATIK 1,4 İS VAR . AMA BENZIN ISIGI YANMIYOR GIBI BIR DURUM YOK.
    EVET YOKUSLARDA ÇEKİŞCEN DÜŞME YAPIYOR AMA ADANMLAR BUNUDA DUSUNEREK NORMAL KULLANIMDA D4 YERINE D3-2-1 GİBİ TORK SECENEKLERINIDE SANZIMANA EKLEMISLER YOKUSUN INIS VE CIKIS DURUMUNA GORE. BEN DİK YOKUSLARDA 1 E TAKINCA MOTOR SANKI DUZ YOLDA GIDIYORMUS GIBI RAHATLIYOR.
    YOL TUTUSUNU BENCE MUKEMMEL. 1,4 MOTOR OLUSUNDAN DOLAYI YUKLU BAGAJ DURUMUNDA ARAC BIRAZ KENDINI KASIYOR HALIYLE AMA YAKIT DURUMU BENCE COK UYGUN OZELLIKLEDE BU YAKIT FIYATLARI YANINDA BEDAVA BILE SAYILABILIR.
    ÖRNEGIN BENDE SIRALI GAZ SISTEMI VAR İST-ORDU ARASI YAKLASIK OLARAK 1000 KM .
    GIDERKEN 125-130 GAZ YAKTIM GELIRKEN AILEMIDE GETIRDIMGIM VE BAGAJIMDA OLDUGUNDAN DOLAYI 150 GIBI BIR YAKIT MASRAFIM TUTTU. DUSUNUN ARTIK BU KM DE BU YAKIT BENCE BEDAVA.

    AYRICA BU ARACLARDA HOR KULLANILMADIGI SURECE MOTOR ARIZASI BULMANIZ IMKANSIZ DIYEBILIRIM.SONUCTA JAPON ARACI.
    BENDE ARASIN TEK KUSURA VAR ODA ULKAMIZ SARTLARINA UYGUN OLARAK ARAC YUKSEKLIGI UYGUN DEGIL. ASFALT ARACI OLDUGUNDAN DOLAYI YOLARDAKI KASISLERDE YOLCU DURUMUNA BAGLI OLARAK VEYA BAGAJ OLDUGUNU DUSUNURSEK ALT KISIM SURTMELERE MARUZ KALABILIYOR. AMA DIGER YONLERIYLE BENCE MUKEMMEL BIR ARAC.
    TABIKI 1,6 MODELI DAHA KULLANISLIDIR YOKUSLARDA BAYMAZ DUZ YOLDA UCAR GIDER AMA YAKITTAN YANA SIZI UZEBILIR.
  • yükseklikle ilgili lastik tercihleri olan varmı
  • arkadaşlar güzel yazmış. benim ekleyeceğim tek şey şu. burun tarafı uzun biraz. bir süre alışman lazım. büyük şehirdeysen park konusunda sıkıntı yaratabiliyor.
  • Arkadaşlar merhaba,
    ben Yavuz . Ben de nasip olursa civic 1.4 otomatik alıcam ama yakıt konusunda kafam çok karışık.Alıcağm arabanın sahibi uzun yolda çok az yakar dedi ama forumlarda biri çok az biri çok fazla diyor.Şaşırdım kaldım. Uzun yol yapıcam , yakıt konusu önemli.Ordu Ankara, Antalya yapıcam. bu arabayı tavsiye eder misiniz ?
  • 3 kapı 97-99 arası otomatik Civic arıyorum, 2. el baktıklarım hep kısa sürede satılığa çıkarmış, ben keyif için aklımda olan modifiyeleri bu raca yapıp binmek istiyorum, satarken de kolay satmak önemli bu açıdan almalımıyım, 3 kapı için verilecek uygun rakam ne olur?
    Beğendiğim 2 araç
    1997 Civic 14.350 TL
    1998 Civic 13.750 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 20 Kasım 2012; 22:45:45 >
  • BENDE YENİ EHLİYET ALDIM 2 ay içinde bir honda 1.4 YADA 1.6 Hatchback manuel almak istiyorum yukarıdakı eller Hatchback içinde geçerlimi ve satımı zor olurmu tamir konusunda beni üzermi
  • 2000 1,4i civic var. 100 bin bakımında neler değişiyor bilen var mı? Araba 16 yaşında ve km 100 bin olmadı hala :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.